vineri, 25 octombrie 2013

Romania, pamanturi eterne (III)




Ion Miclea


Civilizatie milenara




VIII - Olaritul





In atelierul mesterului olar Constantin Carlibaba din Radauti (jud. Suceava). Adevarat laborator de creatie, in care lutul amorf este transformat, prin miraculoasa activitate a mestesugarului artizan (plasticizare, modelare, uscare, angobare, decorare prin tehnica inciziei, pictare, smaltuire si ardere), in veritabile valori de arta contemporana.


Gospodarie de olar din comuna Marginea (jud. Suceava). Marginea este cel mai renumit centru de olarit pentru ceramica neagra decorata prin lustruire cu piatra. Atelierul olarului este amenajat in camera de zi, prin instalarea in fata ferestrelor, a lavitelor cu roti de olar si suspendarea de tavan a politelor de uscat oale; cuptorul de ars oalele este amenajat intr-o constructie auxiliara, in tehnica straveche a baterii lutului pe un cofrag improvizat pe o roata de car asezata in varful unui par.


Ceramica secuiasca din Corund (jud. Harghita) lucrata de mesterul Jozsa Janos. Cel mai intens productiv centru ceramic din Romania, Corundul si-a modernizat productia, atat tehnologic (prin electrificarea rotii olarului si a rasnitei de smalt, sau prin modelarea pe matrite a vaselor), cat si ca repertoriu de produse, alaturi de ceramica veche nesmaltuita sau cea mai noua decorata cu cornul, mono sau policrom fiind produsa si semifaianta.


Gospodarie-atelier de olar din comuna Corund (jud. Harghita). Practicat, in mod traditional, de tarani-mestesugari (dovada anexele gospodaresti si inventarul lor agro-pastoral), olaritul a impus o adaptare constructiva si functionala a vechii locuinte transilvanene prin instalarea atelierului in camera de zi, montarea unor instalatii de uscat oale (grinzi suspendate de tavan cu polite) in camera de sarbatoare si construirea unui sopron special pentru cuptorul de ars oale, in afara gospodariei, spre a o feri de incendiu.


Atelier traditional din Transilavnia cu roti actionate cu piciorul. Mestesugul olaritului a impus o specializare a mobilierului functional in cadrul locuintei-atelier; albia pentru pamant de lucru, lavita de olar cu scaun, roata fixata intre acestea, masa de decorat si politele pentru uscat vasele.


Produse de olarit din satul Romana (jud. Olt). Vechi centru de olarit de pe apa Oltetului, alaturi de cele din Oboga, Romana a produs o ceramica de veche traditie, uzuala si decoartiva. Policroma, pictata cu cu conul si foarte actuala ca forma si functiune (strachini si farfurii, ulcioare si plosti, cani si figurine), acestea prezinta evidente influente ale ceramicii de lux de la curtile boieresti si cele manastiresti, din apropiere. 


Cuptorul de uscat vasele din comuna Sacel (Maramures). Continuand traditia cuptoarelor ovoidale dacice maramuresene (de la Mediesul Aurit), cuptorul de la Sacel este zidit in panta, din piatra de rau, fara culoare de foc pe vatra, avand in partea inferioara vatra de foc si gura de alimentare cu lemne, iar opus acesteia, orificiul pentru introducerea vaselor nearse in cuptor.


Gospodarie de olar din Sacel (jud. Maramures). Ansamblu arhitectonic conservand valori autentice ale traditiei constructive maramuresene si ilustrand prin functiunea mixta a constructiilor statutul de agricultori si mestesugari al olarilor saceleni. Atelierul olarului este amenajat in casa mare prin fixarea rotii olarului la o lavita si montarea pe tavan a politelor pentru uscat vasele.  


Ceramica de uz gospodaresc intr-un interior traditional oltenesc. In jurul vetrei libere cu cos de tiraj troncopiramidal din prima incapere ("la foc"), gasim reunit inventarul de mobilier si uz gospodaresc de veche traditie , specific zonei' masuta cu scaunele joase, rotunde, tastul de copt turta pe vatra, ulcioare, otetare, putineiul de unt, frigarile, piua de sare, etc.


