miercuri, 16 septembrie 2015

Povestiri despre România, țara părinților




Prezente romanesti peste hotare


Lansare de carte


Petre Craciun


Ialoveni, Glodeni, Republica Moldova


21 - 22 septembrie 2015






    Luni si marti (21-22 septembrie) volumul Povestiri despre România, țara părinților, de Petre Craciun, Ed. Zorio, va fi prezentat elevilor de la Scoala Ialoveni, Biblioteca Ovidius și Biblioteca raională Vasile Coroban Glodeni, din Republica Moldova.

Infiintarea Consulatului General al Rusiei in Principatele Dunarene




Institutul National pentru Studiul Totalitarismului


Bucuresti


23 septembrie 2015






Noaptea în Bibliotecă la Galați




Biblioteca Judeteana V. A. Urechia 


Galati 


editia a V-a, 3 octombrie 2015





    Vă așteptăm în ziua de 3 spre 4 octombrie 2015, între orele 12:00 - 24:30, la Noaptea în Bibliotecă la Galați, manifestare culturală aflată la a V-a ediție, cu acțiuni dintre cele mai diverse și atractive! 
    Organizatori: Biblioteca Județeană V. A. Urechia cu sprijinul Consiliului Județului, Consiliului Local și Primăriei Municipiului Galați. 
    În mod excepțional, cei care vor restitui documentele împrumutate și au depășiri de termen vor fi scutiți de plata penalizărilor.  

Nu ratați să vă petreceți timpul  Noaptea în Bibliotecă la Galați !

Festivalul Medieval Curtea Domneasca




Palatul Voievodal Curtea Veche, Bucuresti


prima editie, 25 - 27 septembrie 2015






Vineri 25 septembrie 2015

Ora 17:00 – Conferinţă despre luptele şi portul militar în perioada medevală - Trabanţii Negrii - si cum s-a ajuns la HEMA (Historical European Martial Arts) susţinută de Asociaţia Societas Milites Getae. HEMA reprezinta artele marțiale de luptă armată sau nearmată, de origine europeană. Acestea se bazează pe metode documentate, a căror practicare a fost întreruptă la un moment dat sau care au evoluat în alte tipuri de arte marțiale.
   În cadrul HEMA sunt practice arte martiale specifice evului mediu – bazate pe tratate și manuale de luptă datând din evul mediu tarziu care descriu tehnici de duel, auto-apărare și strategii de război utilizând o gamă largă de arme – și ajungând până la perioada modernă timpurie – perioadă în care artele marțiale încep să capete și utilizări sportive.

Sâmbătă 26 si duminică 27 septembrie 2015

Ora 11:00 - Parada de deschidere: defilarea între Hanul Manuc şi Muzeul Curtea Veche unde se va prezenta onorul. După salut, garda se va retrage în pas spre fosta Sală a Tronului;
Ora 12:00 – Atelier pentru copii Arhitectură Medievală la Curtea Veche cu Asociaţia Istoria Artei;
Ora 12:00 – 18:00 Lupte demonstrative cu arme specifice perioadei secolului al XV-lea (10 reprize a câte 3 minute în două serii dimineaţa şi seara). Reprezentaţiile vor fi însoţite de explicaţii cu privire la echipament şi stil de luptă. După terminarea demonstraţiilor un membru SMG va explica modul de luptă specific sec. al XV-lea practicat în cadrul HEMA (Histrorical European Martial Arts) şi impactul acestui sport în Europa.
Ora 13:00 Şcoala Micului Scutier - Activităţi pentru copii, care se vor fi iniţiaţi în tainele armelor şi elementelor de armură;
Ora 13:30 - Apăraţi Căpitanul program interactiv între membri SMG şi copiii din public. Copiii din public vor fi echipaţi cu replici din spumă poliuretanică ale armelor sec al XV-lea.
Ora 14:00 Tir cu arcul tradiţional pentru vizitatori sub îndrumarea membrilor SMG;
- Prezentarea unui Cort de campanie specific perioadei la intrarea căruia va fi montat un rastel cu arme.
Ora 15:00 Prezentarea Istoriei Trabantilor Negrii în Garda Voievodală a Valahiei;
Ora 16:00 Program de Jonglerii cu Foc asigurat de un membru al SMG;
Ora 17:00 – Atelier pentru copii Arhitectură Medievală la Curtea Veche cu Asociaţia Istoria Artei
Ora 19:00 Paradă de închidere a zilei între Muzeul Curtea Veche şi Hanul Manuc la care membri SMG vor purta torţe aprinse.

