miercuri, 10 decembrie 2014

Venezuela in imagini artistice




Muzeul National al Taranului Roman


Bucuresti


16 decembrie 2014 - 12 ianuarie 2015





   Imaginile artistice din Venezuela, care alcătuiesc expoziția de față, sunt reproduceri ale unor lucrări plastice realizate de pictori venezueleni aparținând unor epoci și stiluri artistice diferite.
   Diversitatea culturală venezueleană – creuzet ce reunește bogăția mai multor civilizații – se reflectă în producția artistică națională. Spanioli, africani și diferite comunități indigene-aborigene de pe teritoriul țării noastre s-au amestecat între ei, spre a da naștere venezueleanului de azi. Cu tot acest amestec multicultural care alcătuiește specificul venezuelean și sub influența amețitoare a frumoaselor peisaje ale țării, artiștii prezenți în expoziție recrează peisaje cel mai adesea surprinzătoare pentru vizitatori, exprimându-și propria viziune asupra lumii, cum este cazul pictorului naiv și autodidact Feliciano Carvallo, ale cărui colorate, empirice și suprarealiste lucrări ne transportă în cultura afro-caraibiană specifică zonei de coastă venezueleană.
    Un alt mod de a percepe coastele paradisiace ale țării noastre se întâlnește la maestrul Armando Reverón, care preferă exprimarea prin tehnici simboliste și abstracte, cu imagini reflectând lumina orbitoare și culorile intense ale Caraibelor, observabile în lucrarea Peisaj în albastru, reprodusă pentru colecția de față.
    Influența europeană a peisagiștilor din cadrul Cercului de Arte Frumoase se remarcă la artiști precum Tovar y Tovar sau Jesús María De las Casas, care, aplicând unele tehnici folosite în arta europeană, au creat portrete și lucrări tradiționale, îndepărtându-se, în același timp, în multe alte ocazii, de formalismul european, pentru a plăsmui un peisaj venezuelean cu accentuat stil personal, sub influența simțirii caraibiene. De las Casas s-a dovedit a fi un mare observator al fenomenelor luminoase, reușind să capteze imagini din țara noastră asemenea unui poet – cu puritate și libertate –, motiv pentru care este considerat un precursor al tendințelor moderne de început de secol XX în Venezuela.
    O expresie a așa-numitei art nouveau poate fi observată în producția artistică a lui José Antonio Quintero, caracterizată prin ritm și vârtejuri ce dau senzația de mișcare curbă, ce imprimă fluiditate și spontaneitate tipicei panorame a Caracasului – de exemplu –, cu maiestosul său vârf muntos Ávila pe fundal.
    Prin lucrările de mai sus, precum și cu ajutorul altora ce alcătuiesc expoziția Imagini artistice din Venezuela, Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela invită publicul român la o călătorie pe tărâmurile noastre, călăuziți de un grup de artiști și de lucrări cu tendințe variate, din cele mai diferite epoci, exprimând specificul venezuelanității.

Vis de Iarna




Muzeul de Istorie


Onesti


editia a II-a, 14 decembrie 2014




***Mariana Bendou

Eveniment sportiv caritabil pentru Sara




Initiative de toata lauda


Ricy Gym, Targu Jiu


14 decembrie 2014




***Ricarda Filip via Carmen Daniela

Ceaiul de la ora 15 - O carte pentru vârsta a treia




Initiative de toata lauda


Biblioteca Judeteana Gh. Asachi, Iasi


11 decembrie 2014




afis strop de ler

    Biblioteca Judeţeană Gh. Asachi vă invită joi, 11 decembrie 2014, la întâlnirea lunară din cadrul proiectului O carte pentru vârsta a treia. Sub genericul Ceaiul de la ora 15 dragii noștri bunici vor avea prilejul să discute, într-o atmosferă caldă, despre cărți, artă și muzică. De această dată, sub genericul Strop de ler, vom asculta colinde mai puțin cunoscute și în interpretări inedite, scoase la lumină din colecțiile Secției de Artă și Colecții Speciale a Bibliotecii.
    Cu această ocazie, scriitorul Valeriu Stancu, directorul adjunct de specialitate al Bibliotecii Judeţene Gh. Asachi, va aduce în prim plan două cărți ale scriitorului Charles Dickens, mai mult sau mai puțin cunoscute publicului: Poveste de Crăciun și Viața Domnului Nostru.

Întâlnirea este organizată în colaborare cu Asociația AFECT.

   Vă aşteptăm joi, 11 decembrie, la Sala de Artă a Bibliotecii Judeţene Gh. Asachi Iaşi, Galeriile Comerciale Ştefan cel Mare, nr. 8-10, mezanin.
  Ceaiul de la ora 15 se desfăşoară în cadrul proiectului O carte pentru vârsta a treia al 
Bibliotecii Judeţene Gh. Asachi Iaşi.