Targul anual al olarilor din Sibiu. In fiecare an, in cadrul festivalului cultural Cibinium, la Sibiu, continuand traditia vechilor targuri medievale mestesugaresti, Targul olarilor, manifestarea care stimuleaza continuarea mestesugului milenar al olaritului in spiritul respectarii traditiei, al emulatiei artistice a creatorilor populari veniti din intreaga tara.


IX - Mineritul




Galerie de mina aurifera, cu vagonet pe sine din lemn din Rosia Montana (jud. Alba). Reconstituire muzeala a galeriilor miniere din Muntii Apuseni, cu roca aurifera originara, respectand detalii tehnic-constructive si functionale. In prim plan, un vagonet cu roti ruland pe sine din lemn, replica de sec. XIX a prototipului datand din sec. XV (azi in Muzeul Tehnic din Berlin), care a revolutionat transportul minereului in subteran.


Rasnita pentru macinat minereul de aur. Instalatie de granit, de traditie bimilenara (din epoca romana) utilizata la zdrobirea filoanelor aurifere, proces urmat de spalarea minereului macinat pe planul inclinat ("jomp") prin scurgerea unui jet de apa, care spala sterilul, praful aurifer fixandu-se in tesatura care acopera "jompul".


Mojar cu piulita pentru zdrobit minereul cu mare concentratie de aur (zona Muntilor Apuseni). Piesa din fonta care imita forma mojarelor antice din granit, utilizate de minerii daci in scopul zdrobirii, prin batere, a minereului aurifer.


Steamp cu 12 sageti pentru zdrobirea minereului aurifer din Abrud (jud. Alba). Instalatie industriala aparuta in evul mediu si atestata documentar sub denumirea "moara de piatra", steampul functioneaza pe principiul axului cu came (fixat la o roata hidraulica), care actioneaza alternativ sagetile, prevazute la capatul inferior cu o piatra de cremene, a caror cadere verticala provoaca zdrobirea minereului.


Gospodarie atelier de fierar din comuna Calinesti (jud. Maramures). Complex arhitectonic maramuresan avand constructiile din grinzi masive de stejar cu acoperisuri inalte si invelitoare din sindrila, poarta monumentala decorata cu torsade specifice zonei si imprejmuirea de nuiele, impletite artistic si acoperita cu sita. Ca o nota specifica practicarii mestesugului, atelierul de fierar cu magazia de carbune si jugul de potcovit.


Interiorul atelierului de fierar din comuna Calinesti (jud. Maramures). In imagine, instalatiile si uneltele indispensabile prelucrarii metalelor prin forjare: nicovala, barosul si seria de clesti, vatra de foc si burduful actionat manual, toate avand analogii tipologice in instrumentarul utilizat in metalurgia dacica.


Gospodaria atelier de fierar din comuna Manesti (jud. Dambovita). In cadrul ansamblului gospodaresc, specific ca arhitectura Vaii Dambovitei, nota distinctiva o constituie atelierul de fierar cu polata prelungita in fata intrarii (sub care este instalat strungul pentru butucii rotilor de car) si jugul de potcovit boii, instalat in fata atelierului.


Ciocan hidraulic pentru prelucrarea metalelor din comuna Rimetea (jud. Alba). Exponent al industriei metalurgice medievale, ciocanul hidraulic (atestat documentar ca "moara de fier") functioneaza prin apasarea intermitenta a camelor metalice ale axului rotii de apa pe capatul cozii ciocanelor, asigurand actionarea mecanica a masivului ciocan (pana la 500 kg) care suplineste astfel. cu maxima eficienta, baterea manuala cu barosul


X - Pictura




Icoane pictate pe sticla; sus, Sf, Gheorghe omorand balaurul, jos Maria cu pruncul (Marginimea Sibiului). Manifestare artistica de exceptie, pictura pe sticla produsa de glajariile transilvanene cunoaste stilistic, o zonare riguroasa cu elemente definitorii pe centre de pictura si chiar pe autori, Tara Barsei si Marginimea Sibiului, alaturi de Tara Oltului si Valea Sebesului, reprezentand cele mai renumite scoli ale picturii populare pe sticla din Transilvania. Definita indeosebi ca o arta a coloristicii, pictura pe sticla evolueaza treptat parasind vechile canoane, si ajungand, la marii mesteri, sa constituie adevarate fresce din viata sociala a epocii.

Album editat de revista Transilvania, Sibiu, 1982. 
Cuvant inainte de Radu Florescu.
Studiu istoric si comentariile de Corneliu Bucur.


