vineri, 9 august 2013

Dublu eveniment literar




Diaspora romana


Lansare de carte


Lia Ruse, Eugen Enea Caraghiaur


Montreal, Canada


10 august 2013





   Asociaţia Scriitorilor de Limbă Română din Québec (ASLRQ), în colaborare cu Asociaţia Culturală Română (ACR) și Comunitatea Moldovenilor din Québec (CMQ), organizează sâmbătă 10 august 2013, ora 14:00, la Centrul Socio-Comunitar 6767 Côte-des-Neiges, etajul 6, sala 601-1, lansarea volumului poetei Lia Ruse Rondeluri și alte clipe de lumină (Editura Argeș-Press, Pitești), cât și a volumelor Zbor de cuvinte și Sarmato-Geții, ultimele două apariții editoriale ale prolificului scriitor Eugen Enea Caraghiaur. 
  Prezentarea autorilor va fi făcută de domnul Adrian Erbiceanu, președintele ASLRQ, și de doamna Ala Mîndîcanu, președintele CMQ.
Autorii vor citi din operele lor.

***Accent Montreal

Nocturne estivale




Seri de vara clujene


Cluj - Napoca


editia a III-a, 9 august - 1 septembrie 2013








Saptamanal, cate o seara cu muzica de calitate, tocmai buna pentru cei care doresc sa-si petreaca o seara agreabila, in Piata Muzeului, pe strada Mihail Kogalniceanu, in Manastur (La Terenuri) sau in Piata Unirii.

***Erika Posmosanu

Initiativa laudabila




Institutul National al Patrimoniului


Academia de Vara: 

Politici Culturale si Mentalitati in Romania Postcomunista


Muzeul Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi


4 - 12 august 2013





   In cadrul Academiei De Vara Patrimoniu, Politici Culturale si Mentalitati in Romania Postcomunista, organizata de Institutul National al Patrimoniului, in perioada 4-12 august, la Iasi, 31 de participanti au avut ocazia de a vizita Muzeul Universitatii Alexandru Ioan Cuza.








   Academia de Vara este un program, organizat pentru prima dată în România, care propune participanților o aprofundare a politicilor culturale și impactul pe care acestea le-au avut asupra patrimoniului cultural. Accentul va fi pus pe formarea mentalităților, a memoriei colective și a discursului în spațiul public după 1989.
  Un număr de 31 de studenți, selectați pe bază de CV și recomandări, specializați în Știinte Politice, Istorie, Politici Culturale, Relaţii Internaționale și Studii Europene, Arhitectură, Sociologie, Jurnalism, Administraţie Publică, Marketing Politic, Drept, Studii de Securitate şi Apărare participa la cel mai complex program cultural de acest fel, organizat în România.

***Institutul National al Patrimoniului

Marinarii militari ne sunt gazde




Ministerul Apararii Nationale


Ziua Portilor Deschise 


Constanta, Mangalia, Braila, Tulcea



10 august 2013








   Marinarii militari vă invită mâine, 10 august, la Ziua Porţilor Deschise, în porturile militare Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea. Din activităţile pregătite publicului nu vor lipsi atelierele interactive, expoziţiile de tehnică de marină şi concertele de muzică de fanfară. Programe bogate in diverse manifestari care se intind, practic, pana pe 15 august, de Ziua Marinei.
Detalii pe: http://goo.gl/uJfahG

Educatia pentru patrimoniu




Muzeul Brailei


Atelier de crafting: Documente vechi


Atelierul Carabus, Braila


15 august 2013





   Joi, 15 august 2013, ora 10:00, Muzeul Brăilei, Secţia Istorie, în colaborare cu Atelierul de creaţie şi ludotecă Cărăbuş, organizează, în cadrul proiectului Educaţia pentru patrimoniu, un atelier de crafting cu tema Documente vechi.
   Activitatea, coordonată de muzeograful Viorel Stoian şi Maria Valentina Blănaru, se va desfăşura la sediul Atelierului Cărăbuş din Bd. Dorobanţi Nr.7, Bl. A7, parter, este adresată preşcolarilor şi elevilor din clasele primare şi conţine două momente:
- Crearea cadrului motivaţional şi familiarizarea cu perioada secolelor XII-XIV prin prezentarea contextului istoric sub forma unei povestiri: Brăila veche, un mic sat de pescari.
- Atelier de crafting – Realizarea unor copii după documentul emis de Vladislav I la 20 ianuarie 1368 şi a unui paspartu cu portretul voievodului.
  La activitate participă elevii de la şcoala de vară organizată de Atelierul Cărăbuş Brăila.