Turcii și tătarii din Dobrogea. Amintiri




Muzeul National al Taranului Roman


Bucuresti


20 noiembrie - 31 decembrie 2014






    Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale din Cluj Napoca, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, organizează expoziția Turcii și tătarii din Dobrogea. Amintiri.
    Expoziția conține 32 de fotografii provenind din colecții personale ale membrilor celor două comunități, turcă și tătară, din Dobrogea.
    Tema expoziției, după cum o sugerează și titlul, este o istorie în imagini a celor două comunități, așa cum se regăsește în arhivele de familie – practic, o istorie a vieții private a unor destine de familie sau individuale care, fiecare în parte, surprind evenimente, perioade așa cum au fost ele trăite de membrii comunității. Fotografiile redau momente din viața de familie a celor două comunități – nuntă, circumcizie, înmormântare – dar și aspecte care țin de cultura, religia și modul de petrecere a timpului liber. Din punct de vedere cronologic, fotografiile cuprind segmentul dintre începutul secolului al XIX-lea, până la începutul secolului XX.
    Expoziția va putea fi vizitată până pe 31 decembrie 2014, de marți până duminică, între orele 10:00 și 18:00.

Viaticum




Lansare de carte


Un ghid intelectual al Muzeului Taranului Roman


17 decembrie 2014




Displaying

    Muzeul Național al Țăranului Român vă invită miercuri, 17 decembrie 2014, de la ora 18:00, la Studioul Horia Bernea, la lansarea volumului Viaticum. Un ghid intelectual al Muzeului Țăranului Român.

Invitați: 
Andrei Pleșu, Șerban Sturdza
Moderator: Mihai Gheorghiu, editorul volumului

   Viaticum este încercarea de a oferi un ghid intelectual pentru descifrarea lumii țărănești muzeificate, înscrisă într-o metaforă, în expunerea permanentă a MȚR, un ghid intelectual pentru „lectura” acestei expuneri a unei lumi negate, anihilate, dezrădăcinate, lumea țărănescului și a tradiției.
    Nu este de ajuns să fii sensibil la calitatea estetică a obiectelor sau la cea a expunerii, menită ea însăși de la bun început să apeleze la ochiul lăuntric al fiecăruia pentru a oferi privirii frumusețea internă a obiectelor, precum și frumusețea raporturilor născute din alăturarea acestor obiecte fericit alese. Nu este de ajuns să respiri entuziasmat aerul emoționant al întâlnirii cu obiectele, cu spațiul lor recreat în sălile Muzeului. Nu este de ajuns să fii cuprins de emoție, să fii mereu emoționat sau uimit de expunerea permanentă. Nu este suficient să citești în cabinetele de studiu fragmentele oferite spre repede punere la punct cu nume, numiri și citate. Expunerea permanentă a MȚR este un proiect intelectual în primul rând, este un mod de a arăta, de a face vizibilă o viziune asupra țăranului român și asupra civilizației sale. Această viziune precede gestul expunerii, îl explică și îl face posibil. Gestul însuși are calitatea genuină de a susține viziunea, de a nu o trăda, de a nu o ideologiza, expunerea fiind astfel un pariu intelectual și unul estetic totodată.”
(Mihai Gheorghiu)

Intrarea este liberă.

Cu gânduri bune de Sărbatorile de Iarnă




De prin lume adunate...


Colecții și Colecționari


Cartofilie




Mi-am propus ca în fiecare an să adresez, prin intermediul unui album,
 urările cuvenite 
Sărbătorilor de Iarnă
Atât timp cat voi avea noi exemplare.
Imaginile, dar mai ales gândurile mele bune sunt adresate familiei, prietenilor și
cunoscuților mei. Celor care mi-au facut bine sau fac bine și altora.
De aproape sau mai de departe. Deopotrivă. 


Felicitare. Italia 1998.


Germania. 1975.


Felicitare. Germania. 1998.


Germania.


Germania.


Germania. 1983.


Felicitare. Italia. 1994.


Felicitare.


Felicitare.


Felicitare.


Felicitare.


Felicitare.


Felicitare.


Ungaria. 1980.


Îngerul Crăciunului. Smithsonian Magazine. Cod: 3621. 
Lucrare de Peggy Toole, 1999.


Cehoslovacia. 1978.


Felicitare. Italia. 2001.


Felicitare.


Polonia. 1977.


Felicitare. Germania. 1969.


Felicitare. Italia. 1997.


U.R.S.S. Circulată intern. Tiraj: 1 200 000 exemplare. 1964.


Ungaria. 1990.


Germania. Ilustrată Kruger. 1973.


Evergreen.Smithsonian Magazine. Cod: 3661.


Ungaria. 1986.


Gradina de Crăciun. Smithsonian Magazine. Cod: 2A97.


R. D. Germană. 1973.


Ungaria. 1973.


Polonia. 1965.


Sosirea lui Moș Crăciun. Smithsonian Magazine. Cod: 3647.


Ungaria. 1981.


Felicitare. Olanda.


Felicitare. Spania. 1970. 


Erik v. Krogh (Norvgia) - Frigul din ianuarie. 
Felicitare în folosul UNICEF. 


