sâmbătă, 19 octombrie 2013

Cerceteaza si crede !

Muzeul National Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida


Program de educatie muzeala


Bucuresti


20 - 27 octombrie 2013


   Asociația De dragul artei și Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida vă invită la o serie de programe educative nou-nouțe într-unul dintre cele mai interesante muzee din București: Muzeul Tehnic din parcul Carol, București. 
  Programele se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 8 ani, cu familia sau grădinița, și au ca scop familiarizarea acestora cu electricitatea prin intermediul experimentelor științifice și al jocurilor de mișcare. Totul se va desfășura în jurul machetelor funcționale ale muzeului și ale pieselor de patrimoniu găzduite de acesta. Pe parcursul unui program vom încerca să producem curent electric dintr-o lămâie, ni se va ridica părul în cap atingând o bilă încărcată cu electricitate, ne vom juca de-a electronii , vom încerca să (re)construim un dinam pentru bicicleta și multe altele. De asemenea, vom învăța cum să ne protejam corpul de curentul electric și cum să economisim energie.

Programul durează aproximativ o oră și se desfăşoară după următorul orar:

• Duminica, 20 octombrie 2013, 11:00, pentru familii cu copii de 6-8 ani;
• Sâmbătă, 26 octombrie 2013, 11:00, pentru familii cu copii de 6-8 ani;
• Duminica, 27 octombrie 2013, 11:00, pentru familii cu copii de 4-6 ani;

Puzzle for a Blind Man
Prezente romanesti peste hotare


Festivalul Filmului Independent


New York, Statele Unite


20 octombrie

   Filmul Puzzle for a Blind Man în regia lui Andrei Zincă va fi prezentat la New York City Independent Film Festival 2013, pe 20 octombrie, de la ora 4:45 PM. 
   Festivalul are loc în perioada perioada 14-20 octombrie 2013. Institutul Cultural Român de la New York susține prezența regizorului Andrei Zincă la Festivalului Filmului Independent de la New York. Andrei Zincă va fi însoțit la eveniment de actrițele Ioana Pavelescu și Skovran Tunde.
  Alături de Dan Nuțu, filmul îi are în distribuție pe alți actori remarcabili: Rodica Mandache, Ioana Pavelescu, Adrian Titieni, Cătălina Mustață, Tunde Skovran. Imaginea filmului e creată de Dan Alexandru, scenografia a fost realizată de Călin Papură, iar costumele au fost concepute de Oana Păunescu.
  Pe 22 octombrie, de la ora 7 PM, Puzzle For a Blind Man va fi prezentat în sala Auditorium a ICR New York, după premiera sa americană de la Festivalul Filmului Independent din New York. Difuzarea filmului va fi însoțită de o expoziție cu imagini din istoria filmului românesc și de o prezentare a Festivalului Filmului Independent de la New York, urmată de o sesiune Q & A, la care vor răspunde regizorul și actorii invitați de ICR New York. 
  La eveniment vor participa oameni de teatru și film și alți invitați ai New York City Independent Film Festival.
***via Iana Bertea

Eveniment caritabil
Lions Club Millenium - Sibiu


Magia taramului romanesc


Biblioteca Judeteana ASTRA, Sibiu


1 noiembrie 2013

  LIONS CLUB MILLENIUM - SIBIU va invita sa participati pe data de 1 noiembrie 2013 orele 17,00 - 20,30 la evenimentul caritabil Magia taramului romanesc cu Oreste Teodorescu si Doru Bem. 
  Evenimentul se va desfasura in sala festiva a Bibliotecii ASTRA Sibiu-Corp A, etaj 2 (intrarea din parcul ASTRA) 
-taxa participare 50 lei/persoana,
Va asteptam !

Intrarea se face pe baza de invitatie .
Pret : 50 lei

Invitatiile se gasesc la sediul INFO CENTER GROUP Sibiu

str. Zaharia Boiu, nr. 2, parter - cladirea ATCOM

- intre ora 8:30 - 16:30 

Pe simezele Sighioarei
Arta plastica contemporana romaneasca


Expozitie de grup: NUDism 18


Galeria de Arta Contemporana Turnul Fierarilor, Sighisoara


19 octombrie - 8 noiembrie 2013
***Asociatia Artistilor Plastici Alma Mater Castrum Sex Sighisoara