marți, 19 februarie 2013

Eglantina Becheru


Atelierele de pictura Fantasy


Galeria Occidentului, Bucuresti


27 februarie 2013   Din luna martie voi fi "profesoara". Atelierele de pictura Fantasy sunt veritabile spectacole interactive la care va astept. Evenimentul de lansare unde ne puteti cunoaste, adresa toate intrebarile etc., va avea loc pe 27 februarie, la Galeria Occidentului din str. Occidentului nr. 11, intre orele 17:00-21:00.


Cafeneaua critica


O seara cu Mircea Tiberian


Club A, Bucuresti


editia a 88-a, 20 februarie 2013

Cafeneaua critică - ediția a 88-a. Invitat Mircea Tiberian

   Unul dintre cei mai cunoscuți jazzmeni români ai ultimelor decenii, pianist, utilizator şi de claviaturi electronice, compozitor şi profesor de jazz, autor de cărţi de specialitate, Mircea Tiberian vine miercuri 20 februarie la Cafeneaua critică pentru o discuţie despre muzică şi despre cariera sa, despre experimentele sale jazzistice, despre lumea jazzului şi despre jazzul lumii. 
  Cea mai recentă apariţie editorială semnată Mircea Tiberian: Jazz Inside Out (coeditare Tracus Arte, Bucureşti şi Eikon, Cluj, 2012).
  Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

   Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control. De la debutul "stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A şi se desfăşoară, în luna februarie 2013, miercurea seara (urmînd ca, din luna martie, să revină la programările obişnuite, în zilele de joi)*.

Arta plastica contemporana romaneasca


Expozitia: A venit primavara !!!


Romulus Art Gallery, Bucuresti


20 februarie - 9 martie 2013

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc6/276912_649986758361746_552331619_n.jpg

   Romulus Art Gallery are deosebita placere sa va invite la expozitia 
A venit primavara !!!

Artisti:

Sanda Butiu,Gheorghe Butnaru, Cristina Buzamet, Gabriela Calinoiu,Teodora Chinschi, 
Teodora Coltofean,Cornelia Victoria Dedu, Victoria IleanaDragomirescu, 
Gabriela Draghici, 
Irina Florescu, Cristina Ilinca, Oana May Isar, Iuri Isar, Ilinca Manole,
Dorel Manole, 
Ileana Dana Marinescu, Emanoil Mazilu, Ruxandra Sibil Mermeze, 
Sabina Morar, 
Ioana Andra Panduru, Alexandru Papuc, Emanuela Szabo, 
 Alexandra Terzi, Cornelia Untilov, Iulian Virtopeanu 

   Sunt expuse lucrari de pictura, grafica, sculptura, tapiserie, ceramica, sticla, 
       vitraliu,metal
   Vernisaj: 20februarie 2013 ora:18:00
   Program galerie L-S:11:00-18:00; D-inchis

Va asteptam !!!

Arta plastica contemporana romaneasca


Flory Takacs


Expozitie de pictura


Takacs Gallery, Arad


18 februarie 2013

Explozie de primavara cu Flory

    Galeria Takacs şi-a schimbat decorul. O explozie de primăvară cu foarte multe flori pe pereţi. O revărsare de culori în construcţii plastice diverse, însă parcă unite de un echilibru precum cel al naturii. Aşa am văzut, ieri (18 februarie), expoziţia artistului plastic arădean Flory Takacs, deschisă la Takacs Gallery (str. Lucian Blaga, nr. 3). 
***aradon.ro via Any Roncov
Sarbatoarea Papusilor si Fetitelor - Hinamatsuri


Expozitia papusilor Hina


Ambasada Japoniei, Bucuresti    Cu ocazia sarbatorii japoneze a papusilor si a fetitelor, Ambasada Japoniei va ofera posibilitatea de a admira papusile hina expuse in holul Ambasadei, pana la data de 22 martie a.c.. 
    Sarbatoarea papusilor, Hinamatsuri, este deopotriva un prilej ca parintii si rudele sa se roage pentru cresterea sanatoasa a fetitelor, dar si un obicei vechi de a admira papusile, care se expun doar o singura data pe an, in aceasta perioada.
    Va invitam sa le admirati si Dumneavoastra la sediul Ambasadei Japoniei.

