sâmbătă, 18 august 2012

Expozitia: Nostalgii



Arta plastica contemporana romaneasca


Medi Wechsler Dinu


Galeria Irecson, Bucuresti


23 august - 11 septembrie 2012






   Noua expoziţie personală semnată Medi Wechsler Dinu va fi vernisata joi, 23 august 2012, de la ora 17:00, fiind prezenta si artista.
   Expoziţia cuprinde peste 30 de lucrări de acuarelă, realizate în diferite perioade de creaţie, ce n-au mai fost până acum niciodată expuse şi sintetizează totodată preocupările tematice ale pictoriţei. Alături de peisaj, vor fi expuse portrete şi naturi statice. Lucrările provin atât din perioada interbelică, cât şi din epoca postbelică, precum şi din deceniile şapte şi opt ale secolului XX şi aparţin colecţiei Fundaţiei HAR, organizatoarea evenimentului.
   Expoziţia este deschisă în perioada 23 august – 11 septembrie 2012. 
   Curator: Luiza Barcan. 


 
   
    Medi Wechsler Dinu a aniversat pe 4 ianuarie 103 de ani de viaţă. Face parte din generaţia de aur a artiştilor români formaţi în perioada interbelică. A fost o apropiată a cercurilor avangardiste, fără a se lăsa însă influenţată de acest curent.
    Evenimentul face parte din programul Restituiri, iniţiat de Fundaţia HAR în anul 2002, care a cuprins mai multe expoziţii ce au urmărit readucerea în atenţia publicului a unor artişti români de valoare fie uitaţi, fie retraşi într-un nemeritat con de umbră. Printre acestea s-au numărat: Seniori ai picturii româneşti contemporane (trei ediţii), Iosif Sava şi invitaţii săi în desenele Rodicăi Ciocârdel Teodorescu, retrospectiva Medi Wechsler Dinu, prilejuită de aniversarea centenarului artistei.


Patrimoniul arhitectural



moNUmente UITATE (3)


Castelul Mikes - Cisteiu de Mures, judetul Alba



    
    Ansamblul castelului Mikes Janos (castelul, curia, capela, hambarul) si biserica de lemn Sfantii Arhangheli Mihail si Gavriil sunt inscrise pe Lista Monumentelor Istorice ale judetului Alba, elaborata de Ministerul Culturii si Cultelor in anul 2004. 
    Inca din 1994 cladirea era goala, in ruina si nepazita, fiind intr-o stare avansata de deteriorare. A ramas practic doar fatada...
    Intreg ansamblu este orientat pe lungime, capela dominand caracterul de orizontalitate. Avea si etaj, poarta de acces (de secol XVIII), precum si un sediu al administratiei pontificale (datat 1796) si un hambar. Au disparut aproape in totalitate. A ramas in schimb capela. De fapt, 3 din cei 4 pereti exteriori.
   Localnicii spun ca a existat si o gradina foarte frumoasa; a disparut cu totul odata cu venirea comunistilor la putere, domeniul fiind transformat in CAP. Apoi a functionat ca si gradinita. Dupa 1989 s-a distrus, prin nepasare si furt, aproape totul.



Castele din Romania: Castelul Mikes din Cisteiu de Mures - judetul Alba


    Dar si pana la acest nivel de ruina, istoricii identifica un ansamblu impresionant prin rigurozitatea structurii si eleganta stilisticii, de factura clasicista, asadar de inspiratie antica. Este ceea ce se vede, de fapt, in ferestrele rotunjite si in colonada cu capiteluri de ordin doric, cu 14 coloane in total, care impodobeste fatada nordica a cladirii. 

Castele din Romania: Castelul Mikes din Cisteiu de Mures - judetul Alba

castelul mikes cisteiu de mures




Exemplu clasic al sintagmei "ce avem si nu stim sa folosim". 
Din lene, nepasare, rea vointa sau nepricepere. Nici nu mai conteaza !


Gustav Klimt si Kunstlerkompanie



Muzeul National Peles


Sinaia


15 septembrie - 15 decembrie 2012







Despre expoziţie

    Castelul Peleş se constituie în cel mai important depozitar din România al creaţiei lui Gustav Klimt în cadrul atelierului Künstler-Compagnie. Lucrările au fost realizate în intervalul 1883-1886, la comanda Regelui Carol I de către tinerii pictori vienezi Gustav Klimt, Ernst Klimt şi Franz Matsch. Künstler-Compagnie a fost un atelier de pictură, activ între anii 1879-1892, satisfăcând comenzi de decoraţie a unor edificii private şi publice, pe tot cuprinsul Imperiului Austro-ungar şi în afara graniţelor lui. La cinci ani de la fondarea acestuia, în anul 1883, cei trei artişti primesc, prima mare comandă. Lucrarea consta în ilustrarea a trei programe tematice, destinate decorării reşedinţei de la Sinaia, a regelui României. Tinerii pictori executaseră intre 1879-1883, alte două comenzi importante pentru marele şantier vienez Ringstrasse, în colaborare cu foştii lor profesori de la Kunstgewerbeschule. Începând cu anul 1886, compania va fi angajată pentru ample proiecte de decoraţie, Hermesvilla (proprietatea împărătesei Elisabeta de Habsburg) şi edificii monumentale de pe Ringstrasse, Burgtheater, Kunsthistorisches Museum etc.
     Realizarea unor opere de artă în colaborare, în cadrul atelierului, ridică cel puţin o întrebare: care a fost rolul fiecăruia dintre fraţii Klimt? După cum indică Gerbert Giese, Ernst pare a fi jucat un rol subordonat, cel puţin pentru început, în relaţia cu colegii săi, din cauza vârstei. I se repartiza, astfel, realizarea ancadramentelor de compoziţii şi a fundalurilor, există şi excepţii după cum vom vedea. Gustav Klimt şi Franz Matsch elaborau fiecare câte un proiect privitor la lucrarea ce le era comandată. Mapele de schiţe pictate şi acuarelele erau supuse analizei şi opţiunii comanditarului, care alegea fie o soluţie individuală, fie una intermediară, ce combina ambele proiecte. Este de presupus că aşa s-a întâmplat şi în cazul comenzilor făcute de suveranul român şi în acest sens ar fi interesant de identificat schiţele pregătitoare pentru decoraţia de la Peleş. Condiţiile pe care cópiile urmau să le îndeplinească le-am văzut mai sus. De asemenea am putut identifica o posibilă modalitate de recomandare a atelierului Künstler-Compagnie.
    În ceea ce priveşte mărturiile precise, privitoare la comandă, singurele găsite, până în momentul de faţă, sunt trei documente. Este vorba, în primul rând de o chitanţă semnată Joseph Kott, referitoare la realizarea, de către acesta, a decoraţiei micului teatru: friza şi pictura de plafon şi o serie de cópii pentru Marele salon, picturi pentru care J. Kott a primit suma de 1886 de florini.     
    Având în vedere faptul că decoraţia Sălii de teatru a fost realizată, conform semnăturilor de pe lucrări, de Gustav Klimt şi de Franz Matsch, este plauzibil ca, într-o primă etapă, Künstler-Compagnie să fi lucrat cu firma lui Joseph Kott. Acestui document i se adaugă alte două chitanţe vamale, dovedind faptul că Gustav Klimt şi Franz Matsch, în 1885 şi Ernst Klimt, în 1886, depuneau la punctul vamal al unei gări din Viena lăzi cu tablouri pentru a fi expediate la Castelul Peleş.
    Lucrările aflate şi astăzi la faţa locului se pot grupa în trei categorii distincte: Galeria de strămoşi a Castelului Peleş, strămoşii regelui, din Casa de Hohenzollern; cópiile după opere de mari maeştri şi opere originale aflate în Sala de teatru şi pe plafonul Scării de onoare. Toate acestea vor fi expuse începând cu luna Septembrie în sălile de expoziţie ale Castelului Peleş.

