luni, 18 februarie 2013

Handmade Day


Expozitie de produse si cadouri lucrate manual


Craiova


3 martie 2013


***Irina Motroc

Asociatia Prietenii Avrigului


Carnavalul Primaverii


Sala Pavilion, Avrig


editia a VII-a, 2 martie 2013
Carnavalul Primaverii, editia a VII a, un eveniment al comunitatii pentru comunitate .

   Vrei sa fii personaj de poveste, vrei sa-ti joci propriul rol intr-o piesa ciudata cu spectatori pestriti, vrei sa iesi din tiparul rutinei zilnice si al petrecerilor tip, vrei sa te distrezi ? 
   Atunci ia-ti gasca de prieteni si hai la Carnavalul Primaverii ! 
   Asociatia Prietenii Avrigului iti promite ca te ajuta sa fii regele/regina gafelor, sa fii protagonistul/protagonista uneia sau mai multor farse, sa fii in centrul distractiei si sa uiti, pentru o seara, de lumea in care traiesti.
   Esti copil si nu poti participa ? Atunci trimite-ti parintii la Carnaval ! (varsta minima 16 ani) 
Masca obligatorie !

Si cateva precizari aduse de catre Maria Grancea: 
  In afara de voie buna si personaje haioase Asociatia Prietenii Avrigului va tenteaza cu o tombola vesela, cu premii traznite si cadouri de tot hazul, pe masura personajelor pe care le interpretati, cu jocuri si concursuri, cu muzica si dans si cu ocazia de a redeveni prieteni cu voi, cu noi, cu toti si cu... primavara asta din Avrig.
  Cele mai haioase costume si cele mai reusite personaje au fost intotdeauna cele pe care ti le-ai creeat singur dar, daca nu ai timp sa-ti creezi/improvizezi costumul atunci poti inchiria unul din Avrig, Str. S. Brukenthal, nr 55 (langa Amanet) si str. M. Eminescu (Adi Tocoaie) sau din Sibiu, str. Darstelor.

Revista Poes:s International


Intalnirile Poesis International


Institutul Cervantes International, Bucuresti


prima editie, 20 februarie 2013


   Institutul Cervantes din București și revista Poes:s international vă invită miercuri, 20 februarie 2013, de la ora 18.30, în Sala Auditorium a Institutului (Bd. Regina Elisabeta, nr. 38, București) pentru prima ediție a Întâlnirilor Poesis international.


  În cadrul evenimentului va avea loc prezentarea numărului 11 al revistei, precum și lecturi din Jorge Manrique, Pablo Neruda și Luna Miguel, urmate de discuții la care vor participa scriitorii și traducătorii Horia Barna, Elena Borrás García, Mianda Cioba, Claudiu Komartin, Rafael Pisot și Radu Vancu.
***Casa de Editura Max Blecher

Biserica de CuvinteLansare de carte


Mihaela Gradinariu


Scoala Gimnaziala, Risca24 februarie 2013


Volumul de versuri va fi lansat incepand cu ora 13:00.


Agentia de stiri bune


Mocanita s-ar putea sa-si reia drumul intre Alba Iulia si Zlatna
   În luna ianuarie a.c. (2013), Primăria orașului Zlatna a cumpărat o locomotivă cu aburi CFN N2 302 (clasată ca patrimoniu cultural naţional mobil), construită în anul 1906, pe care a trimis-o deja pentru a fi restaurată la singura societate care este autorizată să facă astfel de lucrări – SC Remarul 16 februarie din Cluj-Napoca.
   Locomotiva a fost achiziționată de primarul Silviu Ponoran cu suma de 4.000 de euro, deși licitația a început de la 5.000 de euro, aceasta fiind vândută de către SC Best Insolvency IPURL, societatea lichidatoare a Brafor SA, firmă aflată în procedura insolvenţei şi care deţinea în proprietate locomotiva aflată la Depoul de Locomotive din Sibiu.
  Cumpărarea acesteia de către administrația locală din Zlatna a provocat recent un scandal, după ce Sabin Luca – directorul Muzeului Brukenthal din Sibiu, a criticat dur această tranzacție, afirmând că locomotiva s-a vândut  mult sub preţul estimat de specialiști (este vehiculată suma de 65.000 de euro). Luca intenționează să amenajeze un muzeu al locomotivelor cu abur la Sibiu, locul în care se afla în custodie și cea achiziționată de primăria Zlatna, iar înstrăinarea acesteia și perspectiva vânzării altor piese similare aflate la Sibiu, evident că l-au deranjat.
   În acelaşi timp, invocând faptul că vânzarea obiectului de patrimoniu nu s–a realizat cu avizul Ministerului Culturii şi al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Sibiu, DJC Sibiu a anunțat faptul că a sesizat Ministerul Culturii şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu, mai precis Ser­viciul de Investigaţii Crimi­nale Sibiu, în acest sens.
   Primarul Zlatnei, Silviu Ponoran a declarat pentru ziarul Unirea că a cumpărat legal și la prețul corect locomotiva veche de peste 100 de ani și ea se află acum în atelierul societății din Cluj pentru a fi recondiționată. Lucrările de restaurare a a piesei de “tezaur” costă între 150.000 și 200.000 de euro, iar dacă totul va merge bine, la 1 Decembrie 2013 (n.a. 95 de ani de la Unire), Mocănița și cele 3 vagoane din anul 1901, după zeci de ani, vor reface traseul pornind de la Zlatna la Alba Iulia.
   Ponoran spune că achiziționarea locomotivei în urma licitației este perfect legală, ea aflându-se acum în proprietatea orașului Zlatna ca obiect de patrimoniu național al României.
   “Este important faptul că această locomotivă, aflată într-o stare foarte avansată de degradare, care a stat mai mult de 20 de ani în ploaie la Sibiu, va fi redată în funcțiune  și va deveni cel mai autentic tren din Europa.
  Dacă toate demersurile noastre vor merge bine, avem de gând ca la 1 Decembrie 2013, Mocănița să ajungă la Alba Iulia, în primul ei drum după o pauză de zeci de ani. Eu încerc să fac orașul Zlatna cât mai atractiv pentru turiști, să îl fac să se dezvolte”, a declarat primarul Zlatnei.
   Lucrările la calea ferată Alba Iulia – Zlatna au început în 1892, aceasta fiind inaugurată în 1895. Linia avea o lungime de 48,5 km, 11 gări şi trei puncte de alimentare cu apă la Alba Iulia, Şard şi Zlatna. Linia îngustă a fost înlocuită cu o linie normală în anul 1976. Realizarea ei a fost făcută pentru a ușura transportul materialelor şi al produselor miniere care se extrăgeau şi se prelucrau în fabricile din Zlatna și Munţii Apuseni .
***ziarulunirea.ro

Dragobete Art.RoArta plastica contemporana romaneasca


Libraria Carturesti, Palas Mall, Iasi


18 februarie - 9 martie 2013   Aflată la prima ediție, expoziția de artă vizuală Dragobete Art. Ro este gazduită în perioada 18 februarie – 9 martie 2013 de Librăria Cărturești – Palas Mall Iași.

   Demers al consecvenței provocărilor cu valențe spirituale, evenimentul expozițional focalizează comportamente culturale și demersuri artistice care au ca punct de plecare și centru de interes Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români.
   Diverse si originale, compozițiile plastice expuse promovează și perpetuează esența spiritului românesc, ilustrând figurativ viziuni intuitive ale tradiției și modernității.
   Vernisajul evenimentului va avea loc sâmbătă, 23 februarie 2013, ora 15.00.
Prezintă: profesor univ. dr. Constantin Tofan și lector univ. dr. Horia Costin Chiriac.
Curator: Dona – Georgia Teșcovschi, Manager Librărie Cărturești Carturesti– Palas Mall Iași.

