vineri, 25 august 2017

Memoria obiectului




Arta plastică contemporană românească 


Vioara Dinu 


Muzeul de Artă Cluj - Napoca 


31 august - 24 septembrie 2017





   Muzeul de Artă Cluj-Napoca organizează, în perioada 31 august – 24 septembrie 2017, expoziția Memoria obiectului, expoziție în cadrul căreia vor fi expuse lucrări semnate de artista Vioara Dinu.
   Expoziția va fi deschisă începând de joi, 31 august 2017, în sălile de expoziții temporare (parter) ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca. Întâlnirea publicului cu artista și lansarea catalogului expoziției va avea loc în ziua de 21 septembrie 2017, ora 18:00, eveniment la care va fi prezent și curatorul expoziției, Mircea Oliv.
    Formarea artistică a doamnei Vioara Dinu a început în orașul Deva, unde a absolvit Liceul de Artă (1975) și s-a împlinit în mediul artistic clujean, la Institutul de Artă Ion Andreescu, unde a absolvit secția de Ceramică, promoția 1980, la clasa profesorilor Rodica Svințiu și Mircea Spătaru. S-a stabilit în municipiul Bistrița, orașul în care, de mai multe decenii, desfășoară o bogată activitatea profesională și artistică. Din anul 1990 este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România.
     Activitatea sa expozițională este foarte bogată, din 1979 până în prezent participând la numeroase manifestări de grup, saloane naționale și internaționale. De asemenea, expozițiile personale ale doamnei Vioara Dinu (sticlă, obiect, pictură, desen) au fost găzduite, de-a lungul anilor, de o seamă de muzee și galerii din Bistrița, București, Bacău, Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, Gyula (Ungaria), Poitiers (Franța).
    Expoziția va fi deschisă în perioada 31 august – 24 septembrie 2017, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.

Ziua Porților Deschise




Muzeul Județean Teleorman 


Alexandria 


28 - 30 august 2017





    Cu ocazia Zilelor Municipiului Alexandria, Muzeul Judeţean Teleorman organizează, în zilele de 28, 29 şi 30 august 2017, manifestarea Ziua Porţilor Deschise.
    Vor putea fi vizitate expoziţiile permanente: Înapoi în timp: Arheologie Numismatică în judeţul Teleorman ( Sala Tezaure Monetare, Sala Neoliticul, Sala Eneoliticul), Colectivizarea în Teleorman. Rezistenţă şi acceptare forţată, Aspecte etnografice ale satului teleormanean şi expoziţiile temporare: Omul, plantele şi animalele în preistorie, Bosceaua teleormăneană, Exponatul Lunii – Marama.
Programul de vizitare este între orele 9:00 şi 17:00.