Iugoslavia. 1977.


Reproducere după o lucrare de Shoson, Ohara-Matao (Japonia - 1929).
Felicitare.


Felicitare. Germania. 1972.


Germania. Anii '60 - '70.


Ungaria. 1977.


Dimineață de decembrie.
Smithsonian Magazine. Cod: 3650. Lucrare de Sam Timm.


Ungaria. 1975.


Felicitare. Anii '90.


U.R.S.S. 1962.


Germania. 1986.


Felicitare, de format mare, muzicală. Anii 90 - 2000.
Glory Moon. Cod VTX61 - 027. S.U.A.


Ungaria. 1971.


Bucurie.
Smithsonian Magazine. Cod: 3654. Lucrare de Barbara Goss.


Hallmark. Cod: 150 WD 241-1. Germania.


1992.



Felicitare muzicală, de format mare.


Ungaria. Anii '70.


Felicitare cu dimensiunile mărite, ambutisată. Din S.U.A. 1999.


Pereche de urși polari.
Smithsonian Magazine. Cod: 3652. Lucrare de Curtis Swann.


Germania. 1955.


Ungaria. Anii '80.


Cei trei înțelepți (magi).
Smithsonian Magazine. Cod: 3651. Lucrare de Lewis Johnson.


Bulgaria. 1962.


Ungaria. Anii '80.



Suedia. 1986.


Editor: Medalion Greetings. Cod: 387.


Germania. 1976.


Ungaria. 1973.


Felicitare cu "fereastră". Cehoslovacia. Anii '70.


Iarnă timpurie.
Litografie Currier & Ives, 1869. Editor: Burgoyne Inc. 


Germania. Anii '70.


Felicitare. Cod SG-10A-279. Seoul Greetings. 2002. 


Ungaria. 1978.


Editor: Burgoyne Inc. Cod: 7466.


Felicitare. Etitura Cecami. Italia.


Ungaria. 2006.


R. D. Germană. 1960. 


Ungaria. 1975.


Cehoslovacia. 1976.


Editor: Grand Award. Cod: 8100350809.


Germania. 1978.


Felicitare. Italia.


Felicitare.


Ungaria. 1982.


Hallmark. Cod: 450PX 8 - 3. 


Lucrare de Laurie Korsgarden, 2001.
Editor: New Seasons. Cod: 9983342.


Germania. Anii '60 - '70.


Ungaria. 1981.


Bulgaria. 1971.


Felicitare. Kruger, Germania. Produsă în...Venezuela.


Ungaria. Anii '80. Necirculată.


Felicitare. Din Suedia (tipărită în Danemarca).
Darurile Magilor (Clotilde Pasquier - Franța, în beneficiu UNICEF).


Editor: Los Angeles Mission. Cod: F6949. Lucrare de Sam Timm.


Germania. Circulată intern. 1976.


Ungaria. 1980.


Italia. 1969.


Editor: Plus Mark. Cod: 350A 16831-5.


Germania. Anii '70.


Ungaria. 1973.


Bulgaria. 1972.


Editor: Cleo. Cod: 221-0189.


Germania. 1976.


Ungaria. Anii '80.



Ungaria. 1978.



Germania. 1978.


Ungaria. Anii '80.


Felicitare cu dimensiunile, pe orizontală, mărite.


R. D. Germană. 1959.


Editor: Cleo. Cod: 227-5167.


Ungaria. Anii '80.


U.R.S.S. 1973.


Germania. 1978.


Ungaria. 1977.


Smithsonian Institution. Cod: 8813. 1989.


Cehoslovacia. 1981. 


Ungaria. Anii '80.


Editare Palphot, cod C 47 - 3009. Israel.
Ilustrată cu dimensiunile, pe orizontală, mărite.


Germania. 1978.


Ungaria. Anii '80.


Editor: Los Angeles Mission. Cod: F1667. Lucrare de Judy Hand.


U.R.S.S. 1971.


Germania. Anii '70.


Ungaria. 1976.


Editor: Artis. Cod: 8304304206.
Reproducere din colecția L. Cathei.


Turmă de reni (Nils Nilsson Skum). Suedia. 


Germania.



Felicitare. Italia. 1995.


Ungaria. 1985.


URSS. Tiraj: 4 milioane exemplare. 1963. 


Ungaria. 1992.



Bulgaria. Necirculată.


Germania. 1981.


Ungaria. Anii '80.


Din Suedia (tipărită în Italia).
Nașterea Domnului (Jean-Paul Lemieux - Canada, în beneficiul UNICEF).



Editor: Plus Mark. Cod: 15533-7C.


Ungaria. 1971.


Italia.


URSS. 1966.


Germania. Anii '70.


Ungaria. Anii '80.


Editor: Los Angeles Mission. Cod: F2460. Lucrare de Robert Fobear.


Din Leningrad, U.R.S.S. 1973.


Germania. Felicitare. 1977.


Ungaria. 1991.