Expun artiștii

Felix Aftene, Simona Amitrioaiei, Demetriad Bălănescu, Gabriela Benescu, Zamfira Bîrzu, Smaranda Sma, Mariea Boz, Ram-Lăcrămioara Boz, Andreea Dascalu, Merisor Dominte, Adrian Grigore, Elena Gheorghiță-Vornicu, Gheorghe Gheorghita-vornicu, Maria Gheorghiță-Vornicu, Raluca Gabriela Hreniuc, Ofelia Hutul, Ilie Krasovschi, Oana Toderica - Moraru, Andrei Morteci, Stelian Onică, Valentin Sava, Atena Simionescu , Mihaela Știrbu, Constantin Tofan, Mădălina Toma, Simona Toma, Viorel Vasiliu, Mădălina Vieriu.

Consilier educativ: profesor Elena Bulai
Coordonatori de proiect / Project coordinators: Carmen Sirbu & Raluca HreniucLa mare, la soare (I)România de-altădată


Litoral: Eforie Nord


Colecții și Colecționari


CartofilieVedere din Eforie-Nord. 1962.


Vedere din Eforie-Nord. 1962.


Dimineața...
Volum: Orașe și priveliști - Litoralul romînesc. 1964.Fastul solar si arhitectonic al Eforiei-Nord.
Volum: Orase si privelisti - Litoralul rominesc. 1964.Complexul comercial. 1963.
"Am primit scrisoarea și prospectu sunt hotarît să iau Trabant staționar
că nu pot strînge bani pentru alta mai bună".
Idem: Complexul comercial de la Eforie-Nord îmbină frumosul cu utilul.
Volum: Orașe și priveliști - Litoralul romînesc. 1964.Vedere din Eforie-Nord. 1964.Vedere din Eforie-Nord. Cod: 4430. Prima parte a anilor '60.
Necirculată.Bulevardele largi, strajuite de pomi, pe care s-au asternut covoare de flori, 
sint caracteristice Eforiei-Nord.
Volum: Orase si privelisti - Litoralul rominesc. 1964.Valurile marii, transpuse in beton.
Volum: Orase si privelisti - Litoralul rominesc. 1964.Constructii noi. Cod: 197. 1967.Vedere din Eforie-Nord. 1965 (încă R.P.R.).Vedere.


Cod: 502. 1969.Colaj. Prima imagine din coltul din dreapta, sus. 1963. Vedere din Eforie-Nord. 1964.
Imagine identică cu cea precedentă.Vedere din Eforie-Nord. Aceeasi imagine ca mai sus. 1964.
Titulatura trecuta pe fatza ilustratei....primul drum duce catre plaja.
Volum: Orase si privelisti - Litoralul rominesc. 1964.


Vedere din Eforie-Nord. 1964. 
Mai există o variantă, cu grafica de pe spatele 
ilustratei ușor modificată. Este trecut și autorul fotografiei: C. Vladu. 1967.
Dispare inscripționarea: "Republica Populară Romînă".O altă variantă, intitulată simplu Eforie Nord. 1960.
Prezintă (din tipografie?) și ceva efecte speciale.
Autorul fotografiei este trecut Corneliu Vladu.


Ilustrată cu atât mai valoroasă cu cât a fost expediată...în viitor.
Adică în anul 9691...


Pe faleză. 1965.Eforie Nord. Foto Hedy Loffler. 1969.


Vedere spre largul marii. Cod: 288. 1964.
Alt tiraj: 1966. Dispare inscripționarea: "Republica Populară Romînă".


Pe plaja. Foto: Al. Mendrea. 1967.Colaj. Primele doua imagini din stânga, rândul din centru. 1978. 


Pe plaja. Foto: Al. Mendrea. 1968. Necirculată.Vile pe malul mării. Carnet cu foăografii de mici dimensiuni, la fila cu nr. 4. 
Începutul anilor '60.Vile pe malul mării. Cod: 3313. 1963.
Ilustrată expediată de Căpitan Milky Popescu tov. Fekete, Consiliul Central
al Sindicatelor R.P.R., București.Vile pe malul mării. Cod: 3645. 1963.Vile pe malul mării. 1963.Pe faleza Eforiei-Nord. Almanah Turistic 1964. Decembrie 1963.Faleza însorită de la Eforie-Nord.
Volum: Orașe și priveliști - Litoralul romînesc. 1964.Vile pe malul mării. 1964.
Ilustrată cu dimensiunile pe orizonrală mărite.


Colaj. Imaginea din dreapta, sus. 1964.Faleza. Mijlocul anilor '60. Necirculată.
Ilustrată Kruger (firmă germană cu care statul român a încheiat
un contract de colaborare). Cod: 1135/30. Vile pe malul mării. 1966.
Mai există o variantă, identică. Apare trecut și autorul fotografiei: H. Loffler. 1967.Vile pe malul mării. Aceeași imagine ca mai sus, dar pe orizontală. 
Și cu ștergerea personajelor de lîngă stâlpul de iluminat 
din partea dreaptă, jos. 1969.
Alt tiraj, este trecut și fotograful: Hedy Loffler. 1971.


Băile Eforie Nord. Anii '60 - '70.
Pliant: Stațiunile balneare din România surse de sănătate.


Vile pe malul mării. Foto: Al. Mendrea. 1968. 
"De trei Ura ! ! ! E o vreme minunată . Ce părere ai nene Pintilie ?! Doua zile am fiert în suc propriu, acum mă prăjesc în ulei; vai de pielea mea !!!"
(3 august 1969).


Faleza și plaja. Cod: 226. 1969. Necirculată.


Exemplar anulat conform ștampilei dreptunghiulare.
Alte tiraje: cod 573, 1969 și 225, 1973.


Colaj. Imaginea din stânga. 1970. Alt tiraj, cod: 303. 1978. Necirculată.Litoralul românesc. Colaj, imaginea din stânga, sus. Cod: 195. Editor: OSEDT. 1970. 
"Tot litoralul forfote de lume. Vremea a fost până acum splendidă pt. bae și sperăm 
că va ramâne așa și săptămâna aceasta" (10 august 1970).
Pe un alt exemplar, cod: 314, este aplicată și ștampila publicitară cu textul:
"Vizitati/expozitia filatelica/Tomis 75/Constanța". 1975.


Alte tiraj, acelasi cod. Editor: OSETCM. 1982. Necirculată. 
Exemplar anulat prin ștampilare.Eforie Nord. Foto: C. Vladu. 1973.Plaja și faleza. Foto: Gh. Bușoiu. 1971. Colaj. Imginea din dreapta, sus. 1970. 
Alt tiraj, cod: 302. 1978. Necirculată.


Alt tiraj, același cod, editor: OSETCM. 1982. Necirculată.
Exemplar anulat prin ștampilare.Vile pe faleza. Ilustrata P. Marzari S.R.L. Schio (firma italiana 
cu care statul roman a incheiat un contract de colaborare). Cod: 1005/1. 
Titulatura eronata (Eforie). Anii '70. Necirculata.
Idem, carnet-set. Fara a avea inscriptionarea de pe spate caracteristica
unei carti postale ilustrate.
Eforie Nord. Foto: Hedy Loffler. 1973. 
Mai există o variantă, identică. Autorul fotografiei nu mai este menționat. 1990 !


