joi, 27 septembrie 2018

Pe simezele muscelene - (Re)Întâlniri
Arta plastică contemporană românească 


Romulus Dumitru Harda 


Galeria de Artă, Câmpulung Muscel 


29 septembrie - 26 octombrie 2018


    Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă, 29 septembrie 2018, ora 11:30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziției de grafică (Re)Întâlniri a artistului plastic Romulus Dumitru Harda, membru al Uniunii Creatorilor Profesioniști.
    Romulus Dumitru Harda s-a născut pe 3 august 1959 în Țara Moților (la Baia de Arieş, judeţul Alba). În anul 1984 a absolvit Institutul Politehnic Bucureşti, Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii. În perioada 2012-2015 a urmat cursurile Școlii de Artă din București. Tehnica în care s-a specializat este desenul în cărbune, iar tematica favorită este portretul, fiind în prezent recunoscut ca unul dintre portretiștii români de talent.
    În septembrie 2013 deschide prima expoziție personală, intitulată Chipuri surprinse, la Galeria Elite Prof Art din București. Odată cu vernisajul are loc și lansarea volumului său cu același titlu.
    Tot în anul 2013, lucrările sale apar în volumul de colecție Personalități române și faptele lor. 1950-2010.
    Din 2013 și până în prezent a participat la importante expoziții de grup: Femeia în arta românească, Peisaje și Maeștrii artei românești contemporane, Galeria de Artă Elite Prof Art, București; Punct și de la capăt și Confluențe plastice, U Art Gallery, București; Salonul Internațional de Artă Plastică, Biblioteca Națională a României; Occident-Express, Galeria Occidentului, București; Vise în Balcani, Galeria ARTUT, București; Saloanele Mihai Eminescu, Palatul Parlamentului ș.a.
    Expoziția de la Galeria Arta din Câmpulung cuprinde o serie de portrete/ (re)întâlniri cu semnificație specială.
    Inedită și specială pentru Romulus Harda este și (re)întâlnirea cu fostul său coleg de facultate, Gheorghe Pristavu, fondator și proprietar al Galeriei Arta, invitat la eveniment.
Expoziţia va fi deschisă în perioada 29 septembrie – 26 octombrie 2018.
Vă aşteptăm.
Ioan Crăciun,
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta

Donații/Donatori
Inițiative de toată lauda 


Muzeul de Artă Iași 


2 octombrie 2018
   Demersul Clubului Rotary Vaslui de a dona comunității şi de a îmbogăți patrimoniul Muzeului Judeţean Ștefan cel Mare Vaslui cu cele 25 de lucrări de artă este nu numai un exemplu de bună practică faţă de comunitatea artistică, ci și un act de generozitate, educaţie şi implicare socială, într-o lume ce se îndepărtează de valoare cu paşi rapizi, iar reperele de substanţă rămân, din păcate, într-un con de umbră.
   Vernisajul va avea loc marți, 2 octombrie 2018, ora 17:00, în spațiile Muzeului de Artă de la Palatului Culturii. Prezintă criticul de artă dr. Maria Bilașevschi și Felix Aftene, președintele Uniunii Artiștilor Plastici – Filiala Iași.
Vă așteptăm cu drag la acest eveniment de promovare a identităţii culturale a Moldovei!

Din istoria bisericii creștine române
Mitropolia Banatului
Monografia Mitropoliei Banatului.
Editura Mitropoliei Banatului, 1977.


Capacul vasului de cult de la Tibiscum (Jupa).Obercnezul Gavrilă Guran. Pictură în biserica mare din Lugoj.


Protopopul Constantin Șuboni.

Protopopul Ioan Tomici.


Preotul Dimitrie Țichindeal.Protopopul Vasile Georgevici.Congresul de la 1860 din Carloviț.


Mitropolitul Procopiu Ivaciovici.
Episcopul Nicolae Popea.


Emanuil Ungureanu.


Miron Cristea, episcop al Caransebeșului.
Arhiereul vicar Filaret Musta.Episcopul Iosif Traian Badescu. 


Mitropolitul Nicolae al Banatului.