vineri, 14 februarie 2014

Razboinici in Transilvania din epoca avara




Muzeul Tarii Crisurilor


Oradea


13 februarie - martie 2013





   Muzeul Ţării Crişurilor, în colaborare cu Institutul de Arheologie şi Istoria Artei din Cluj-Napoca şi Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, organizează expoziţia Războinici în Transilvania din epoca avară. 
  Expoziţia, reunind piese din colecţiile a 10 muzee şi institute de cercetare din România şi Ungaria, este o premieră pentru muzeografia naţională. Obiectele expuse au fost descoperite de-a lungul anilor pe numeroase şantiere arheologice din Transilvania şi Banat, reflectînd un interval de timp, secolele VII-IX, prea puţin cunoscut de marele public. Avarii, popor migrator războinic venit în centrul Europei din stepele Asiei Centrale, i-au găsit în zonă pe autohtoni, cu care au convieţuit mai bine de două secole.
   Expoziţia poate fi vizitată începînd cu 12 februarie 2014, la sediul instituţiei din B-dul Dacia nr. 1-3.

Carnavalul de la Venetia




Prezente romanesti peste hotare


Trio Brancusi


Italia


15 februarie 2014




***Istituto Romeno di Venezia

Pe simezele Capitalei




Arta plastica contemporana romaneasca


Grupul 4 Art: Love


InSpayer, Bucuresti


10 februarie - 2 martie 2014





Expoziție de artă contemporană pictură, artă digitală și sculptură
Artisti expozanti sunt: grupul 4 ART- 
Alina Manole, Cristian Crestincov, Răzvan Stanciu 
& artistul invitat Adriana Pelin
Expoziția este deschisă publicului în perioada 10 februarie – 2 martie 2014.

4 ART- Alina Manole, Cristian Crestincov, Răzvan Stanciu & Adriana Pelin au plăcerea să v ă invite la vernisajul expoziției Love, ce va avea loc vineri 14 februarie, ora 18 :00, la InSpayer Bistro, Str. Batistei nr. 24 A, vis-a-vis de Înalta Curte de Casație și Justiție.

   Love… O expoziție despre dragoste, pasiune, mister, femei… inevitabil unde există dragoste există și gelozie … dar și sentimente intense… prima atingere, primul sărut… fantezii, vise, amintiri, secrete…vă dorim, dragi prieteni, vizitatori și admiratori să aveți o permenantă stare de bine,…să fiți frumos îndrăgostiți și să aveți mereu senzația de “fluturi în stomac”…toate acestea le veți observa ilustrate, simțite în nuanțele de roșu intens, în combinația aromelor specific culorilor calde…dar și în verdele uneori “otrăvit”…in texturile senzuale, tușele discrete ale pensulei și siluetele ademenitoare ce se succed într-un univers boem învăluit în magia iubirii…

Balcic. Micul Paradis al Romaniei Mari




Lansare de carte


Lucian Boia


Libraria Humanitas, Cismigiu, Bucuresti


20 februarie 2014




    Joi, 20 februarie, de la ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu găzuieşte lansarea unui nou volum de Lucian Boia, Balcic. Micul paradis al României Mari.
    Ca orice paradis, şi Balcicul a fost pierdut. Lucian Boia l-a reconstruit însă atât de bine din fărâme de memorie, din documente şi fotografii de epocă, încât se poate spune că, printr-o carte atât de frumoasă, am recâştigat, simbolic, paradisul pierdut.

Mari solisti - Mari dirijori




Concert extraordinar - Camerata regala


Ateneul Roman, Bucuresti


16 februarie 2014