Vizitarea Expozitiei

    Expoziţia se viziteaza în perioada: 15 septembrie – 15 decembrie 2012.
    Programul de vizitare:
        Miercuri 11:00 – 17:00
        Joi – Duminica 9:15 – 17:00
        Ultima intrare la ora 16:15.

    Tariful de vizitare:
        Adulţi – 6 lei
        Card Euro <26 – 1,5 lei
        Elevi şi studenţi – 1,5 lei
        Pensionari – 3 lei




Catalogul expozitiei este aproape gata. Publicat intr-un tiraj limitat, acesta contine peste 25 de lucrari originale, alaturi de o biografie si o analiza in detaliu a contributiei lui Gustav Klimt la decoratia Castelului Peles. Se va putea achizitiona de la magazinul de suveniruri incepand cu data de 16 septembrie 2012.


Perla Coroanei



România de-altădată


Complexul Peleș, Sinaia (2)


Colecții și Colecționari


Cartofilie




Castelul Peles (Jarna). 364 Editura G. Matheescu, Sinaia. 
Fotog. A. Duschek. 1904. 


Castelul Peles. Carnet: Sinaia, Poiana - Tapului si Busteni. Antebelic.



Castelul Peles (iarna). Carnet: Sinaia, Poiana - Tapului si Busteni. Antebelic.

Castelul Peleș. 76. Edit. Horovitz, 16 Str. Paris, București. Interbelică.



Castelul Peleș. Editura B. Katz-Roșu, Sinaia. 1927.
Clișeu prop. M. Pilescu.



Castelul Peleș. Editura B. Katz-Roșu, Sinaia. 1927.
Clișeu prop. M. Pilescu.


Castelul Peleș. Foto W. Weiss, București. Circulată în 1931.
Expediată Erv. M. Bonaventura, Institututul Maicelor Ursuline,
Str. Pintenului, nr. 42 - 46, Sibiu.


Castel Peleș fațada și terase. Anii '30. Necirculată.
Colecția C. Ștefanovici.


Castelul Peleș. 
Revista Cele Trei Crișuri, nr. 7 - 8, iulie - august, 1935.



Iarna la Sinaia. 1937.
Mini-vedere/fotografie; editor: Soc. Hotelurilor si Cazinoul din Sinaia.



Castelul Peleș dela Sinaia. Anii '30. Necirculată.
Editor: România - Societate Comercială Oficială de Turism S. A. R.
Ilustrată provenind dintr-un carnet, set cărți poștale detașabile.



Castelul Peleș - Sinaia. Foto W. Weiss, București. Interbelică. Necirculată.



Castelul Peleș. Interbelică. Necirculată.
Colecția C. Stefanovici.



Castelul Peleș. Interbelică. Necirculată.
Colecția C. Stefanovici.



Castelul Peleș. Editura Progresul Sibiu. 
Elena F. Rusu îi scrie domnișoarei Profira Rusu: "Te salut cu drag. Am ajuns cu bine. 
Te aștept cu ceva de ale mâncării, să taie vreo 3 pui la cantină și săi frigă adu și pâine 
căci e cam slabă mâncare. Adumi și roșii." Explicabile cereri, spun eu, după data corespondenței: 5 august 1947. Adică în plină foamete...



Muzeul Peleș. Cod: 635 I. P. 1. Anii 50. Necirculată.


Castelul Peleș. Necirculată.



Mapă/Album - Monumente istorice din România. A doua parte a anilor '50.



Muzeul Peleș. 1957.
"O nimeriți bine. Chiar lîngă gară (Hotel Caraiman) - noroc că voi sta la club 
în timpul zilei. Vremea e predominată de înourări sau ploaie. Noutăți însă nu am căci 
abea am sosit, dar mîine îi scriu lui Victor. Sînt silit să cumpar c.p. - n-am încotro." 
 De remarcat ilustrata colorată, o raritate în acele vremuri.




Castelul Peleș din Sinaia.
Broșură-program Conferința Națională de Farmacie. 1958.


Castelul Peles. 1958 (anul unei alte carti postale dubluri, identica).



Peles. Volum: Al. Vlahuta - Rominia pitoreasca. 1958.


Muzeul Peleș.
Cod: 637 I. P. 1. 1959.


Muzeul Peleș. Cod: 829 I. P. 1. A doua parte a anilor '50. Necirculată.
Imagine identică cu cea precedentă, nuanță schimbată.


Aripa de răsărit și turnul. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Colaj. 1958.



Muzeul Peleș. 1959.

Muzeul Peles. 1959.



Muzeul Peleș. Cod: 639. 1960. Necirculată.



Castelul Peleș. Vedere generală. Foto Zimmermann.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Muzeul Peles. Cod: 1555. 1960. 
Imagine aproape identică cu cea precedentă.



Muzeul Peleș. Cod: 2289. Prima parte a anilor '60. Necirculată.
Carnet-set, cărți poștale detalabile: Vizitați Romînia.



Muzeul Peleș. 1961.


Muzeul Peles. 1962. 




Castelul-muzeu Peles.
Volum: De-a lungul soselei Oradea-Mangalia. 1962.
Seria: Orase si privelisti. Foto: S. Mendrea (A.F.I.A.P.)


Muzeul Peles. 1963. 
Pare a fi cadru luat in acelasi timp cu cel precedent.



Muzeul Peleș.
Mini-carnet imagini, tip armonică: Sinaia.
Prima parte a anilor '60. Imagine identică cu cea precedentă.


Colaj. Imaginea din stânga, sus. 1963.
Idem, alt tiraj. 1965 (deja R.S.R.)
Dispare inscripționarea: "Republica Populată Romînă".



Muzeul Peleș. Cod: 416. 1963. Necirculată.



Muzeul Peleș. 1963.
Imagine identică cu cea precedentă; dispare banda albă.
Titulatura trecută pe fața ilustratei.



Muzeul Peleș. Cod: 1647. Prima parte a anilor '60. Necirculată.



Imagine identică cu cea precedentă. 
Titulatura este trecuta în partea dreaptă, sus. 1964. 
"Vă salut de la distanță...nu fi rea când mă-ntorc îi voi aduce 1/4 kg. aer și o
 crenguță de brad ! Sînt tare mare și m-am așezat pe învățat, asta-i viață ? 
Lumea se plimbă...Bibi, te rog mai încearcă pt. caietul de fizică, 
vezi poate reușești pînă viu eu. Ce face Așchiuță mic ? (Milena)."



Muzeul Peleș. 1964.



Muzeul Peleș. Cod: 1912. 1964. Necirculată.



Pliant: Valea Prahovei. Anii '60.



Castelul Peleș, muzeu de artă. Pliant: Valea Prahovei. Anii '60.


Muzeul Peleș. Cod: 8713. 1964.



Muzeul Peleș. 1965.


Muzeul Peleș. 1965. 
Mai există o variantă, identică. Apare si numele autorului fotografiei: 
Al. Florescu. 1969. 


Muzeul Peleș. 1966.
 Mai exista o variantă, identică. Apare și numele autorului fotografiei: 
Al. Florescu. 1967. 
"Multe salutări din tabăra Posada, unde ma distrez și de unde sper să vin îngrășată !".



Muzeul Peleș. Carnet (fila nr. 3): Valea Prahovei. 1966.
Altă ediție: 1973.
Idem, ilustrată. 1966.