Targul de Carte Libris




Parcul Tineretului, Piatra Neamt


editia a V-a, 17 - 20 septembrie 2015







Lacrimi rescrise




Lansare de carte


Constanta Popescu


Biblioteca Judeteana Ion Heliade Radulescu, Targoviste


24 septembrie 2015




    Joi, 24 septembrie 2015, ora 15:00, la sediul Bibliotecii Judeţene I. H. Rădulescu Dâmboviţa va fi organizată lansarea volumului: Lacrimi rescrise autor Constanţa Popescu.

Prezintă scriitorii:

Grigore Grigore, George D. Piteş

Nepal, o lume aparte




Expozitie de fotografie 


Stefan Voinea 


Muzeul Olteniei, Craiova 


16 septembrie 2015





    Muzeul Olteniei Craiova are onoarea de a găzdui expoziţia fotografică Nepal, o lume aparte, manifestare culturala organizată şi vernisată de Clubul Rotary Craiova Probitas, astăzi, ora 18.00.
    Vor fi expuse 70 de fotografii, dintre care 25 vor fi vândute în cadrul unei licitaţii caritabile.
Ştefan Voinea, directorul general al Gazetei de Sud, membru Rotary Craiova Probitas, a călătorit în 2014 în Nepal cu o bursă oferită de guvernul SUA. Timp de trei săptămâni, Ştefan a ţinut cursuri elevilor din Kathmandu şi s-a bucurat de ospitalitatea nepaleză.
    Vestea cutremurelor care au distrus 160.000 de case în Nepal l-a determinat să lanseze expoziţia caritabilă.
    Banii strânşi în cadrul licitaţiei vor fi folosiţi pentru construirea de case în Kathmandu pentru locuitorii rămaşi pe drumuri după cutremure. Casele vor fi construite de o echipă de voluntari coordonaţi de nepalezul Shailendra Ghimire, iar costul unei locuinţe este de numai 800 de euro.
     După vernisaj, fotografiile vor fi expuse timp de trei săptămâni la Muzeul Olteniei din Craiova.

Descopera Romania!