U.R.S.S. Tiraj: 500 000 exemplare. 1975.


Și plicul însoțitor.


Germania. 1979.


Ungaria. 1981.


Cod: H1801. Lucrare de Charles Barber (1845-1894).


U.R.S.S.


Germania. Felicitare. 1983.


Ungaria. 1971.


Editor: Cleo. Cod: 227 5196.


U.R.S.S. Tiraj: 3 000 000 exemplare. 1962. 


Germania. 1983.


Ungaria. 1977.


Editor: Yours, Mine & Ours Inc. Cod: H9791.


Germania. Anii '70.


Ungaria. 1976.


Cod 1706. Brazilia.


Germania. 1989.


Ungaria. 1992.


Cod: G5598. Lucrare de Sam Timm.


Germania. Circulată în țară. 1982.


Bulgaria. Circulată intern. 1975.


Ungaria. 1983.


Germania. 1974.


Ungaria. 1984.


Editor: Los Angeles Mission.
Realizare (desen și versuri): Georgia Retmer și Kimberly Rinehart.


R. F. Germania. 1978.


Ungaria. 1983.


Editor: Los Angeles Mission. Cod: J6023.


Germania. 1977.


Ungaria. 1990.


Din Leningrad, U.R.S.S. 1967.


Germania. Anii '80.


Felicitare cu dimensiunile, pe orizontală, mărite.


Germania. 2007.


Ungaria. Anii '60 - '70.


Felicitare.


Editor: Los Angeles Mission.
Realizare (desen și versuri): Georgia Retmer si Kimberly Rinehart.


Germania. Circulată în țară. 1982.


Ungaria. 1976.


Cehoslovacia. 1971.


Germania. Felicitare. 1984.


Ungaria. 1982.


Felicitare cu dimensiunile, pe verticală, mărite.


Editor: Burgoyne Inc. Cod: 5079.


Germania. Circulată în țară. 1982.


Din Leningrad, U.R.S.S. 1968.


Ungaria. 1983.


Germania. 1983.


Ungaria. 1984.


Cod: F4976. Realizare: Lewis Johnson.


Germania. 1980.


Israel. Cod: C52 - 1910.


Ungaria. Anii '80.


Germania. 1973.



Germania. Anii 2000.


Ungaria. 1976.


Germania. 1982.


Cehoslovacia. 1974.


Felicitare. Germania. Anii '70.


Editor: Pine Hollow. Cod: 9010258.


Ungaria. 1982.


Germania. 1985.


Bulgaria. 1966.


Felicitare cu dimensiunile, pe verticală, mărite.


Germania. Anii '70.



Editor: Image Arts. Cod: D544612.


Germania. Felicitare. 1981.


Ungaria. 1984.


Editor: Greeting Pro. Cod: 10231-122.


Ungaria. 1979.


Felicitare cu dimensiunile, pe verticală, mărite.


Germania. 1991.


Iugoslavia. 1973.


Germania. Anii '60.


Polonia. 1967.


Ungaria. 1992.


Felicitare cu dimensiunile, pe orizontală, mărite.


Ungaria. Anii '80.



R. F. Germania. 1978.


Editor: Hallmark. Cod: 05-56.


Germania. Felicitare. Editor: Hallmark. Cod: 150CW 55-1.


Ungaria. 1978.



Israel. Felicitare cu dimensiunile, pe verticală, mărite. 1975.


Editor: A Sunshine Card. Cod: 4 - 75X404-1.


Ungaria. 1973.


Germania. Felicitare. Editor: Hallmark. Cod: 150 CW 5-9.


U.R.S.S. 1988.


Ungaria. 1978.


Bulgaria. 1973.


Editor: A Sunshine Card. Cod: 8 - 1877.


1997.


Ungaria. 1977.


Editor: Cleo. Cod: 233-0568.


Felicitare în...esperanto. 1971.


Ungaria. 1981.


Editor: A Sunshine Card. Cod: 8 - 1872.


Cehoslovacia. 1981.


Ungaria. Anii '70.


Marea Britanie. Cod: 291/2. Necirculată.
Felicitare cu dimensiunile, pe verticală, mărite.


Germania. Anii '70.


Ungaria. 2016.


Editor: Grand Award. S.U.A. 1988


Felicitare în...esperanto. 1971.


Editor: A Sunshine Card. Cod: 8 - 1771.


Ungaria. 1983.


Felicitare cu "fereastră".


1969.


Editor: Famous Artists Studios. 


Ungaria. 1989.


Din Leningrad, U.R.S.S. 1971.


Ungaria 1991.


Editor: Medallion Greetings. Cod: 817.




R. F. Germania. Necirculată.


Ungaria. 1981.



American Greetings Corp. Anii '70 - '80.


Germania. Anii '70.


Ungaria. 1988.


Polonia. 1981.


Bulgaria. Felicitare cu dimensiunile, pe verticală, mărite. 1973. 


Camden Graphics. Anii '70 - '80. Necirculată.


Ungaria. 1981.