Muzeul Peleș. Carnet: Valea Prahovei. Coperta I. 1966.
Altă ediție: 1973.


Muzeul Peleș. Imagine identică cu cea precedentă. 1966.
Mai exista o variantă, identică. Cod: 2064. Apare și numele autorului fotografiei: 
Al. Florescu. 1968. Necirculată.


Muzeul Peleș. Cod: 246. 1966.


Tiraj: 70 000 de exemplare.


Muzeul Peleș. 1966.


Muzeul Peleș. Cod: 9538. 1967.


Muzeul Peleș. Sfârșitul anilor '60. Necirculată.


Castelul Peleș. 1966.
Cod: 1143/1. Ilustrată Kruger (firmă germană cu care statul român a încheiat 
un contract de colaborare). Pe un alt exemplar, prețul este indicat prin ștampilare (lei 2).


Colaj. Roumanie. Pays de vos vacances.
Ilustrată Kruger. Cod: 1368/11. 1970.
Imaginea din dreapta, sus (identică cu cea precedentă).


Castelul Peleț.
Cod: 241. Anii 2000. Necirculată.
Editura: asscomind.
Imagine identică cu cea precedentă; fără a se face vreo referire 
la editorul inițial !


Valea Prahovei. Colaj. Cod: 289. Anii 2000. Necirculata.
Imaginea din centru, sus: Castelul Peles. Editura: asscomind.
Imagine identica cu cea precedenta; Aceeasi observatie ca mai sus. 


Colaj. Bran, Brasov, Sinaia. Cod: 248. Anii 2000. Necirculata.
Imaginea din stanga, jos: Castelul Peles. Editura: asscomind.
O alta varianta, identica, Cod: 313. Aceeasi perioada. Neirculata.
Aceeasi observatie ca mai sus. 


Muzeul Peles. 1967. 
Mai exista o varianta, identica. Este trecut si numele autorului fotografiei: 
Al. Mendrea. 1968. 
"Fetelor dragi, sic, am plecat si eu in concediu. E bine ? Stau in camera separata, 
pot fuma si dormi, si citi in liniste. Si am niste carti bune...". 
Randuri adresate Serviciului Precorectura, Editura Politica.


Muzeul Peles. Foto: Al. Florescu. 1967.


Castelul Peleș. 1967. Necirculată. 
Ilustrată editata cu ocazia Anului Internațional al Turismului.


Muzeul Peleș. Foto: Gh. Voicu. 1967.


Muzeul Peleș. Foto: Gh. Voicu. 1968.


Castelul Peleș - Muzeu de artă feudală, veche reședință regală.
Pliant-hartă turistitcă: România (Kodak). A doua parte a anilor '60.


Castelul Peleș. Anii '60 - '70.
Broșură-pliant de prezentare a programelor ONT Carpați.


Broșură: Let's Go in Romania! Coperta I. Anii '60-'70.


Muzeul Peleș. Cod: 3465. Foto: D.F. Dumitru. 1969.


Castelul Peleș. Ilustrată Kruger. Cod 1143/7. 1971
 Mai există o variantă, identică, nezimțată. Aceeași perioadă. Necirculată.


Muzeul Peleș. 1969. 
Mai exista o variantă, identică, cod: 302. O S E D T. 1971. 
Alt tiraje, cod: 185, 1972 și cod: 78. 1973.
Și încă o variantă la fel, identică. Titulatura este și în limba franceză 
având trecut și numele autorului fotografiei: D.F. Dumitru. 1974.
Alt tiraj, cod: 78. Foto: D. F. Dumitru. OSETCM. 1975.


Muzeul Peleș. Foto D. F. Dumitru. 1970.


Muzeul Peleș. Foto: Gh. Voicu. 1970.
Prețul ințial este acoperit cu o bandă neagră (tuș) și este ștampilat textul: "Lei 1".


Castelul Peleș. Broșură: Monumente și muzee. 1971.


Muzeul Peleș. Foto: C. Vladu. Anii '70.


Muzeul Peleș. Foto: D. F. Dumitru. Anii '70.


Muzeul Peleș. Cod: 3118. Foto: Al. Florescu. Anii '70. Necirculată.


Muzeul Peleș. Foto: Mariana Mendrea. Necirculată.


Muzeul Peleș. Foto: Gh. Șerban. 1971.


Muzeul Peleș. Foto: Hedy Loffler. 1972. 
"Aici nu căutăm nimic, totul SE OFERă de la sine, dupa "prăpădul" care s-a abătut 
în ultima vreme peste văile Oltului, Ialomiței, Argeșului și...altele...". 
Recunosc, nu reușesc să găsesc "cheia" mesajului din aceste rânduri.


Muzeul Peleș. Foto: Mariana Mendrea. 1972. 
Mai există o variantă, identică. Intitulată: Castelul Peleș, 
fără trecerea numele autorului fotografiei. 1986.
Idem, Castelul Peleș. Carnet, tip armonică, imagini: Valea Prahovei (tip 4) 1983.


Muzeul Peleș din Sinaia - vedere generală.
Album: Ansamblul artistic Rapsodia Română. Prima parte a anilor '70.


Muzeul Peleș. Cod: 3461. Foto: D. F. Dumitru. Anii '70. Necirculată.


Fotografie personală, format carte poștală, folosită ca felicitare. 1972. 


Castelul Peleș. Cod 50/3/72. 1973. 
Editura pentru Turism București Verlag Rombach Freiburg I. Br. 
Un alt exemplar, cu destinația R.F. Germană (după adresă), a rămas neexpediat. 


Castelul Peleș. Foto: D. F. Dumitru. 1973.
Alt tiraj, titulatură: Muzeul Peleș. Foto: D.F. Dumitru. 1976.


Sinaia. Colaj. Imaginea din stânga, mijloc (identică cu cea precedentă). 1973.
Idem, coperta Carnetului, tip armonică, imagini: Valea Prahobei (tip 4). 1983.
Foto D.F. Dumitru.


Muzeul Peleș. Cod: 78. Foto D. F. Dumitru. OSETCM. 1974.


Muzeul Peleș. Foto: V. Stamate. 1974.


Muzeul Peleș. Cod: 8884. Foto: A. Iancu. 1975. Necirculată.


Muzeul Peleș. Cod: 1553. OSETCM. 1975.


Muzeul Peleș. Foto: M. Andreescu. 1975. Necirculată.
Mai există o variantă, identică. Intitulată: Castelul Peleș. 1977.


Castelul Peleș. 
N.I. 11389/75. C.C.O.O. Ilustrată cu aspect metalizat.


Castelul Peleș. Foto: C.P.C.S. 1975.


Muzeul Peleș. Cod: 1700. Foto: D. F. Dumitru. OSETCM. 1975. 
Ilustrată cu marginile zimțate.
Mai există o varantă, identică. Ilustrată cu marginile normale (drepte). OSETCM. 1976.
Idem, autorul fotografiei este trecut: D.F. Dumitru. 1982.


Castelul Peleș. Cod: EST 3819. Foto: C.P.C.S. Anii '70. Necirculată.


Pliant: județul Prahova. Ghid turistic comercial. Anii '70.


Castelul Peleș. Primăvară timpurie. Foto: C. Vladu. 1976.


Muzeul Peleș.
Cod: 1700. Foto: D. F. Dumitru. 1976. Necirculată.


Castelul Peleș. Cod: EST 1642. Foto: G. Gaciu. Necirculată.


Castelul Peleș. Foto: I. Șandor. 1979. 
Destinatar: Fam. Giordano Bruno (nu este o glumă !)


Castelul Peleș - Vedere generală. Foto: Al. Mendrea. Necirculată.
Fără menționarea codului și a editurii.


