joi, 29 noiembrie 2012

Lumină pentru ochii Alesiei



Inițiative de toată lauda


Mihai Trăistariu


Spectacol umanitar


Palatul Culturii, Târgu Mureș


5 decembrie 2012



   Pe data de 5 decembrie, ora 19.30, la Sala Mare a Palatului Culturii Tg. Mures va avea loc un spectacol umanitar sustinut de Mihai Traistariu si Invitatii lui.
   In partea a doua, pentru copii, Piccolini Party.
   Prin acest spectacol dorim sa o sprijinim pe Truica Alesia, o fetita de 1 an si jumatate, care, pentru a putea vedea are nevoie de interventii chirurgicale in Italia.
   Veniti cu mic cu mare sa o ajutam pe micuta Alesia !
   Pretul biletului, care se va dona in integralitate, este de 20 de lei.
   Copii au acces gratuit.
   Copiii pot veni cu jucarii, pentru a le dona sau a face schimb cu altii.

   CU FIECARE LEU DONAT,O SANSA PENTRU LUMINA OCHILOR ALESIEI !
VA ASTEPTAM CU DRAG !

Invatam impreuna !



Initiative de toata lauda


Premiile Antidiscriminare


Centrul Multicultural Sinagoga, Bistrita


prima editie, 4 decembrie 2012





   Ne face o deosebită plăcere să vă invităm la evenimentul Premiile Antidiscriminare Învăţăm împreună ! care va avea loc marţi, 4 decembrie la Sinagoga Bistriţa.
  Veţi putea asculta doi foarte tineri violonişti de excepţie din Cluj, un pianist de excepţie din Bistriţa interpretând o piesă compusă de un copil cu autism şi vezi putea, prin prezenţa dvs, să încurajaţi cadrele didactice premiate cu această ocazie, educatori şi învăţători din judeţ care în ultimii 5 ani au integrat în învăţământul de masă copii cu tulburări din spectrul autist.
   Vă aşteptăm şi vă rugăm să transmiteţi aceste invitaţii şi prietenilor.

Ziua Romanilor de Pretutindeni



Diaspora romana


30 noiembrie 2012




   Pe 30 noiembrie 2012, în praznicul Sfântului Andrei, ocrotitorul românilor, sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni. Pentru a marca acest moment special, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni organizează o serie de manifestări culturale în cadrul comunităţilor româneşti de peste hotare.
   Evenimentele vor fi organizate în zone în care trăieşte un număr mare de români, urmărind coagularea comunităţilor româneşti în jurul valorilor identitare şi culturale româneşti. În organizarea acestor manifestări, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni beneficiază de sprijinul misiunilor diplomatice şi al mediului asociativ de pe plan local.
   Astfel, la Roma, Milano, Padova, Zaragoza, Madrid, Bilbao, Atena şi Chişinău, vor avea loc, în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie, o serie de concerte susţinute de artişti români.
    Se estimează că manifestările dedicate Zilei Românilor de Pretutindeni vor reuni peste 30.000 de români care trăiesc peste hotare, precum şi personalităţi marcante ale administraţiei publice centrale şi locale din ţările vizate, contribuind astfel şi la îmbunătăţirea imaginii României pe plan extern.

Proiectul: Destine romanesti



Agentia de stiri bune


Onesti


28 noiembrie 2012






   Miercuri, 28 noiembrie 2012, la Oneşti, a avut loc lansarea proiectului Destine româneşti iniţiat de catre Asociaţia Culturală Pro Basarabia şi Bucovina, cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
   Acest proiect presupune organizarea unui sejur în România pentru 100 de persoane care au suferit de pe urma deportărilor comuniste din Basarabia şi Bucovina de Nord între anii 1940 şi 1953. Programul va cuprinde vizite la unele dintre cele mai importante obiective de pe teritoriul României, cu simbolistică în istoria comună a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.



   Mai mult, pe parcursul desfăşurării proiectului se vor colecta materialele necesare, alături de înregistrări audio-video, în vederea editării unui volum cu mărturiile deportaţilor şi urmaşilor acestora, care să prezinte această părticiă de istorie generaţiilor viitoare.

 

   Proiectul Destine româneşti reuneşte idealurile şi nevoia de cunoaştere şi promovare a adevărului istoric, alături de recunoştinţa pentru cei care au supravieţuit deportărilor din perioada comunistă.

Poftiti la Targ !



Targul de Cultura Traditie si Manufactura Romaneasca


Marshal Garden Hotels, Bucuresti


30 noiembrie - 2 decembrie 2012




222

Ne face plăcere să vă invităm la Târgul de cultură, tradiţie şi manufactură românească organizat de Russenart Communications, cu scopul de a promova tradiţiile şi valorile româneşti.
  
