marți, 11 martie 2014

Anti Surveillance Conference




Big Brother e aici ! Este pretutindeni !


Facultatea de Drept, Bucuresti


15 martie 2014




***Elena Finariu

La ceas e taina cu poezia




Lansare de carte


Biblioteca Judetana Gh. Asachi, Iasi


14 martie 2014



afis labrusse-roggeman

  Vineri, 14 martie 2014, de la ora 11:00, la Sala de Artă și Colecții Speciale a Bibliotecii Județene Iași, vă invităm la o întâlnire cu poeții Willem M. Roggeman (Belgia) și Hughes Labrusse (Franța). Cei doi autori vor răspunde întrebărilor publicului și vor lectura din poeziile lor, în original. Totodată, vor fi lansate două volume ale invitaților, traduse în limba română:

- Note pentru o poetică a timpului, 
volum aparținând lui Willem M. Roggeman 
publicat de Editura Cronedit, Iași, 2014. 
- Cu capul între mîini, de Hughes Labrusse, Editura Cronedit, Iași, 2013.

Tabara de pictura Hobby Art




Arta plastica contemporana romaneasca


Eforie Nord


21 - 29 iunie 2014





Arbex Art Decor te invita in tabara de pictura Hobby Art pentru adulti- in aceasta vara.

  Daca iti place sa pictezi si vrei sa petreci 8 zile alaturi de alti pasionati de pictura, relaxandu-te activ si bucurandu- te de asistenta de specialitate a unui profesionist in domeniu, inscrie- te la tabara de pictura Hobby Art editia de vara!

   O noua experienta frumoasa ne asteapta in aceasta vara.  Va fi a 10-a editie a taberei de pictura Hobby Art pe care-o vom desfasura in apropierea marii! In primele 9 editii am petrecut momente pline de inspiratie alaturi de oameni frumosi, am contemplat frumusetea din jurul nostru si am incercat s-o redam in culorile mintii noastre, am ras, am mai descoperit cate ceva despre noi si ne-am facut prieteni dragi pe care ne face placere sa-i revedem in tabere sau sa- i intalnim la expozitii de pictura. Cu cei mai multi dintre ei ne intalnim an de an, in editiile de vara sau de iarna, chiar in ambele de multe ori.

Perioada: 21- 29 iunie 2014

   Locul ales va fi pensiunea Roxana din Eforie Nord, o pensiune de 3 stele, cazare in camere duble cu baie proprie; pensiunea are o curte si terasa spatioasa pentru activitatile noastre.
   Instructorul artistic este Tudor Francu- instructorul artistic al taberelor Hobby Art din 2009.
   Grupul de lucru este format din maxim 12 participanti care au depasit stadiul de initiere in pictura.
   Pret integral: 1680 lei (include pensiune completa, acces la workshop si activitatile de grup) sau varianta economica cu demipensiune, 1440 lei . Persoanele care au mai fost in cel putin o tabara Hobby Art vor beneficia de reducere 50 lei.
    Inscrierea se realizeaza prin completarea si trimiterea formularului de inscriere  si trimiterea lui pe acelasi email, precum si achitarea unui avans de 200 lei.

   Programul pentru fiecare serie, detaliile de organizare, deplasare ( daca va fi cazul) precum si recomandarile noastre privind materialele de pictura necesare, vor fi trimise pe email doar persoanelor participante.

Avantaje si oportunitati

   Cele mai reusite lucrari vor fi expuse pe blogul dedicat taberei si vor avea posibilitatea sa fie expuse in Galeria de Arta de pe site-ul http://www.arta-inramarii.ro//.
   Participantii la taberele noastre au ocazia sa participe la expozitiile de grup pe care le organizam in fiecare primavara.
   Toti participantii la taberele noastre beneficiaza de o ''reducere de artist'', la serviciul de inramari tablouri pe care-l prestam in atelierul propriu: 20% la colectiile de baza de rame de tablou.
   Fiecare participant va primi la finalul taberei o diploma de participare.
   Participand la o tabara de pictura Hobby Art beneficiati de o reducere de 50 lei la o tabara viitoare.
 Va asteptam! Mai sunt cateva locuri! 
Acestea se completeaza in ordinea inscrierilor!
Mai multe detalii si inscrieri pe

Flori pentru Marlen




Jurnal american (9)


Golden State - Orasul Ingerilor





Toata lumea se "inghesuie" sa daruiasca flori si cuvinte frumoase de zilele 
desemnate anume pentru cei dragi, in cazul de fata pentru Doamnele si Domnisoarele 
din viata noastra.  
Eu sunt un caz mai "special" si-am oferit flori, in diferite ipostaze, 
inainte de 1, pe 9 si, iata, chiar pe 11 martie.