Diaspora romana


Asociatia Rumanos Unidos de Tres Cantos


Centrul Cultural Adolfo Suarez, Tres Cantos, Spania


19 septembrie 2015






Prin glodul destinului




Lansare de carte


Ela Nicolau


Centrul Cultural al Ambasadei Ucrainei, Bucuresti


25 septembrie 2015




Aurul si argintul antic al României




Muzeul Judetean Buzau


23 septembrie - 1 noiembrie 2015






    Pentru a marca redeschiderea parțială a expozițiilor de bază, Muzeul Județean Buzău are onoarea de a găzdui, în perioada 23 septembrie – 1 noiembrie 2015, un eveniment cultural de excepție reprezentat de expoziția itinerantă Aurul si argintul antic al României. Acest proiect expozițional a fost demarat în decembrie 2013 de către Muzeul Naţional de Istorie a României, în colaborare cu 31 de muzee de arheologie şi istorie din ţară, inclusiv Muzeul Județean Buzău și reprezintă unul dintre cele mai mari demersuri de acest fel organizat în România în ultimii 25 de ani.
    Expoziția prezintă peste 1000 de piese arheologice din aur și argint descoperite pe teritoriul României, acoperind o perioadă istorică de peste 5000 de ani, cuprinsă între Eneolitic (4500-3500 a. Chr.) şi Antichitatea Târzie (sec. VII p. Chr.). Vor fi expuse podoabe, accesorii vestimentare, arme de paradă, veselă de ceremonie și monede, multe dintre aceste piese constituind adevărate capodopere artistice unice la nivel mondial. Amintim aici celebrul tezaur de la Pietroasele ”Cloșca cu puii de aur” care va fi expus pentru prima dată la Buzău în varianta originală sau impresionantele brățări dacice din aur descoperite în Munții Orăștiei.
    Muzeul Județean Buzău participă cu 27 de piese din aur și argint dintre care remarcăm tezaurul monetar de la Cârlomănești-Cetățuia, diadema din aur de la Gheraseni, precum și câteva piese descoperite în necropolele de la Cârlomănești-Arman și Pietroasele.
Este pentru prima dată când publicul buzoian, are posibilitatea de a vedea, reunite într-un singur loc, cele mai importante capodopere ale orfevrăriei pre și protoistorice sau de epocă antică din colecțiile muzeale din țară. Până în prezent, în afară de instituția organizatoare (Muzeul Național de Istorie a României), expoziția a mai fost găzduită de muzeele din Timișoara, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Alba Iulia și Sfântu Gheorghe, adunând peste 85 000 de vizitatori.
    Cu ocazia acestui important eveniment, Muzeul Județean Buzău redeschide și expoziția de artă unde vor putea fi admirate exponate de excepție din patrimoniul Muzeului Județean Buzău, reprezentate de pictură, ceramică decorativă, lucrări din bronz, marmură, piatră, lemn, sticlă și albume de artă.
    De asemenea buzoienii vor putea admira în cadrul unei expoziții temporare, 3 tezaure monetare din argint și un depozit de piese preistorice din bronz descoperite recent pe teritoriul județului Buzău.
    Vernisajul expoziției Aurul și Argintul antic al României va avea loc la sediul reabilitat al Muzeului Județean Buzău, Bd. Nicolae Bălcescu, nr. 50, muncipiul Buzău, ora 12.00.

Tarife:

- preț bilet întreg - 6 lei/persoană;
- preț bilet grupuri organizate (minim 10 persoane) - 3 lei/persoană;
- preț bilet elev și studenți, individual și/sau în grupuri - 1,5 lei/persoană;
- taxă foto - 20 lei/ persoană;
- taxă filmare - 30 lei/ persoană;
Persoanele cu dizabilități și pensionarii au acces gratuit.

Pe simezele Capitalei




Arta plastica contemporana romaneasca 


Ion ȚOLAȘ


Sala Foaier, Cercul Militar National, Bucuresti


14 - 27 septembrie 2015





La Roumanie – Viziunea unui antropolg elveţian




Muzeul Municipiului Bucuresti


18 septembrie - 19 octombrie 2015






   În anul 1917, Eugène Pittard publică La Roumanie: Valachie, Moldavie, Dobroudja: 50 illustrations, dont 35 hors-texte d’après des photographies prises par l’auteur, Paris, 1917, 328 p., cu dedicaţia:
   Poporului român, pe care, în timpul lungilor mele campanii de studii antropologice, am ajuns să-l cunosc şi să-l iubesc.
   Am încercat să prezint o scurtă sinteză a tuturor elementelor care formează ţările româneşti şi mi-am dorit să evoc, în spiritul său, acest popor, tradiţiile sale, obiceiurile sale, viaţa sa economică – un pic din sufletul românesc.
    Graţie şi bunelor relaţii pe care le avea cu prinţul George Valentin Bibescu (1880 – 1941), în 1899 pleacă în Peninsula Balcanică şi România, unde vizitează în special Dobrogea.
    Cercetările întreprinse în Dobrogea, precum şi studierea, între 1895 – 1906, a 800 de cranii din osuarele din Valais şi publicarea imediată a rezultatelor în reviste elveţiene şi străine care i-au creat valoarea ştiinţifică.
    Începând din anul 1901, de-a lungul celor 30 de ani de studii antropologice în România, Eugen Pittard publică peste 50 de articole cu rezultate ale cercetărilor de teren pe care le-a făcut în Dobrogea.
    Pentru mai multe informaţii despre activitatea lui Eugène Pittard în România şi cercetările acestuia vă aşteptăm să vizitaţi în perioada 18 septembrie - 19 octombrie expoziţia La Roumanie – Viziunea unui antropolg elveţian organizată în sera Palataului Suţu.