Evenimentul va avea loc în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie, între orele 10 si 20, la Hotel Marshal Garden 5*, Bucureşti, Sala Panoramic, Calea Dorobanţi nr. 50 B, Sector 1, Bucureşti. 
Deschiderea oficială, a evenimentului, va avea loc vineri, la ora 12:00 şi va fi urmată de o licitaţie de produse create de copiii ai căror părinţi fac parte din Asociatia P.A.V.E.L. 
Pe durata celor 3 zile ale evenimentului, vor avea loc activităţi culturale şi distractive, pentru copii şi părinţi (teatru pentru copii, spectacol de dans, pictură pe faţă, zâne, spiridusi etc.), prezentări şi ateliere de îmbrăcăminte şi bijuterii create manual, degustări de vin, ceai şi produse tradiţionale româneşti, spectacole diferite (concert de colinde, muzică şi dansuri populare, muzică tradiţională veche etc.). 
La eveniment sunt invitati sa participe diplomaţi, personalităţi culturale, antreprenori, manageri, investitori şi jurnalisti, impreună cu familiile şi prietenii. 
Invitaţia este valabilă pentru 2 sau mai multe persoane şi este transmisibilă.
Detalii despre agenda evenimentului găsiţi pe site-ul www.targuldetraditie.ro şi pe blogul www.targuldetraditie.wordpress.com.
Vă aşteptăm cu drag 
Intrare liberă !
Printează invitaţia de mai sus şi foloseşte-o la intrar!
Te aşteptăm !

Larisa Toader
Managing Director Russenart Communications
0736 925 099
http://www.facebook.com/TCTMR

Ziua Romanilor de Pretutindeni



Diaspora romana


Comunitatea Romana Sfantul Stefan cel Mare


Atena, Grecia


30 noiembrie 2012


romanii_din_atena

   Sponsori principali: COINSTAR, Prefectura Atenei si formatia Actual din Brasov, 
condusa de Constantin Tuhut si solista din Republica Moldova, Liliana Midon.

Acolo unde se-aduna romanii



Diaspora romana


Restaurantul Dorna


Atena, Grecia





Photo

Photo






Noi aparitii editoriale



Muzeul Brailei


Lansare de carte


Braila


5 decembrie 2012




Realism. Esenta. Forma



Arta plastica contemporana romaneasca


Dan Daniel


Galeria Studio Magazen, Oravita


1 decembrie 2012





Vernisaj: 1 decembrie 2102, ora: 17:00

Atelier de lucru



Initiative de toata lauda


Muzeul Olteniei


Gradinita Ethos, Craiova


28 noiembrie 2012





  Miercuri, 28 noiembrie, Muzeul Olteniei a găzduit Grădinița Ethos la Casa Băniei, pentru un atelier de lucru decorare linguri de lemn și pictură pe ceramică. A participat grupa mare Fluturașii sub atenta îndrumare a doamnelor educatoare Liliana Bărboianu și Florina Bădică. 








Colectii si Colectionari


Targul Colectionarilor


Iulius Mall, Suceava


30 noiembrie - 2 decembrie 2012





Targul Cadourilor de Craciun


Galeria Dalles, Bucuresti


29 noiembrie - 23 decembrie 2012




Agentia de Stiri Bune


Fantana, Primarie, Techirghiol


2012




Imagini postate pe contul Casei Casei de Cultura din localitate...


...in luna octombrie...


...mie imi plac si acum !


Un Balcic secret



Arta plastica contemporana romaneasca


Universitatea Stefan cel Mare, Suceava


1 decembrie 2012 - ianuarie 2013





Vernisaj: 1 decembrie 2012, ora 12:00.
Loc: foaierul Auditoriumul Joseph Schmidt

Suceava periferiilor



Muzeul de Istorie


Pierduta, uitata, necunoscuta


Suceava


23 noiembrie 2012






   Sub presiunea continuă a expansiunii pe verticală a noilor tipuri de locuinţă, vechiul spaţiu de locuire a dispărut, sau, în cel mai fericit caz, s-a redus dramatic, sărăcind localitatea de un fond arhitectural cu valoare uman-sentimentală inestimabilă
  Fostul aspect al localităţii a supravieţuit, sporadic, la periferie, unde s-au conservat inclusiv o serie de locuințe mai mult decât centenare, parte dintre ele aflate sub protecţia legislaţiei în vigoare privind patrimoniul imobil. 
  Expoziţia Pierduta, uitata, necunoscuta: Suceava periferiilor (autorul proiectului este istoricul dr. Mihai-Aurelian Căruntu) îşi propune să prezinte publicului o faţă mai puţin cunoscută a oraşului, care a dispărut în cea mai mare parte datorită sistematizării din perioada comunist
  Totodată, unele fotografii cu locuinţe din prezent, sunt o pledoarie pentru pentru o nou optică în ceea ce priveşte reevaluarea şi protejarea patrimoniului arhitectural, atât cât a mai rămas neafectat de tentaţia modernizării.

   În cadrul evenimentului va fi lansat volumul Un brand al industriei sucevene de odinioară: Fabrica de zahăr Iţcani SAR (1927-1948) (Editura Karl A. Romstorfer, Suceava, 2012). Autor Mihai Aurelian Căruntu. Prezintă prof. univ. dr. Ştefan Purici.