Castelul Peleș. Cod: 11614. Foto: D. F. Dumitru. 1980. Necirculată.


Castelul Peleș. Cod: 13320. Foto: Al. Comănescu. 1981. Necirculată.


Castelul Peleș. Foto: I. Petcu. 1982.
Ilustrată care, în mod normal, nu trebuia pusă la vânzare.


Colaj. Cod: 2953. 1982.
Imaginea din dreapta, mijloc: Vedere. Alt tiraj, același cod, 1984.


Castelul Peleș. Foto: Al. Comănescu. 1983.


Castelul Peleș. Foto: Al. Comănescu. Cod 13319. 1986. Necirculată.


Castelul Peleș. Foto: G. Gaciu. 1987.


Muzeul Peleș - Sinaia; Primăvara: Fațada principală.
Foto: C. Vladu. Fără cod și indicarea editorului. Necirculată.


Muzeul Peleș - Sinaia; Fațada principală.
Foto: C. Vladu. Fără cod și indicarea editorului. Necirculată.


Muzeul Peleș - Sinaia; Peisaj de iarnă.
Foto: Al. Mendrea. Fără cod și indicarea editorului. Necirculată.


Muzeul Peleș - Sinaia; Primăvara: înserare (fațada de est).
Foto: Al. Mendrea. Fără cod și indicarea editorului. Necirculată.
Alt tiraj, cu schimbări dramatice în titulatură.
Castelul Peleș. În amurg. Vedere dinspe sud-vest.
Cod: 147. Foto: C.P.B.  Editura Museion. Anii '90. Necirculată.


Castelul Peleș. Publirom. Începutul anilor '90. Necirculată.


Castelul Peleș. În toiul iernii.
Cod: 143. Foto: C.P.B. Editura Museion. Anii '90. Necirculată.


Muzeul Peleș. Cod: 1553. 1992.
Mai exista o variantă, identică. Intitulata: Castelul Peleș. 1995.


Muzeul Peleș. Cod: 1700. Foto: D.F. Dumitru. 1994. Necirculată.


Castelul Peleș. Cod 379. Armonia Prod. Imp. - Exp. S.R.L. București.
Imprimată în Italia. 1996. Necirculată.


Castelul Muzeu Peleș. Foto: G. Voicu AFIAP. Anii '90-2000. Necirculată.


Castelul Muzeu Peleș. Cod: 30. Foto: G. Voicu AFIAP. Anii '90-2000. Necirculată.


Castelul Peleș. Anii '90-2000. Necirculată.


Monumente de arhitectură. Colaj. Cod: 242. Anii 2000. Necirculată.
Imaginea din stânga, jos: Palatul Peleș de la Sinaia. Editura: asscomind.


Castelul Peles. Anii 2000. Necirculata.
Cod: 288. Editura: asscomind.


Colaj. Cod: IL 7-03. 25 Design. Anii 2000.
Imaginea din dreapta, jos: Castelul Peles/Sinaia.


Castelul Peleș. Photo Collection. Cod: N 171-8. 
Foto: Florin Andreescu. Ad Stock srl. Necirculată.


Castelul Peleș. 2004. Necirculată.
Seria: Uniques Places of Romania. Prahova Valley.
Foto: George Avanu. Age Gallery Card Collection.


Sinaia - Castelul Peleș. 2005. Necirculată.
Seria: Uniques Places of Romania. 
Foto: George Avanu. Age Gallery Card Collection.


Castelul Peleș. 2007. Necirculată.
Seria: Uniques Places of Romania. Foto: George Avanu. Age Gallery Card Collection.


Castelul Muzeu Peleș. Anii 2000. Necirculată.
Cod: 5. Foto: Gh. Voicu, AFIAP. Carnet, tip armonică, cărți poștale.


Castelul Muzeu Peleș. Anii 2000. Necirculată.
Cod: 6. Foto: Gh. Voicu, AFIAP. 


Castelul Muzeu Peleș. Anii 2000. Necirculată.
Cod: 15-3. Foto: Gh. Voicu, AFIAP. Carnet, tip armonică, cărți poștale.
Idem, separată. 2000. Necirculată.


Castelul Muzeu Peleș. Cod: 15. Foto: G. Voicu. 
Editor neprecizat. Anii 2000. Necirculată.


Castelul Muzeu Peleș. Anii 2000.
Foto: Gh. Voicu, AFIAP. Carnet, tip armonică, cărți poștale.


Castelul Peleș. Anii 2000. Necirculată.
Foto: Andrei Beleaua. Editura Bel Alpin Tour SRL.


Colaj: Munții Bucegi. Anii 2000. Necirculată.
Imaginea din stânga, sus: Castelul Peleș. Foto: Andrei Beleaua.
Editura: Bel Alpin Tour SRL.


Castelul Peleș. Anii 2000. Necirculată.
Foto: George Avanu. Editor: Lancret.


Castelul Muzeu Peleș. 
Cod: Sin Y. Editare: Arol Trade S.R.L., Oradea. 2011. Necirculată.


Castelul Peleș. 2015.
Foto: Eugen Mihai. Terra Design.


Felicitare. Imagine încrustată în piele sintetică. Necirculată.
Perioada nedeterminată.


Colaj. Castele, palate. Cod: VL 330-21. Foto: Florin Andreescu. Anii 2010. Necirculată.
Colecția Anotimpuri. Editura Ad Libri.
Imaginea din dreapta, sus: Castelul Peleș.


Castelul Peleș, Sinaia, județul Prahova.
Foto: Codrin Prisecaru.  2016. Necirculată.


Parcul Castelului Peleș. Cod: 1016/R. Editor: VD. 1997.


Terasa Castelului Peleș din față. 1924.
Librăria Parcului Buduroi, Sinaia.


Castelul Peleș. Tersasele. 1932.
"Salutările mele Dle Nisip. Primusul e în plină futiune (corect funcțiune) 
e frig aici." 



Terasele Castelului Peleș.
Carte poștală Leonar. Interbelică. Necirculată.

Castelul Peleș. Fațada. (litera "ț" neimprimată; n.a.)
Colectia C. Stefanovici. Interbelică. Necirculată.


Fațada de sud a castelului și terasa. Foto M. Iosif.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Terasele din fața Castelului. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Terasele din partea de sud-est. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Terasa cu busturi romane. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Terasa Muzeului Peleș. Cod 644. 1959. Necirculată.



Terasa Muzeului Peleș. 1958.



Terasa Muzeului Peleș. Cod: 3192. 1961.
Imagine identică cu cea precedentă, titulatura trecută pe fața ilustratei.


Terasa Muzeului Peleș. Cod: 645. 1962. 
Pe un  alt exemplar (circulat în 1964) expeditorul, mai glumeț din fire, 
dar și curajos pentru acele timpuri, adaugă la sfârșitul rândurilor sale: 
"CENZURAT - și mai jos semnătura: Pupincurescu" !



Alt exemplar, alte mesaje. 1964.


Terasa Muzeului Peleș. 1964. 



Coperta I: Muzeul Peleș, terasa principală.
Mapă-set: Muzeul Peleș, arta ceramicii, sticlei și metalului
(sec. XIX si XX). 1965. Editura Meridiane. 


Idem, carte poștală. Muzeul Peleș. 1965 (încă R.P.R.)
Mai există o variantă identică. Este trecut și autorul fotografiei: Al. Florescu. 1966.
Idem, Carnet mini-magini, tip armonică: Muzeul Peleș. doua parte a anilor '60


Muzeul Peleș. Foto: Al. Florescu. 1967. 
Imagine identică cu cea precedentă dar...colorată.


