joi, 25 februarie 2016

Drag de muzica si poezie




Suetele Avramizilor


Casa Avramide, Tulcea


editia a VIII-a, 26 februarie 2016








Mărtisor literar




Muzeul Memorial Ion Creanga


Humulesti


1 martie 2016







   Sub egida Complexului Muzeal Judeţean Neamt, pe 1 Martie, la Muzeul Memorial Ion Creangă Humulesti va fi organizat un ,"mărtisor" literar, dedicat zilei de nastere a scriitorului Ion Creangă.    
   Evenimentul se va desfăsura in colaborare cu elevii Scolii Gimnaziale nr. 3 Ion Creangă - Humulesti.
***

Frumusețea de lângă noi




Arta plastică contemporană românească


Canija Popa Adriana Emilia


Muzeul Civilizației Dacice și Romane, Deva


29 februarie 2016








Traditii romanesti: Dragobetele




Clubul Seniorilor


Giurgiu


27 februarie 2016








Peisaje




Muzeul Memorial Octavian Goga


Ciucea


1 - 30 martie 2016





   Vă invităm să vizitați Expoziția Peisaje, o selecție de lucrări reprezentative de artă plastică din Colecția Muzeului Memorial Octavian Goga care va fi deschisă în perioada 1-30 martie 2016, între orele 9:00-17:00, în sala de expoziții temporare a Muzeului Memorial Octavian Goga din Ciucea.
Vernisajul expoziției va avea loc în data de 1 martie 2016, ora13:00.
Vă așteptăm cu drag.
***

Targul Martisor handmade




Handmade by us


Dunarea Mall, Galati


26 februarie - 1 martie 2016






    Toti cei care doresc sa fie originali, iesiti din tipare si in locul banalului martisor, care va fi uitat in fundul unui sertar, sa daruiasca ceva deosebit care poate fi purtat sau utilizat tot anul sunt invitati la targul Martisor handmade sa cumpere martisoare si cadouri pentru 8 Martie lucrate manual, unice sau de serie limitata, confectionate de maini dibace locale.
   Cei care ne vor vizita pot alege dintr-o sumedenie de bijuterii, obiecte de decor, accesorii, haine pentru pitici si mamici, ceasuri pictate, felicitari, jucarii crosetate, posete si multe altele.
   Targul este organizat de Handmade by us la Dunarea Mall, la parter si etajul 1, incepand cu data de 26 februarie pana pe 1 martie, intre orele 10:00 si 21:00.
***

Babilon




Arta plastica contemporana romaneasca


Rodica Gherghinoiu, Valentin Neacsu


Muzeul de Arta Vizuala, Galati


18 februarie 2016






   Născută pe 31 iulie1977 în Panciu, Vrancea, Rodica Gherghinoiu a absolvit, în 2012, Facultatea de Arte din cadrul Universității Dunărea de Jos Galați, secția pictură. Din același an lucrează ca artist plastic la Teatrul Muzical Nae Leonard.
   Valentin Neacșu s-a născut pe 16 februarie 1979 în Măcin, Tulcea, absolvind în 2003 Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca. Dincolo de activitatea sa ca artist plastic, Valentin Neacșu este și regizor de film de animație, participând la festivaluri precum Kinofest, Filmul de Piatra sau Anonimul.
***