    Adresa: America House East Wing, Etajul 8, Sos. Nicolae Titulescu Nr. 4-8, sector 1.
***ro-emb-japan.go.jp

 

Zilele Filmului Japonez


Cinemateca Romana, Bucuresti


25 - 28 februarie 2013

   In perioada 25-28 februarie va avea loc la Cinemateca Romana Saptamana Filmului Japonez.      
   Filmele care vor fi proiectate sunt creatii recente, care prezinta legaturile stranse de familie si tinerii plini de energie din Japonia zilelor noastre. Va invitam sa le vizionati !
   Organizatori: Ambasada Japoniei, Fundatia Japonia, Cinemateca Romana (Arhiva nationala de Filme)
   Perioada: 25-28 februarie
   Locul: Cinemateca Romana (Sala Jean Georgescu, str. Eforiei nr.2, Bucuresti)
Intrarea este libera

Program:

25 februarie: 19.00 - Caligrafie, fetelor ! (Shodo Girls! Watashitachi no Koshien)
26 februarie: 19.00 - Povestea lui Rock (Rokku - Wanko no shima)
27 februarie: 19.00 - Cvartet ! (Quartet)
28 februarie: 19.00 - Water Boys (Water boys)

Toate filmele au subtitrare in limba engleza.

***emb-japan.go.jp

Passage to the Future:Muzeul National de Arta Contemporana


Art from a New Generation in Japan


Bucuresti


23 ianuarie - 28 februarie 2013

    Incepând cu data de 23 ianuarie, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti are loc expoziţia Passage to the Future: Art from a New Generation in Japan, care adună lucrări ale unor artişti japonezi tineri, evidenţiaţi după anul 1990.
    Lucrările expuse: picturi, sculpturi, instalaţii, fotografii, video, etc. transmit foarte bine atenţia deosebită pe care japonezii o acordă obiectelor lucrate manual.
    Locul: Muzeul Naţional de Artă Contemporană (Palatul Parlamentului, Aripa E4, intrarea prin Calea 13 Septembrie, Bucuresti)
  Organizatori: Ambasada Japoniei, Fundaţia Japonia, Muzeul Naţional de Artă Contemporană

 Artişti: 

Atsushi Fukui, Satoshi Hirose、Maywa Denki、Tomoyasu Murata、Tetsuya Nakamura、Masafumi Sanai、Katsuhiro Saiki, Yoshihiro Suda, Raku Kichizaemon, Tabaimo, 
Nobuyuki Takahashi, Miyuki Yokomizo

Intrarea: 5 RON

***emb-japan.go.jpLibraria Bastilia


Aurora Liiceanu: 

Supuse sau rebele. Doua versiuni ale feminitatii


Bucuresti


1 martie 2013

Photo: Pe 1 martie ne vedem la Bastilia, cu Aurora Liiceanu, ca sa raspundem la intrebarea Supuse sau rebele?

***BookMag.

Arta plastica contemporana romaneasca


Expozitia: Salonul Anual de Arta


Galeria Nationala de Arta Delta, Arad


15 februarie - 14 martie 2013   Expoziţia cuprinde un numar de aproape 100 de lucrări de pictură, sculptură, grafică şi artă decorativă semnate de 44 autori.
   Marea majoritate a lucrărilor sunt realizate în perioada 2011 – 2012. Expun artişti de la foarte tineri absolventi ai academiilor de artă până la venerabili ai artei arădene. Printre expozanţi găsim, pe lângă autori arădeni şi artişti din alte oraşe din țară.

***arq.ro


Pe simezele Capitalei - Mândria OrientuluiArta plastică contemporană


Ammar Alnahhas


Galeria Basil, Bucuresti


2 - 30 martie 2013

Initiative de toata lauda


Noi pentru Noi


Bucuresti


23 februarie 2013
  Trăim în România. Știți cu toții ce înseamnă asta.
   Suntem români. Știți ce înseamnă asta? În general înseamnă că ne plângem, înjurăm sau arătăm cu degetul. Ei bine, haideți să vedem dacă se poate și altfel. Hai să facem noi, nu să așteptăm mereu să facă alții și apoi să ne plângem că au făcut prost, sau târziu, sau n-au făcut deloc.
   Noi pentru Noi împreună cu Eurolines vă provoacă la acțiune ! Sâmbătă, 23 februarie vom umple un autocar cu oameni de ispravă înarmați cu mopuri, raclete și alte produse pentru combătut mizeria și vom pleca spre o destinație secretă pe care o vom curăța fie că ea va fi de acord sau nu. Iar apoi ne vom lăuda cu asta Laughing
  Plecăm la ora 10:00 dimineața de la sediul Eurolines din București, Strada Buzești nr. 44.    
  Locurile sunt limitate așa că vă rugăm să confirmați ferm participarea printr-un mesaj pe pagina de contact de pe site, pe facebook: noipentrunoi sau la adresa dorin@noipentrunoi.ro.