Faleza. Cod: 2754. Foto: V. Stamate. 1977.
Alt tiraj: 1987.Eforie Nord. 
Volum: Stațiunile de odihnă și tratament balnear. 1979. 


Faleza. Cod: 2754. Foto: V. Stamate. Imagine identică cu cea de mai sus 
dar cu numele stațiunii trecut pe fața ilustratei. 1992.Minihotel. Eforie Nord/Eforie Sud/Techirghiol - Mic îndreptar turistic. 1974.Vedere din Eforie-Nord. 1965 (încă R. P. R.)Plaja. Foto: Fl. Șuler. 1981.


Eforie-Nord, perla din siragul de statiuni al litoralului rominesc.
Volum: De-a lungul soselei Oradea - Mangalia. 1962.
Seria: Orase si privelisti. Foto: S. Mendrea (A.F.I.A.P.)
Idem, carte postala. Vedere din Eforie-Nord. 1964. 
Nu realizez ce este constructia (tip schela) metalica din fundal.
Mai exista o varianta, identica. Intitulata: Eforie-Nord. 
Aceeasi perioada.


Eforie-Nord. Foto: N. Dumitru. 1969.


Colaj. Imaginea din mijloc, jos. 1970.


Oficiul P.T.T.R. 1966.
Mai există o variantă, identică. Este trecut și autorul fotografiei: D. Pretor. 1967.


Restaurantul Perla Mării. 1962.


Vedere din Eforie-Nord. 1962.


Vedere din Eforie-Nord. Cod: 5743. 1963.
Cliseu folosit si la o ilustrata de pe vremea 
cand statiunea se numea Eforie.


Restaurantul Perla mării. 1964. 
Mai există o variantă, identică. Este menționat și fotograful: Al. Florescu. 1966.
Dispare inscripționarea: "Republica Populară Romînă".


Restaurantul Perla Mării. 1962.  
Ilustrată cu dimensiunile, pe orizontală, mărite.
În mai multe tiraje, cu modificări minore  în grafica de pe spatele acesteia. 


Idem, tentă albăstruie. 1969. 
Dispare inscripționarea: "Republica Populară Romînă".
Este trecut și autorul fotografiei D. Pretor.


Restaurant-cantină. 1963. 
"În primele rânduri aflați despre mine că sunt sănătos și m-am simțit bine , 
dar totuș aștept ziua ca să plec acasă."
Mai există o variantă, cu titulatura modificată - Restaurant în Eforie Nord -  
trecută pe spatele acesteia. 1966.
Dispare inscripționarea: "Republica Populară Romînă".


Restaurantul Perla Marii. 1963.


Restaurantul Perla Mării din Eforie-Nord îsi merită numele.
Volum: Orașe și priveliști - Litoralul romînesc. 1964.Aici, unde răsună trompetele serii...Foto: Ion Miclea.
Volum: Peisaje pontice. 1966.


Ilustrată în două variante, dar aceeași titulatură: Restaurant în Eforie-Nord. 
Una dintre ele are trecut si autorul fotografiei: D. Grigorescu. 
Spre sfârșitul anilor '60. 
Una este necirculată iar cealaltă este scrisă dar neexpediată. 


Restaurantul Perla Mării. 1966.
Mai există o variantă, identică. Este trecut si autorul fotografiei:
 Al. Mendrea. 1969.


Restaurantul Perla din Eforie Nord.
Volum: Arhitectura construcțiilor turistice moderne din România. 1972.


Restaurant din stațiune. 1964.


Seara în salonul restaurantului. 1963.


Un dig de la Eforie-Nord.
Volum: Orașe și priveliști - Litoralul romînesc. 1964.


Vedere spre largul mării. 1962.


Pe plajă. 1962.


Vedere spre largul mării. 1963.


Răsărit de soare. 1963.


Plaja si digul. Cod: 3118. 1963.


Vedere spre largul marii. 1965.


Pe plajă. 1963. 
"Dacă suspinele voastre vor da naștere la lacrimi nu uitați să udați floarea regretului 
pt. cel ce vă este drag și-i duceți dorul. El se simte admirabil în acest pitoresc 
colț al țării, din care va trimite minunata panoramă a firii omenești."


Pe plajă. 1963.
Imagine identică cu cea precedentă (cadru mai larg în partea de jos).
Mai există o variantă, identică.
Dispare inscripționarea "Republica Populară Romînă". 1966.Vedere la mare. Cod: 3656. Anii '62 - '63. Necirculată.
Inscripționare în limba ucraineană.
O carte poștală care-mi ridică mai multe semne de întrebare.
Din câte se vede, după preț, este destinată pieței fostei U.R.S.S.
Editura este românească (Meridiane) dar suportul (carton lucios, mai gros)
nu este caracteristic materialelor folosite în acea perioadă la noi.
Ca să spun drept, după tunsoare, chiar și personajele imi par...sovietice.
Mă gândesc că această ilustrată a făcut parte dintr-o serie
(eventual turistică) cu țările din lagărul socialist.
Dacă mă iau după existența și numărul de cod, ar trebui să existe 
și varianta autohtonă. Încă nu mi-a ieșit în cale...


Pe plaja. 1963. 


Vedere din Eforie-Nord. 1965.


Pe plajă. Volum: Orașe și priveliști - Litoralul romînesc. 1964.


Pe malul mării. Cod: 5226. Prima parte a anilor '60. Necirculată.


Pe plajă. Foto: F. Petheu. 1968.


Plaja. Foto: Hedy Loffler. 1968.


Vedere din Eforie-Nord. 1965. 
De fapt dinspre debarcader spre tarm.


Plaja si faleza. Cod: 1088. 1966.


Vedere spre largul marii. 1968.


Vedere. Foto: Hedy Loffler. 1980.


Vedere spre largul mării. 1964.


Răsărit de soare la mare. Cod: 19863. Foto: Fl. Ghica. Anii '80 - '90. Necirculată.


Vedere. Foto: Nicolae Bogdan. 1984.


Colaj. A doua imagine din partea dreapta. 
Ilustrată de dimensiune mărită. 1968. 


Vile pe malul mării. 1963.


Vile pe malul mării. Ilustrată cu dimeniunile, pe orizontală, mărite. 1963.


La plajă. Cod: 4805. 1963.


Vedere din stațiune. Carnet cu fotografii de mici dimensiuni, la fila cu nr. 5.
Imagine aproape identică cu cea de mai sus. Începutul anilor '60.


Eforie-Nord. Foto: Al. Mendrea. 1967.


Plaja. Foto: Al. Mendrea. 1968.
Alt tiraj, titulatură: Eforie Nord. Cod: 2195. 1969. Necirculată.


Eforie Nord. Foto: Al. Mendrea. 1969.
Probabil, cadru succesiv cu cel precedent.


Vedere. Cod: 136. 1971.
Alt tiraj, cod: 196. 1978.


Vedere. Cod: 136. Foto: Iancu Aurel. 1971.
Imagine identică cu cea precedentă dar pe orizontală.


Colaj. Imaginea (identică cu cea precedentă) din stânga, jos. Cod: 541. 1971. Necirculată.
Fără explicații.


Colaj. Constanța Litoral. Cod: 352. Editor: OSEDT. 1972.
Imaginea (identică cu cea precedentă) din stânga, sus.
Fără explicații.


Vedere din Eforie Nord. 1965 (încă R.P.R.).


