luni, 15 octombrie 2012

Să-nchinăm lui Bachus !





Festivalul Internațional al Viei și Vinului 


Focșani


Ediția a XX-a, 18 - 21 octombrie 2012 





    Consiliul Judeţean Vrancea, Centrul Judetean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, Artelor şi Meseriilor Vrancea şi Ansamblul Folcloric Ţara Vrancei organizează la Focşani în perioada 19-20 octombrie 2012 cea de-a III-a ediţie a concursului de interpretare a cântului tradiţional Cântece de viţă veche.
    Manifestarea, care va fi organizată cu prilejul Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus 2012, are drept scop descoperirea de noi talente, promovarea lor şi punerea în valoare a cântului tradiţional din diferite zone ale ţării, în special a celor cu tradiţie vini-viticolă.
   Organizatorii şi-au manifestat dorinţa ca acest festival să devină din an în an tot mai cunoscut şi să adune interpreţi ai cântului tradiţional, care preţuiesc cu adevărat zestrea spirituală a neamului românesc.
   La concurs sunt invitaţi să participe câte un concurent din fiecare judeţ, având vârsta cuprinsă între 16-25 ani, exceptând laureaţii din ultimele ediţii. Participanţii la concurs vor interpreta două piese muzicale, una fără acompaniament – doină sau baladă şi cealaltă cu acompaniament orchestral. Atât repertoriul cât şi costumul popular trebuie să corespundă zonei folclorice pe care o reprezintă concurentul, concursul desfăşurându-se în acompaniamentul orchestrei Ansamblului Profesionist Ţara Vrancei.
    Concursul desfăşurat sub forma unui spectacol cu public va fi jurizat de personalităţi ale genului care vor aprecia calitatea interpretării, autenticitatea şi valoarea artistică a pieselor, ţinuta scenică, frumuseţea şi autenticitatea costumului popular .
   Valoarea totală a premiilor este de 11.000 lei. Concurentul care va primi cele mai bune aprecieri din partea jurului va câştiga „Trofeul Festivalului” şi suma de 4.500 lei.
   Concurenţii vor evolua în data de 19 octombrie 2012, ora 16:00, iar cei care vor fi premiaţi vor cânta într-o gală ce va avea loc pe data de 20 octombrie ora 18:00.


Regulamentul concursului “Viticultorii năzdrăvani”

CAPITOLUL I

Dispoziţii generale

Art.1 Concursul Viticultorii năzdrăvani este un eveniment organizat de Consiliul Judeţean     
   Vrancea.
Art.2 Concursul Viticultorii năzdrăvani se desfăşoară la nivelul judeţului, în data de 18 octombrie     
   2012, în Gradina Publica din Focşani (Piaţa Unirii), având ca grup ţintă toţi tinerii judeţului Vrancea.
Art.3 Întrecerea constă în transportarea unei cantităţi cat mai mari de struguri dintr-un punct în altul, într-un interval de timp. Concurenţii pe role vor transporta strugurii în mână, iar cei fără role, vor transporta strugurii într-un coş, în vârful căruia se va afla un măr.
Art.4 Concursul Viticultorii năzdrăvani se desfăşoară conform prezentului Regulament-cadru, având două secţiuni: 1- cu role; 2- fără role.
Art.5 Obiectivele concursului Viticultorii năzdrăvani sunt promovarea viticulturii vrâncene şi încurajarea tuturor elevilor şi tinerilor către o viaţă sportivă.

CAPITOLUL II

Condiţii de participare

Art.5 Competiţia se adresează elevilor din învăţământul preuniversitar, gimnazial şi tuturor  
     tinerilor vrânceni.
Art.6 Participarea la competiţie este gratuită.
Art.7 Concurenţii se vor înscrie la concurs direct, la locul în care se desfăşoară activitatea sau la 
     adresa de e-mail contact@cjvrancea.ro, înaintea zilei de concurs – 17 octombrie 2012.
Art.8 Participanţii trebuie să vină pregătiţi cu role şi cu echipament de protecţie.
Art.9 Organizatorii îşi rezervă dreptul de a nu admite în concurs persoanele care consideră că nu 
     se încadrează/potrivesc acestei competiţii.
Art.10 Sportivii de performanţă nu sunt valizi pentru această competiţie.
Art.11 Perioada de înscriere : 8-17 octombrie 2012.