S.U.A. 1992.


Din Bagdad, Irak. 1985. 


Italia. 1998.


Ungaria. Anii '90.


Polonia. 1992.


Marea Britanie. 1990.


Din Alger, Algeria. 1979.


Ungaria. 1975.


U.R.S.S. Tiraj 3 000 000 exemplare. 1958.


Din Alger, Algeria. 1987.


Germania. 1977.


Polonia. 1978.


Ungaria. 1973.


Polonia. Anii '70.


Lituania. Tiraj: 600 000 exemplare. 1974.


Germania. 1974.


Din Melbourne, Australia. 1994.


Ungaria. Anii '80.


R. F. Germania. 1971.


Cehoslovacia. 1977.


Italia. 1969.


R. D. Gemania. 1959. 


Ungaria. 1980.


Italia. Anii '70.


URSS. 1986.


Spania. Ilustrată cu dimensiunile, pe verticală, mărite. Cod: 16671 - 1.


Felicitare. Necirculată.


Austria. Expediată din Ungaria. 1991.


Austria. 1966.


Ungaria. 1962.


Cod: S/5252. Italia. Anii '70.


Felicitare având drept copertă o ilustrată Kruger. Anii '60 - '70.


Israel. Ilustrată cu dimensiunile, pe orizontală, mărite. Cod: C47 - 8062.


Italia. Anii '70.


Susy Card. Germania. 1994. 


Ungaria. Anii '80.


Felicitare cu dimensiunile, pe verticală, mărite.


Lituania (U.R.S.S.). 1959.


Italia. Cod 1681/4. 1975.


Ungaria. 1989.


R. F. Germania. 1970.


Ungaria. 1989.


Italia. 1984.


Ingrid Montag-Schoenenberg (R. F. Germania) - Patinatori.
Ilustrată în folosul UNICEF (și editor).


Ungaria. Anii '70.


Italia. 1985.


Germania. Felicitare. Anii '80.


Ungaria. Felicitare.


Israel. Israel. Ilustrată cu dimensiunile, pe orizontală, mărite. Cod: C47 - 9878. 1997.


Germania. Anii '70.


Ungaria. 1986.


Italia. Anii '80.


U.R.S.S. 1971.


Ungaria. Anii '80.


Italia. Anii '80.


U.R.S.S. 1973.


Din Roma, Italia. 2001.
Felicitare cu dimensiunile mărite.


Polonia. 1963.


Ungaria. Anii '60 - '70.


U.R.S.S. Ilustrată cu dimensiunile, pe orizontală, mărite. 1965. Necirculată.


Când se deschide...muzicală. Funțională și acum.


China. 1966.


Ungaria. 1969.


Felicitare 3D cu dimensiunile, pe verticală, mărite. Franța. 1990.


Suedia. 1985.


Suedia. 1987.


Germania. Felicitare cu dimensiunile, pe verticală, mărite.


U.R.S.S. 1978.


Felicitare cu dimensiunile mărite. Hallmark. 1998.


Ungaria. Anii '80.


S.U.A. Etchcraft. Felicitare cu dimensiunile, pe verticală, mărite.


Ungaria. Felicitare cu dimensiunile, pe verticală, mărite.


Germania. Felicitare cu dimensiunile, pe verticală, mărite.


Suedia. 1988.


Cehoslovacia. Felicitare de mărimea unui calendar de buzunar.


Felicitare. Italia. 1998.


Germania. Felicitare cu dimensiunile, pe verticală, mărite.


Ungaria. 1993.


Suedia. Anii '60.


Ungaria. 1997.


Franța. 1971.


Ștampila publicitară aplicată corespondenței la sosirea în țară.


Serbia (?). Anii '60. Format carte de vizită. Necirculată.


Germania. Felicitare cu dimensiunile, pe verticală, mărite.


Ungaria. Anii '60 - '70.


Canada. Felicitare. Hallmark. 


Bulgaria. 1964.


Germania. Felicitare cu dimensiunile, pe verticală, mărite. 1976.


Ungaria. 1985.


Iugoslavia. 1974.


U.R.S.S. 1985.


Germania. Felicitare. 1979.


Ungaria. 2007.


Bulgaria. Felicitare, format carte de vizită. 1961. 


Iugoslavia. 1988.


Ungaria. Anii '80.


Polonia. 1976.


Germania. Anii '90.


Felicitare. Bulgaria. 1971.


Ungaria. Anii '90. Necirculată.


Polonia. 1976.


Felicitare. Israel. Cod: C39 - 8239. 1970.


U.R.S.S. 1991.


Interiorul unui plic...tematic. 


Polonia. 1990.


Ungaria. 1976.


Iugoslavia. 1974.


Ungaria. 1991.


Germania. 1983.


Ucraina. 1992.


Felicitare cu dimensiunile mărite. Polonia. 1993.


Ungaria. 1989.


Argentina. Expediată din Florida, S.U.A., 1981.


Ungaria. Anii '70.


