marți, 21 mai 2013

Expozitia: 100 arboles



Diaspora romana


Arta plastica contemporana romaneasca


Mariana Felcman


Oihoy, Villa Ortuzar, Argentina


23 mai - 22 iunie 2013




Ucenicul Vrajitor vs Danone






   De pe cand eram eu "mic si beam laptic" ma tot intrebam: oare cum "vine laptele la mine ?". Blandele vacute imi erau, in general, tare simpatice si de-abia asteptam reintalnirea cu "roscata" din ograda bunicilor, pe timpul vacantelor de vara - in epoca pantalonilor scurti. 
   Cel mai mult si mai mult imi placea cand ma trimitea bunica "in beci" sa aduc vreo ulcica cu lapte batut. Eram prins de fiecare data, dupa mozoleala de la gura, ca dadusem "atacul" la smantana...Urmarea faptelor mele netrebnice era doar un suras pe care Maia si-l ascundea cu greu...
   Anii au trecut, nu mai sunt sticlele cele largi la gura si nici borcanasele cu iaurt. Au aparut tehnologii si ambalaje noi...Si multe intrebari. Cum se "face" si de unde "vine" laptele si iaurtul asta atat de sofisticat prezentat si combinat si...imbogatit.
   Una dintre marile companii prezente in Romania pe segmentul de lactate incearca, prin campania danone.ro/drumullaptelui sa ne dea cateva raspunsuri, sa spulbere unele temeri pe care din ce in ce mai multi le avem.
   Si pentru aceasta selectioneaza 9 bloggeri, impartiti in trei echipe sa vada, sa cunoasca si, mai ales, sa se convinga de "naturaletea" activitatii acestei companii.


   Mi-ar fi placut sa fac parte din echipa fermierilor sa retraiesc, macar in parte, farmecul copilariei mele, pe cand bunicii inca mai vietuiau. 


   Mi-ar fi placut sa fac parte si din echipa transportatorilor - sa ma plimb eu cu cisternele pline ochi cu lapte si sa fredonez "Soferul de la...O.N.T" asa cum o facea Luigi Ionescu (cel cu Lalele !) pe timpurile radiourilor cu lampi...
    Dar cel mai mult si mai mult mi-ar placea sa fiu controlor de calitate. Sa participa la etapa finala  a procesarii laptelui, sa descalcesc eu vreo scamatorie sau magie pusa la cale de Danone. 
   As fi, asa, ca si Ucenicul Vrajitor...Ucenic sunt sigur ca as fi...Iar daca descopar reteta iaurtului Danone poate, poate, devin si Vrajitor...

Initiative de toata lauda


Expozitia Nationala de Arta: Penitenta, Arta si Speranta


Galeriile de Arta Forma, Deva


editia a II-a, 21 mai 2013







foto: glasul-hd.ro

   Sub titulatura Penitențã, Artã și Speranțã, Penitenciarul Bârcea Mare organizeaza azi, 21 mai 2013, de la ora 12:00, la Galeriile de Artã Forma din municipiul Deva, vernisajul unei expoziții naționale. 
   Evenimentul expozițional de artã plasticã se aflã la a doua ediție și va include lucrãrile realizate de cãtre deținuți din mai multe penitenciare printre care se numãrã cele din Bârcea Mare,Aiud, Arad, Jilava, Timișoara, Tulcea și Târgșor. Expoziția este realizatã în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici – Filiala Deva.
                                                                   ***servuspress.ro
   

Campania: O carte pe zi



Saptamana Nationala a Voluntariatului


Biblioteca Judeteana Gh. Asachi


Iasi


13 mai - 31 iulie 2013




Arta plastica contemporana romaneasca


Teodora Bicescu


Expozitia: Round Capture


Galeria Konstant, Oradea


23 mai - 25 iunie 2013







Defilarea femeilor pe biciclete


Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Brasov, Bucuresti, Constanta, Cluj-Napoca, Drobeta turnu Severin, Iasi, Sibiu, Timisoara


2 iunie 2013






   Pe data de 2 iunie 2013 are loc defilarea femeilor pe biciclete în 11 orașe din România: Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Brașov, București, Constanța, Cluj-Napoca, Drobeta Turnu Severin, Iași, Sibiu si Timișoara.


Detalii aici: http://bit.ly/YULLNf

Expoziția: Ghost Host



Arta plastica contemporana romaneasca


Alexandru Baciu


Alchemia, BucureȘti


23 - 29 mai 2013




   În perioada 23 – 29 mai 2013, Alchemia – centru pentru arte contemporane, vă invită să vizitați expoziția de pictură Ghost Host, semnată de artistul timișorean Alexandru Baciu.
   Vernisajul va avea loc joi, 23 mai 2013, la ora 19:00, la sediul Alchemia din Calea Moșilor nr. 95, București.
   "Proiectul Ghost Host este o remomorare a atrocitatilor din perioada interbelica, postbelica si inclusiv din perioada zilelor noastre asupa cladirilor de patrimoniu ca simbol al culturii romanesti ce este intr-o continua degradare. Lipsa de identitate arhitecturala si vizuala ne face sa taiem o parte a istoriei fara ca sa stim ceva de ea, cu ocazia asta vreau sa readuc in vizor niste "momente" de arhitectura uitate care la vremea lor impuneau un intreg patrimoniu arhitectural cultural si estetic. Ideea de disparitie porneste de la ciclul vietii, nasterea fiind doar intru-un fel pe cand disparitia poate avea multiple fome, asa si cladirile in cazul asta dispar printr-o perspectiva utopica a mea de ex. rapita de norii intunecati, ascunsa in fumul dens si negru , redobandirea spatiului pierdut al naturii, inecul cladirii sunt doar cateva exemple de disparitie a lor." (Alexandru Baciu).
    Expoziția poate fi vizitată zilnic, în intervalul 12:00 – 20:00.

Cenaclul Bocancul Literar


Pariu pe Prietenie


Mojo Music Club, Bucuresti


25 mai 2013