Terasa Muzeului Peles. Foto: V. Bogdanet. A doua parte a anilor '60.


Muzeul Peles. Spre sfarsitul anilor '60.
Idem, carnet (fila nr. 4): Valea Prahovei. 1973.
Intitulata: Terasa Muzeului Peles.


Terasa Muzeului Peleș. Foto: N. Tuducescu. 1967.


Muzeul Peleș - terasa. Cod: 134. 1968.


Terasa Muzeului Peleș. Cod: 3464. Foto: D. F. Dumitru. 1969.


Terasa muzeului Peles. Foto: D.F. Dumitru. 1970. 


Muzeul Peleș. Foto: Mariana Mendrea. 1973.


Muzeul Peleș. Cod: 2384. Foto: N. Golgoțiu. Anii '70. Necirculată.


Castelul Peleș - Fîntîna lui Apollo. Foto: Al. Mendrea. Necirculată.
Fără menționarea codului și a editurii.


Terasa Muzeului Peleș. Cod: 10452. Foto: M. Andreescu. Anii '80. Necirculată.
Alt tiraj, titulatură: Terasa castelului Peleș. Necirculată.


Muzeul Peleș - Sinaia; Detaliu din fațada.
Foto: Al. Mendrea. Fără cod și indicarea editorului. Necirculată.


Muzeul Peleș - Sinaia; Detaliu din fațada spre vest.
Foto: Al. Mendrea. Fără cod și indicarea editorului. Necirculată.


Castel Peleș. Coridorul Parter.
Colectia C. Stefanovici. Interbelică. Necirculată.


Culoar parter. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.

Castel Peles. Dormitorul Regesc. 
Colectia C. Stefanovici. 1937. Necirculată.


Castel Peleș. Dormitorul Regesc. 
Colectia C. Stefanovici. Interbelică. Necirculată.
Imagine identică cu cea precedentă. Culoare schimbată.


Muzeul Peleș. Salonul francez. Prima parte a anilor '60. Necirculată.
Idem, carnet mini-magini, tip armonică: Muzeul Peleș. Anii '60.



Interior din Muzeul Peleș. 1965.
Idem, carnet mini-magini, tip armonică: Muzeul Peleș. Sala de consiliu. Anii '60.



Cabinet de lucru. Stilul Renașterii germane. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Castelul Muzeu Peleș. Cabinetul Regal. Cod: 27. Anii 2000. Necirculată.
Foto: Gh. Voicu AFIAP.


Galeria de marmură. Stilul Renașterii italiene. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Muzeul Peleș. Salonul de marmură. Prima parte a anilor '60. Necirculată.
Mai există o variantă, identică. Titulatură: Muzeul Peleș. Sala de marmură. 1967.
Dispare inscripționarea: "Republica Populară Romînă".


Muzeul Peleș. Sala de marmură. Prima parte a anilor '60. Necirculată.
Idem, Carnet mini-magini, tip armonică: Muzeul Peleș. Sala de marmură. Anii '60.


Muzeul Peleș - Sinaia; Galeria de marmură (1905 - 1910).
Proiect Karl Liman (ăn fundal patul Doria).
Foto: Al. Mendrea. Fără cod și indicarea editorului. Necirculată.


Muzeul Peleș - Sala de marmură.
Cod: 3410. Prima parte a anilor '60. Necirculată.


Apartament imperial. Cod: 3762. 1960.


Muzeul Peleș. Apartamentul imperial. Imagine indentică ce cea precedentă.
Titulatura trecută pe spatele ilustratei. Prima parte a anilor '60. Necirculată.



Interior din Muzeul Peleș. Cod: 4574. A doua parte a anilor 60. Necirculată.



Preț de vânzare modificat prin ștampilare. 



Interior din Muzeul Peleș.
Carnet mini-magini, tip armonică: Muzeul Peleș. Anii '60.


Interior din Muzeul Peleș. Prima parte a anilor '60. Necirculată.


Castelul Muzeu Peleș. Apartamentul Princiar. Anii 2000. Necirculată.
Cod: 22. Foto: Gh. Voicu, AFIAP. Carnet, tip armonică, cărți poștale.


Interior din Muzeul Peles.
Cod: 3767. Prima parte a anilor '60. Necirculata.


Interior din Muzeul Peles. 1964.
Imagine identica cu cea precedenta; titulatura trecuta pe spatele ilustratei.


Muzeul Peleș. Culoar. Prima parte a anilor '60. Necirculată.


Culoar la parter. Carnet mini-imagini, tip armonică: Muzeul Peleș.
Imagine identică cu cea precedentă. A doua parte a anilor '60.


Castelul Muzeu Peles. Sala Oglinzilor. Anii 2000. Necirculata.
Cod: 197. Foto: Gh. Voicu, AFIAP. Carnet, tip armonica, carti postale.


Muzeul Peles. Camera de lucru. 1960.


Muzeul Peleș. Camera de lucru. Prima parte a anilor '60. Necirculată.


Muzeul Peleș. Camera de lucru. Cod 7217. 1967. Necirculată. 
Idem, carnet mini-magini, tip armonică: Muzeul Peleș. Camera de lucru. Anii '60.
Idem, carnet mini-magini, tip armonică: Muzeul Peleș. File numerotate.
A doua parte a anilor '60.


Sala de arme. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Sala de arme. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Muzeul Peleș. 1961.
Mai există o variantă, identică. Cod: 3393.
Intitulată: Muzeul Peleș. Sala de arme. A doua parte a anilor '60. 
Necirculată.


Carnet mini-magini, tip armonică: Muzeul Peleș. Sala de arme. Anii '60.



Idem, file numerotate, A doua parte a anilor '60.


Muzeul Peleș. Sala de arme. Cod: 5881. Foto: Al. Comănescu. Anii '70. Necirculată. 


Muzeul Peleș. Sala de arme. Foto: Al. Mendrea. 1978.


Castelul Muzeu Peles. Sala mare de arme. Anii 2000. Necirculata.
Cod: 173. Foto: Gh. Voicu, AFIAP. Carnet, tip armonica, carti postale.


Castel Peleș. Sala Moresc (Maură; n.a. - probabil, termen netradus, acolo unde 
s-a tipărit, Foit, Praga). Colectia C. Stefanovici. Interbelică. Necirculată.


Sala maură. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Sala maură. Fîntîna de marmură. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Sala maură. Detaliu. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Sala maură. Detaliu. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Muzeul Peles. Sala maura. 1961.


Muzeul Peleș. Sala maură. 
Imagine identică cu cea precedentă, titulatura trecută pe fața ilustratei 
și inscripționarea doar în limba română. Prima parte a anilor '60. Necirculată.


Muzeul Peleș. Sala maură. 1964. 
"E frumos, e coplesitor, e trist".


Idem, carnet mini-imagini, tip armonică: Muzeul Peleș.
A doua parte a anilor '60.


Carnet mini-magini, tip armonică: Muzeul Peleș. Sala maură. Anii '60.
Idem, carte poștală. Muzeul Peleș. Sala maură. 1969.


Muzeul Peleș. Sala maură. Foto: Al. Comănescu. Cod: 6877. 
1971. Necirculată.


Sala maură. Foto: Al. Mendrea. Anii '70-'80. Necirculată.


Muzeul Peles. Sala maura. Foto: D. F. Dumitru. 1986. 
Multumiri Valentinei Cipere pentru generozitate.




Castelul Muzeu Peles. Sala Maura. Anii 2000. Necirculata.
Cod: 12. Foto: Gh. Voicu, AFIAP. Carnet, tip armonica, carti postale.


Castel Peleș. Holul.
Colectia C. Stefanovici. Interbelică. Necirculată.