Felicitare. Cod: 674-2. 1976.




Cehoslovacia.


Ungaria. 1992.


Icoană din Biserica Catolică Ucraineană din Roma, Italia. Necirculată.


Cehoslovacia. 1973.


Franța. 1974.


Polonia. 1974.

Felicitare...pătrată. Necirculată.


Ungaria. 1968.


Cod: 05.02.279. International TBZ. Anii 2000. Necirculată.


Cehoslovacia. 1962.


Ungaria. 1978.


Felicitare. Italia. 1970.


Ungaria. 1978.


Felicitare. 


Ungaria. 1980.


Germania.


Felicitare cu dimensiunile, pe verticală, mărite. Italia. 1981.


Cod: 406/802. Ungaria. 1982.


Felicitare. Israel. Cod: C40 - 790. 1970. 


Felicitare. Din Suedia (tipărită în R.F. Germană).
Datul cu sania (anonim din secolul al XIX-lea, prin bunăvoința
Galeriei Naționale din Canada, în beneficiul UNICEF). 


Ungaria. 1982.


Bulgaria. 1974.


Felicitare cu dimensiunile mărite.


Germania. 1970.


Cod: 441/842. Foto: Lehotka Laszlo. Ungaria. 1985.


Cehoslovacia. 1959.


Euronova. Italia. 1988. Necirculată.


Cod: M-353/852. Foto: Szelenyi Laszlo. Ungaria. 1986.


Ungaria. 1986.


Polonia. 1976.


Felicitare. Image Arts. Anii '90 - 2000.


U.R.S.S. 1966.


Cod: M-1041/862. Foto: Inke Cscenyi. Ungaria. 1987.


Felicitare cu dimensiunile, pe orizontală, mărite. Italia. 1971.


Cod: H-4015. Felfoldi. Ungaria. 1990.


Plic semi-ilustrat. U.R.S.S. 1973.


Ungaria. 1996.


Felicitare. Tiraj: 200 000 ecxemplare. U.R.S.S. 1969.


Ungaria. 1974.


Lucrare de Maria Korsak (Polonia). Editor (și beneficiar): UNICEF. Anii '80-'90.


Felicitare format carte de vizită. Italia. 


U.R.S.S. 1979.


Ștefan Lochner (ca. 1400 - 1451) - Școala germană.  Editor (și beneficiar): UNICEF.
 Anii '80-'90. Necirculată.


Ungaria. Anii '90.


Felicitare muzicală. Spania. 1988. 


Bert Hage Havero (Suedia) - Arhipeleag sub zăpadă.
Editor (și beneficiar): UNICEF. Anii '80-'90. Necirculată.


Felicitare cu dimensiunile, pe verticală, mărite. Spania. 1986. 


Desen de Trygve M. Davidsen (Norvegia).
Editor (și beneficiar): UNICEF. Anii '80-'90.


Ungaria. 1986.


Acasă de Crăciun. Desen de Elsa Beskow (Suedia).
Editor (și beneficiar): UNICEF. Anii '80-'90.


Vacanță pe schiuri, de Ronald Searle (S.U.A.).
Editor (și beneficiar): UNICEF. Anii '80-'90.


Mollevangen sub zăpadă (detaliu), de Gustav Rydberg (1835-1933, Suedia).
Editor (și beneficiar): UNICEF. Anii '80-'90.


Germania. 1985.


U.R.S.S. 1953.


Italia. 1980.


Polonia. 1963.


Cehoslovacia. 1977.


Ungaria. Anii '80.


Felicitare cu dimensiunile, pe verticală, mărite. Spania. 1988.


U.R.S.S. 1965.


Ungaria. 1991.


U.R.S.S. 1966.



U.R.S.S. 1966.


Euronova. Italia. 1987. Necirculată.

Germania. Felicitare. 1992.



U.R.S.S. 1966.


Felicitare cu dimensiunile mărite. Paper Magic Group. 2002.


U.R.S.S. 1966.


U.R.S.S. 1966.


Felicitare. Italia.


U.R.S.S. 1967.


Felicitare muzicală, cu dimensiunile mărite. Din Canada. 1998.



Reproducere după Târgul de Crăciun de Edith LeBreton.
Felicitare cu dimensiunile mărite.


Cehoslovacia. 1972.



U.R.S.S. 1967.


Image Arts. Anii '90 - 2000.


Italia. Anii '70. Necirculată.


Cehoslovacia. 1976.


U.R.S.S. Tiraj: 500 000 ex. 1967.


Polonia. 1965.


U.R.S.S. 1967.


Valerio Castello (1625 - 1659) - Sfânta Familie.
Felicitare cu dimensiunile mărite.


U.R.S.S. 1967.


Ungaria. 1978.


U.R.S.S. 1967.


Ilustrată cu dimensiunile (pe orizontală) mărite. U.R.S.S.


U.R.S.S. 1986.


U.R.S.S. 1984.


Felicitare. Editare Arnold Barton. Din Khartoum (Sudan). 1985.


