sâmbătă, 15 iunie 2013

Cand exista pasiune




Muzeul Etnografic Nicusor Ciulea


Baia de Aries


2013






















***Orasul Baia de Aries



Casa Regala a Romaniei


Omagiere de Ziua Eroilor


Bucuresti


13 iunie 2013






Eroii României, omagiaţi de Principesa Margareta

  Joi, 13 iunie 2013, Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei a participat la Ministerul Afaceriolor Interne, cu ocazia Zilei Eroilor la ceremonialul menit sa duca din generatie in generatie traditia cinstirii memoriei celor cazuti la datorie.
  Dupa ceremonialul militar si cel religios, a urmat rostirea unor rugaciuni de catre reprezentanti ai cultului mozaic, islamic si crestin de rit romano-catolic. La eveniment au participa ministrul Afacerilor Interne, domnul Radu Stroe, veterani de razboi, reprezentanti ai conducerii M.A.I., politisti, pompieri si jandarmi.

Expoziție de pictură și de grafică: Trăiri





Arta plastică contemporană românească


Doru Zanfir


Biserica Sfinții Voievozi, București


16 iunie 2013




   Avem placerea sa va invitam duminica, 16 iunie 2013, ora 13.00, la Biserica Sfintii Voievozi, Calea Grivitei nr. 58, Bucuresti, la vernisajul epozitiei de pictura si grafica Trairi, semnata de cunoscutul si apreciatul scenograf Doru Zanfir.


   Evenimentul va fi prezentat de prof. univ. dr. Adina Nanu, actrita Monica Davidescu, regizorul si actorul Dan Tudor, actorul Daniel Iordan, curatorul si scenograful Dan Tudor Truica.

   Expozitia are un caracter aparte, reunind intr-un mediu neconventional o serie de lucrari de pictura si grafica din cicluri disparate dar avand aceasi obsesiva cautare, pe care artistul, conform menirii, trebuie sa o cultive si sa transmita cu maxima serenitate mesajul sau iubitorilor de arta.

Cu stima,

Dan Tudor Truica.

Festivalul International de Film si Carte pentru Copii 

Dream Fest


Slatina


editia a III-a, 19 - 23 iunie 2013







dream-fest-2013

   Între 19-23 iunie, oraşul Slatina găzduieşte a III-a ediţie a Festivalului Dream Fest.
   Slatina lui Eugen Ionescu şi al lui Ion Minulescu, se va transforma într-un mare ecran al copilăriei.
   Marele premiu Dream Fest este acordat de juriul copiilor, format din 300 de micuţi cinefili din România, Serbia, Ucraina, Moldova, Italia, Germania, Olanda, Austria, Turcia, Grecia şi Belgia.
   Un număr de 6 copii de la Şcoala Românească din Atena-cursuri de weekend, din cadrul Comunităţii Româneşti Sf.Ştefan cel Mare din Atena au plăcuta şi onoranta misiune de a face parte din juriul ce va desemna câştigătorul Festivalului Dream Fest 2013.Copii sunt însoţiţi de Doamna Nina Ghiţă, preşedinta comunităţii din Atena.
   Filmele artistice de lungmetraj intrate în concurs anul acesta sunt: Cătun fericit (România), Eliot and Me (Irland), Semi) Turcia, Lucky (Africa de Sud), Il sole dentro (Italia, Tunisia, Guinea), Koko and the Ghosts (Croaţia), Boy Director (Coreea de Sud), Twigson 2 (Norvegia), Playing with dolls” (Rusia).
  În ceea ce priveşte filmele de scurtmetraj, pentru premiile puse în joc se vor lupta cinci pelicule: Micile vedete dau spectacole, Micile vedete descoperă secretul magneţilor, Acolo este mama, Life is Sport…Life is Love, din România şi Correctional Facility for Parents din Croaţia.
***xenonobserver.com (George Iacob)


Colectii si Colectionari


Expo foto si ilustrate: Memoria Dunarii


Faleza Dunarii, Foisorul de lemn, Galati


29 - 30 iunie 2013







O expoziție în aer liber, de ilustrate vechi și fotografii, având ca teme: 
portul, faleza și obiectivele importante ale 
orașului la malul Dunării.

Vor participa colecționarii: 

Alexandra Munteanu, Ilie Negrea, Costel V.Gheorghiu, 

Vor participa fotografii: 

Iulia Kelt, Alina Șerban, Ana Maria Mocanu, Tanasă Nicu-Florin
George Nica, Paul Coev, Doru Daniel și Nelu Jirebie.

Inițiatori: 

(consilier la Direcția Județeană pentru Cultură si Patrimoniu Național, Galați) și 
Bogdan-Radu Brînzan (Blocul Tiglina)

Cu sprijinul lui 
Mădălin Şerban, director știintific la Muzeul de Științe ale Naturii, Galați, 
Club Infinity, SC Comalina SRL.

Program: 10:00-21:00.

Vă așteptăm !