Initiative de toata lauda


IRSCA Gifted Education


Gala Nationala a Copiilor Supradotati


Sala Dalles, Bucuresti


25 februarie 2013

  Premiera la Sala Dalles: Experientele  copiilor cu inteligenta peste medie la Gala Nationala a Copiilor Supradotati!


   Luni, 25 februarie, ora 18,00, la Sala Dalles, sunteti invitati sa luati parte la un eveniment in premiera, Gala Nationala a Copiilor Supradotati dedicat copiilor cu potential inalt din Romania, avand grup tinta copii pana la varsta de 18 ani, cu talente deosebite atat din punct de vedere artistic cat si in domenii de stiinta, literatura. 
   Scopul acestui eveniment stimularea, recunoasterea publica a rezultatelor deosebite ale copiilor cu talent deosebit si care s-au remarcat/evoluat in toate domeniile, inclusiv leadership, publicistica, literatura si stiinte. Implicarea  scolilor si a profesorilor dintr-o comunitate locala data in activitati extrascolare si intr-o mai profunda comunicare cu copiii. Consideram ca intarirea relatiilor de parteneriat dintre scolile particulare si publice, companii, publicatiile centrale si locale este necesara in identificarea  unui grup comun de oameni de afaceri/ manageri companii  in vederea identificarii unor fonduri care sa sustina  programe de excelenta la nivel  national si local.
   Invitati speciali: Maia Morgestern, Florin Chilian, Iustin Capra.  
  Vor debuta pe scena Galei Nationale a Copiilor Supradotati povesti de viata si experiente de succes a copiilor cu inteligenta peste medie.
   Solutia inovativa pe care o propune Gala Nationala a Copiilor Supradotati  este recunoasterea publica si premierea talentelor in toate domeniile,  crearea unor mecanisme de incurajare a copiilor si tinerilor din Romania cu sanse reduse de a-sii exprima talentul, sub coordonarea unor specialisti in dezvoltarea talentelor, in cadrul unui CENTRU DE PROGRAME SI MENTORING pozitionandu-se ca o modalitate de ameliorare a procesului de dezvoltare a personalitatii acestora.
   Evenimentul va fi moderat de Lajos Kristof, director programe si consiliere copii supradotati, specializat in psihoterapie si consiliere, cu experienta in jurnalism, Liviu Anghel, membru de excelenta IRSCA Gifted Education, iar asistenta productiei este asigurata de Dana Beleiu, cu experienta si pregatire in jurnalism.
   Asociatia IRSCA Gifted Education lanseaza in acest sens un apel public  autoritatilor si organismelor private implicate in domeniul protectiei drepturilor copilului, educatie si sanatate sa participe la sustinerea acestui demers important in viata copiilor cu inteligenta peste medie, o categorie de copii din pacate, neglijata in acest moment cu toate ca exista instrumente si legi care sa ii sustina.
   Multumim in mod deosebit partenerilor si sponsorilor: Reea, BeBe, Skill Team, Temad Distribution, Ziarul Natiunea, Fundatia Andrei Muresanu – Desteapta-te romane si CSR Media.ro. De asemenea, suntem profund recunoscatori fata de sprijinul dat din partea domnului Tabara Ionel Marian pentru aportul important adus in organizarea acestui eveniment.

 Persoana de contact:
Lajos Kristof
Director Departament Programe si Consiliere Copii Supradotati
0756.355.047

Contact

companie:IRSCA Gifted Education
persoana de contact:Gheorghiu Monica
email:info
telefon/fax:0729029484
adresa: Bd. Brancoveanu 4, ap 4, sector 4, Bucuresti 041043, Romania

***Mirela Nicolae via comunicate-de-presa.ro

Initiative de toata lauda


Aurelian Temisan & The Funky Society 


Concerte caritabile


Organizatia Salvati Copiii


Bucuresti


22 februarie - 21 martie 2013


description

  In perioada februarie-martie 2013, trupa Aurelian Temişan & The Funk Society va susţine cinci concerte caritabile în beneficiul Organizaţiei Salvaţi Copiii. Fondurile atrase vor fi direcţionate către programul pentru reducerea mortalităţii infantile, care îşi propune dotarea cu echipamente medicale a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din 15 oraşe. 
  Organizaţia Salvaţi Copiii beneficiază de sprijinul artiştilor, care vor concerta pro bono, şi al cluburilor, care pun la dispoziţie spaţiile pentru desfăşurarea concertelor.

