duminică, 15 septembrie 2013

Sprijin si aliat de nadejde

Primul portal de sanatate transfrontaliera din Romania


Clinic Bouquet
   Deunazi, am avut o problema de sanatate in familie si, ca de obicei, problema a aparut la sfarsit de saptamana, adica cand medicul de familie are si el, ca tot omul, "liber".
   Am cautat in stanga si-n dreapta, pe la cunostinte si pe net, rezolvarea situatiei, nu grava dar sacaitoare si posibila aducatoare de complicatii. Am primit sfaturi si-am gasit informatii dar toate astea m-au costat timp si stres emotional cat cuprinde. Cu ceva ani in urma chiar am trecut, tot in familie, printr-o situatie de viata si de moarte. Nu va mai spun cata alergatura si timp si bani cheltuiti in cautarea INFORMATIEI care sa ne scoata la liman. Pe atunci nu exista; acum da si mi-a fost de mare folos. 
  Acest prieten in "a te cauta de leac" se numeste Cliniq Bouquet. Un portal usor de "manuit" si care iti ofera cam tot ceea ai nevoie la ceas de cumpana. Si numai in 5 pasi.
  In primul rand gasiti aici 86 de domenii (daca le-am numarat bine !) acoperitoare ca si cazuistica aproape 100 % in materie de sanatate. Domeniile sunt aranjate in ordine alfabetica, asa ca va va fi usor sa gasiti ceea ce vi se potriveste.
  Pasul doi consta in a va alege tara; poate vi se pare fantezist dar portalul chiar va ofera aceasta posibilitate; nu in absolut toate cazurile si nu in toate tarile dar suficient sa puteti sa va faceti o idee si sa alegeti in cunostinta de cauza. 


  Prin Pasul 3 va alegeti orasul, criteriu important in primul rand pentru Romania (costurile de transport nu sunt de neglijat, increderea mai mare sau mai mica intr-o "scoala medicala" iar este importanta ca si criteriu de alegere) dar si pentru celelalte tari.  
  Prin Pasul 4 puteti opta pentru clinica de stat sau particulara; fiecare are propriile pareri despre ambele genuri de institutie asa ca se poate alege forma dorita.
  Si in sfarsit, ajunsi la Pasul 5, putem sa ne informam asupra Asiguratorului. Un lucru extrem de important, aproape vital. Nu cred ca exista multi care sa nu se fi lovit de situatia in care au aflat ori ca "s-au terminat banii" ori ca "nu se asigura compensarea/costul".  
  Inca ceva extrem de util: vizionarea clinicilor se poate face in doua moduri: ca harta sau ca lista asa ca alegerea va este mult usurata.


  Dupa cum vedeti sunt destule motive pentru a intra pe www.clinicbouquet.ro, eu am enumerat numai vreo 6 ! Ca in acelasi loc mai gasiti si rubricile de interes Noutati medicale precum si Informatii medicale asta este ca si bonus (adica in total sunt opt !).
  Accesul la informatiile acestui portal va mai este usurat si prin existenta contului 
www.facebook.com/ClinicBouquet. Aici aflati si alte date extrem de utile dar si un concurs care, sunt sigur, nu va va lasa indiferenti.


Ca participati sau nu la concurs nu stiu dar sper ca adresele mai sus indicate sa figureze in agenda voastra (scrisa, electronica sau telefonica); nu de alta, dar veti gasi un sprijin si un aliat de nadejde pentru sanatatea personala sau a familiei.   
Cand vedem frumosul
Primaria Sectorului 3


Concurs: Like Sectorul 3


Bucuresti


16 septembrie - 10 octombrie 2013Participa la concursul „Like Sectorul 3”, care se desfasoara in perioada 16 septembrie – 10 octombrie, si poti castiga o camera foto. Tot ce trebuie sa faci este sa trimiti, la adresa likesectorul3@gmail.com, o fotografie reprezentand un peisaj din Sectorul 3. Fotografiile trimise vor fi publicate intr-un album, iar castigatorii vor fi stabiliti in functie de numarul de like-uri primite.

Detalii despre regulamentul de concurs si premii, aici: http://bit.ly/1aKYAl2

  Participa la concursul Like Sectorul 3, care se desfasoara in perioada 16 septembrie – 10 octombrie, si poti castiga o camera foto. Tot ce trebuie sa faci este sa trimiti, la adresa likesectorul3@gmail.com, o fotografie reprezentand un peisaj din Sectorul 3. Fotografiile trimise vor fi publicate intr-un album, iar castigatorii vor fi stabiliti in functie de numarul de like-uri primite.
  Detalii despre regulamentul de concurs si premii, aici:  http://bit.ly/1aKYAl2
Mi-a placut initiativa, avem nevoie, spun eu, nu numai de critici mai mult sau mai putin fondate dar si de reliefarea lucrurilor frumoase care exista, din fericire, la tot pasul. Totul este sa ai inima si sufletul deschis pentru asta.

In memoriam Cristian Craciunoiu
Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I


Salonul Național de Modelism Militar


București


ediția a V-a, 15 septembrie - 26 octombrie 2013

   Muzeul Militar Naţional Regele Ferdinand I organizează, în perioada 15 septembrie - 26 octombrie, a V - a ediţie a Salonului Naţional de Modelism dedicată inginerului Cristian Crăciunoiu, modelist recunoscut şi autor a numeroase cărţi şi articole în domeniu, de la a cărui dispariţie se împlineşte un an. 
   În cadrul salonului vor fi prezentate machete de avioane, blindate, vehicule şi nave militare şi civile, figurine, machete feroviare şi diorame cu sprijinul şi coordonarea Asociaţiei Naţionale a Cavalerilor Ordinului Virtutea Aeronautică, a Asociaţiei Atheneum - Prietenii Monumentelor şi a Ligii Aeriene Române. 
   În fiecare sâmbătă şi duminică, între orele 11.00 şi 13.00, se va desfăşura Atelierul micului machetist sub îndrumarea cunoscutului modelist ing. Cristian Marin, unde publicul poate vedea, în mod real, cum se realizează o machetă. 

Cuvant si imagine - semnat DanieliucDe pe ecranele cinematografelor de-odinioară,


Mircea DanieliucArticol (semnat de Călin Căliman) publicat în
Magazin special Cinema. 1978.


   Azi, 15 septembrie 2013, ora 17.00, la Librăria Cărtureşti din cadrul Muzeului Ţăranului, sunteți invitați la lansarea a doua volume semnate Mircea Danieliuc:

Pisica ruptă,  Editura Adenium, Iaşi, 2013, ediţia a doua revizuită şi întregită
și
Ca un grătar de mici. Un picior de plai, cu șpiţul, Editura Adenium, Iaşi, septembrie 2013.

Participă:
Mircea Daneliuc, regizor, scenarist, scriitor
Ion Bogdan Lefter, critic şi istoric literar
Cristian Teodorescu, scriitor
Moderator: 
Liviu Antonesei, scriitor, prozator
Curator: Mihai Mardare

După lansare, de la ora 19.00, puteţi să urmăriţi o nouă proiecție din cadrul
RETROSPECTIVEI MIRCEA DANELIUC

Vânătoarea de vulpi, 1980

Cu: Mitică Popescu, Mircea Diaconu, Valeria Seciu, Zaharia Volbea, 
Aristide Teică, Gheorghe Cozorici.

La proiecție vor fi prezenți regizorul Mircea Daneliuc și o parte din echipa de filmare.
Intrarea este liberă !

***Mai multe despre acest regizor puteți afla și de aici: Wikipedia