joi, 15 decembrie 2016

Doi pe un balansoar
De pe scenele teatrului românesc de-odinioară


Teatrul Mic
Program, broșură, Teatrul Mic, București.
Stagiunea 1964 - 1965.
Spectacol vizionat pe 13 iunie 1965.
Premieră: 25 decembrie 1964.

Paris: Jean Marais și Annie Girardot.
New York: Henry Fonda și Anne Bancroft.


Londra: Peter Finch și Gerry Jedd.


Varșovia: Zbigniew Cybulski și Elzbieta Kepinska.
Articol publicat în Revista Teatrul, Nr. 7. Iulie 1968.


Salonul Anual al Artelor Vizuale
Arta plastică contemporană românească


Galeria Arcade 24, Bistrița


20 decembrie 2016
Expozitie de icoane
Dan Deaconu


Cofetăria Moesis by Angelo, Constanța


16 decembrie 2016
    Angelx, un eveniment inedit, sub egida INOMAR Cluster! O expozitie de icoane realizate de artistul Dan Deaconu si recital de colinde si mandoline sustinut de Mandolinata, totul intr-un cadru de sarbatoare, la Cofetaria Moesis by Angelo, str. Mircea cel Batran, vis a vis de Liceul International. Expozitia de icoane este cu vanzare si are ca scop sustinerea financiara a familiei pictorului Dan Deaconu, familie greu incercata de-a lungul vremii, cei cinci copilasi si sotia.
   "Speakerii" evenimentului vor fi Costin Scurtu, Directorul Muzeului Militar National Regele Ferdinand, filiala Constanta, Laura Giurgiu, Conf. Univ. Dr. Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Univ. Ovidius, Paula Vals, Manager Angelo, Stanica Enache, Presedinte Inomar Cluster si Preotul Adrian Alexandru.
   Angelx este un eveniment organizat de Laura Stroe, Presedinte Wild Art, Inomar Cluster si sustinut de Moesis By Angelo. si Asociatia Culturala"Astra Dobrogeana".

Festivalul de datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou Tudor Pamfilie
Galați


ediția a XXVI-a, 18 decembrie 2016


Călător
Arta plastică contemporană românească


Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, București


20 decembrie 2016 - 3 ianuarie 2017
Portaits of people
Prezențe românești peste hotare


Ambasada României, Tallin, Estonia


15 decembrie 2016 - 31 ianuarie 2017

    La invitația Ambasadei României la Tallin, Estonia, Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti - București organizează, în perioada 15 decembrie 2016 – 31 ianuarie 2017, expoziția itinerantă Portaits of people.
   Colecțiile muzeului sunt valorificate prin prezentarea costumelor populare și podoabelor românilor din Transilvania, Oltenia, Moldova, dar și ale grupurilor etnice din România (lipoveni, bulgari, sași, rromi, tătari, turci, ceangăi, bulgari, ucraineni, evrei, albanezi). Expoziția este completată de fotografii din arhiva muzeului și proiecție de film.
   Aceasta va putea fi vizitată în perioada menționată la sediul Ambasadei României din Tallin, Estonia.

Participanții năsăudeni la primul Război Mondial
Muzeul Grăniceresc Năsăudean


Năsăud


20 decembrie 2016


***Năsăud

Anul Regal. Jurnalul Jubileului de 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României
Lansare de carte


Muzeul Unirii, Iași


16 decembrie 2016

   Vineri, 16 decembrie, ora 16:00, în sala Dublei Alegeri de la Muzeul Unirii din Iași, va avea loc lansarea volumului Anul Regal. Jurnalul Jubileului de 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României, urmată de proiecția filmului Războiul Regelui care prezintă imagini în premieră și dezvăluiri ale Regelui Mihai, ultimul șef de stat rămas în viață din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. La eveniment vor participa: Daniel Șandru, secretar de stat, coordonator al Departamentului CENTENAR, Alexandru Muraru, coeditor al volumului, prof. univ. dr. Doru Tompea, prof. univ. dr. Cătălin Turliuc, prof. univ. dr. Mihai Dorin, istoricul Liviu Brătescu, lector univ. dr. Lucian Dîrdală, istoricul Florin Cîntic și Viorel Chesaru, producătorul filmului Războiul Regelui.
   Un album de colecție apărut la Adenium, volumul Anul Regal. Jurnalul Jubileului de 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României este prefațat de ASR Principele Radu al României, editat de Daniel Șandru și Alexandru Muraru. 
   "Această carte deschide din punct de vedere publicistic Anul Regal, când se împlinește un secol și jumătate de la fondarea Casei Regale și a statului român modern, anul care marchează întemeierea Dinastiei Regale și insti­tuirea primei Constituții moderne a statului român. Este primul volum dedicat Regalității în 2016, prima lucrare despre semnificațiile Jubileului celor 150 de ani pe care Familia Regală și România îi serbează cu onoare și dem­nitate, în orizontul unor generații pentru care destinul european al țării și al Casei Regale este un dat care a învins războaie, crize și crime politice, trădări, două conflagrații mondiale, două totalitarisme, o dictatură de o jumătate de secol, o tranziție dureroasă și numeroase dezamăgiri și deziluzii. În lumina istoriei și a atâtor avalanșe politice și tragedii naționale, acest Jubileu este o imensă victorie a Coroanei și a întregii Românii” (Daniel Șandru, Alexandru Muraru).
    Lansarea volumului va fi urmată de proiecția filmului documentar Războiul Regelui, povestea celui care a îndrăznit să-l înfrunte pe Hitler şi să schimbe soarta celui de-al Doilea Război Mondial: Mihai I al României.
   Evenimentul de vineri, 16 decembrie, ora 16:00, de la Muzeul Unirii din Iași, este dedicat tuturor celor care sunt interesați de istoria recentă a României. Intrarea este liberă.
***TIMPUL

Sănătatea publică în judeţul Teleorman – prima jumătate a secolului XX
Muzeul Județean Teleorman


Alexandria


16 decembrie 2016
   Muzeul Judeţean Teleorman vă invită vineri, 16 decembrie 2016, să luaţi parte la următoarele evenimente care vor marca încheierea sezonului activităţilor culturale organizate în acest an:

- ora 11:00 – decernarea Premiilor Muzeului Judeţean Teleorman - Premiul Ioan Spiru 
pentru cercetare arheologică şi Premiul Ion Moraru pentru cercetare istorică.


- ora 11:30 – deschiderea expoziţiei: Sănătatea publică în judeţul Teleorman – prima jumătate a secolului XX.