Cele cinci concerte vor avea loc în Bucureşti, după următorul calendar:

22 februarie – Club Route 66
28 februarie – Music Club
10 martie – Club Prometheus
15 martie – Spice Club
21 martie – Club La Muse

   Trupa The Funk Society a luat fiinţă în vara anului 2010. Perioada imediat următoare a determinat multe schimbări de componenţă, ajungându-se abia în toamna lui 2011 la “formula ideală” pentru genul pe care încearcă să îl abordeze, unic în România, odată cu alăturarea lui Aurelian Temişan, vocea pe care trupa o căuta de mult şi care pune în sfârşit punctul pe... “Funk”. Evident, genul de muzică abordat este funk, cu influenţe disco, jazz şi R&B.
  “Este un proiect muzical inedit pe piaţa noastră, ce îşi propune să promoveze odată cu naşterea sa şansa la viaţă a bebeluşilor. Participăm la această campanie pentru zâmbetele celor mici, pentru zâmbetele părinţilor care îşi strâng pentru prima oară în braţe copilul nou-născut”, a declarat Aurelian Temişan.


description

  România are cea mai mare rată a mortalităţii dintre ţările UE - dublă faţă de media europeană. În ţara noastră, la fiecare 5 ore moare un copil care nu a împlinit vârsta de un an.
  Anul trecut, Organizaţia Salvaţi Copiii a reuşit să doneze echipamente medicale vitale maternităţii Cantacuzino din Bucureşti, maternităţii din Adjud şi Secţiei de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ. Astfel, din februarie 2012, 64 de copii născuţi prematur au supravieţuit datorită incubatoarelor donate de Salvaţi Copiii, iar aproape 300 de mame au născut în condiţii optime utilizând masa de naşteri sau masa chirurgicală oferită de organizaţia noastră.
  “Cu sprijinul filialelor şi al voluntarilor Salvaţi Copiii, am desfăşurat campania de strângere de fonduri în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară. Apelăm din nou la generozitatea bucureştenilor şi nu numai, pentru ca împreună să reuşim să oferim cât mai multor copii născuţi prematur şansa la viaţă”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România. “Le mulţumim lui Aurelian Temişan şi trupei The Funk Society pentru iniţiativa lor şi pentru implicarea în acest proiect. Susţinerea lor ne ajută să ne îndeplinim obiectivul nostru final, acela de a scădea rata mortalităţii infantile în România”.


Avanpremieră...Centrul Ceh


Rugul aprins


București


23 februarie 2013

   Cel mai ambițios proiect produs de HBO Europa până acum, care va rula în curând la HBO România, Rugul aprins are avanpremiera sâmbătă la Centrul Ceh. Filmul se întoarce într-un moment cheie al istoriei recente a Cehiei, ignorat până acum în cinematografie – cel al sacrificiului studentului praghez Jan Palach, care și-a dat foc în semn de protest față de ocupația sovietică a Cehoslovaciei în 1969.


Sambătă 23.02 / 18:00 / @ Centrul Ceh
Rugul aprins (Hořící keř) / Agnieszka Holland / Cehia 2013 / 234’ / VO cehă, 
subtitrare în limba română

   Rugul aprins este un film în trei părți, creat pentru HBO de către cunoscuta regizoare de origine poloneză Agnieszka Holland. Bazat pe personaje și evenimente reale, filmul începe cu gestul șocant al studentului facultății de arte a Universității Charles, care și-a dat foc în Piața Wenceslas, pe 16 ianuarie 1969 și a murit patru zile mai târziu. 

   Prin povestea avocatei Dagmar Burešova, care a apărat moștenirea lui Palach într-un proces împotriva guvernului comunist, filmul examinează transformările ce au avut loc în societatea cehoslovacă după invazia trupelor Tratatului de la Varșovia în august 1968. Lupta pentru libertate în acele timpuri a dus la unificarea morală a unui popor reprimat, care douăzeci de ani mai târziu a învins regimul totalitar. Aniversarea morții lui Jan Palach a inspirat o nouă generație de studenți să înceapă proteste care au dus, în cele din urmă, la căderea comunismului în Cehoslovacia. 