Plaja. Cod: 9447. Foto: D. F. Dumitru. 1975.


Plaja. Cod: 7906. Foto: Al. Mendrea. 1975. Necirculată.


Faleza și plaja. Foto: V. Stamate. 1977. 
Cu Restaurantul Debarcader in prim plan (n.a.)


Plaja. Foto: I. Oprea. Anii '70-'80. Necirculată.


Braseria Pescăruș. Foto: Hedy Loffler. 1978.


Răsărit de soare la mare. Cod: 16541. Foto: Fl. Șuler. 1980. Necirculată.


Răsărit de soare la mare. Foto Fl. Șuler. 1981.


Pe spatele ilustratei, o ștampilă specială despre
meciul de tenis de Cupa Davis, Grupa Mondială, sferturi de finală.
Parcul Rozelor, Timișoara, 10 - 12 iulie 1981.
Argentina (Guillermo Vilas, Jose Luis Clerc, Ricardo Cano)
 s-a impus în fața României (Florin Segărceanu, Andrei Dîrzu) cu 3 - 2.


Barul Acapulco. Cod: 2712. Foto: A. Iancu. 1977.


Barul Acapulco. Foto: Fl. Șuler. 1979.


Plaja. Foto: Al. Florescu. 1980. 
"Ultima zi. Ce poți să scri pe o ilustrată în ultimele ore petrecute pe malul mării 
sub un cer acoperit care nu a lăsat soarele să-și facă apariția decît cîteva minute".


Faleza. 1982.


Faleza. Foto: Nicolae Bogdan. 1985.


Faleza. Cod: 19042. Foto: N. Bogdan. 1983. Necirculată.


Răsărit de soare la mare. Foto: Fl. Suler. 1980.


Vedere. Foto: Fl. Suler. 1982.


Pe plajă. Broșură: Eforie Nord Spa. 1982.


Răsărit de soare la mare. Foto M. Andreescu. 1993.


Ștampila publicitară aplicată pe spatele ilustratei de mai sus.


Vedere de pe plajă. Cod 138. O S E D T. 1971.
Alt tiraj, cod: 344. 1972.
Alt tiraj. 1980. 
"Ne-am instalat mulțumitor. Este o stațiune foarte înghesuită și arhiplină. 
Suntem cu copiii și ne luptăm toți cu educarea lui Mihnea țn societate 
fără să avem rezultate prea mari...".


La plaja. Cod: 1309. Foto: F.D. Dumitru. 1982. 
O perspectivă aproape identică ca cea de mai sus. 
În plus cu noi hoteluri (Meduza, Steaua de Mare...)


Plaja Debarcader. Fără indicarea editorului. 1981.


Plaja. Foto: I. Oprea. 1985. 


Barul Acapulco. Foto: A. Iancu. 1982.


Rasarit de soare pe mare. Brosura Eforie Nord Spa. 1982.


La ora razelor ultraviolete. Brosura Eforie Nord Spa. 1982.


Vedere din Eforie-Nord. "Salutari din fundul marii..." 1963.


Colaj. Litoralul romanesc. Anii '60-'70. Necirculata.
Imaginea din stanga, a patra de sus. Ilustrata cu dimensiunea (pe verticala) marita.


Pe plaja. Foto: Fl. Petheu. 1967.


Exact aceeasi imagine, cu titulatura schimbata: Plaja. 1969.


Plaja. 1966.


Pe plajă. 1962.


Vile pe malul mării. 1964.


Casa de odihnă Marea Neagră. 1964. 
Imagine preluată de pe când stațiunea se numea Eforie.
Jana scrie: "A ta soție care te dorește și îți transmite multe pupări." 
Mai există o variantă, identică. Dispare inscripționarea:
"Republica Populară Romînă". Apare și autorul fotografiei:
N. Săndulescu. 1967.


Vile pe malul mării. Ilustrată cu dimensiunile, pe orizontală, mărite. 
Cod: 5597. 1964.


Vedere din Eforie Nord. 1964.
Ilustrată cu dimensiunile, pe orizontală, mărite.


Flux la Belona. Foto: Ion Miclea. Volum: Peisaje pontice. 1966.


Plaja. Foto Fl. Petheu. Ilustrată cu dimensiunile, pe orizontală, mărite.
Anii '60 - '70.


Colaj. Litoralul românesc. Anii '60-'70. Necirculată.
Imaginea din stânga, sus. Idem, din centru, stânga (identică cu cea precedentă).
Ilustrată cu dimensiunea (pe verticală) mărită.


Eforie Nord. Anii '60 - '70.
Broșură-pliant de prezentare a programelor ONT Carpați.


Vila Belona. 1968.


Colaj. Cod: 377. 1968.
Imaginea (identică cu cea precedentă) din centru, sus: Vila Belona. 


Colaj. Imaginea din mijloc, sus (identică cu cea din ilustrata precedentă). 
Cod: 330. 1978. Necirculată.


Cu hidrobicicleta pe lacul Belona. Cod: 6021. Foto: C.P.C.S. Anii '70. Necirculata.


Vedere de pe lac. Cod: 1316. Foto: D.F. Dumitru. 1988.
Cadrul este identic cu cel pecedent; la fel si personajele principale
(cu hidrobicicleta). Fotografie facuta in acelasi timp cu cea de mai 
sus dar editata mai tarziu. Plus titulatura de pe fatza ilustratei.


Vedere de pe lac. Cod: 1316. Foto: D. F. Dumitru. 1993.
Imagine identica cu cea precedenta; culoarea titulaturii schimbata.


Plaja. Foto: Ion Petcu. 1970.


Eforie Nord. Foto: Al. Mendrea. 1971.


Colaj. Imaginea din stanga, jos. 1971.


Vila Belona. Foto: Iancu Aurel. 1972. 
Tiraje succesive, 1976, 1978, 1985, 1987 (cod: 337); 
numele autorului fotografiei nu mai este trecut.


Vila Belona.


Cod: 586. 1972.


Plaja și hotelul Belona. Ilustrată P. Marzari S.R.L. Schio. 
Cod: 1005/4. Titulatură eronată (Eforie). 1972.


Eforie Nord. Foto I. Petcu. 1973.


Talasoterapie. Foto: D. F. Dumitru. Anii '70.
Cadru luat in aceeasi zi ca si cel precedent.
Titulatura "pompoasa"; nu stiu cati dintre beneficiarii acestei 
ilustrate intelegeau termenul...


Casa de odihna Marea Neagra. Cod: 6483. 1973. Necirculata.
Editor: C.C.O.O.
Realizare tehnica mai deosebita (bronz metalizat) folosind o imagine 
editata in anii '60. Titulatura eronata: Eforie in loc de Eforie Nord
(sau s-a cautat un aspect "vintage" inclusiv printr-o veche inscriptionare).


Vedere de pe plaja. Foto :Al. Florescu. 1977.


Hotel Belona. Foto: I. Oprea. Anii '70-'80. Necirculata.


Eforie Nord. Cod: 12528. Foto: I. Oprea. Anii '70 - '80. Necirculata.


Vedere aeriana. Carnet: Romania - Publiturism. Foto: Ion Miclea. 
Anii '70 - '80.


Plaja Belona. Cod: 2753. Foto: V. Stamate. 1977.


Hotelurile Belona și Carmen. Cod: 0251. Foto și editare: Publiturism. 
1977. Necirculată.  


Hotel Belona. Foto: M. Andreescu. 1980.


Hotel Belona. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Plaja. Foto: Fl. Șuler. 1983.