Holul de onoare. Stilul Renașterii germane. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Holul de Onoare. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Holul de onoare. Detaliu. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Holul de onoare. Scara în spirală. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Muzeul Peleș. Holul de onoare (detaliu). 1960. 
"Reîmprospătări de cunoștințe și aducere aminte. 1938-39 și salutări din Sinaia."


Sinaia. Muzeul Peleș - Holul de onoare. 1962.



Muzeul Peleș. Cod 3758. Prima parte a anilor 60. Necirculată. 


Muzeul Peleș. Holul de onoare. 1963.


Muzeul Peleș. Holul de onoare. 1962.


Muzeul Peleș. Holul de onoare. Cod: 1276. 1965. Necirculată.
Imagine identică cu cea precedentă, titulatura trecută pe spatele ilustratei.


Holul de onoare.
Carnet mini-magini, tip armonică: Muzeul Peleș. A doua parte a anilor '60


Muzeul Peleș. Holul si Scara de onoare, vedere de ansamblu. 
Proiecte Karel Liman - Bernhardt Ludwig 1911;
execuție Bernhardt Ludwig. Foto: Al. Mendrea. 
1977. Necirculată.


Interior din Muzeul Peleș. 1966.


Castelul Peleș - interior. Ilustrată Kruger, cod: 1143/8. 1971.


Muzeul Peleș. Holul de onoare. Cod: 6458. Foto: Al. Mendrea. Necirculată.
Pe un alt exemplar, circulat în 1976, găsim: 
"Și totuși cît de minunate sînt spațiile acestea din altă lume...". 


Muzeul Peleș. Holul de onoare. Foto: Al.Comănescu. 1972.


Muzeul Peles. Holul de onoare cu scara in spirala. 
Foto: Al. Mendrea. Anii '70. Necirculata.


Muzeul Peleș. Holul de onoare. Vedere de ansamblu.
Proiecte Karel Liman - Bernhardt Ludwig 1911;
execuție Bernhardt Ludwig. Foto: Al. Mendrea. 1978.


Muzeul Peleș - Sinaia; Holul de Onoare - Scara în spirală.
Foto: Al. Mendrea. Fără cod și indicarea editorului. Necirculată.


Muzeul Peleș - Sinaia; Holul de Onoare (1911). Decorații de Bernhardt Ludwig.
Foto: Al. Mendrea. Fără cod și indicarea editorului. Necirculată.


Castelul Peleș. Activ Club. 
Compania de Turism pentru Tineret. Anii '90. Necirculată.


Castelul Muzeu Peles. Holul de Onoare. Anii 2000. Necirculata.
Cod: 9. Foto: Gh. Voicu, AFIAP. Carnet, tip armonica, carti postale.


Castel Peleș. Sala de Muzica. 
Colectia C. Stefanovici. Interbelică. Necirculată.


Muzeul Peleș. Sala de muzică. 1961.


Muzeul Peleș. Sala de muzică. 1966.
Imagine aproape identică cu cea precedentă. Dispare inscripționarea:
"Republica Populară Romînă".
Idem, carnet mini-magini, tip armonică: Muzeul Peleș. Sala de muzică. Anii '60.


Castelul Muzeu Peleș. Sala de Concerte. Anii 2000. Necirculată.
Cod: 232. Foto: Gh. Voicu, AFIAP. Carnet, tip armonică, cărți poștale.


Castelul Muzeu Peleș. Sala Veche de Muzică. Anii 2000. Necirculată.
Cod: 8. Foto: Gh. Voicu, AFIAP. Carnet, tip armonică, cărți poștale.


Salonul turcesc.  Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Muzeul Peleș. Salonul turcesc. Cod: 3772. 1962.


Carnet mini-magini, tip armonică: Muzeul Peleș. Salonul turcesc. Anii '60.
Idem, carte poștală. Muzeul Peleș. Salonul turcesc. 1963.
Mai există o variantă, identică. Este menționat și autorul fotografiei: Clara Spitzer. 1968.
Dispare inscripționarea: "Republica Populară Romînă".
Idem, Carnet mini-magini, tip armonică: Muzeul Peleș. doua parte a anilor '60.
File numerotate.


Interior din Muzeul Peleș. Foto: Al. Comănescu. 1972.


Interior din Muzeul Peleș. Foto: Al. Comănescu. 1977.


Muzeul Peleș. Scara de Onoare (1906). Foto: Al. Mendrea. 
Anii '70-'80. Necirculată.


Muzeul Peleș. Scara de onoare spre etaj. Foto: Al. Mendrea. 
Anii '70-'80. Necirculată.


Castel Peleș. Sufrageria.
Colectia C. Stefanovici. Interbelică. Necirculată.


Sufrageria. Detaliu. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Sufrageria. Stilul Renașterii germane. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Muzeul Peleș. Sufrageria. Prima parte a anilor '60. Necirculată.


Muzeul Peleș. Sufrageria. Cod: 7213. Foto: Clara Spitzer.
A doua parte a anilor '60. Necirculată.
Idem, carnet mini-magini, tip armonică: Muzeul Peleș. Anii '60.


Muzeul Peleș. Sufrageria. Cod: 5876. Foto: Al. Comănescu. Anii '70. Necirculată.



Muzeul Național - Peleș. Sufrageria. Anii '90. Necirculată.
Foto: Daniel Bădescu - AFIAP. TIPO-DEC '95.


Castelul Muzeu Peleș. Sufrageria. Anii 2000. Necirculată.
Cod: 171. Foto: Gh. Voicu, AFIAP. Carnet, tip armonică, cărti poștale.
Idem, ilustrată de sine-stătătoare. Necirculată.


Sala coloanelor. Stilul Renașterii italiene. Foto M. Iosif.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Muzeul Peleș. Sala coloanelor. Cod: 7498. Librăria Noastră. 1958.


Muzeul Peleș - Sala coloanelor. Cod: 7221. 1968. 
Imagine identică cu cea precedentă, fără banda albă din partea de jos.


Alt exemplar, necirculat, are prețul de vânzare modificat prin ștampilare. 


Sala coloanelor.
Carnet mini-magini, tip armonică: Muzeul Peleș. doua parte a anilor '60


Castel Peleș. Sala Florentina. 
Colectia C. Stefanovici. Interbelică. Necirculată.


Sala florentină. Cabinet stil sec. al 17-lea. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Sala florentină. Stilul Renașterii italiene. Foto M. Iosif.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Sala florentină. Detaliu. Foto M. Iosif.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Plafonul sălii florentine. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Interior din Muzeul Peleș. Cod: 5887. Foto: Al. Comănescu. Anii '70. Necirculată.


Muzeul Peleș - Sinaia; Sala florentină (1906).
Foto: Al. Mendrea. Fără cod și indicarea editorului. Necirculată.


Castelul Muzeu Peleș. Sala Florentină. Anii 2000. Necirculată.
Cod: 11. Foto: Gh. Voicu, AFIAP. Carnet, tip armonică, cărți poștale.


Sala de consiliu. Stilul Renașterii germane. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Sala de consiliu.
Carnet mini-magini, tip armonică: Muzeul Peleș. doua parte a anilor '60


Castelul Muzeu Peles. Sala Consiliului de Coroană. Anii 2000. Necirculată.
Cod: 28. Foto: Gh. Voicu, AFIAP. Carnet, tip armonică, cărți poștale.


Castelul Muzeu Peles. Sala de Teatru. Anii 2000. Necirculata.
Cod: 24. Foto: Gh. Voicu, AFIAP. Carnet, tip armonica, carti postale.



Castel Peleș. Sala Imperiala. 
Colectia C. Stefanovici. Interbelică. Necirculată.