Pentru iubitorii de parfum de epoca




Colectii si Colectionari


Targ de Arta si Antichitati


Palas Mall, Iasi


25 - 27 octombrie 2013






De Sfantul Dumitru




Focul lui Sumedru


Poienita, judetul Arges


26 - 27 octombrie 2013







  Unde stați: 
La gazde Village Life, săteni de-ai locului, care vă vor desluși tainele acestui obicei. 

Ce faceți:
- vă alăturati sătenilor în pregătirile pentru acest obicei străvechi,
- participați la sărbătoare, cu cântece si colaci, pe lângă focul mare cât 2-3 etaje,
- faceți rezerve de miere pură, mere, pere, gutui proaspete, ouă, brânză, lapte,
- petreceți un weekend la țară, cu aer și culori de toamnă.

Ce este Focul lui Sumedru ?

  Obiceiul îşi are originea în îndepărtata istorie a popoarelor, când oamenii sărbătoreau descoperirea focului prin cântece şi jocuri. Creştinii l-au suprapus sărbătoririi Sfântului Dumitru care, după tradiţie, este culegătorul şi strângătorul "pâinilor" şi fructelor. Pentru aceasta, pledează şi etimologia cuvântului Sf. Dumitru - Sân' Dumitru - Sân' Medru – Sumedrusau Simedru. Semnificaţia Focului lui Sumedru este aceea a unui scenariu al morţii şi renaşterii anuale, un ceremonial ce cuprinde moartea violentă a zeului îmbătrânit la sfârşit de an, prin tăierea unui arbore din pădure, urmată de renaşterea acestuia prin incinerare. Focul are rol purificator şi regenerator. Cenuşa din "rugul funerar" era folosită de săteni pentru a fertiliza grădinile şi livezile.

Initiative de toata lauda




Rotary Club Iasi Curtea Domneasca


Parteneriat pentru arta


Centrul IDEO, Iasi


25 octombrie 2013








  In cadrul proiectul Parteneriat pentru arta realizat de Rotary Club Iasi Curtea Domneasca in colaborare cu Uniunea Artistilor Plastici - Filiala Iasi, am donat 12 sevalete pentru o expozitie itineranta realizata in spatii mai mult sau mai putin conventionale. Astfel, incepand din data de 25 octombrie 2013 puteti vizita aceasta expozitie la Centrul IDEO pentru o perioada de o luna de zile, urmand ca apoi sa gasim alte locatii pentru a fi expuse lucrarile enumerate mai jos:


MUNTELE MERU - Jeno BARTOS 


TREPTE DE APĂ SPRE KOGAIONON - Valentin SAVA


INIMA ÎNGERULUI - Valentina DRUŢU 


GARDUL CU OALE - Liviu SUHAR


MELANCOLIA ISTORIEI - Dragoş PĂTRAŞCU 


SÂNZIENE - Valeriu GONCEARIUC


ADAM ŞI EVA - Sabin DRÎNCEANU


PEISAJ (AUTUMNALĂ) - Constantin TOFAN


PRIMĂVARA - Zamfira BÎRZU 


PAZNICUL USII - Sorin George PURCARU 


BĂTRÂNUL CIRCAR - Gheorghe LUNGU 


CAIN ŞI ABEL - Felix AFTENE 


ÎNGER PĂZITOR"- Gabriela DRÎNCEANU 


Dan COVĂTARU

Cu drag,
Membrii RC Iasi Curtea Domneasca 
— at IDEO - Centrul de Sprijinire si Dezvoltare a Afacerilor.

Sardinia - insula surprizelor




Universitatea Populara Ioan I. Dalles


Bucuresti


28 octombrie 2013






Pe simezele Brasovului




Arta plastica contemporana romaneasca


Expozitia: Prezente


Opera, Brasov


26 octombrie - 26 noiembrie 2013








  "Mă gândesc deseori, că lucrările expuse într-o expoziție au o viață secretă. În amurg, când ultimul vizitator a plecat, încep să-și șoptească una - alteia, ba o poveste tristă, ba o invitație indecentă; beau absint și ard mandragore, sau poate doar călătoresc solitare și se întorc în zori, așezându-se cuminți în lumina crudă." (Anca Timis - curator)