CAPITOLUL III

Juriul

Art.12 Juriul va fi format din
     - Alexandru Munteanu
     - reprezentant ISJ Vrancea
     - reprezentant Consiliul Judeţean Vrancea

CAPITOLUL IV

Premii

Art.13 Se vor acorda diploma tuturor participanţilor.
Art.14 Primii trei câştigători la fiecare categorie vor beneficia de premii speciale oferite de 
     Consiliul Judeţean Vrancea.

CAPITOLUL V

Dispoziţii finale

Art.15 Prezentul Regulament este adoptat de către organizatorii acestui concurs.
Art.16 Prevederile prezentului Regulament sunt obligatorii pentru toţi membrii concurenţii.
Art.17 Modificările prezentului Regulament se fac cu avizul şi aprobarea organizatorilor.
Art.18 Nerespectarea prezentului Regulament duce la descalificarea din concurs.

Seara Nikos Kazantzakis



Libraria Cafe Krezulescu


Bucuresti


18 octombrie 2012



O seară dedicată lui Nikos Kazantzakis cu prilejul lansării volumului "Raport către El Greco".

     Seară (incepand cu ora 19:00) dedicată lui Nikos Kazantzakis cu prilejul lansării ediţiei integrale a volumului Raport către El Greco
     Vor vorbi criticul literar Alex Stefănescu, Alexandra Rusu, editor Booktopia, Elena Lazăr, traducator şi editor şi Denisa Comănescu, director editorial Humanitas Fiction.

    Raport către El Greco ocupă un loc aparte în ansamblul operei lui Nikos Kazantzakis — e ultima sa carte, scrisă în 1956 si aparuta postum in 1961. Editura ofera versiunea integrala, in limba romana (tradusa din limba greaca si nu din cea franceza ca pana acum). 
   "Aşadar, cititorule, vei găsi în aceste pagini firul roşu, închegat din picături de sânge, firul care marchează drumul meu printre oameni, patimi şi idei.[...] Îmi rechem amintirile, îmi adun viaţa spulberată în văzduh, mă aşez ca un soldat în faţa generalului şi îmi prezint Raportul meu către El Greco.“ Nikos Kazantzakis

     "Raport către El Greco nu este un text strict autobiografic – după cum însuşi scriitorul mărturiseşte ritos –, nu este un volum de memorialistică sau de însemnări de călătorie, deşi în paginile lui se derulează o fascinantă, perpetuă călătorie. Ultima carte scrisă de Nikos Kazantzakis este un testament literar, o proză în care cititorul statornic şi iremediabil îndrăgostit de opera Cretanului va regăsi toate faţetele personalităţii vulcanice ale acestui titan al literelor greceşti şi universale.“ (Elena Lazăr)



