miercuri, 4 iulie 2018

Memento '73
De pe ecranele cinematografelor de-odinioară 


Cinemateca
Explozia din Galați la ecuator.Ceața în lupta cu întunericul.Cu mîinile curate...dar nu goale.Ultimul cartuș...dar nu ultimul revolver.
Nunta de piatră sau un strigăt în tăcere.Despre o anume fericire la Sibiu, ca și în Capitală.Aventurile lui Babușcă sau peripețiile filmului pentru copii.Babușcă și Scatiul - doi "sfințișori" și un cîine în țara stufului.


Săgeata căpitanului Ion sau o praștie pentru eternitate.Conspirația...sau Fory Etterle în coniucturi...Departe de Tipperary cîntă din frunză nea Mărin.


Povestea unui complot politic: Departe de Tipperary.Ciprian Porumbescu sau biografie scrisă într-o partitură.Bariera sau convertirea cinematografică a lui Teodor Mazilu.Parașutiștii: biografii în aer.Șapte zile - și cîte nopți?Veronica în țara minunățiilor.
Lumea se distrează, dar pe seama cui?Vifornița și alte adevăruri ale iernii.Pe platourile de filmare


Castele de nisip, construite pe faleză la Mamaia din necesități cinematografice.Păcălița (Mariela Petrescu) și Păcală (Sebastian Papaiani) 
pun la cale noi păcăleli.Articole publicate în Almanah Cinema 1974. Decembrie 1973.

Pe simezele ieșene
Arta plastică contemporană 


Aviva Shemer 


Muzeul de Artă Iași 


5 - 22 iulie 2018

O Prietenie Regală: Grigore Antipa și Regii României
Muzeul Național Peleș - Castelul Pelișor 


Sinaia 


7 iulie - 9 septembrie 2018
    Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa are plăcerea de a anunța că expoziția 
O Prietenie Regală: Grigore Antipa și Regii României, 1892 - 1944 va fi vernisată la Muzeul National Peles sâmbătă, 7 iulie 2018, ora 13:00, în Holul de onoare al Castelului Pelișor.
    Expoziția spune povestea unei prietenii care învăluie patru generații ale Familiei Regale, prietenie dezvăluită de neprețuite obiecte, documente și fotografii inedite. Primele pagini ale acestei povești despre O Prietenie Regală au fost scrise la Peleș în octombrie 1892, când Grigore Antipa, tânăr eminent, școlit la o prestigioasă universitate din Germania, are deosebita onoare de a-i prezenta Regelui Carol I planurile sale de viitor. Cucerit de tânărul zoolog cu minte de economist, suveranul îl reține la dejun și, mai mult, îi devine acestuia de-a lungul anilor "un adevarat părinte care l-a sprijinit și povățuit până la sfârșitul vieții sale".
    Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 7 iulie - 9 septembrie 2018 având programul de vizitare de miercuri până duminică între orele 11:00 și 16:15. Intrarea este gratuită.

Castelul...
De prin lume adunate...


Cehoslovacia - Bouzov


 Colecții și Colecționari 


Cartofilie
Mapă-set, cărți poștale necirculate. Anii '80.


Idem.


Idem. Sala coloanelor.


Idem.


Idem. Dormitorul stăpânului. În stil baroc.


Idem. Sala de mese.


Idem. Sala armelor.


Idem. Camera de vânătoare.


Idem. Sala cavalerilor.


Idem. Coperta a II-a.