Sa ii cunoastem mai bine




Ziua Turciei


Palas Mall, Iasi


28 - 29 octombrie 2013









 Luni, 28 octombrie, 
atrium - Mozaic Gigant steagul Turciei
- realizarea steagului din capace de Coca Cola (8 m/11m)
Marti, 29 octombrie
atrium, ora 18.30- Muzica si dansuri traditionale

Spiritul Dunarii




Lucrari de pictura si sculptura mica


Muzeul de Arta, Constanta


25 octombrie 2013





   Spiritul Dunării s-a întrupat în lucrări de pictură şi sculptură mică, ce pot fi admirate timp de zece zile, începând de astăzi (25 octombrie 2013), la Muzeul de Artă. Expoziţia, la a cărei realizare şi-au adus contribuţia zece artişti bulgari şi români, este inclusă în proiectul Spiritul Dunării în comunităţile portuare, finanţat de Fondul European pentru Dezvoltare Regională, prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007-2013. Lucrările au fost realizate în tabăra de creaţie care s-a desfăşurat în luna august, în pitoreasca localitate dobrogeană Ostrov.



   România este reprezentată în expoziţie de constănţenii Laura Nistorescu Seniuc, Lelia Rus Pîrvan, Florin Ferendino şi colegii lor din Călăraşi, Grigore Victor şi Mugur Coman. Din Bulgaria, expun: Valentin Georgiev, Vyara Georgieva Guneva, Krasimira Kirilova, Rumen Mihailov şi Irena Parashkevova.

  De la Constanţa, expoziţia va fi itinerată pe un... ponton, în portul oraşului Călăraşi, apoi la Ruse, în Bulgaria, transportul realizându-se pe calea apei, cu ajutorul unui remorcher.

***telegrafonline.ro

Pe simezele ieșene




Arta plastică contemporană românească


Dimitrie Gavrilean: In Memoriam


Galeria de Artă DANA, Iași


28 octombrie 2013





   Galeria de artă DANA din Iași găzduiește, pe simezele din str. Prof. Cujbă nr. 17, expoziția de pictură IN MEMORIAM a artistului plastic ieșean DIMITRIE GAVRILEAN. 
   Vernisajul va avea loc luni, 28 octombrie, ora 18.00, iar în deschiderea evenimentului va vorbi scriitorul Grigore Ilisei. Pe simeze vor fi expuse 60 de lucrări de pictură, structurate în cicluri tematice, pe care artistul le-a abordat în timp, lucrări ce provin din colecții particulare, inclusiv cea a Galeriei de artă DANA, din colecția familiei artistului și din pinacoteca Muzeului de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național Moldova Iași, partener al Galeriei DANA la organizarea acestei ample expoziții. La vernisaj și-au anunțat prezența membrii familiei, colegi și prieteni ai artistului, colecționari de artă care, cu generozitate, au contribuit la realizarea expoziției regretatului artist Dimitrie Gavrilean (1942-2012).
   De-a lungul carierei profesionale și artistice, Dimitrie Gavrilean a fost Profesor și Rector al Univeristății de Arte George Enescu Iași, a semnat peste 18 expoziții personale în țară și străinătate, a participat cu lucrări în expoziții organizate la: Paris, New Delhi, Mora-Vany, Sofia, Telsidie Middlesbaurrough, Cuopyo, Kosice, Roma, Tokyo, Madrid, Bruxelles, Praga, Padova, Rabat, Tokyo, Palma de Majorca, Haga, Moscova, Buenos Aires, Montevideo, Sao-Paolo, Quiuritiba, Lima, Philadelphia, Bremen, Caracas, Skopje, Bitolia, Varșovia, Lagos, Sofia, Sockholm, Helsinki, Viena, Pekin, Sanhai și figurează în colecții ale muzeelor: Muzeul de Artã Iași, Muzeul de Artã București, Muzeul de Artã Cluj, Muzeul de Artã Oradea, Muzeul de Artã Suceava, Muzeul de Artã Vaslui, Muzeul de Artã Bârlad, Muzeul de Artã Galați, Muzeul de Artã Constanța, Muzeul de Artã Timișoara, Muzeul de Artã Brașov, Muzeul de Artã Focșani, Muzeul de Artã Sibiu, Muzeul de Artã Gura-Humorului, Muzeul de Artã Craiova, Conservatorul Regal Londra, Muzeul de Artã Modernã Guggenheim – Veneția, Muzeul de Artã Modernã Helsinki, Fundația Ennzo Pagani-Milano, Muzeul de Artã Modernã Veneția, Calcasieu Museum, Lake Charles, Louisiana, S.U.A., Muzeul de Artã Modernã Neapole – Italia, Muzeul de Artã Modernã Bruxelles, Belgia.