Zilele Recoltei




Platoul Salii Sporturilor, Cluj - Napoca


18 - 20 septembrie 2015





Ocupatii traditionale romanesti




Muzeul de Istorie Paul Paltanea


Muzeul Casa Colectiilor, Galati


20 septembrie 2015





    Muzeul de Istorie Paul Păltănea Galaţi vă invită duminică, 20 septembrie 2015, ora 14.30, la vernisajul expoziţiei Ocupatii traditionale romanesti, eveniment dedicat Zilelor Europene ale Patrimoniului.
   Ocupaţiile tradiţionale de altădată, reprezintă o parte din memoria şi conştiinţa neamului românesc. De la prelucrarea fierului şi a lemnului, la realizarea costumelor populare şi până la confecţionarea instrumentelor muzicale, toate aceste ocupaţii, aveau în practicarea lor o poveste, începută în lumea satului arhaic şi presărată cu tradiţii şi obiceiuri specifice.
  "Astăzi, când modernismul umbreşte din ce în ce mai mult ceea ce a fost valoros şi preţios, cerem obiectelor să susţină mai departe legătura cu trecutul, menţinând astfel vie continuitatea şi identitatea acestui popor. Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, deţine în patrimoniul său o serie de astfel de obiecte, relevante pentru ceea ce au însemnat ocupaţiile străvechi, iar prin organizarea acestei expoziţii, dorim să contribuim la educarea tinerei generaţii şi nu numai, în spiritul descoperirii şi păstrării tradiţiilor şi valorilor culturale naţionale." (muzeograf Ionela Daniela Antohe)
    Evenimentul cultural se va desfășura la Muzeul Casa Colecțiilor, str. Eroilor, nr. 64, Galaţi.
***
                                                       Muzeul De Istorie Galati

Anotimpurile Romaniei




Arta plastica contemporana romaneasca


Galeria Labyrinth, Bucuresti


1 - 30 octombrie 2015






Comunicat de presa

    In blanda luna octombrie, Galeria Labyrinth (Education Point) va gazdui expozitia de pictura Anotimpurile Romaniei, reunind pe simeze un mare numar de lucrari incarcate de o cromatica echilibrata, sensibile si purtatoare ale mesajului de frumos.
    Evenimentul initiat si organizat de Dna. Adina Moldova Titrea, este cel de al doilea din acest an, pastrand ca de fiecare data, tema preferata: ROMANIA si dorind incurajarea artistilor foarte tineri (semnalam prezenta unei artiste de doar 15 ani) dar si mentinerea in atentia publicului privitor, a celor deja mai mult sau mai putin consacrati. 

Vor expune artistii: 

Dan Marian Geleletu, Carmen Cecilia Rusu, Theona Rusu, Razvan Andreescu, 
Raluca Serban, Cerasela Dragos, Dana Nechita, Elena Cioclu, 
Emanuela Alexandrescu, Mauri Virtanen, Aneta Filip, Iulian Rugina, 
Liria Themo, Luminita Cornelia Nicolau, Lucica Filimon, Lila Lungulescu, 
Vladimir Damian, Stela Marta, Luminita Savulescu, Victoria Soare, 
Daniela Taras, Simona Todirica, Georgeta Diculescu, Lia Aciobanitei, 
Marinela Radu si Adina Moldova Titrea.

   De asemenea, vor fi prezenti in seara vernisajului, ce va avea loc in data de 5 octombrie, incepand cu ora 18:00, parteneri importanti, firme cu traditie, purtatoare la randul lor a ideii de “romanesc”.
   Lucrarile celor 26 de artisti vor fi prezentate de criticul de arta, domnul Marius Tita.