Lacul de agrement Belona. Volumul: Constanța - Ghid turistic al județului. 1980.


Faleza. Foto: Al. Florescu. Ilustrată cu marginile zimțate. 1976. 
Idem, margini normale. Cod: 11341. Aceeași perioadă. Necirculată.


Plaja. Foto: Al. Florescu. 1978.


Plaja. Foto: N. Bogdan. 1980.


Plaja Belona. Broșură: Eforie Nord Spa. 1982.


Plaja. Foto: D.F. Dumitru. D. F. Dumitru. 1973.
Într-un alt tiraj, autorul fotografiei este trecut D. F. Dumitru. 1973.


Lacul helio-termal Belona. Broșură: Eforie Nord Spa. 1982.


Hotel Belona. Foto: I. Petcu. 1982.


Hotel Belona. Broșură: Eforie Nord Spa. 1982.


Eforie Nord. Anii '90 - 2000.
Cod: EN 03 CT. Foto: Cornel Hlupină. Agnus Design s.r.l.


Litoralul Mării Negre. Editor: Crist. 2001.


Eforie Nord. 1972.


Vedere din Eforie-nord (scris în mod eronat). 1962.


Vedere din Eforie-Nord. 1963.


Hotelul Europa din Eforie Nord. Arhitecți - Cezar Lăzărescu, Dinu Gheorghiu ș.a.
Revista: Arta plastică, Nr. 11. Noiembrie 1966.


Hotel Europa. Ilustrată Kruger (firmă cu care statul român a încheiat 
un contract de colaborare). Cod: 1135/28. 1968. Necirculată.


Hotel Europa. Foto: Al. Florescu. 1969.


Hotel Europa. Foto: Hedy Loffler. 1969.


Hotel Europa. Foto: Hedy Loffler. 1969.


Hotel Europa. Foto: I. Petheu. 1970.


Hotel Europa din Eforie Nord - fațada principală.
Volum: Arhitectura construcțiilor turistice moderne din România. 1972.


Hotel Europa din Eforie Nord - terasa peste restaurant.
Volum: Arhitectura construcțiilor turistice moderne din România. 1972.


Hotel Europa din Eforie Nord - fațada posterioară.
Volum: Arhitectura construcțiilor turistice moderne din România. 1972.


Hotel Europa din Eforie Nord - restaurantul.
Volum: Arhitectura construcțiilor turistice moderne din România. 1972.


Hotel Europa. Foto: Al. Florescu. 1972.


Pliant: Les Stations Balneaires de Roumanie Sources de Sante. 1972.


Europa Hotel. Verlag Rombach Freiburg I. BR. Cod: 50/3. 1972. Necirculată.


Plaja. Cu Hotel Europa în prim-plan (n.a.). Foto: D.F. Dumitru. 1973.


Eforie Nord. Foto: D. F. Dumitru. 1972. 
Alt tiraj. Foto: D.F. Dumitru. 1973. 
Expeditorul a completat cu pixul  titulatura corectă: Hotel Europa (aflat în prim-plan).


Hotelul Europa. Eforie Nord/Eforie Sud/Techirghiol - Mic îndreptar turistic. 1974.


Hotel Europa. Foto: I. Petcu. 1975.


Hotel Europa. Foto: Al. Florescu. 1978.


Hotelul Europa. Pliant. Litoralul românesc. 1979.


Hotel Europa. Foto: Al. Mendrea. Anii '70-'80. Necirculată.


Hotel Europa. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Europa. Foto: Publiturism. 1981.


Europa - hotelul emblema al statiunii. Brosura: Eforie Nord Spa. 1982.


Europa - hotelul emblema al statiunii. Brosura: Eforie Nord Spa. 1982.


Hotel Europa. Foto: I. Petcu. 1983.


Pliant: Fly TAROM to Romania.


Eforie Nord. Cod: 12652. Foto: A. Iancu. 1988. Necirculată.


Hotelul Europa. Cod: 1288. Foto: D.F. Dumitru. 1988.
Alta varianta, identica, cod: 1266. 1988.


Vedere. Cod: EST 3039. Foto: Fl. Șuler. Anii '70. Necirculată.


Eforie Nord. Foto: I. Petcu. 
Mai exact: hotelurile Meduza, Steaua de Mare și Delfinul. 1972.


Hotel Delfinul. Cod: 8351. Foto: I. Petcu (C. P. C. S.) Anii '70. Necirculată.


Eforie Nord/Eforie Sud/Techirghiol - Mic îndreptar turistic. 1974.


Hotelul Steaua de Mare. Eforie Nord/Eforie Sud/Techirghiol - Mic îndreptar turistic. 1974.


Eforie Nord. Cod: 9441. Foto: D. F. Dumitru. 1974.


Eforie Nord. Foto: D. F. Dumitru. Imagine identică cu cea precedentă. 
Ilustrată care, în mod normal, nu trebuia pusă la vânzare. 1983.


Hotelurile Delfinul, Meduza și Steaua de Mare. Foto H. Floffler. 1975.


Vedere generală. Cod: 1308. Foto: D. F. Dumitru. 1984. Necirculată.
Același cadru ca cel de mai sus, cu aceleași personaje, în poziții diferite.
Cadre luate cu aceeași ocazie. Alt tiraj, 1987. Necirculată.


Hotel Meduza. Foto: A. Iancu. 1975.


Eforie Nord. Foto D.F. Dumitru. 1975. 


Eforie Nord. Cod: 8424. Foto: Al. Florescu. 1976.


Hotelurile de cură Delfinul, Meduza, Steaua de mare.
Volum: Factorii naturali de cură din principalele stațiuni
balneoclimaterice din România. 1976.
Personaje comune cu cele din imaginea anterioară. Cadre succesive.


Eforie Nord (hotelurile Meduza si Steaua de Mare). Foto: I. Oprea. 1976.


Hotelurile Meduza si Steaua de mare. 
Foto: S. Mendrea (C.P.C.S.). 1977.


Hotelurile Meduza și Steaua de Mare. Foto: I. Oprea. 1977.


Hotelurile Delfinul, Meduza, Steaua de Mare. Foto și editor: Publiturism. 1978.


Vedere panoramica asupra hotelurilor Steaua de Mare, Meduza și Definul. 
Pliant. Litoralul românesc. 1979.


Hotel Delfinul. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Steaua de mare. Foto: Fl. Suler. 1980.


Hotel Steaua de mare. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Meduza.Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotelurile Meduza si Steaua de Mare. Brosura: Eforie Nord Spa. 1982.


Întoarcerea de la plajă. Broșură: Eforie Nord Spa. 1982. 
Mai exact, la hotelurile Meduza și Steaua de Mare (n.a.)


Hotelurile Meduza și Steaua de Mare. Foto Al. Florescu. 1977.


Eforie Nord. Foto: I. Oprea. Anii '70-'80. Necirculată. 
Mai exact: hotelurile Meduza si Steaua de Mare (n.a.)


Vedere. Foto: Dan Badescu. 1978. 
Mai exact: hotelurile Steaua de Mare și Delfinul (n.a.)


Eforie Nord. Foto: Al. Florescu. 1978.


Vedere. Cod: 8350. Foto: I. Petcu (C.P.C.S.). 1978. Necirculata.


Plaja. Foto: I. Petcu. 1982.
Imagine aproape identica cu cea precedenta.
Chiar daca au fost editate in ani diferiti cred ca aceste cadre au fost
luate in aceeasi zi.


Vedere. Foto: Dan Badescu. 1980.