  Expoziția va fi deschisă publicului în cursul săptămânii între orele 10.00-18.00 iar sâmbăta între orele 10.00-13.00.

Va asteptam !

Festival-concurs de folclor





Vrancea, plai cu dor


Cinematograful Balada, Focsani


26 octombrie 2013







   Elevii talentaţi din judeţele Vrancea, Teleorman, Maramureş, Buzău şi Botoşani vor prezenta tradiţii populare în cadrul celei de-a III-a ediţii a Festivalului concurs de folclor Vrancea plai cu dor, organizat de Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu. Evenimentul va fi găzduit, sâmbătă, 26 octombrie 2013, de Cinematograful Balada din Focşani, începând cu ora 9:00. 
  Festivalul se va desfăşura pe mai multe secţiuni, respectiv grup vocal, solist vocal, obiceiuri folclorice şi dans popular coregrafic. Coordonator al festivalului este Marilena Vâlcu, profesor de chimie. 
***evenimentefocsani.blogspot.ro

Pe simezele Brailei




Arta plastica contemporana romaneasca


Expozitia: Ilganii de Jos '13


Galeriile de Arta, Braila


26 octombrie - 25 noiembrie 2013









UNIUNEA ARTISTILOR PLASTICI - FILIALA BRAILA

va invita la

Expozitia: Ilganii de Jos '13

Vernisajul va avea loc

Sambata, 26 octombrie 2013, ora 13:00,
la Galeriile de Arta, Braila, Piata Traian, nr. 2

Sunteti invitatii nostri !

Institutul Yunus Emre - Centrul Cultural Turc




Dimitrie Cantemir


Punte de legatura intre cultura romana si cea turca


Hotel IBIS, Constanta


26 octombrie 2013








   Institutul Yunus Emre - Centrul Cultural Turc Constanța are deosebita onoare și plăcere de a vă invita la evenimentul intitulat 340 de ani de la naşterea lui Dimitrie Cantemir – punte de legătură între cultura română şi cea turcă ce va avea loc în data de 26 octombrie 2013, începând cu ora 13:30 la Hotel Ibis, Sala Prestige.

Ziua Nationala a Romaniei




Diaspora romana


Concert Lorenna


Alicante, Spania


30 noiembrie - 1 decembrie 2013





***Gherla Info

Another Language (plus)




Arta plastica contemporana romaneasca


Ana Stefania Andronic (Buzu)


Biblioteca Nationala a Romaniei, Bucuresti


29 octombrie - 11 noiembrie 2013





   Marţi, 29 octombrie, ora 19.00, în spaţiul expoziţional Symposium de la Biblioteca Naţională (Bd. Unirii 22) are loc vernisajul celei mai recente expoziţii de pictură-grafică a tinerei artiste plastice Ana Ştefania Andronic (BUZU).
  Grupate sub genericul Another Language (plus), peste 30 de lucrări realizate în tehnici inedite şi cu efecte plastice surprinzătoare aduc în faţa publicului românesc noul trend din creaţia sa, prezentat în premieră, în iarna 2012/2013 la prestigioasa galerie CHROM din Bochum, Germania.
  Ana Ştefania Andronic (BUZU) propune iubitorilor de artă abordarea fenomenului dintr-un unghi inedit, care conferă valenţe neaşteptate prin simbolistica subtilă a unui domeniu ce părea rezervat decoraţiunilor. Pe lângă lucrările prezentate la Bochum, ce pot fi vizionate şi în variantă UV, Ana Ştefania Andronic propune şi câteva replici moderne la abstracţionismul clasic, ce dezvăluie capacitatea artistei de a reinterpreta nu doar o tehnică, ci şi un fenomen artistic.
  Aceasta este cea de-a cincea expoziţie pe care o prezintă artista în ultimii cinci ani, în care a fost prezentă pe simeze la Sofitel (2009), 2 în 1 la Centrul Cultural al Armatei (2011), Atitudini la Palatul Parlamentului (2011) şi Another Language la Bochum, Germania (2012-2013) şi The Woman Way la Imbold Galerie (2013).
  Absolventă a Universităţii de Arte, secţia grafică (clasa prof. Mircia Dumitrescu), Ana Ştefania Andronic (BUZU) a fost în atenţia iubitorilor artei plastice prin participările sale la expoziţii de grup şi evenimente artistice şi prin dezvoltarea unor tehnici inedite de pictură pe textile, obiecte decorative şi decoraţie murală.
  Expoziţia va putea fi vizionată zilnic, de luni până vineri, între orele 10:00 – 18:00, 
până la data de 11 noiembrie 2013.