L’air du cirque




Muzeul Etnografic al Transilvaniei


Cluj - Napoca


2 martie - 24 aprilie 2016







    Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită la vernisajul expoziţiei de litografii L’air du cirque în ziua de 2 martie 2016, ora 18:00, în Sala Reduta (str. Memorandumului nr. 21).
    Expoziția, organizată de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în parteneriat cu Euro Art Luxembourg, cuprinde 84 de lucrări semnate de 21 dintre cei mai importanţi artişti francezi din secolele al XIX-lea şi al XX-lea.
    Lumea circului, cu saltimbanci, jongleri și clovni, cu frumusețile sale inegalabile, cu animalele sălbatice și numerele de dresură extraordinare, cu bucuriile și luminile sale strălucitoare, a constituit întotdeauna o atracție pentru artiști.
    Cel mai important segment al expoziţiei prezintă creaţia lui Henri de Toulouse-Lautrec, lucrările expuse provenind din prima ediție în limba engleză a cărții The Circus, editată în 1952. E vorba de 39 de facsimile în grand-technique realizate de Andre Sauret, tipărite de Fernand Mourlout după desenele în creion realizate de Henri de Toulouse-Lautrec.
   Cartea L’Air du Cirque a fost scrisă de Louise Hervieu şi publicată în anul 1924 în Librairie de France, Paris, fiind considerată o capodoperă a literaturii universale. La fel ca un program de circ, această carte ne implică într-un spectacol fascinant. Unele dintre cele mai importante şi frumoase litografii realizate de Pablo Picasso, Hermann Paul, Pierre Laprade, Luc-Albert Moreau, Jean Cocteau, Dunoyer de Segonzac sunt prezente în expoziţie şi ilustrează cartea amintită.
   Circul l-a inspirat și pe marele artist Marc Chagall. În câteva dintre cele mai importante lucrări ale sale, Chagall a folosit tehnica litografiei pentru a crea postere tipărite în atelierul lui Fernard Mourlot din Paris. Această tehnică a fost folosită și pentru realizarea invitațiilor la expozițiile de artă. Cea pe care o puteţi admira acum la Muzeul Etnografic al Transilvaniei a fost imprimată de Charles Sourlier şi face trimitere la expoziţia lui Chagall din 1969-1970 de la Grand Palais din Paris.
    Expoziţia mai prezintă litografiile fotografului lituanian Izis Biedermanas. Alte 15 litografii sunt semnate de Camille Hilaire, ilustrând cartea Circul a lui Françoise Maillet Joris, apărută la Editions Robert Mauret, Paris, 1974, într-un tiraj de 220 de exemplare.
   Întreaga expoziţie este una fascinantă, unică în felul său, reprezentând universul uman văzut/perceput prin lumea circului.
Expoziția va putea fi vizitată în perioada 2 martie – 24 aprilie 2016.

Story Teller




Luiza Cupceac


Galeriile Anticariat Dumitru I. Grumazescu, Iasi


26 februarie 2016







Happy Birthday America! 1776-1976




Colectii si Colectionari


Cartofilie




Coperta I-a a unui carnet cuprinzand carti postale detasabile
(cu o mini-imagine pastrata la cotor) realizat cu ocazia
bicentenarului S.U.A. Adica in 1976.
Editor: Corpul Auxiliar Feminin din cadrul Veteranilor Razboaielor din Strainatate


Coperta a II-a.


Ziarul Pennsylvania Evening Post, 6 iulie 1776.
Reproduce Declaratia de Independenta.


Tortza Libertatii realizata de catre sculptorul Felix W. de Weldon in 1975.


Evenimente de mare importanta din istoria Statelor Unite.


Valley Forge - Iarna Disperarii (1777-1778).


Purtatorii (steagului) Libertatii.


Anne Townsand Lawrence - prima postarita din Statele Unite
(l-a inlocuit pe sotul ei, Effingham Lawrence, seful primului Oficiu Postal American)


Portretul lui George Washington realizat de catre Vaughan.
Gilbert Stuart National Gallery of Art, Washington D.C.


Cateva dintre steagurile care au fost folosite pana la adoptarea celui actual,
creat de catre Bets(e)y Ross.


Sybil Ludington, aclamata de catre militari.
Eroina a Razboiului de InDependenta, la numai 15 ani.


Fereastra Rugaciunii, Capitol Washington D.C.


Penelope Barker boicotand marfurile englezesti.


Betsy Ross si primul steag al Statelor Unite. Iunie 1776.


Coperta a III-a.


Coperta a IV-a.

***
Carnetul contine 12 carti postale, fiecare in dublu exemplar.
Necirculate.