   Agnieszka Holland este o regizoare poloneză care a studiat la FAMU în perioada în care s-au desfășurat evenimentele ce au inspirat acțiunea filmului. 

   Filmul are trei părţi, a câte 80 de minute fiecare. Vizionarea va avea două pauze a câte 10 minute. 

   Intrarea este liberă / Accesul se face în limita locurilor disponibile începând cu 17h30.Arta plastica contemporana romaneasca


Dorin Cretu


Expozitie de pictura


Galeria AnnArt, Bucuresti


21 februarie - 28 martie 2013

Dorin Cretu - Pictura | Painting

   Galeria AnnArt vă invită la expoziția Dorin Crețu: Pictură - al cărei vernisaj va avea loc joi, 21 februarie, ora 19:00, în cele trei săli ale galeriei de pe Kiseleff. Expoziţia își propune să fie un punct de referinţă pentru recuperarea fermă în România a unui artist contemporan de mare forţă şi subtilitate creativă, prezent în colecții muzeale și private importante dar insuficient cunoscut de către publicul de artă din țara noastră.
   Nume marcant al Generaţiei ‘80 din arta plastică bucureşteană, din 1990 artistul trăieşte şi lucrează la Paris, unde are o bogată activitate expoziţională și unde primește în 1995 o bursă de creație a Ministerului Culturii din Franța. 
   Palmaresul său cuprinde numeroase expoziții personale și participări la expoziții de grup – organizate în spații consacrate, de la Paris la Londra, de la Cracovia la Bruxelles sau Taipei. În România revine în 2008, cu retrospectiva de la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia. (detalii în CV).
   Lucrările sale au fost achiziţionate de către Ministerul Francez al Culturii pentru Fondul Naţional de Artă Contemporană din Franţa, precum şi de către MNAC din Bucureşti, pentru colecţia sa permanentă.
   Expoziția de la AnnArt este curatoriată de Simona Vilău și reunește un fond de 40 de lucrări recente (2011- 2012) – pictură în tehnică mixtă și desen.
   "La o primă vedere, se poate spune că este vorba despre imagini abstracte, izvorâte din stilistica sobră a minimalismului, metabolizate ulterior de un organism meditativ-poetic. Sau că sunt mantre realizate de o mână perfecţionistă, care trasează cu precizia unui ac contururi aureolate unor inflorescenţe de gheaţă. Captarea poveştii însa nu e simplă. Poate fi vorba despre un şir de poveşti sau despre pauza dintre ele, aceasta e şi capcana, depinde din ce perspectivă priveşti [...].Multiplicitatea straturilor de pastă abia perceptibilă, cu tentă deschisă, ce imită şi concurează lumina, se dezvoltă în noi şi noi variante şi variaţiuni. Fiecare tablou reflectă un stadiu, fiecare stadiu te trimite către următorul. Nu au început şi sfârşit.” (Simona Vilău, curator)
   La vernisaj se va lansa și catalogul expoziției, publicat de AnnArt în ediție bilingvă, într-un tiraj de 400 de exemplare precum și într-o serie scurtă, cu 13 exemplare unicat, semnate de artist și însoţite de un desen original.
   Catalogul cuprinde eseuri semnate de Gabriela Massaci, Simona Vilău și Matei Vișniec, precum și un colaj de texte critice din principalii exegeți ai operei lui Dorin Crețu. Un fragment din catalog este disponibil în format digital pe website-ul AnnArt.
   Din 2011, Dorin Crețu este reprezentat în România de galeria AnnArt, unde a prezentat lucrări in expozițiile de grup Caiet de planuri (2011/12) și Mica Artă Mare (2012/13) precum și într-o primă personală artZoom, în aprilie 2012. 
   Expoziția Dorin Crețu: Pictură este deschisă pentru public în perioada 21 februarie – 28 martie 2013, întreg fondul de lucrări fiind disponibil pentru vânzare.

Str. Mahatma Gandhi nr. 1,
Sector 1, Bucureşti
România
www.annartgallery.ro

program:
luni - vineri 15:00 - 20:00
sâmbătă 12:00 - 20:00