Vedere. Foto: Fl. Suler. 1980. 
Mai exact: hotelurile Steaua de Mare, Meduza si Delfinul.


Eforie Nord. Foto: I. Oprea. Aceelași hoteluri ca mai sus. 1981. 


Vedere. Foto: Hedy Loffler. 1981.


Hotelurile: Delfinul, Meduza, Steaua de Mare.
Cod: 182. ONT Carpati - Publiturism. 1988.
Explicatiile numai in limba engleza.


Hotelurile Meduza și Steaua de mare.
Foto: M. Andreescu (C.P.C.S.). 1989.


Piscina si plaja Delfinul. Broșură: Eforie Nord Spa. 1982.


Hotelurile Steaua de Mare, Meduza si Delfinul. Foto: A. Iancu. 1983.
Ilustrată care, în mod normal, nu trebuia pusă la vânzare.


Plaja. Foto: I. Oprea. 1982.


Hotel Steaua de Mare. Foto: Publiturism. 1983.


Vedere (hotelurile Meduza și Steaua de Mare; n.a.). Cod: 3024. 1978.
Foto: I. Petcu. Alte tiraje: 1984, 1986 (necirculată), 1987.


Hotel Steua de mare. Foto: M. Andreescu. 1985. 
"Îți scriu din nou căci m'am mutat de la Hotel Venus la hotel Meduza care 
este cel mai luxos și ca să merg la baie nu mai ies afară și trec prin tunel așa că este
 mai bine căci acum este frig și Hotel Venus se închide că nu are căldură....
astă noapte a fost ger" (16 octombrie 1985).


Vedere generala. Cod: 1308. Foto: D. F. Dumitru. 1980.
Mai exact: hotelurile Meduza, Steaua de Mare si Delfinul (n. a.)


Vedere generala. Foto: D.F. Dumitru. 1985. 
Imagine identica cu ceda precedenta; in plus cu numele statiunii.
Initialele fotografului scrise mai "inghesuit".


Plaja. Foto: F. P. Suler. 1990.


Eforie Nord. S. C. Demcard Prod S.R.L. Oradea. 1996.


Eforie Nord. Foto: Cornel Hlupina 1999. 
Mai exact: hotelurile Steaua de Mare, Meduza și Delfinul (n.a.)


Eforie Nord. Cod; EN/P 01 CT. Foto: Cornel Hlupină, 2002. Necirculată.
Seria Square Collection. Editor: Agnus Design s.r.l. 
Ilustrată de format pătrat (15 x 15 cm.)


Colaj. Cod: 2605. OSETCM. 1976. Necirculată.
Imaginea din dreapta, jos: Eforie Nord - Vedere.
De fapt este o eroare de localizare fiind vorba de Hotel Vulturul din stațiunea Venus.


Plaja. Cod: 8174. Foto: A. Iancu. Anii '70. Necirculată.


Plaja. Foto: A. Iancu. 1973. 


Vedere spre largul marii. Foto: A. Iancu. 1976.


Vedere. Foto: Hedy Loffler. 1978. 


Plaja. Cod: 15042. Foto: D. F. Dumitru. Anii '70-'80. Necirculata.


Piscină la malul mării. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Plaja. Foto: Hedy Loffler. 1980. 


Pe plajă. Foto: Al. Mendrea. 1969.


Hotelurile Felix și Belvedere. Ilustrată Kruger. 1974.


Hotel Felix. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Belvedere. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Restaurantul Neon din Eforie Nord.
Volum: Arhitectura construcțiilor turistice moderne din România. 1972.


Terasele cofetăriei din Eforie Nord.
Volum: Arhitectura construcțiilor turistice moderne din România. 1972.


...ne putem bucura din plin de apa mării și razele binefăcătoare ale soarelui
(fără specificarea stațiunii), Volum: De-a lungul șoselei Oradea - Mangalia. 1962.
Seria: Orașe și priveliști. Foto: S. Mendrea (A.F.I.A.P.)
Idem, carte poștala. Dimineața la plajă. Cod: 7489. 1963.
Fără specificarea fotografului.


Colaj. Imaginea din stânga, jos. 1964.


Colaj. Imaginea din dreapta. 1971.


Colaj. Imaginea din mijloc. Identică cu cea precedentă; 
acum și intitulată: Vedere de pe plajă. 1980.
"Iubiți amici, Valurile vieței m'au dus ca și în alți ani spre realele valuri 
ale Mării Verzi...."


Nisipurile de la Eforie (corect Nord; n.a.)
Album: România. Comerțul exterior (1944-1964). 1965.


Plaja. 1966.
"...Am să-ți trimit niște bani dar tu să nu-i cheltui pe fleacuri și 
ciocolată și altele de felul ăsta. Te sărut cu drag. Tata."


Pe plajă. Foto: H. Loffler. 1967.
"Am ajuns bine, ne-am cazat la 40 lei camera și cu  masa am aranjat 
la O.M.T. 25 lei pe zi." 


Plaja. Foto: Al. Mendrea. 1972.


Vedere spre largul mării. Foto: I. Serban. 1978.


La plajă. Cod EST 6033. Foto: C.P.C.S. Necirculată. 
"Dragă mamico. Am ajuns cu bine. Vremea este frumoasă. Mîncarea acceptabilă. 
Rareș nu se împacă cu gîndul că poate dormi și în alt pat. 
Seara este un chin pînă adoarme. De apă și vînt ii este frică." (Corespondență din 1978).


Plaja. 1962.


Eforie Nord. Volum: Stațiunile de odihnă și tratament balnear. 1979.


Plaja. Cod: EST 5226. Foto: N. Bogdan. Anii '70.


Plaja. Foto: Nicolae Bogdan. 1983.
Ilustrată care, în mod normal, nu trebuia pusă la vânzare.


Plaja. Un exemplar...normaș. Vezi mai sus. 1986.


La plajă. Publiturism. 1990.


Plaja. Foto: M. Andreescu. 1980.


Plaja. Foto: Al. Mendrea. Anii '70. Necirculată.


Plaja. Cod: EST 5223. Foto: N. Bogdan. Necirculată.


Pe plajă. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Plaja. Foto: N. Bogdan. 1981.


După-amiaza. Broșură: Eforie Nord Spa. 1982.


Vedere de pe plaja. Cod: 1864. Foto: Al. Florescu. 1982. 


Dimineața pe plajă. Broșură: Eforie Nord Spa. 1982.


Vedere spre largul mării. 
Cod: 12655. Foto: A. Iancu. 1978. Necirculată.


Plaja. Foto: N. Bogdan. 1983.
Ilustrată care, în mod normal, nu trebuia pusă în vânzare.


Pe plajă. Foto: Nicolae Bogdan. 1984.


Vedere. Foto: N. Bogdan. 1985.


Vedere. Foto: N. Bogdan. Anii '80. Necirculată.
"Produs" care nu avea ce căuta la vânzare...


Rasarit de soare la mare. Foto: Al. Andreescu. 1987.


Răsărit de soare la mare.
Cod: 19861. Foto: M. Andreescu. Anii '80-'90. Necirculată.


Dotări de plaje la Eforie Nord.
Volum: Arhitectura construcțiilor turistice moderne din România. 1972.


Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Colaj. Imaginea din stanga, sus: Vedere de pe lac. 
Cod: 149. 1969. Necirculata.


Colaj. Imaginea din stanga, jos. 1970. 
Imagine identica cu cea precedenta.


Vedere de pe lac. Aceeași imagine ca mai sus. Cod: 263. 1973.