Pentru cei in nevoie




Initiative de toata lauda


Fundatia Adept Transilvania


Targ de strangere de fonduri


Saschiz


11 august 2013







Photo: Duminica va invitam pe toti in centrul Saschizului, la un eveniment al generozitatii si solidaritatii.
Dupa-amiaza, intre 15.00 si 18.00, chiar in centrul localitatii, voluntarii din Saschiz, grupul informal de tineri din comuna care din februarie pana la inceput de august a derulat proiectul  “Antreprenoriat şi voluntariat pentru tinerii din comuna Saschiz” va astepata la un "Targ de strangere de fonduri", in scopul sustinerii elevilor care provin din familii sarace. 
Localnicii, oaspetii, tata lumea care vine la targ cu inima deschisa si dorinta de a face o fapta faina, pot achizitiona obiectele confectionate de voluntari, facute cu drag si pricepere si mereu cu gandul la cei care au nevoie de ajutorul lor. 
La Targ au fost invitate sa-si prezinte oferta de servicii si activitati pentru tineret mai multe ONG-uri din judetul Mures si Centrul de Informare Europe Direct Tarnave din Sangerogiu de Padure, la standul caruia vor fi expuse si vor fi distribuite gratuit publicatii ale UE.
Daca sunteti in vacanta si vreti sa deveniti voluntari sau parte a unor proiecte generoase, haideti duminica in miez de zi in inima Transilvaniei, la Saschiz ca sa aflati vesti frumoase si sa va  inscrieti in programe/proiecte/activitati dedicate voua.

Din inima, Transilvania.
www.fundatia-adept.org


   Duminica, 11 august 2013, va invitam pe toti in centrul Saschizului, la un eveniment al generozitatii si solidaritatii.
  Dupa-amiaza, intre 15.00 si 18.00, chiar in centrul localitatii, voluntarii din Saschiz, grupul informal de tineri din comuna care din februarie pana la inceput de august a derulat proiectul Antreprenoriat şi voluntariat pentru tinerii din comuna Saschiz va astepata la un Targ de strangere de fonduri, in scopul sustinerii elevilor care provin din familii sarace. 
  Localnicii, oaspetii, tata lumea care vine la targ cu inima deschisa si dorinta de a face o fapta faina, pot achizitiona obiectele confectionate de voluntari, facute cu drag si pricepere si mereu cu gandul la cei care au nevoie de ajutorul lor. 
  La Targ au fost invitate sa-si prezinte oferta de servicii si activitati pentru tineret mai multe ONG-uri din judetul Mures si Centrul de Informare Europe Direct Tarnave din Sangeorgiu de Padure, la standul caruia vor fi expuse si vor fi distribuite gratuit publicatii ale UE.
  Daca sunteti in vacanta si vreti sa deveniti voluntari sau parte a unor proiecte generoase, haideti duminica in miez de zi in inima Transilvaniei, la Saschiz ca sa aflati vesti frumoase si sa va inscrieti in programe/proiecte/activitati dedicate voua.

Din inima, Transilvania.
www.fundatia-adept.org

Parcul Artelor




Arta plastica contemporana romaneasca


Tabara de creatie 

Sculptura Mileniului 3 Eco -Music - Art


Parcul Titan, Bucuresti


5 - 31 august 2013









Concept: Alice Barb


Telefonul de-a lungul timpului,





Muzeul Municipal 


Casa Domneasca, Ramnicu Sarat


august 2013





556483_557451310977057_1318112877_n

Adresa: str. Primaverii, nr. 4, intrarea prin curtea bisericii din piata
Orar: 
marti - joi 19:00 - 16:00.
Vineri - duminica: 9:00 - 14:00.
***Neculae Marius

Revarsare de vii culori




Arta plastica contemporana romaneasca


David Croitor


Casa de Cultura Platon Pardau, Vatra Dornei


1 august 2013





david croitor expozitie vatra dornei

Photo: VERNISAJ VATRA DORNEI

Alaturi de un dr. in arte vizuale si artist plastic, primarul orasului si 
Constanta Abalasei-Donosa

Photo: VERNISAJ VATRA DORNEI

Culoare si Vis




Muzeul Viticulturii si Pomiculturii - Golesti


Tabara de pictura cu tematica etnografica


editia a V-a, 12 - 17 august 2013









   Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii - Goleşti organizează, în perioada 12 – 17 august 2013, a V-a ediţie a taberei de pictură cu tematică etnografică Elena Stoica şi micii pictori de la Corbeni, la care vor participa elevii Cercului de pictură Culoare şi Vis din Corbeni – Argeş, coordonaţi de pictoriţa Elena Stoica. Evenimentul face parte din agenda culturală a Sărbătorilor Argeşului şi Muşcelului, ediţia a VII-a.