La ceas aniversar



Casa Regala a Romaniei


Familia Regala la aniversarea Incoronarii de la Alba Iulia


14 - 15 octombrie 2012




    "Duminică, 14 octombrie 2012, Principesa Moștenitoare și cu mine, însoțiți de Principele Nicolae, am efectuat o vizită de două zile cu mari semnificații pentru Familia Regală și pentru dezvoltarea statului român modern din ultimul secol și jumătate.
    Pentru prima oară după anul 1948, Familia Regală a călătorit cu Trenul Regal, pentru a participa la ceremonii de importanță pentru întreaga societate românească. Trenul Regal a fost inaugurat în anul 1928 și a fost gândit ca un mijloc de transport pentru Regele Ferdinand Întregitorul și Regina Maria, în vizitele lor numeroase pe teritoriul României Mari. Fabricat în Italia la solicitarea statului român, el a ajuns în depourile bucureștene la un an după moartea regelui. Primii zece ani din istoria trenului sunt legați de Regina Maria, de Regele Mihai, de Principesa Mamă Elena și, desigur, de Regele Carol al II-lea.
   Cu Trenul Regal s-au efectuat vizite de Stat în țările vecine, s-au vizitat comunități urbane și rurale. Trenul a fost, de atunci încoace, un mijloc de a face legătura între Coroană și comunitățile locale, dar și un simbol al statului român.
   În anii 1940, Regele Mihai, alături de Regina Elena, a folosit Trenul Regal în foarte multe ocazii. Al Doilea Război Mondial a făcut ca Suveranul, alături de Regina-mamă, să petreacă nenumărate clipe alături de oameni, de comunități, de familii românești.
   Un gol profund s-a așternut apoi, începând cu noaptea de 3 spre 4 ianuarie 1948, până în anii noștri. Deși complet diferite între ele din punct de vedere democratic, perioadele 1948-1989 și 1990-2012 au rezervat Trenului Regal aceleași indiferență și reticență.
   Duminică, 14 octombrie 2012, cu o zi înainte de sărbătoarea minunată a 90 de ani de la Încoronarea Regilor Ferdinand I și Maria, Trenul Regal a pornit la drum, de la București la Blaj, cu întreaga sa legitimitate istorică, grație unui număr de oameni din administrația locală și centrală care au dat dovadă de patriotism, viziune, generozitate și profesionalism.
   Principesa Moștenitoare și cu mine am fost mișcați să vedem cum celebrarea Încoronării de la Alba Iulia din 15 octombrie 2012 a adus întreg spectrul politic românesc la unison. A fost admirabil să vedem cum, cu câteva săptămâni înainte de o profundă confruntare democratică a clasei politice, toți cei care o compun s-au unit în jurul simbolului Coroanei și al suveranității întregite la 1922.
   Trenul Regal a parcurs, încă de duminică, o mare parte din traseul București – Alba Iulia, dat fiind numărul de ore necesar deplasării unui tren vârstnic, a cărui viteză nu poate depăși 70 de kilometri pe oră. Acest segment al călătoriei nu a avut caracter public. El a oferit însă ocazia Familiei Regale să omagieze activitatea de 23 de ani a multor membri fideli ai Casei Majestății Sale, tineri și mai puțin tineri, precum și a unor apropiați colaboratori, ale căror râvnă și răbdare au făcut posibilă o zi precum cea de astăzi.
   Luni, 15 octombrie, Trenul Regal a pornit din gara Blaj spre Alba Iulia la ora 10.45. A avut  la bord personalități ale culturii române și o serie de jurnaliști.
   Prima importantă ceremonie a zilei a avut loc la ora 11.30, la sosirea Trenului Regal pe prima linie a Gării Alba Iulia, întocmai ca în ziua de 15 octombrie 1922. Acolo, Principesa Moștenitoare și cu mine, alături de Principele Nicolae, am fost întâmpinați de autoritățile locale și de reprezentanți ai Armatei României, aidoma zilei de acum 90 de ani. Autoritățile locale din Alba Iulia, Primăria, Consiliul Județean, Prefectura, ca și Arhiepiscopia ortodoxă și întreaga societate civilă au dorit ca evenimentul de luni, 15 octombrie, să semene cât mai mult cu marea zi de acum nouă decenii. Ceremonia s-a desfășurat la înalte cote de profesionalism și a mișcat profund pe toți cei prezenți.
   La ora 12, Catedrala Încoronării a găzduit un Te Deum, oficiat de Înalt Preasfinției Sale Arhiepiscopului Irineu al Albei. A fost un moment înălțător.
   La ora 12.30, Familia Regală a avut o întâlnire cu Înalt Preasfinția Sa la reședința arhiepiscopală. La întâlnire au luat parte autoritățile locale și reprezentanți ai Casei Majestății Sale.
   La ora 12.45, Principesa Moștenitoare și cu mine, însoțiți de Principele Nicolae, am mers la Sala Unirii, unde am avut întâlnirea oficială cu autoritățile locale, am inaugurat expoziția bucureșteană oferită generos de Muzeul Național de Istorie a României și am participat la o recepție în onoarea zilei de 15 octombrie. Cu această ocazie, locuitorii județului Alba pot admira, pentru câteva zile, simbolurile Statului român modern care sunt coroanele regale, sceptrul și mantiile Încoronării.
   La ora 13.30 a avut loc Parada costumelor populare, în fața Sălii Unirii. Parada a fost acompaniată de Muzica Reprezentativă a Armatei care, alături de Regimentul 30 de Gardă Mihai Viteazul, a fost prezentă la Alba Iulia. Ceremonialul militar s-a desfășurat cu perfect profesionalism, cu dăruire și cu demnitate. Întreaga suflare a participanților a fost emoționată și mândră.
   Trenul Regal a părăsit Gara Alba Iulia la ora 14.30, având la bord reprezentanți ai autorității politice și ai societății civile. În a doua parte a călătoriei au fost invitați în Trenul Regal reprezentanți de frunte ai societății românești din domeniile economic, științific, cultural și diplomatic. 
   Trenul Regal a efectuat, până la București, patru opriri: în gara Blaj la ora 14.44, în gara Sighișoara la ora 16.37, în gara Brașov la ora 19.12 și în gara Predeal la ora 19.53."
 - Romania, Altfel, un blog de principele Radu al Romaniei 





Trecut-au anii...