Hotel Selena. Cod: 0263. Foto și editare: Publiturism. Anii '70.


Hotel Selena. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Eforie Nord. Cod: 889. Foto: Corneliu Vladu. 1969.


Hotelurile Bega și Bran. Cod: 1135/26. Ilustrată Kruger. Anii '60. Necirculată.


Primul ansamblu din Eforie Nord.
Volum: Arhitectura construcțiilor turistice moderne din România. 1972.


Al doilea ansamblu din Eforie Nord.
Volum: Arhitectura construcțiilor turistice moderne din România. 1972.


Hotelurile Bega, Bran si Brad. Ilustrată P. Marzari S.R.L. Schio. 
Cod: 1005/8. Titulatură eronată (Eforie). 1973.


Ștampilă specială aplicată unui exemplar circulat în 1987.


Hotel Brad. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Grupul hotelurilor Bran - Brad - Bega. Broșură: Eforie Nord Spa. 1982.


Hotel Bran. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Bran. Broșură: Eforie Nord Spa. 1982.


Hotelul Bran. Cod: 1510. Foto: Al. Florescu. 1980. Necirculată.


Eforie Nord. Cod: 15048. Foto: D. F. Dumitru. Anii '80. Necirculată.


Hotel Carmen. Ilustrată P. Marzari S.R.L. Schio. 
Cod: 1005/6. Titulatură eronată (Eforie). Anii '70. Necirculată.


Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Astoria. Broșură: Eforie Nord Spa. 1982.


Hotel Jupiter. Cod: 69. Tiraj: 50.000 exemplare. 1967.
Titulatura eronată: Eforie (în loc de Eforie Nord).


Hotel Jupiter. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Jupiter. Pliant. Publiturism. 1982.


Idem.


Idem.


Idem.


Hotel Diana. Cod: 67. Tiraj: 50.000 exemplare. 1967.
Titulatura eronată: Eforie (în loc de Eforie Nord).


Hotel Diana. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotelul Azur. Volum: Eforie Nord/Eforie Sud/Techirghiol - Mic îndreptar turistic. 1974.


Hotel Azur. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Colaj. Cod: 2543. Editor: OSETCM. 1976. Necirculată.
Imaginea din dreapta, sus: Hotel Cascom.


Hotel Cascom. Cod: 3021. Foto: V. Stamate. 1978. Necirculată.


Hotel Cascom. Cod: 12520. Foto: I. Oprea. Anii '70-'80. Necirculată.


Hotel Cascom. Cod: 13622. Foto: I. Petcu. Anii '70-'80. Necirculată.


Hotel Cascom. Foto: Al. Florescu. 1981.


Noul Hotel Cascom. Brosura: Eforie Nord Spa. 1982.


Hotel UCECOM.
Cod: EST 4952. Foto: C.P.C.S. Anii '80. Necirculată.


Vedere spre mare. Ilustrată P. Marzari S.R.L. Schio. 
Cod: 1005/3. Titulatură eronată (Eforie). 1973. Necirculată.


Hotel Bucegi. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Cerna. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Cormoran. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Făgăraș. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Fortuna. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Hermes. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Apollo. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Azur. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Arta. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Astoria. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Atlas. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Cupidon. Cod: 75. Tiraj: 50.000 ex. 1967.
Titulatură eronată (Eforie).


Hotel Cupidon. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Felix. Foto: Publiturism (și editor). 1982.


Eforie Nord. Volum: Stațiunile de odihnă și tratament balnear. 1979.


Complexul de odihnă și tratament balnear Eforie Nord al UGSR (și editor) - 
Asigură condiții de odihnă și tratament balnear prin fizioterapie și cură heliomarină.
Necirculată.


Hotel Uranus. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Venus. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Dunărea. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Marea Neagră. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Union. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Pinguin. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Sport. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Sirius. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Prahova. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Putna. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Saturn. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Complexul U. G. S. R. Cod: EST 8359.
Foto: I. Petcu (CPCS). Anii '70-'80. Necirculată.


Complexul U.G.S.R. Foto I. Petcu. 1977.
Imagine aproape identică cu cea precedentă (cadre succesive). 


Eforie Nord. Volum: Stațiunile de odihnă și tratament balnear. 1979.


Sanatoriul balnear nr. 1. Volum: Cura și odihna la mare. 1963.


Policlinica balneară. Volum: Cura și odihna la mare. 1963.


Farmacie. Volum: Cura si odihna la mare. 1963.


Centrul de recuperare si fizioterapie. Foto: N. Dumitru. 1978.


Sanatoriul balnear. Pliant. Litoralul românesc. 1979.


Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Băile Eforie Nord.
Pliant: Stațiunile balneare din România surse de sănătate. Anii '60 - '70.


Împachetare cu nămol.
Volum: Factorii naturali de cură din principalele stațiuni
balneoclimaterice din România. 1976.
Aceleași personaje ca în imaginea anterioară. Cadre succesive.


Tratament balnear. Pliant. Litoralul românesc. 1979.


Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Bazin pntru cură. Catalog: Litoralul românesc al Marii Negre. 1980.


Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Ungeri cu nămol.
Volum: Factorii naturali de cură din principalele stațiuni
balneoclimaterice din România. 1976.Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Romeo și Julieta în variantă modernă.
Volum: Orașe și priveliști - Litoralul romînesc. 1964.


Colaj. Imaginea din dreapta, jos: Vedere. Cod: 2678. OSETCM. 1976. Necirculată. 


Lacul sportiv. Volum: Cură și odihnă la mare. 1963.


Vedere spre Eforie Sud. Foto: Corneliu Vladu. 1970.


Eforie Nord. Foto: Al. Mendrea. 1973.


Plaja. Foto: Fl. Suler. Anii '70-'80. Necirculata.


Lacul de agrement. Foto: M. Andreescu. 1983.


Eforie. Eroare de titulatură.
Broșură: Let's Go to Romania! Anii '60-'70.


Bai reci. Foto: I. Miclea. 1978.


Minigolf, un sport pentru toata lumea. Brosura: Eforie Nord Spa. 1982.


Vila Nufărul. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Vila Nufarul. Brosura: Eforie Nord Spa. 1982.


Vila Anemona. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Vila Garofița. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Vila Narcis. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Vila Roza. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Vila Zambila. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Vila Camelia. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Vila Azaleea. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Restaurantul Potcoava de Aur. Broșură: Eforie Nord Spa. 1982.


Restaurantul Nunta Zamfirei (aspect din program). 
Volum: Constanța: Ghid turistic al județului. 1980.


Program folcloric la Restaurantul Nunta Zanfirei.
Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Palatul P.T.T.R. 1963.


La palatul poștelor din Eforie-Nord sosesc sute de mii de scrisori.
Volum: Orașe și priveliști - Litoralul romînesc. 1964.


Shop. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Detalii arhitectonice moderne. Broșură: Eforie Nord Spa. 1982.


Idem.


Eforie Nord noaptea. Brosura: Eforie Nord Spa. 1982.


Rasarit de soare la mare. Foto: Fl. Ghica. Anii '80. Necirculata.


Stele de neon intre Eforie-Nord si Eforie-Sud.
Volum: Orase si privelisti - Litoralul rominesc. 1964.


Colaj. Cod: 5803. 1963.


Colaj. 1963.


Eforie Nord. Colaj. Cod: 6240. 1971. Necirculată.
Mai multe tiraje până în 1978. 
Cu mici modificări în grafica de pe spatele ilustratei.