   De câteva decenii, pictoriţa şi profesoara Elena Stoica, cunoscută lumii de pe toate meridianele, împreună cu micuţii pictori ai cercului de pictură Culoare şi Vis au obţinut peste 200 de premii la concursuri naţionale şi internaţionale. Jucându-se cu pensule şi culori, copiii creează picturi care ilustrează cărţi, calendare sau reviste; la actuala ediţie a taberei de pictură, tematica lucrărilor va reflecta interiorul de odinioară al casei tradiţionale româneşti, creaţiile intrând în patrimoniul artistic al Muzeului Goleşti.

  Deschiderea taberei va avea loc luni, 12 august 2013, ora 12:00, în parcul Goleştilor.

Ateliere de optimizare personala




Festivalul Antic Tomis


Constanta


editia a II-a, 16 - 18 august 2013








   Cafeneaua de psihologie raspunde pozitiv provocarii VivaTomis, lansata de organizatorii Festivalului Antic Tomis.
   Cafeneaua de psihologie organizeaza in perioada 12-14 august trei ateliere de dezvoltare persoanala care sa sustina invitatia lansata de organizatorii Festivalului Antic Tomis pentru a se implica în crearea spaţiul VIVATOMIS si a transforma orașul Constanța în destinaţie culturală, prin încurajarea valorilor care consolidează comunitatea.
   VIVATOMIS își propune să transforme orașul Constanța, prin încurajarea participării în spațiul public cu valori care consolidează comunitatea, ca răspuns la nemulțumirea cotidiană față de mediatizarea și promovarea excesiva a nonvalorii.
  Seria celor trei ateliere de optimizare personala incepe luni 12 august, ora 18.00 in Sala de Protocol, etajul 1, a CASEI DE CULTURĂ A SINDICATELOR – CONSTANŢA cu atelierul Omul modern în relaţie cu inconştientul realizat de psiholog dr. Doiniţa Bentu. Atelierul abordeaza tema Miturilor, ca expresie a inconștientului colectiv, ce au stat la baza formării și organizării societăților. "În epoca actuală, omul modern are nevoie de un nou început, o nouă şansă. Oare mai trăim astăzi în mitul creştin ? Să fi subscris omul modern, unui alt mit colectiv ? Care este, oare, mitul nostru, al fiecăruia ...?”
   Marti, 13 august, de la ora 18:00, are loc atelierul Simbolistica sufletului - Atelier de Mandale realizat de psihoterapeutul Carmen Paraschivescu. In cadrul Atelierului de mandale participantii vor trăi experiența eliberării de tensiuni emoționale și descoperirea propriei lor unicități. 
   Seria celor trei ateliere de optimizare personala se incheie cu atelierul De la dulapul cu antichităţi la propria persoană realizat de psihologul si psihoterapeutul Cristinel Balan. Atelierul urmareste sa raspunda la intrebari esentiale pentru dezvoltarea persoanala a participantilot, cine eşti, ce mituri, ce datorii şi ce resurse te provoacă să înaintezi ? Care sunt temerile, poverile, interdicţiile, secretele pe care le porţi cu tine ? Ce poţi ierta, la ce poţi renunţa şi mai ales ce poţi transforma ?
   Accesul la cele trei seminarii este gratuit, in limita locurilor disponibile. 
   Înscrierile se fac în ordinea solicitărilor şi în limita locurilor disponibile pe adresa de e-mail: cafeneaua_de_psihologie@yahoo.com sau la telefonul 0722317993, 
informaţii se găsesc şi 
pe www.clubul-parintilor-plusd.ro.

De Sfanta Marie Mare




Arta plastica contemporana romaneasca


Salonul Anual de Arta Plastica Tulcea Fest


Galeriile de Arta, Tulcea


15 august 2013








   Ca in fiecare an de Ziua de SF.MARIE MARE, in Zilele Tulcei, Uniunea Artistilor Plastici din Romania, Filiala Tulcea, verniseaza Salonul de arta plastica TULCEA FEST 2013 cu participarea membrilor ei, artisti profesionisti creatori de arta contemporana culta. 
  In noianul de manifestari care au loc cu prilejul acestei frumoase zile aducem si noi o calda urare de "La multi ani" tuturor celor ce sarbatoresc !! 



Un alt parfum de epoca (III)




De prin lume adunate...


Calatorie prin intermediul bancnotelor (III)


Colectii si Colectionari