Casa De Pariuri Literare




CDPL Fest


Club A, Bucuresti


editia a XVI-a, 25 octombrie 2013








  Vineri, 25 octombrie, de la 18.16, în Club A va avea loc o nouă ediție a festivalului lunar al editurii Casa de pariuri literare, CDPL FEST. 
  Conceput ca un eveniment low budget concetrat pe elemente diferite de promovare (cinema-ul literar și standul de autor), CDPL FEST-ul pune accent pe calitatea invitaților și pe modul de a-i aduce în fața publicului. În 15 ediții, peste 70 de scriitori de la case editoriale diferite au susținut lecturi, conferințe, au avut standuri personalizate, aici proiectându-se documentare literare din seria CDPL.DOC și nu numai.

Programul CDPL FEST 16:

18.16 deschiderea (stand permanent Cia Vie)
18.30 Cinema literar: Poezie. 
Baterie (2013, un documentar de Vlad Drăgoi)
19.15 BEST NEW ENTRY stand de autor, 
expoziție de fotografie și lectură George Floarea
19.40 Lectură și stand de autor Paul Mihalache
20.10 Lectură și stand de autor Florin Dumitrescu
20.40 Lectură și stand de autor Mihail Gălățanu

Intrarea este liberă, dar ne rezervăm dreptul de a selecta publicul 
în caz de evenimente 
nedorite. 
Vă invităm să respectați autorii invitați 
și să nu deranjați lecturile. 
Următoarea ediție a FEST-ului va avea loc pe 15 noiembrie.

Trienala de Arhitectura East Centric Trans(a)parente




Promenada culturala pe Calea Victoriei


Bucuresti


26 octombrie 2013





   Trienala de Arhitectură East Centric Trans(a)parenţe, dedicată arhitecturii din Europa Centrală și de Est este organizată în București de către Fundația ARHITEX, în perioada 10-27 octombrie 2013.

  Prin demersul său critic, manifestarea promovează și premiază arhitectura și critica de calitate din această zonă. Prin acțiunile pe care le propune (expoziții, conferințe, dezbateri, competiții), Trienala devine locul de întâlnire, dezbatere și reflecție a practicienilor, criticilor, tinerilor și marelui public iubitor de arhitectură.

  Sâmbătă, 26 octombrie, între orele 18,00 – 21,00, Fundația ARHITEXT și partenerii săi, ne invită la o promenadă culturală pe Calea Victoriei.

  Incepând cu orA 18,00, Muzeul Naţional George Enescuvă invită la o vizită ghidată gratuită și, de la orA 19:00, la recitalul Musica Poetica – muzică pentru lăută de Johann Sebastian Bach şi Sylvius Leopold Weiss, transcrisă pentru chitară, interpret Costin Soare, chitară clasică.

  Muzeul găzduiește și o expoziție temporară cu documente și imagini inedite, prezentată de Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti, Expoziţia comemorativă László Lajtha (1892-1963), compozitor şi etnomuzicolog.

  Compozitorul László Lajtha este cel care a fost ales membru al Academiei Franceze de Arte Frumoase în 1956, pe locul rămas vacant prin moartea compozitorului român George Enescu.
În expoziție publicul va putea vedea o scrisoare - documentul original- adresată de compozitorul maghiar muzicologului Viorel Cosma, scrisoare ce evocă personalitatea muzicianului român cu o sensibilitate deosebită.

Organizată în Sala Cantacuzină, expoziția va fi deschisă până pe data de 7 noiembrie 2013.

Nici Biblioteca Academiei Romane nu se lasa mai prejos. Vezi afisul...