 




Along The Street



Arta plastică contemporană


Petra Schweifer, Stefan Gletter (Austria)


18 - 23 octombrie 2012


Atelier 35, București




   Along the Street însumează observațiile artiștilor Stefan Glettler și Petra Schweifer în cadrul rezidenței de două luni organizate de Bucharest Artists in Residence. Lucrările celor doi funcționează ca demersuri și rezultate separate, formulând reacții diferite la experiențele acumulate împreuna, de-a lungul pelegrinărilor prin România, cât și în proximitatea reședinței acestora din București.
   Stefan Glettler lucrează adesea cu materiale găsite pe care le provoacă și recompune pentru a produce truse de sensuri noi în relație cu situația/obiectul de la care a pornit. În București, Stefan Gletter a adunat diferite resturi găsite de-a lungul șinei de cale ferată în cartierul Colentina, cât și din alte părți ale orașului, pe care le- a folosit în montarea unui set de instalații. Obiectele pe care le inaugurează în cadrul evenimentului Along the Street comunică asocierile ironice și ascuțite prezente în procesele de translatare și reificare parcurse în perioada de lucru. Atașat acestei direcții de recuperare și transformare, Stefan Glettler expune o serie de pictograme recognoscibile, reproduceri din memorie ale unor semne-simbol extrase din matricea orașului.
   Petra Schweifer abordează întâlnirile cu orașul concentrandu-și atenția asupra unei anumite străzi de la periferia Bucureștiului. Situațiile pe care le întâlnește zilnic circulând pe aceeași stradă se adună într-o construcție plină de inconsecvențe, în permanență susceptibilă schimbărilor mărunte, pe care artista le înregistrează și calculează în funcție de diferențele subtile care apar fie în arhitectura sau în activitățile oamenilor de la o zi la alta . De la ferestre care sunt zidite peste zi și munți de pietriș turnați în stradă care dispar în decursul a câteva ore, Petra Schweifer contemplează anacronismele din stradă și folosește toate aceste denivelări în logica respectivei micro- comunități într-o serie de picturi-mărturii.
   Stefan Glettler (n.1980) este artist austriac și lucrează cu pictură, desen și instalație. Rezidența sa în București este sprijinită cu o bursă din partea statului Styrian, Graz, Austria. În 2011 a primit premiul Henkel pentru Artă în cadrul secțiunii Young Artists. Trăiește și lucrează în Graz și Vienna, Austria. (www.stefanglettler.at)
   Petra Schweifer (n.1981) este artistă austriacă și lucrează cu desen și pictură. În 2011 a realizat Drawingproject în cadrul Cité Internationale des Arts, împreuna cu Stefan Glettler. A expus în Germania, Austria, Franța, Islanda, ș.a. Trăiește și lucrează în Vienna, Austria. (www.petraschweifer.com)

Atelier35: str. Șelari nr. 13
Program: L-V: 11.00 - 19.00
www.atelier35.eu


Serile Cala-tiene



Luiza Cala


Galeria Luiza Cala, Saturn


17 octombrie 2012





Si ca sa stiti ce ati pierdut data trecuta....



Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului



Succese romanesti peste hotare


Olavarria, Argentina


7 - 13 octombrie 2012



Olimpiada internationala de stiinte ale pamantului

foto: edu.ro

     Olimpicii romani care au participat la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului au castigat patru medalii: doua de argint si doua de bronz, informeaza Ministerul Educatiei. Cele doua medalii de argint au fost castigate de Paul Vacariu, clasa a XII-a la Colegiul National Gheorghe Lazar, Sibiu, si de Andrei Moldovanu, clasa a XI-a la Liceul Teoretic Nicolae Balcescu, Cluj-Napoca.