Targul Expo Cristal




Muzeul National de Geologie


Bucuresti


18 - 20 septembrie 2015





    Expozițiile de flori de mina, obiecte de podoabă și fosile de la Muzeul Național de Geologie au o tradiție de opt ani. Trăsătura caracteristică o constituie faptul că toate exponatele sunt minerale, roci și fosile naturale. Iar podoabele artizanale confecționate de expozanți sunt compuse din cristale natural, pietre pretioase si semipretioase. 
   Urmatoarea editie are loc in perioada 18-20 septembrie 2015, in intervalul orar 10.00 – 18.00 (ultima intrare 17.00), fiind organizata de Institutul Geologic al Romaniei prin Muzeul de Geologie din soseaua Kiseleff, numarul 2. Aici, cristaloterapeuții profesioniști sau amatori vor găsi atît cristale simple din diverse minerale naturale, cât și dispozitive mai complexe realizate de practicanții de Reiki, Qi Kong (Ci kung), Yoga ș.a.
Preţul unui bilet de intrare este de 4 lei.
Informatii la telefon: 031/438.17.44 sau pe

***
                                                                             Muzeul Geologic Igr

Noaptea Albă a Bucureştiului




Zilele Bucurestiului


19 septembrie 2015





    Imaginează-ți o noapte în care Bucureștiul pulsează, vibrează și interacționează cu locuitorii săi. De fapt, nu-ți imagina pentru că pe 19 septembrie orașul se transformă!
    Timp de o noapte, Bucureştiul devine o rețea de instalații interactive şi instrumente audio-vizuale care îl transformă într-un teren de joacă. Este noaptea în care inima oraşului se activează la o simplă atingere sau mişcare şi te prinde într-o lume virtuală în care trecătorii devin participanți.
    Cea de-a cincea ediție Noaptea Albă a Bucureştiului populează străzile cu animații proiectate, display-uri luminoase, jocuri de laser şi sunet, concert de muzică şi pictură live, instrumente muzical-vizuale şi tehnologii de ultimă generație ale unor artişti internaționali şi români.
    Nu mai puțin de 15 instalații vor împânzi Centrul Vechi al Bucureştiului în Noaptea Albă de pe 19 spre 20 septembrie, printre care zmeele maiestuoase Les Luminéoles, înălțate la 30 de metri deasupra solului care atrag bucureştenii din mai multe puncte ale oraşului, pereții care vor putea fi "pictați” cu imagini video despre istoria Bucureştiului, cuburile muzical-vizuale ce invită participanții să creeze şi să se exprime împreună, instalațiile interactive de lumini şi sunete Lights Contacts şi boxele Street Sound ce generează un soundscape din sample-uri muzicale declanşate de prezența şi mişcările trecătorilor.

Acces gratuit.

     În cadrul evenimentului din 19 septembrie se va lansa aplicația mobilă ARCUB, disponibilă în iOS şi Android, care îi va ține la curent pe bucureşteni cu ultimele noutăți din teatru, film, muzică, expoziții şi evenimente marca ARCUB.

     Noaptea Alba a Bucurestiului este un eveniment organizat sub umbrela Zilelor Bucureștiului și face parte din proiectul București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului ce lansează candidatura independentă a orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Cele 15 instalații care vor împânzi Centrul Vechi sunt:

Hartă Interactivă (România, InTouch MEDIA)
În fața Hanului Gabroveni, Strada Lipscani 84-90
Descoperă principalele atracții ale Nopții Albe într-un mod distractiv!
Harta instalatiilor se va proiecta in fata Hanului Gabroveni pe asfalt, iar bucurestenii vor putea interactiona cu ea, fiind actionata de o simpla apasare a piciorului. Fiecare apasare va active informatii despre instalatie.


Urban Lights Contacts (Franța, scenocosme)
Pe Strada Stavropoleus
Atingi și dezlănțui sunete și lumini tehnicolore.
Pentru a face cu adevărat ceva memorabil, ai nevoie de un partener. Luminează-ți noaptea și descoperă sunete noi împreună cu prietenii tăi. Pune mâna pe sfera tactilă din centrul instalației și activează circuitul electrostatic. Pentru a-l completa, însă, ai nevoie de minimum o persoană în plus. La cel mai subtil contact fizic direct pe piele, vei declanșa o explozie de lumină și sunet. Strângeri de mână, mângâieri și chiar sarutări, de toate acestea depinde intensitatea efectelor luminoase și volumul fundalului sonor. Singura limită este imaginația.