Si-am inceput cu florile de...rodie. E inca tinerel arbustul, sa tot aiba vreo 4 ani. Cand l-am plantat, primit in dar de la un vecin vietnamez, nu era mai mare de 20 de centimetrii inaltime. Acum a crescut spre 2 metrii, e stufosel (l-am si "ajustat" din foarfeca de cum am venit) si-asteptam cu nerabdare sa ne bucure nu numai cu florile 
ci si cu roadele lui.


Acestea sunt flori de cais. Si-acest pomisor s-a bucurat de atentia mea speciala in sensul ca i-am taiat cateva crengi si lastari crescuti in afara trunchiului si crengilor principale. Probabil in semn de multumire ne-a daruit si el flori (inca de-acum o saptamana), unele dintre ele, dupa cum se vede, rasarite chiar in zona de impact a "interventiei" mele.


Palariuta galbena apartine unei ciupercute - decor. Altfel n-avea viata lunga cu mine...


Acum va voi prezenta sectorul "frezii". Inca de-aum 3 saptamani rasar si tot rasar de nu mai prididim in a ne mira si minuna. Si sunt albe...


...galbene si chiar movulii.


Unele dintre ele si-au facut cu greu loc printre tulpinile unei adevarate 
paduri de aloe vera...




Si inca o privire, de aceasta data in cadru mai larg, asupra caisului. Mama s-a bucurat si ea la vederea lui; i-a vorbit frumos si l-a laudat. L-a incurajat sa faca cat mai multe fructe sa poata prepara din nou un gem de caise. Si trebuie sa va confirm ca intr-adevar gemul facut de maicuta mea nu are asemanare. Pe timpuri, cand eram copil, o ajutam si eu cu ce puteam. Spargand samburii de caise...Daca va intrebati ce este cu cuibul din prim plan, ei bine aflati ca este tot de decor.

Geneze la borna stelară




Moment aniversar Toma George Maiorescu


Palatul Cultural, Reșița


13 martie 2014




***Balanescu Dana Antoaneta

Simfonie de primăvară




Arta plastică contemporană românească


Rodica Pungea


Muzeul Municipal Mediaș


28 martie - 1 mai 2014




Desenarium




Arta plastica contemporana romaneasca


Paula Rusu, Ioana Sopov


Galeria Imbold, Bucuresti


13 martie 2014



Hai sa-ti povestesc ceva !




Festivalul povestilor din Transilvania


Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Cluj-Napoca


editia a II-a, 22 - 23 martie 2014





   În zilele de 22 şi 23 martie 2014, între orele 10:00-18:00, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în colaborare cu Asociaţia Modus Vivendi, cu sprijinul Centrului pentru Cooperări Internaţionale din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, organizează cea de-a doua ediţie a Festivalului Poveştilor din Transilvania, celebrând Ziua Mondială a Poveştilor 2014.

Hai să-ţi povestesc ceva! este invitaţia noastră la Festival.
   Festivalul se adresează copiilor (cu vârste între 5 şi 16 ani), familiilor şi tuturor iubitorilor de poveşti. Poveştile vor fi aduse în faţa publicului sub forme diferite şi foarte atractive: povestiri, teatru, ateliere de lucru, desen,  muzică, proiecţii video, expoziţii de fotografie.
  Festivalul Poveştilor din Transilvania a fost iniţiat la Cluj-Napoca în 2013 de către o bună cunoscătoare a acţiunilor dedicate Zilei Internaţionale a Poveştilor - dra Camilla Rooney (Anglia), iar evenimentul s-a bucurat de un real succes.
   Ediţia a 2-a a Festivalului Poveştilor din Transilvania va reuni, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, numeroase organizaţii: Centrul Cultural Rus, Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Teatrul React, Departamentul de limbi şi literaturi asiatice al Facultăţii de Litere din cadrul U.B.B., Institutul Confucius, Transilvania Spotters, Casa do Brasil, Centrul de Reuşită Universitară AUF.
   În cadrul evenimentului va avea loc un concurs cu premii, Tânărul Povestitor al Anului pentru copiii între 8 – 14 ani.

Biletele de intrare vor avea tariful unic de 3 lei.

Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul




Lansare de carte


Adina Rosetti, Cristiana Radu


Librăria Cărturești, București


13 martie 2014






   Poimâine ne întâlnim în Ceainăria Verona cu Domnişoara Poimâine şi joaca de-a Timpul. Vin cu poveşti despre ea autoarea, Adina Rosetti, şi ilustratoarea, Cristiana Radu. Potriviţi-vă ceasurile pentru o întâlnire cu Domnul Azi, bătrâna doamnă Ieri, Vrăjitoarea Niciodată şi spiriduşul Vreodată.

