miercuri, 24 februarie 2021

Pe simezele Capitalei - Nigredo

 


Arta plastică contemporană românească


Radu Comșa


H'art Gallery, București


25 februarie - 30 martie 2021Femeie, ochii tăi mă dor!/Viața, ca un șarpe mut!

 


Expoziție de fotografie 


Ozolin Dușa 


Iași 


1 - 31 martie 2021   "Primăria Municipiului Iași, alături de Ateneul Național din Iași, Uniunea Artiștilor Plastici din România - Filiala Iași și Centrul Municipal de Memorie Vizuală din Iași organizează în luna martie două expoziții de fotografie aparținând artistului fotograf Ozolin Dușa:

   1. Expoziția Femeie, ochii tăi mă dor!, între 1 și 10 martie, la Galeria de Artă Nicolae Tonitza de pe Pietonalul Lăpușneanu. Este o expoziție experiment, în care artistul și-a propus să surprindă ochii plini de expresivitate ai doamnelor și domnișoarelor din viața noastră, ochi care ne privesc în fiecare zi cu căldură de după măștile de protecție. Intenția expoziției a fost anunțată pe Facebook, iar în zilele de 30 și 31 ianuarie (pe Pietonalul Lăpușneanu din Iași) și 6 februarie (în fața Muzeului Județean de Istorie din Botoșani) artistul s-a întâlnit cu doamnele și domnișoarele care au dat curs invitației, fotografiindu-le <ochii>. Sunt 43 de imagini de dimensiuni mari, o <frescă pandemică> a zilelor pe care le trăim privite prin ochii ființelor iubite.


2. Expoziția Viața, ca un șarpe mut!, între 1 și 31 martie, pe gardul Muzeului Unirii de pe Pietonalul Lăpușneanu. Sunt 102 imagini organizate pe 3 banere cu dimensiunea de 7x1,10 m, imagini din care ne privesc, necosmetizate, chipurile oamenilor din satele României. Copilăria, tinerețea, maturitatea, bătrânețea, toate, la un loc, înfățișează privitorului o frescă existențială care îndeamnă la introspecție, la regăsirea propriului <eu> în personajele care ni se înfățișează.

 

   Vernisajul ambelor expoziții va avea loc luni, 8 martie 2021, de la ora 18:00, la Galeria de Artă Nicolae Tonitza de pe Pietonalul Lăpușneanu. Expoziția va fi prezentată de către sociologul Nicu Gavriluță. Cantautorul Adi Bezna va susține un recital de muzică folk."

Păsări - Omagiu lui Brâncuși

 


Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti 


București 


19 februarie - 28 martie 2021Eroii care fac istorie

 


Banda Desenată Românească 


Festivalul de Benzi Desenate Istorice 


Brașov 


18 - 20 decembrie 2020
Ilustrație: Alexandra Gold.Fragment dintr-un interviu acordat lui Ciprian Stoleru de Nicolae Pepene,
inițiatorul acestui festival.Materiale publicate în Revista Historia, Nr. 33, decembrie 2020,
respectiv Nr. 228 și 229 din ianuarie și februarie 2021.

Dragobetele - Simbol și Mesaj

 


Muzeul de Artă Populară Constanța 


24 februarie - 1 martie 2021