Lumineolele (Franța, Porte par el vent)
În Piața Sf. Anton
Cerul orașului animat de meduze colorate.
Imaginează-ți o seară în care cerul Bucureștiului este străbătut de meduze colorate. De fapt, nu-ți imagina, ci pregătește-te excact pentru o asemenea experiență fascinantă. Zmeele pline de grație și luminate de leduri “înoată” la 30 de metri deasupra publicului. Lasă-te încântat de mișcările maiestuoase ale Lumineolelor care-și unduiesc coada și aripile în propriul ritm.

Tonomatul de poezie (România, Mitoș Micleușanu)
Pe Strada Covaci
Poezii recitate direct din tonomat.
Dacă românul s-a născut poet, atunci tocmai ai găsit cel mai mic cenaclu din țară. Instalația conceptuală vintage îți pune la dispoziție o listă de poeme selectate din operele a cinci autori moderni și clasici. Alegi poemul, rostești titlul acestuia, prin pâlnia acustică, și apoi te bucuri de modul în care sunt recitate versurile. De cine? De interpretul din tonomat. Vei avea parte de o experiență aparte, live și nefiltrată de mijloace electronice. Din nefericire, nu vei ști niciodată identitatea recitatorului, iar de aici poți începe o întreagă elegie...

Simona Strungaru Symphonics meets Pisica Patrata (România, Simona Strungaru)
Intersecția Străzii Carada cu Strada Lipscani
Pentru ochi și urechi: muzică și grafică live.
30 de minute de concert simfonic insotit de proiectia desenelor realizate in timp real.
Ce se întâmplă atunci când mixezi o orchestră formată din 30 de muzicieni cu unul dintre cei mai cunoscuți artiști grafici ai Capitalei? Obții peste 30 de minute de concert simfonic, îmbogățit de proiecția celor zece desene realizate în timp real. Încântare pentru urechi, bucurie pentru ochi. Simona Strungaru este pianistă, dirijor și compozitor de muzică de film. Alexandru Ciubotaru este creatorul desenelor care au înveselit pereții gri ai Capitalei, precum și coautor al volumului “Istoria benzii desenate românești”.

Kaleidopolis (România, Aural Eye)
Intersecție Strada Gabroveni cu Strada Șepcari
Privește orașul prin ochii unui caleidoscop gigantic.
Bucureștiul de astăzi și de altă dată prinde viață. Te-ai întrebat cum s-ar vedea Capitala printr-un caleidoscop gigantic? Surprinde imaginile în mișcare, prin tubul cu oglinzi. Vei fi surprins să descoperi Arcul de Triumf sau Ateneul Român într-un mod complet nou, datorită efectului de fragmentare.


Șezatoare cu cântec (România, Mindscape Studio și ELEVATOR Art Group)
Pe Strada Franceză, lângă Muzeul Curtea Veche
Așază-te și creează cântec și culoare.
Vechile obiceiuri ale comunităților rurale întâlnesc tehnologia prezentului. Șezătoarea cu cântec întărește relațiile dintre indivizi, dar nu lasă tehnologia să împiedice procesul de comunicare. Dimpotrivă, instalația așteaptă ca trecătorii să se așeze comod pe cuburi și să declanșeze sunetele și efectele vizuale. Astfel, comunicarea non-verbală intră într-o nouă dimensiune, iar conversațiile sunt animate de creativitate.


București. Strat cu strat (România, Mindscape Studio)
Strada Franceză, Hanul lui Manuc
Vopsește virtual pereții cu un trafalet tehnologic.
Dacă arheologii descoperă diferitele fațete ale orașelor vechi scotocind strat cu strat, această instalație îți dezvăluie istoria Bucureștiului prin adăugarea câte unui element nou. Rola pentru grafitti ajută participanții la festival să vopsească un perete cu imagini vii, având la dispoziție elemente recognoscibile. Astfel, istoria orașului se lasă descoperită în mod natural, an cu an, deceniu cu deceniu și secol cu secol.