   Cea de-a VI-a editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte ale Pamantului (International Earth Science Olympiad - IESO) s-a desfasurat in Argentina, la Olavarria, in perioada 7-13 octombrie 2012. Competitia consta in doua probe, una teoretica si cealalta practica. Anul acesta au participat peste 70 de elevi din 18 de tari.
     Ana-Isabelle Carmen Florea (clasa a XI-a/Liceul International de Informatica, Bucuresti) si Constantin Octavian Puiu (clasa XI-a/Colegiul National, Iasi) au obtinut medaliile de bronz.

    Anul trecut, lotul olimpic al Romaniei a cucerit o medalie de aur (punctaj maxim), trei medalii de bronz si un premiu special pentru proiecte.

Festivalul International de Literatura



La vest de est/La est de vest


Muzeul de Arta, Palatul Baroc, Timisoara


24-26 octombrie 2012




Pe simezele Capitalei



Arta plastica contemporana romaneasca


Csaba Furjesi: Sfere, Loredana Dragne: MotoStyle,

Ada Muntean: Coordonate ca tu sa visezi


Art Yourself Gallery, Bucuresti


17-25 octombrie 2012




Adresa: str, Nicolae Ionescu nr. 11
Program: marti-sambata, 12:00-20:00

Turneul Vioara lui George Enescu la sate



Initiative de toata lauda


Gabriel Croitoru (vioara), Horia Mihail (pian)


22 - 31 octombrie 2012




Initiatori: Radio Romania Cultural si Accendo


Programul turneului


Comuna George Enescu, sat Dumeni - Grădiniţa Dumeni - 22.10, ora 12.00;

  Comuna Băluşeni, sat Băluşeni - Căminul cultural Băluşeni - 22.10, ora 18.00;

  Comuna Măraşu, sat Băndoiu - Şcoala cu clasele I-VIII Băndoiu - 24.10, ora 16.00;

  Comuna Măxineni, sat Latinu - Căminul cultural Latinu - 25.10, ora 16.00;

  Comuna Borduşani, sat Borduşani - Căminul cultural Borduşani - 26.10, ora 17.00;

  Comuna Cosâmbeşti, sat Cosâmbeşti - Şcoala Ghimbăşani - 29.10, ora 17.00;

  Comuna Ciochina, sat Ciochina - Căminul Cultural Ciochina - 30.10, ora 17.00;

  Comuna Dor Mărunt, sat Dor Mărunt - Şcoala cu clasele I-IV Dor Mărunt - 31.10, ora 17.00.

    
     Manifestarea se va încheia cu un recital extraordinar susţinut la Sala Radio din Capitală, pe data de 1 noiembrie, de Ziua Radioului.

     Vioara Guarneri del Gesu, datată 1730, instrumentul pe care a cântat nimeni altul decât George Enescu, este pusă la dispoziţia violonistului Gabriel Croitoru de Muzeul Naţional George Enescu. Gabriel Croitoru va fi acompaniat de către Horia Mihail la un pian electric ce va călători alături de aceştia pe parcursul turneului

    Programul concertelor cuprinde piese ale unor compozitori precum Camille Saint-Saens, Jules Massenet, Dmitri Shostakovich, Fritz Kreisler, Pablo de Sarasate.

Plug to Nature. Strategii de recucerire a urbanitatii



Initiative de toata lauda


Asociatia Ivan Patzaichin - Mila 23


Biblioteca Nationala a Romaniei, Bucuresti


18 octombrie - 5noiembrie 2012






     Evenimentul reprezintă o serie de intervenţii artistice şi arhitecturale, însoţite de evenimente punctuale (proiecţii de film, prezentări ale unor arhitecţi şi urbanişti internaţionali care vor discuta situaţii urbane similare cu contextul bucureştean ) – tot atâtea exemple de repunere în circuit a râului Capitalei şi de recuperare la nivel urban a spaţiului public adiacent Bibliotecii publice.
    Cu acestă ocazie, Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 va lansa propunerea concretă pentru zona Dâmbovița – Biblioteca Națională, de a transforma spaţiul dintre Bibliotecă şi Podul Unirii într-un centru de cultură eco-urbană pentru bucureşteni.
    Intrarea publicului este liberă 