Castelul Muzeu Peles. Salonul Imperial. Anii 2000. Necirculata.
Cod: 26. Foto: Gh. Voicu, AFIAP. Carnet, tip armonica, carti postale.


Castel Peleș. Sala de Biliard. 
Colectia C. Stefanovici. Interbelică. Necirculată.



Interior din Muzeul Peleș. Cod: 127. Prima parte a anilor '60. Necirculată.



Sala de concerte. Stilul Renașterii engleze. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Sala de concerte. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Culoar etaj. Dulap sec. al 17-lea. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Camera de gardă. Stilul Renașterii germane. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Apartament pentru oaspeți. Cameră stil rococo. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Apartament pentru oaspeți. Detaliu. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Muzeul Național - Peleș. Camera rococo. Anii '90. Necirculată.
Foto: Daniel Bădescu - AFIAP. TIPO-DEC '95.


Apartament pentru oaspeți. Cameră stil baroc german. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Apartament pentru oaspeți. Salon. Foto Bauh.
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50.


Castelul Muzeu Peleș. Anii 2000. 
 Foto: Gh. Voicu, AFIAP. Carnet, tip armonică, cărți poștale.
Idem, carte postala separată. Cod: 297.


Muzeul Peles. Platou (Portelan de Viena, sec. al XIX-lea).
Mapa-set: Muzeul Peles, arta ceramicii, sticlei si metalului
(sec. XIX si XX). 1965. Necirculata.


Muzeul Peles. Vas de farmacie (Faianta italiana, sec. al XIX-lea).
Mapa-set: Muzeul Peles, arta ceramicii, sticlei si metalului
(sec. XIX si XX). 1965. Necirculata.


Muzeul Peles. Ceas (Portelan de Meissen, sec. al XIX-lea)
Mapa-set: Muzeul Peles, arta ceramicii, sticlei si metalului
(sec. XIX si XX). 1965. Necirculata.


Muzeul Peles. Figurina (Portelan de Meissen, sec. al XIX-lea).
Mapa-set: Muzeul Peles, arta ceramicii, sticlei si metalului
(sec. XIX si XX). 1965. Necirculata.


Muzeul Peles. Cana de sticla (Murano, sec. al XIX-lea). 1967.
Mapa-set: Muzeul Peles, arta ceramicii, sticlei si metalului
(sec. XIX si XX). 1965. Necirculata.


Muzeul Peles. Vas de sticla (Boemia, sec. al XIX-lea).
Mapa-set: Muzeul Peles, arta ceramicii, sticlei si metalului
(sec. XIX si XX). 1965. Necirculata.


Muzeul Peleș. Cană cu capac (Argint aurit, Moscova, 1762).
Mapă-set: Muzeul Peleș, arta ceramicii, sticlei și metalului
(sec. XIX si XX). 1965. Necirculată.


Muzeul Peleș - Colecția de artă decorativă. Cană de argint. 
Manufactură rusă. Moscova, secolul al XVIII-lea.
Foto: C. Vladu. Începutul anilor '80. Necirculată. 


Muzeul Peleș - Colecția de artă decorativă. Amforă, sticlă de Murano, 
sfîrșitul secolului al XIX-lea.
Foto: C. Vladu. Începutul anilor '80. Necirculată. 


Muzeul Peleș - Sinaia. Serviciu de ceai - porțelan englez, sec. XIX,
Stoke uper Trent (Capeland). Foto: Al. Mendrea. 1974.


Muzeul Peleș - Sinaia. Vas decorativ - sticlă de Murano, sec. XIX,
Foto: Al. Mendrea. Necirculată.


Muzeul Peleș - Sinaia. Căni de bere, gresie bavareză, sec. XIX
(în stilul secolului al XVIII-lea). Foto: Al. Mendrea. Necirculată.


Muzeul Peleș - Sinaia. Vas decorativ - ceramică de Ginori (sec. XIX)
în stilul renașterii. Foto: Al. Mendrea. Necirculată.


Muzeul Peleș - Sinaia. Platou - ceramică de Ginori (sec. XIX) în stilul renașterii.
Foto: Al. Mendrea. Necirculată.


Muzeul Peleș - Sinaia. Casetă - porțelan de Sevres, sec. XVIII,
Foto: Al. Mendrea. Necirculată.


Muzeul Peleș. Colecția de Artă orientală. Statuetă chinezească de porțelan 
"Zeu" secolul al XVII-lea. Foto: C. Vladu. Anii '70 - '80. Necirculată.


Muzeul Peleș. Colecția de Artă orientală. Vas decorativ - porțelan chinezesc
secolul al XVII-lea. Foto: C. Vladu. Începutul anilor '80. Necirculată.


Muzeul Peleș. Colecția de artă a anilor 1900. L.C. Tiffany - Lampadar. 
Foto: C. Vladu. Începutul anilor '80. Necirculată.



Muzeul Peleș. Colecția de artă a anilor 1900. Statuetă de bronz
de Fix Masseau (Femeia cu casetă). 
Foto: C. Vladu. Începutul anilor '80. Necirculată.


Castelul Peleș. Vitraliu. 
Cod: 13323. Foto: Al. Comănescu. Anii '80. Necirculată.


Castelul Peleș. Vitralii. Colaj. Cod: 14921. Foto: Al. Comănescu. 1982. Necirculată.


Castelul Peleș - Statuia Regelui Carol I.
Multi Card Design. Anii 2000. Necirculată.


Muzeul Peleș. Colaj. 1972. 
Mai existe variante, identice: fără titulatură pe spatele ilustratei (1973) 
sau cu inscripționare simplă: Sinaia (1976).


Castelul Peleș. Cod: 97. 1995.
Imagine identică cu cea precedentă.


Colaj. Muzeul Peleș. Cod: 7564. 1973. Necirculată.


Colaj. Anii '70. Fără indicarea editorului și a codului. Necirculată.


Colaj. 1974. Necirculată.


Colaj. Cod: 1333. Foto: D. F. Dumitru. OSETCM. 1974.
Alt tiraj: 1976.


Colaj. Castelul Muzeu Peleș. Foto: Gh. Voicu. Anii '90-2000. Necirculată.


Sinaia. Colaj. Foto: Ionuț Macri. S.C.P. Vizual S.R.L., București. 2000.
Imaginile de jos: Castelul Peleș, corpul de gardă.


Castelul Peleș. Colaj. Anii 2000. Necirculată.
Cod: 141. Editura: ASS.COM.IND.
Alt tiraj (asscomind), cod: 232. Aceeași perioadă. Necirculată.



Colaj. Castelul Peles. Anii 2000. Necirculata.
Cod: N-139-5. Foto: Florin Andreescu. Editare: Ad Stock srl.




Colaj. Cod: N 140-5. Foto: Florin Andreescu. Anii 2000. Necirculată.
Ad Stock srl. Seria: Photo Collection.



Pelișorul; Foișorul



A. Gloss: Inaugurarea Castelului Pelisor.
Cod: 174. Foto: Gh. Voicu. Anii 2000. Necirculata.
Carnet-set, tip armonica, carti postale detasabile.


Castelul Pelisor. Carnet: Sinaia, Poiana - Tapului si Busteni. Antebelic.


Castelul Pelisor. Carnet: Sinaia, Poiana - Tapului si Busteni. Antebelic.



Castelul Pelisor. Editura S. Schwartz, Sinaia. 29 iulie 1912.
"Salutari din acest coltisor de rai. Ne-a ramas o frumoasa impresie !". 



Castelul Pelisor. Vederi din Sinaia. Nr. 8. Ing. Wiesner @ Co., Bucuresti. 
Antebelica. Necirculata.