Cosmic Rain (România, Mindscape Studio)
Pe Strada Lipscani, la Hanul Gabroveni
O ploaie de stele chiar pe ferestrele Hanului Gabroveni.
O noapte albă trebuie să fie cu adevărat de neuitat, deci nu poate fi concepută fără o ploaie de stele. La Hanul Gabroveni ai ocazia să admiri o ploaie de stele în miniatură, proiectată direct pe ferestrele clădirii. Ai nevoie doar de un coechipier alături de care să te ferești de corpurile cerești care se îndreaptă cu viteză către sol. Scapă cu bine din ploaia de stele și descoperă legături cu oamni noi, într-o manieră distractivă și antrenantă.

Street Sound (România, Modulab)
Pe Strada Covaci
Soundtrack-ul vieții tale creat live prin mișcările trupului.
Instalație sonoră interactivă alcătuită din 10 boxe ce generează un soundscape format din sample-uri muzicale declanșate de prezența și de mișcările trecătorilor. E timpul să te simți ca într-un thriller captivant. Pășește cu încredere și lasă cele zece boxe ale instalației să te surprindă. Prezența ta activează senzorii și declanșează un soundscape format din sample-uri muzicale. De aici, scenariul noptii tale albe poate evolua după cum dorești.

Pixelart (România, Modulab)
Intersecția Străzii Carada cu Strada Doamnei
Atingi și desenezi în pixeli.
Hrănește-ți curiozitatea și atinge display-ul luminos interactiv. Imaginile și mesajele afișate depind de tine! Aprinde pixelii ecranului. Stinge-i pe cei deja activați. Trasează linii, desenează pătrate, animale, forme abstracte sau scrie un text scurt. Lasă-te surprins de tine însuți!

Laser Grid (România, Modulab)
În Pasajul Latin, Piața Roma
Evită razele laser ca să nu declanșezi alarma.
Capcana urbană formată dintr-un grid de raze laser ce declanșează o alarmă în momentul în care una dintre raze este întreruptă, provocând trecătorii la o experiență amuzantă și plină de adrenalină.

Să spargi o bancă îți oferă o porție mare de adrenalină, dar și consecințe la care nu ai vrea să te gândești. De ce să nu păstrezi partea amuzantă, cea în care te străduiești să eviți razele laser. Întrerupe una dintre raze și vei declanșa alarma. Intră într-o experiență amuzantă și totuși solicitantă, la care îți poți provoca prietenii.

Big Bob Band (România, Les Ateliers Nomad)
În Piața Roma
Mișcă-te și dă viață unui alter-ego 8 BIT.
Stilul 8 BIT nu putea lipsi de la o veritabilă sărbătoare a orașului tău. Big Bob Band te ajută să interacționezi liber la generarea de sunete și imagini vizuale. Dă viață personajului digital prin intermediul butoanelor colorate, al clapelor midi custom made și al padurilor cu bețe de tobe. Folosește instrumentele pentru a-l face pe Big Bob să te amuze cu expresiile lui și cu sunetele reactive.

Trigger Fun (România, Les Ateliers Nomad)
Intersecția Străzii Poștei cu Strada Mandinești
Pedalezi neîncetat și activezi o super animație pe clădire.
Conceptul instalatiei interactive consta in amplasarea aleatorie in spatiul public a unor butoane, manete, biciclete statice, senzori activati de presiune, miscare sau alte tipuri de interactiune fizica umana. Acesti senzori vor declansa animatii proiectate pe suprafata unei singure cladiri, in momentul descoperirii si activarii lor de catre publicul participant.

Aquatic Harp (România, Intouch Media)
Intersecția Străzii Lipscani cu Străda Smârdan
Atinge undele de lumină și activează sunete minunate.

***ARCUB