Artă și sacralitate




Arta plastică contemporană românească


Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, București


13 martie - 27 aprilie 2014




Vernisaj: 13 martie 2014, ora: 17:00.
Sala Gheorghe Focsa

Istorie si timp




Muzeul Brailei


Vasile Datcu


Braila


14 martie 2014





   Vineri, 14 martie 2014, ora 17:00, în sala de conferințe a Muzeului Brăilei, din Piaţa Traian nr. 3, va avea loc un dialog pe marginea cărţii Istorie şi timp, a scriitorului Vasile Datcu.
Participă: Zamfir Bălan, Viorel Coman, Iulian Grigoriu, Valentin Popa.
Moderator: Ionel Cândea.

Intalnire cu Dodi si Roni




Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa


Animalele padurii se pregatesc sa intampine primavara !


Bucuresti


16 martie 2014





   Întâlnire cu Dodi şi Roni: 
Animalele pădurii se pregătesc să întâmpine primăvara! 
16 martie 2014, ora 11.00
- Conferinţă intercativă pentru copii (preşcolari şi şcolari).

Natura - Exercitiu cromatic




Arta plastica contemporana romaneasca


Cristina Dumitrescu


Timisoara


3 - 16 martie 2014










Salonul literar Axis Libri




Lansare de carte


Biblioteca Judeteana V. A. Urechia, Galati


13 martie 2014




   Biblioteca Judeţeană  V. A. Urechia Galaţi vă invită joi, 13 martie 2014, ora 17:00, la Salonul Literar Axis Libri, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură Mihai Eminescu, la sediul central. 
   Evenimentul va cuprinde lansările lucrărilor: Mileniul grăbit al speranței și Terapii tămăduitoare de suflete, autor Gheorghe Burlacu-Niculițel; Spațiul vectorial al limbajului literar, autor Ioan Toderiță; Grigore Hagiu și generația sa, autor Constantin Trandafir.
  În deschidere, Andreea Șerban și Andreea Dragoș - eleve la Liceul de Arte Dimitrie Cuclin - vor susţine un recital liric. Moderator va fi profesorul Theodor Parapiru.

Atelier de psihologie crestin ortodoxa




Dialoguri de prim ajutor cu Nicoleta Vascan


Ce nu stie omul despre suferinta ?


Libraria Predania, Bucuresti


13 martie 2014





Dialoguri de prim ajutor cu Nicoleta Vascan va aduce la cunostinta
TEMA dialogurilor de saptamana aceasta, joi 13 martie 2014, ora 19:30:
CE NU STIE OMUL DESPRE SUFERINTA?
* Suferinta, binecuvantare sau pedeapsa?
* Cele trei cauze ale suferintei.
* Suferinta- a fi impreuna cu Hristos.

Doamne ajuta!
Nicoleta Vascan

Adresa: Libraria Predania (ceainarie/librarie/galerie),
Str. Vulturilor nr. 8, Bucuresti

La pas prin trecutul Ploiestilor




Tur istoric


Ploiesti


16 martie 2014





***Republica Ploiesti

Ne place Valea Avrigului de pe bicicleta !




Avrig


16 martie 2014





Organizatori : 

Asociatia Prietenii Avrigului , CIT Avrig, Biblioteca Or. Avrig 
si Meres Stefan & Comp.

Toti participantii sunt rugati sa poarte tricou/bluza/pulover/hanorac preponderent alb

Intoarcerea, pentru cei care vor sa se intoarca cu grupul 
se face cu plecare de la Ghiocelul, ora 15.00. 
Intoarcerea cu grupul este optionala pentru adulti 
dar obligatorie pentru copiii care nu sunt insotiti de un adult. 
Nu este un concurs ci este un voiaj de placere ca urmare participantii sunt rugati 
sa nu paraseasca plutonul si sa se mentina pe o singura banda de sosea.
Deci: avrigenii care iubesc natura si miscarea in aer liber si au placerea 
sa mearga cu bicicleta sunt invitati sa participe la o iesire in grup, cu bicicletele, 
pe Valea Avrigului. 
Acest voiaj, in pluton, are menirea, pe langa placerea de a vedea Valea Avrigului 
de pe bicicleta, de a sustine demersurile facute in vederea realizarii 
unor piste de biciclete in zona turistica a Avrigului. 
Iubim natura, ne place Valea Avrigului 
dar vrem s-o putem admira si de pe biciclete.

Va asteptam!