Casa Regala a Romaniei


Oaspeti de seama la Palatul Elisabeta


Bucuresti


iunie 2013







Personalităţi marcante ale Londrei au participat la un dineu oficial la Palatul Elisabeta

  "După cum vă amintiți, Majestatea Sa Regele a fost omagiat într-un fel înălțător, în noiembrie trecut, la Londra, de către ghildele britanice și de către Ordinul Regal Victorian. Dineul care a avut loc la Wax Chandlers a rămas în mintea și inima celor patru sute de invitați, drept un eveniment emoționant și unic.
  Pentru a doua oară (după ceremonia oficială de 10 mai 2011, în prezența Regelui Mihai I), Palatul Elisabeta găzduiește personalități britanice de prestigiu, legate de activitatea Orașului Londra și a ghildelor istorice care susțin activitatea Lordului Primar și a City of London.
  The Worshipful Company of Wax Chandlers, o breaslă istorică, a fost fondată în Orașul Londra în anul 1371. Cele aproape opt secole de existență neîntreruptă îi conferă astăzi o respectabilitate și o influență remarcabile în lumea economică, politică, socială și diplomatică a capitalei britanice.
  Faptul că, după doi ani, câteva zeci de personalități influente ale Orașului Londra și ale Marii Britanii trec din nou pragul Palatului Elisabeta, venind din Anglia pentru a descoperi adevărata Românie, este îmbucurător pentru țară și pentru Casa Regală.
  Sir Gavyn Arthur, al 675-lea Lord Primar al Londrei, a fost decorat de Majestatea Sa Regele cu rangul de Comandor al Ordinului Coroana României. Principesa Moștenitoare a reprezentat pe Rege și a găzduit un dineu în onoarea prestigioșilor oaspeți.
  A fost o bucurie să ne revedem cu fidelii susținători ai României, care sunt prietenii noștri britanici. Ospitalitatea noastră s-a prezentat la înălțime, iar majordomul Casei, dl Florin Seușan, și maestrul bucătar regal, dna Eugenia Ilie, au fost răsplătiți cu îndelungi aplauze.
  A fost primul eveniment în ținută de ceremonie pentru Principele Nicolae, în România. Sir Gavyn Arthur, alături de ceilalți 36 de musafiri, au transmis Majestăților Lor întreaga lor gratitudine și au promis că vor reveni în România cu familiile și prietenii lor. Ei au vizitat Sinaia, Brașov, precum și Nordul Moldovei". 

Principele Radu al României / princeradublog.ro

Gala Premiilor Micul Etnograf




Muzeul de Etnografie si Arta Populara


Tulcea


editia a VI-a, 18 - 19 iunie 2013




afisme2013-mic

  Vor fi premiate grupurile de elevi care s-au evidenţiat în Parteneriatul educațional DESCOPERĂ, ÎMPĂRTĂŞEŞTE, PARTICIPĂ. DIN COMORILE SATULUI DOBROGEAN.   
  Vor fi susţinute momente artistice inspirate din activităţile desfăşurate.
  În cadrul acestui eveniment se vor acorda şi Trofeele: PRIETENII MUZEULUI DE ARTĂ POPULARĂ. Vor fi premiate personalităţi din viaţa culturală a judeţului Tulcea, prestigioase instituţii de cultură din ţară, care şi-au adus contribuţia la realizarea activităţilor Muzeul de Etnografie şi Artă Populară.
  Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa la sediul 
Muzeului de Etnografie şi Artă Populară, Str. 9 Mai, nr. 2,
tel. 0240-51.62.04, e-mail: meaptulcea@yahoo.com 
sau accesaţi blogul MEAP.


Fashion Spirit 


Vintage Pub, Bucuresti


prima editie, 16 iunie 2013






Photo

  Ti-e dor de vara ? Ea de-abia acum incepe si te asteapta la cel mai fashion eveniment din oras ! 
  Vino duminica, 16 iunie 2013, in Vintage PUB din Centrul Vechi al Capitalei sa vezi ce ti-am pregatit.
  Designeri renumiti in ale modei vor veni sa isi etaleze creatiile, iar tu va trebui sa te decizi ce sa alegi pentru sezonul verii. 
  Avem si o surpriza pentru tine, pentru ca daca vrei sa-ti faci impletituri sau codite impletite, duminica aceasta noi le oferim gratuit doamnelor si domnisoarelor, si vei fi pe mana unuia dintre cei mai buni hairstylisti din oras!
  Asadar, cu siguranta nu ai cum sa ratezi prima editie a marelui eveniment de moda FASHION SPIRIT !

Intrarea este libera.
Born in Bucharest ! Be there ! 



Galeria Galateca


Expozitia: Maiastra - Povestea nespusa a iei


Bucuresti


20 iunie 2013






  Joi,  20 iunie, incepem sarbatoarea iei. Traditie, cultura, identitate romaneasca. Ia ca arta. Ii istorice, ce spun o poveste ce vine de peste veacuri, alaturi de ii moderne, obiecte de design cu adanci radacini in traditia populara. Vino sa te descoperi.

De peste Prut




Muzeele Moldovei



Muzeul Istorico-Etnografic


Satul Taul, Balti, Republica Moldova


2013


















***Muzeele Moldovei

Asociația Universul Prieteniei


Lansare de carte


Mariana Rogoz-Stratulat: Ireal


Casa cu absidă Laurențiu Ulici, Iași


20 iunie 2013