Castelul Pelișor. Socec & Co. Soc. anon. Bucuresci. Colecția Al. Antoniu. 1916.


Castelul Pelișor.
Editura Librăriei SOCEC & Co., S.A. 1930.


Pelișorul. Cod: 1440. I. P. I. 1958.


Pelișorul. Anii '50-'60. Necirculată.
Imagine identică cu cea precedentă.


Imagine identică cu cea de mai sus cu titulatura trecuta pe fața ilustratei. 
Clișeu mult mai clar. 1961. 


Pelișorul. Librăria Noastră. 1957.


Vedere din Sinaia. 1963.


Casa de creație Pelișorul. 1963. 
Mai există o variantă, identică. Intitulată: Pelișorul. Foto: Al. Florescu.
Cod: 6785. Dispare inscripționarea "Republica Populară Romînă". 1967. Necirculată.



Casa de creație Pelișorul. Cod: 4469. 1965.


Casa de creație Pelișorul. 1965. 
Mai există o variantă, identică. Dispare inscripționarea: 
"Republica Populară Romînă" iar titulatura de pe spatele ilustratei 
este trecută în stânga, jos și tradusă în mai multe limbi. 1966.


Casa de creație Pelișorul. Carnet: Valea Prahovei. 1966.
Altă ediție. Intitulată: Pelișorul (fila nr. 5). 1973.


Pelișorul. Foto: D. F. Dumitru. 1971.
Într-un alt tiraj, numele fotografului este trecut: D.F. Dumitru. 1986.


Vedere din Sinaia. Foto: Al. Florescu. 1968.


Foișorul. Foto: T. Braun. 1971.


Muzeul Pelișor. 1971. 


Vedere. Cod: 1482. Foto: D. F. Dumitru. OSETCM. 1978.


Pelișorul. Foto: G. Caciu. 1979. 
Carnet imagini, tip armonică: Valea Prahovei (tip 2).


Pelișorul. Foto: Al. Florescu. 1975 (circulată; probabil editată cu câțiva ani
mai devreme. Rânduri trimise "la comun": 
"Cu ocazia celor 18 primăveri tanti Paulița îți dă 100 lei cado să-ți cumperi ceace 
vei dori tu - Dragă Tanța - avansează tu băiatului banii pe care îi vei avea dela mine la pensie
 - sau cînd ne vom întîlni noi." 


Castelul Muzeu Pelișor. 
Cod: 16. Foto: G. Voicu. Anii '90. Necirculată.


Titulatură eronată: Castelul Peleș. Cod: 1012/R. Editor: VD. 1997.


Castelul Muzeu Pelișor. Foto: C. Voicu. Anii '90-2000. Necirculată.


Castelul Pelișor. 2004. Necirculată.
Seria: Uniques Places of Romania. Prahova Valley.
Foto: Petre Bitoiu. Age Gallery Card Collection.


Castelul Pelișor.
Foto: Eugen Mihai. Anii 2000. Necirculată.


Castelul Muzeu Pelișor.
Cod: 168. Foto: Gh. Voicu. Anii 2000. Necirculata.
Carnet-set, tip armonică, cărti poștale detașabile.


Idem, cod: 172. Biroul Regelui Ferdinand.
Idem, carte poștală separată.


Idem, cod: 170. Holul de primire.


Idem, cod: 178. Capela Reginei Maria.


Idem, cod: 177. Dormitorul de Aur.
Idem, carte poștală separată.


Idem, cod: 176. Apartamentul Oaspeților Princiari.


Idem, cod: 175. Dormitorul Reginei Maria.


Idem, cod: 169. Camera de Aur.
Idem, carte poștală separată.


Castelul Foișor.
Foto: W. Weiss. Interbelică. Necirculată.


Casa de creație Foișorul. 1959. 


Castelul Foișor. 1959.


Foișorul. Cod: 4961. Prima parte a anilor '60. Necirculată.


Foișorul. Foto: N. Tuducescu. 1968.


Cu titulatura modificată din tipografie.


Alt exemplar, cu titulatura (greșită) inițială.


Castelul Foișor. Foto: N. Tuducescu. 1968. 
Mai există o variantă, identică. Intitulată: Foișorul. Cod: 2390. 1971. Necirculată.


Castelul Foișor. Foto: Eugen Mihai. Anii 2000. Necirculată.


Corp de clădiri din parcul castelului. Foto M. Iosif. 
Album: Muzeul Peleș Sinaia. Anii '50. 


Castelul Peleș - Corpul de Gardă. 2004. Necirculată.
Seria: Uniques Places of Romania. Prahova Valley.
Foto: George Avanu. Age Gallery Card Collection.


Complexul Peleș. Corpul de Gardă. Cod: 34. Foto: G. Voicu.
Editor neprecizat. Anii 2000. Necirculată.


Complexul Peleș. Economatul și vechiul corp de gardă.
Cod: 13. Foto: G. Voicu. Anii 2000. Necirculată.


Hotel Economat. Foto Ionuț Macri. S.C.P. Vizual S.R.L. București. 1995.


Complexul Peleș. Vedere spre Castel.
Foto G. Voicu. Anii '90.


Colaj. Complexul Peleș. 1994.


Colaj. Complexul Muzeu Peles. Foto: G. Voicu. Anii '90-2000. Necirculata.


Carnet: Sinaia Poiana - Țapului și Bușteni. 
Nicu Buduroi, Parcul Sinaia. Antebelic.



Album, Editura de Stat pentru Literatură și Artă. Anii '50. 


Broșură-program Conferința Națională de Farmacie. 1958.


Volum: Al. Vlahuta - Rominia pitoreasca. Editura Tineretului. 1958.


Prima parte a anilor '60. 
Carnet-set, carti postale detasabile: Vizitati Rominia.
Mini-imagini ramase la cotor.


Volum: De-a lungul soselei Oradea-Mangalia. 1962.
Seria: Orase si privelisti. Editura Meridiane. Foto: S. Mendrea (A.F.I.A.P.)



Mini-carnet imagini, tip armonică: Sinaia.
Prima parte a anilor '60.


Pliant: Valea Prahovei. Oficiul Național de Turism. Anii '60.




Mapă-set: Muzeul Peleș, arta ceramicii, sticlei și metalului
(sec. XIX si XX). 1965. Editura Meridiane. Necirculată.


Pliant: Valea Prahovei. Anii '60.


Carnet mini-magini, tip armonică: Muzeul Peleș. Anii '60.
Idem, file numerotate, Editura Meridiane, a doua parte a anilor '60 (R.S.R.)



Carnet imagini, tip armonică: Valea Prahovei (tip 1). Editura Meridiane 1966.
Altă ediție: 1973.


Broșură: Let's Go in Romania! Anii '60-'70.


Broșură-pliant de prezentare a programelor ONT Carpați.
În limba germană. Anii '60 - '70.


Broșură: Monumente și muzee. Oficiul Național de Turism. 1971.


Album: Ansamblul artistic Rapsodia Română. Prima parte a anilor '70.
Editat sub egida Consiliului Central al Uniunii Generale a Sindicatelor din România.


Carnet imagini, tip armonica: Valea Prahovei (tip 2). Editura Meridiane. 1979.


Carnet imagini, tip armonică: Valea Prahovei (tip 4). Editura Meridiane. 1983.


***Am reprodus întocmat inscripționările de pe ilustrate și celelalte surse folosite. 
Greșelile de titulatură, ortografice, etc., nu-mi aparțin (de tastare da !)
Orice adăugare sau corecturi sunt utile și le voi avea în vedere 
cu promptitudine spre postare. Nu mai vorbesc de donații !