PROGRAM

JOI, 18 OCTOMBRIE 2012

16:00 – 17.00  DESCHIDEREA OFICIALĂ| Sala de conferinţe a Bibliotecii Naţionale
 17.15 - 19.00 Conferinţă, Sesiunea I Sala de Conferinţe a Bibliotecii Naţionale
      Urbanism organic – revitalizarea urbană a fronturilor la apă
          Breda Bizjak, BB Arhitekti, Ljubljana | birou de arhitectură implicat în proiectul de
              reamenajare a malurilor râului Ljubljanica cu scopul de deschidere a oraşului 
              la apă şi de extindere a spaţiului public | studiu de caz
          Markus Bader, raumblabor, Berlin | birou de arhitectură ce lucrează la 
              intersecţia dintre arhitectură, urbanism, artă și intervenţie urbană, abordând 
              oraşul şi regenerarea urbană ca proces social | studiu de caz
          Lukasz Wojciechowski, VROA ARCHITEKCI, Wroclaw | birou de arhitectură 
              specializat în proiecte arhitecturale care vizează posibilităţile de activare a 
              spaţiului public prin regândirea funcţiilor clădirilor | studiu de caz
21.00   Concert – Clara Luzia (Austria)
               The ARK, Uranus 150, Bucureşti
                Clara Luzia este proiectul muzical al artistei Heidi Dokalik, câştigatoare în 
                        2007 a Austrian Music Award AMADEUS

 permanent INTERVENŢII DE ARTĂ PUBLICĂ
        în interiorul şi pe terasa dinspre Dâmboviţa a Bibliotecii Naţionale, Bucureşti
   Artişti: Justin Baroncea & Eduard Gabia, Electric Brother, Cristina David & Anamaria 
       Machedon, Nicu Ilfoveanu, Olah


LUNI, 22 OCTOMBRIE 2012

19.30   Proiecţie de film, Biblioteca Naţională, Bucureşti
                  Dzinga Vertov, Man with a movie camera (1929)


MARŢI, 23 OCTOMBRIE 2012

19.30   Proiecţie de film, Biblioteca Naţională, Bucureşti
                  Guy Debord, Society of the Spectacle (1973)


MIERCURI, 31 OCTOMBRIE 2012

16.00   Conferinţă, Sesiunea II | Sala de Conferinţe a Bibliotecii Naţionale
                 Pe teren local – scenarii pentru un urbanism creativ
              Igor Kovasevici, Centrul de Arhitectură Central European, Praga | centru 
                   interdisciplinar dedicat evoluţiei şi dinamicii urbane în spaţiul central şi 
                   est-european
              Michael Obrist, feld72, Viena, | birou de arhitectură angajat în cercetarea şi 
                  găsirea de noi strategii de activare a spaţiului urban | studiu de caz
               Mario Kuibus, re-act studio, Bucuresti | prezentarea proiectului Transcentral 
                  Urban Bucharest | studiu de caz


VINERI, 2 NOIEMBRIE 2012

09.00 – 14.00  Conferinţă, Sesiunea III | Sala de Conferinţe a Bibliotecii Naţionale
       Conferinţa Naţionala de Ecoturism
       Standarde europene pentru ecoturism
  Lansarea concursului internaţional Premiul Ivan Patzaichin pentru Artă Publică si 
       inovatie în design.
19.30   Proiecţie de film, Biblioteca Naţionala, Bucureşti
                Jacques Tati, Playtime (1967)


Un proiect iniţiat de: Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23
Un proiect finanţat de: Administraţia Fondului Cultural Naţional
Parteneri institutionali: Biblioteca Naţională Bucureşti, Primăria Municipiului Bucureşti, Primăria Sectorului 3 al Bucureştiului, Administraţia Naţională Apele Romane, Apa Nova Bucureşti, Asociaţia de Ecoturism din România, Compania de Turism Lent
In colaborare cu: Forumul Cultural Austriac, Centrul Ceh, Institutul Polonez
Sponsori: DC Communication, Holver România, Aqua Carpatica, Albora Concept, Smarttex, Siqua Hotel, KK Hotels


***Informatie culeasa de pe andreipartos.ro

Indian Traditions



Muzeul Județean de Artă Prahova Ion Ionescu-Quintus


Kiran Soni Gupta


17 octombrie 2012