duminică, 2 iunie 2013


Arta plastica contemporana romaneasca


Maria Pop Timaru


Expozitia: Mu-Ma


Aiurart, Bucuresti


5 iunie 2013







  "Maria Pop Timaru apelează la esențe și rădăcini în lucrările sale recente, la structuri fixe, primordiale, unde observăm tactici de interogare a celor mai profunde stadii ale apartenenței și ale descoperirii sursei. 
  Originăm de undeva ca specii, dintr-o sursă primordială, dătătoare de viață și date genetice prestabilite. Dar nu despre genetică este vorba în aceste lucrări, ci despre poetica originarului, despre arhetipuri și despre stadiile incipiente ale maternității și adorației
  Filtrele omului contemporan supraimpun acestei inferențe despre nostalgia propriei nașteri o abordare ironică și auto-ironică, în care terra madre nu e din lut proaspăt, ci din ceramică pictată sau diverse materiale manufacturate – carton, hârtie imprimată, polistiren, spumă poliuretanică și alte “fructe” ale industrializării și producției în masă." (Simona Vilău)




Prezente romanesti peste hotare


Directia 5: Zambetul face minuni


Toronto, Montreal, Calgary, Canada


iunie 2013






  Directia 5 in concert la Montreal - sambata, 8 iunie, ora 16:30, in PARCUL VAN HORNE (situat in Cote-des-Neiges, pe strada cu acelasi nume, intre Westbury si de la Peltrie). Intrarea este gratuita, dar exista si o sectiune VIP la care biletul este 30 $. INFO: 514-961-9091.
***Accent Montreal