Felicitare. Editare Arnold Barton. Din Khartoum (Sudan). 1985.


Polonia. 1973.


Germania. 1973.


U.R.S.S. Tiraj: 400 000 de exemplare. Anii '60. Necirculată.


U.R.S.S. 1979.


Cart'image Editions. 2014.



Ungaria. 1964.


R. F. Germania. 1964.


R. F. Germania. 1969.


R. F. Germania. Felicitare cu dimensiunile (pe verticală) mărite. 1977.


Italia.


R. F. Germania. 1979.


R. F. Germania. Anii '80.


Iugoslavia. 1980.


Felicitare. Image Craft. Din Canada. 2001.


R. F. Germania. Anii '80. Necirculată.


Felicitare cu dimensiunile mărite. Anii '90 - 2000.


Argentina. Felicitare.


Cehoslovacia. 1972.


R. F. Germania. Anii '80. Necirculată.


U.R.S.S. 1984.


Felicitare. Canada. 1995.


R. F. Germania. Anii '80.


R. F. Germania. 1981.


Cehoslovacia. 1978.


R. F. Germania. 1983.


R. F. Germania. 1983.


R. F. Germania. 1985.


Felicitare. Suedia.


R. F. Germania. 1986.


R. F. Germania. 1989.


R. F. Germania. 1998.


R. F. Germania. 2004.


Cod: W.9363. Marea Britanie. Anii '70. 


Celebration. Cod 90-18-PB4. Marea Britanie.


Germania. 1982.


Editată în...Turcia. Anii '70. Necirculată.


Ilustrată din Italia (Cecami). Circulată în țară. 1968.


Editată în Marea Britanie. Anii '80.


Olanda. 1982.


Cod: 22-1779. Olanda. Anii '80.



Cod: 39611/1. Olanda. Anii '80.


Cod: 20KX-86-1. Irlanda. 1977.
Felicitare cu dimensiunile (pe verticală) mărite.


Germania. Anii '70.


Felicitare de mărimea unui calendar de buzunar. Franța. Anii '70.


Felicitare de mărimea unui calendar de buzunar. Franța. Anii '70.


Germania. 1985,


Bulgaria. 1983.


Din Montreal, Canada. Anii '80.


Germania. 1972.



Canada.


Austria. 1971.


Ungaria. Anii '80.


Germania. 1981.


Franța. 1990.



Austria. 1971.


Israel. Anii '80.


Israel. Anii '80.


R. F. Germania.


Felicitare. Necirculată.


Austria. 1990.


Felicitare. Israel. 1977.


Editor: Cecami. Italia. 


Felicitare. Germania. Necirculată.


Felicitare.


Jolin Edition.


Felicitare cu dimensiunile mărite. Spader. S.U.A.


Felicitare.


Ungaria. 1986.


R.F. Germană. 1984.


Carton promoțional, bomboane Mon Cheri.


Felicitare (cu dimensiunile mărite pe verticală) S.U.A., editată pentru Germania. 1971


Felicitare.


Felicitare. Canada.


Ungaria. 1988.


Felicitare cu formatul unui semn de carte.
Expediată din New Delhi, India. 1971.


Ungaria. 1980.


Felicitare. American Greetings. New York, SUA. 1981.


Felicitare. Germania.
Peisaj de iarnă (Arne Lindmark - SUA, în beneficiul UNICEF). 


Ungaria.


Felicitare cu dimensiunile mărite. Rust Craft. Canada.


Foto-carte poștală. Necirculată.


URSS. 1965.


Felicitare cu dimensiunile, pe orizontală, mărite. Germania.


Și interiorul acesteia. În "3D"...


Tallinn (Estonia). Expediată din Suedia. 1966.


Felicitare. Germania.


Ilustrată în...esperanto. 1977.


Ungaria. 1985.


Carlo Moratta (1625 - 1713) - Noaptea Sfântă (detaliu). 
Galeria Națională, Dresda. Germania.


Germania. Necirculată.


Ungaria. 1986.


Ungaria. Anii '70 - '80.


Germania. 1975.


Felicitare. Ambassador Cards. S.U.A.


Cehoslovacia. 1984.


Foto-carte poștală. 1982.


Ungaria. Circulată intern. 1978.



Felicitare, cu dimensiunile mărite, cu decupaj. Franța. 1987.



Felicitare cu dimensiunile, pe vericală, mărite. Editată în Belgia. 1981.


Germania.


Israel. 1972.


Felicitare cu dimensiunile (pe vericală) mărite.


Felicitare muzicală, cu dimensiunile mărite. 2008.


Germania. Felicitare cu dimensiunile (pe verticală) mărite. 1979.


Cehoslovacia. 1987.


Germania.
Editor: Franz Weigert. Felicitare cu dimensiunile (pe verticală) mărite. 


Felicitare cu dimensiunile mărite. Franța. 


Felicitare cu dimensiunile (pe verticală) mărite. Germania.


Felicitare cu dimensiunile (pe verticală) mărite. 1981. Germania.