Colaj. Cod: 2469. 1976.
Apus de soare; Hotel Bran; Vedere generală; Vedere de pe plajă. 


Colaj. Cod: 13380. Foto: I. Oprea. 1977. Necirculată.


Colaj. Imagini din statiune. Cod: 8361. Foto: C.P.C.S. 1977. Necirculata.


Colaj. Imagini din statiune. Cod: 8362. Foto: C.P.C.S. Anii '70-'80. Necirculata.


Colaj. Statiunea balneara asigura tot timpul anului conditii de odihna si tratament 
prin fizioterapie si cura heliomarina. Foto Dumitru F. Dumitru. 1981. 
Editata de Uniunea Generala a Sindicatelor din Romania. 
In partea dreapta, sus, apare Complexul UGSR.


Colaj. Imagini din statiune. 1981.


Colaj.
Statiunea balneara asigura tot timpul anului conditii de odihna si tratament
prin fizioterapie si cura heliomarina.
Cod: C-0107. Foto: Dumitru F. Dumitru. 1981.
Editor: Uniunea Generala a Sindicatelor din Romania.


Colaj. Imagini din stațiune. Foto: C.P.C.S. 1982.


Colaj. Foto: Dumitru F. Dumitru. 1983.
Stațiunea balneară asigură tot timpul anului condiții de odihnă și tratament
prin fizioterapie și cură heliomarină. Editor: Uniunea Generală a Sindicatelor 
din România. 


Colaj. Eforie Nord. Foto: Publiturism. 1983.


Colaj. Eforie Nord. Foto: Publiturism. ONT. Carpați. 1988.
 Imagine identică cu cea precedentă (în plus, sigla stațiunii).


Colaj. 1984. 


Colaj. 1984.
Hotelurile Meduza si Steaua de Mare; Hotel Europa; Piscina Fortuna.


Colaj. Hotelul Europa; Vedere; Plaja; Vila Belona. Cod: 3040. 1984. Necirculată.
Alt tiraj: 1991.


Colaj. 
Statiunea balneara asigura tot timpul anului conditii de odihna si tratament 
prin fizioterapie si cura heliomarina. 
Editor: Uniunea Generala a Sindicatelor din Romania.
Foto: Dumitru F. Dumitru. 1986.


Colaj. Cod: 2456. 1986.
Vila Belona; Vedere de pe lac; Plaja.


Colaj. Hotelul Meduza; Vedere de pe plaja; Vedere generala. 
Cod: 2355. 1986.
"....PS N-ai sa-ti inchipui niciodata cum poate fi marea iarna ! E entuziasmanta !"
Subscriu in totalitate...


Colaj. Vederi de pe plajă. 1987.


Colaj. Cod: 3873. 1992.
Vedere; Vedere de pe lac; Hotelul Cascom.


Colaj. Cod: 3890. 1991.
Alt tiraj: 1994.
Plaja Belona; Plaja; Barul Acapulco.
Imaginile folosite sunt din anii '70-'80.


Colaj. Salutări din litoral - România. 1996. Necirculată.


Colaj. Europontic. 1997.


Colaj. Stațiunea Eforie Nord. Editor: Crist. 1998.


Colaj. 1998.


Colaj. Hotelurile Heifastos și Delfinul. 1999. 


Litoralul Marii Negre. Colaj. Cod: 075. Anii 2000. Necirculata.
Editura: ASSCOMIND.


Litoralul Marii Negre. Colaj. Cod: 151. Anii 2000. Necirculata.
Editura: ASSCOMIND.
Imagini, cu exceptia celei din mijloc, identice cu ilustrata precedenta.


Colaj. Cod: EN 12 CT. 2002.
Foto: C. Hlupina si M. Savu, 2001. Agnus Design s.r.l.


Cod: ECM 028. 2003.
Foto si tipar: Ecran Magazin, Brasov.
"Am smuls un strop din spuma marii,/Un ciob de scoica dintr-un mal,/
O salba din lumina zarii/Si toate -ntr-un buchet de val/
ti le trimitem azi"Volum: De-a lungul soselei Oradea - Mangalia. 1962.
Seria: Orase si privelisti. Editura Meridiane. Foto: S. Mendrea (A.F.I.A.P.)


Volum: Cura si odihna la mare. Autor: Dr. Sorin Musat.
Editura Medicala. 1963.


Volum: Orase si privelisti - Litoralul rominesc. Editura Meridiane. 1964.
Fotografiile au fost executate fr H. Lofler (EFIAP), Puiu Al. Florescu,
S. Mendrea (AFIAP), D. Pretor, C. Spitzer (EFIAP), M. Volbura, de la
Studioul de arta fotografica al Combinatului poligrafic Casa Scinteii,
G. Serban (EFIAP). Prefata de Vladimir Colin. Editia a II-a.


Album: România. Comerțul exterior (1944-1964). Editat (în limba engleză)
de câtre Camera de Comerț a Republicii Populare Romîne. 1965.


Volum: Peisaje pontice. Editura Tineretului. 1966.


Anii '60 - '70.
Broșură-pliant de prezentare a programelor ONT Carpați. În limba germană.


Broșură: Let's Go to Romania! În limba engleză. Anii '60-'70.Pliant: Stațiunile balneare din România surse de sănătate. Anii '60 - '70.
Oficiul Național de Turism.


Volum: Arhitectura construcțiilor turistice moderne din România. 
Editura Meridiane. 1972.


Pliant: Les Stations Balneaires de Roumanie Sources de Sante. 
În limba franceză, O.N.T. Carpați. 1972.


Pliant: Fly TAROM to Romania.


Eforie Nord/Eforie Sud/Techirghiol - Mic îndreptar turistic. 1974.
Fotografiile executate la Secția de artă fotografică a Combinatului Poligrafic
Casa Scînteii. Editura pentru Turism. Tiraj: 1 700 exemplare. 


Volum: Factorii naturali de cură din principalele stațiuni
balneoclimaterice din România. Editura: Sport - Turism. 1976.


Mini-carnet. Romania. Publiturism. Anii '70-'80.


Statiunile de odihna si tratament balnear. 1979.
Lucrare editata de Comisia pentru activitatea balneo-climatica
(Uniunea Generala a Sindicatelor din Romania). 


Litoralul romanesc. 1979.
Pliant. In limba franceza. Publiturism.


Idem.


Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. În limba germană. Publiturism. 1980.


Volumul: Constanța - Ghid turistic al județului. 1980. Editura Sport-Turism. 1980 (bun de tipar: 15 mai 1980). Coperta: Constantin Pohrib. Referenți științifici: Radu Florescu, Constantin Preda. Fotografii: Adrian Rădulescu, Sofia Iana, Ion Miclea, C.P.C.S. Autori: Adrian Rădulescu, Constantin Scorpan, Athena Herbst-Rădoi, Gheorghe Dumitrașcu.


Eforie Nord Spa. Editura Sport-Turism. 1982 (Bun de tipar 14 iulie 1982). 
Coperta: Constantin Pohrib. Editor: Mirella Vasile. 
Lay-out: Ecaterina Albici. Prefata: Nicolae Fatu.
Versiunea in limba engleza: Frederica Dochinoiu.


***Am respectat întocmai inscripționările de pe ilustrate și celelalte surse folosite. 
Greșelile de titulatură, ortografice, etc., nu-mi aparțin (cele de tastare, da !).
Orice completări sau corectări sunt utile și le voi avea în vedere 
cu promptitudine pentru postare. Nu mai vorbesc de donații !