miercuri, 16 aprilie 2014

Expozitia: Etape
Arta plastica contemporana romaneasca


Gheorghe Zarnescu


Centrul International de Cultura si Arte George Apostu, Bacau


23 aprilie 2014Copilaria de altadata
Muzeul Municipal Medias


Colectia Marian Spatariu


25 aprilie - 30 mai 2014


   În data de 25 aprilie 2014, de la ora 13.00, vă invităm la deschiderea expoziţiei cu titlul Copilăria de altădată la Muzeul Municipal Mediaş, din cadrul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret.
  Expoziţia cuprinde peste 50 de jucării din colecţia domnului Marian Spătariu din Braşov. Printre jucăriile străbunicilor noştri veţi putea vedea un cărucior pentru gemeni, căluţ-balansoar, tricicletă, păpuşi din ceramică, maşinuţe şi multe, multe altele.
   Expoziţia este una inedită, concepută într-o anume viziune, în care muzeul nu este un loc unde sunt depozitate rămăşiţe ale trecutului, ci un loc dinamic si plin de viaţă, în care oamenii vin in contact cu viaţa altor oameni. Numeroasele jucării prezente în expoziţie ne aduc aminte un adevăr simplu: viaţa noastră devine istorie la un moment dat. Cu ajutorul lor ne întoarcem în timp, în vremea copilăriei.
   Este o expoziţie extrem de interesantă, pentru că însăşi lumea jucăriilor este de o diversitate uluitoare. O lume în care păpuşi, animale, instrumente de tot felul sunt date copiilor ca să se bucure şi se vor bucura şi vizitatorii, revăzându-le. Expoziţia îşi doreşte să facă cunoscut publicului larg tezaurul de jucării, mobilier miniatural şi piese vestimentare care ilustrează copilăria, arătând bogăţia spirituală a lumii satului.
   Veţi putea intra în lumea copilăriei, la muzeu, în perioada 25 aprilie-30 mai 2014.
Vă aşteptăm cu drag!

Nestemate Muresene
Centrul Judetean pentru Cultura Traditionala 

si Educatie Artistica Mures


Festival folcloric de obiceiuri populare


Caminul Cultural, Nazna


editia a XII-a, 27 aprilie 2014IMOR(T)ALEZIUNI
Arta plastica contemporana romaneasca


Traian Tamuris, Cernica Nistor Dragos


Centrul Cultural Nicapetre, Braila


17 aprilie 2014
   Protagoniştii evenimentului sunt artistul vizual Traian Ţamuris, care interoghează procesul creaţiei, jalonând etapele realizării portretului Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, amplasat la Apateu (Ungaria), şi fotograful Cernica Nistor Dragoş, aka d()do, care meditează asupra existenţei, imortalizând secvenţe ale acesteia.


Patrimoniul comemorativ
 Ziua Internationala a Monumentelor si Siturilor


Muzeul National de Etnografie si Istorie Naturala


Chisinau, Republica Moldova


18 aprilie 2014

***Agentia de Inspectare si Restaurare a Monumentelor 

Salonul Literar Axis Libri
Lansare de carte


Biblioteca Judeteana V. A. Urechia, Galati


17 aprilie 2014

    Biblioteca Județeană V. A. Urechia Galați vă invită joi, 17 aprilie 2014, ora 17:00, la Salonul Literar Axis Libri, în Sala de lectură Mihai Eminescu, de la sediul central unde au loc lansările volumelor: Exil la Pontul Euxin, Hyperion netămăduitul, Lupta cu timpul autor Constantin Lămureanu, Lucian Șendrea și prietenii lor;  Simòn Ajarescu - !! Eu sunt un venetic sideral!, editor Apostol Gurău și Când muza mea o ia pe arătură, autor Constantin Cristian. În deschidere, are loc un recital de muzică folk cu Săndel Spânu. 
Moderator: profesorul Theodor Parapiru.

Zilele Centrului Cultural Apostu
Centrul International de Cultura si Arte George Apostu


Bacau


23 - 24 aprilie 2014

Radacini pentru zbor
Arta plastica contemporana romaneasca


Stefania Adela Pop


Casa Municipala de Cultura, Zalau


24 aprilie 2014