Felicitare cu dimensiunile (pe verticală) mărite. Germania.


Felicitare cu dimensiunile (pe verticală) mărite. Germania.


Felicitare cu dimensiunile (pe verticală) mărite. Germania.  


Felicitare cu dimensiunile (pe orizontală) mărite. Germania.  


Editare: Gibson. Felicitare cu dimensiunile (pe verticală) mărite. S.U.A.


Felicitare cu dimensiunile (pe verticală) mărite. Germania. 1991.


Felicitare cu dimensiunile mărite. Germania. 


English Cards Ltd. Felicitare cu dimensiunile (pe verticală) mărite. S.U.A.


Felicitare cu dimensiunile (pe verticală) mărite. Germania.  


Felicitare cu dimensiunile (pe orizontală) mărite. S.U.A.


Felicitare cu dimensiunile (pe verticală) mărite. Germania.  


Editare: Muva. Felicitare cu dimensiunile (pe verticală) mărite. Germania.


Ungaria. 1975.


Germania. Anii '80.


Ungaria. 1986.


Germania. Anii '80.


U.R.S.S. 1985.


Felicitare. Germania. 1980.


Felicitare cu dimensiunile mărite. Burgoyne Inc., S.U.A. 1993.


Italia, anii '90.


Germania. 1977.


Ungaria. 1984.


Italia, anii '90.


Felicitare cu dimensiunile, pe verticală, mărite. Cleo Inc., S.U.A. Anii '90.


Felicitare cu dimensiunile, pe verticală, mărite. 
Germania. Anii '90.


Felicitare. S.U.A. Anii '90.


Germania. Anii '90.


Felicitare. Marpimar, Italia. 1994.


Germania. 1984.


Felicitare, Christmas Originals. S.U.A. Anii '90.


Cehoslovacia. 1973.


Felicitare. S.U.A. 1981.


Cehoslovacia. 1980.


Felicitare în beneficiul UNICEF. 2000.


Germania. 1984.


Felicitare. American Greetings. S.U.A. Anii '90.


Ungaria. Circulată în țară. 2001.


S.U.A. 1997.


Ilustrată Kruger. Germania. 1986.


R. D. Germană. 1972.


R. F. Germană. 1970.


Felicitare. Italia. 1993.


Handmade. Necirculată.


Germania. 1984.


Felicitare. Italia. 1996.


U.R.S.S. 1982.


Germania. Anii '90.


Felicitare, cu dimensiunile, pe verticală, mărite. Germania. Anii '90. 


Felicitare. Israel. Anii '90.


R. F. Germană. 1989.


Germania. Anii '90.


Suedia. 1965.


Germania. Anii '90.


Felicitare. S.U.A. 1979.


Germania. 1988.


Felicitare, cu dimensiunile, pe verticală, mărite. American Greetings. S.U.A. 1982.


Germania.


Felicitare, cu dimensiunile, pe verticală, mărite. Saemec, Italia. 1996.


Ilustrată Kruger. Franța. 1968.


U.R.S.S. 1985.


Felicitare cu dimensiunile, pe verticală, mărite. Germania.


Ungaria. Foto tip carte poștală.


Inari Krohn (Finlanda) - Peisaj de iarnă.
Felicitare în beneficiul UNICEF. 


Felicitare. Germania. 1988.


Felicitare muzicală (încă funcțională), de format mare. One Heart. Cod: 74528. 2001.


Cehoslovacia. 1979.


Germania. Anii '70.


Felicitare cu dimensiunile, pe vericală, mărite.
Cod: 10 X 1 - 14. S.U.A.


Germania. Ilustrată Kruger. 1975.


Felicitare muzicală, de format mare. Palphot. Cod: 74498. Anii '90 - 2000.


Ungaria. 1957.


Germania. 1985.




Felicitare. Canada.


Lucrare de Verona Broger. Elveția. Anii '70. Necirculată. 


Belgia. 1971.


Germania. Necirculată.


Germania. 1977.


Edith S. Handler (Elveția) - La mijlocul drumului dintre Fleet și Strand.
Felicitare în folosul UNICEF. Necirculată.

Vittore Carpaccio (c.1455/65 - 1525/26). Școala venețiană. - Fuga în Egipt. c. 1500.
Felicitare în folosul UNICEF. 1992. 


Felicitare. Carlton Cards. Canada.


Ungaria. 1982.


Germania. 1976.


Polonia. 1968.


Cehoslovacia. 1966.


Ungaria. Circulată în țară. Începutul anilor '90.


U.R.S.S. 1972.


Italia. 1966.


Cehoslovacia. Anii '60.


Germania. 1978.


Germania. 1968.


U.R.S.S. 1960.


Cehoslovacia. 1963.


Germania. 1955.


Germania. 1973.


U.R.S.S. 1969.


Cehoslovacia. 1965.


***
Mulțumiri Dnei Dorotea Momir cea care mi-a dăruit numeroase ilustrate
și felicitări prezentate în acest album.