miercuri, 3 februarie 2016

Evocare




Biblioteca Judeteana Antim Ivireanul


Teodor Balasel, Florin Mihaescu


Ramnicu Valcea


5 februarie 2016






Targ de Arta si Antichitati




Colectii si Colectionari


Promenada Mall, Targu Mures


5 - 7 februarie 2016




    Targul de Arta si Antichitati revine la Promenada Mall! Piese de mobilier, tablouri de colectie, icoane, carti vechi, numismatica, insigne, timbre, bijuterii, decoratiuni..
    Intre 5 - 7 februarie, vino sa vezi si sa-ti alegi lucruri frumoase pentru tine,...cei dragi si....casa ta, doar in Promenada Mall!

Anul Cultural Martha Bibescu 130




Centrul Cultural Palatele Brancovenesti


Mogosoaia


21 februarie 2016





    Centrul Cultural Palatele Brâncovenești Mogoșoaia, împreună cu Asociația Istoria Artei, vă invită duminică, 21 februarie 2016, ora 16:00, la două conferințe în cadrul Anului Cultural Martha Bibescu 130:

Reactivarea trecutului în opera Marthei Bibescu
istoric de artă Doina Mândru

Reședințele Marthei Bibescu
istoric de artă Oana Marinache

    În perioada 31 ianuarie - 28 februarie 2016 Palatul Mogoșoaia găzduiește expoziția de fotografii de epocă dedicată prințesei Martha Bibescu cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la nașterea ei.
***

Orasul a_cum




Arta plastica contemporana romaneasca


Centrul Artelor Vizuale, Bucuresti


11 februarie 2016




   Vă așteptăm în data de 11 februarie, ora 19:00, la vernisajul expoziției de pictura Orasul a_cum la Centrul Artelor Vizuale, din Str. Biserica Enei nr. 16 (langă Facultatea de Arhitectură ).
   Cristina Taraș, Cătălina Mehedinți, Dragoș Lupu, EvangeliaTaka, Mirela Iordache și Petronela Berlea- proaspat absolventi de master la Sectia Pictura din cadrul UNARTE- prezinta orașul de acum în fragmente ce se găsesc în același spațiu pentru a fi admirate, gândite și discutate.
   Sunt depasite barierele fizice și convențional spirituale printr-o analiză a atitudinii, de a sugera şi transmite dincolo de imagine mesajul social, aspecte ale relației om-societate, aflată intr-o interminabila stare de tranziție plina de tumult interior, utilizând acel limbaj plastic care să creeze un impact maxim asupra privitorului.

Trienala Internationala de Gravura




Arta plastica contemporana


Biblioteca Judeteana Marin Preda, Alexandria


prima editie, 5 - 28 februarie 2016







Copilarie in culori




Larisa Ioana Gurita


Biblioteca Municipala Radu Rosetti, Onesti


1 - 29 februarie 2016






Prelegere




Cristina Bogzeanu


Cercul Militar National, Bucuresti


10 februarie 2016





    Centrul de Studii Strategice de Apărare şi Securitate din Universitatea Naţională de Apărare Carol I organizează, la Cercul Militar Naţional, Sala Ştefan cel Mare şi Sfânt, cel de-al 11-lea eveniment din seria Prelegeri la Cercul Militar Naţional. Scopul acestuia este, pe de o parte, de a disemina rezultatele cercetării științifice, iar, pe de altă parte, de a crea mediul favorabil dezbaterilor și schimbului de opinii între persoanele cu preocupări în domeniu.
    În data de 10 februarie 2016, începând cu ora 17:00, va avea loc cea de-a patra prelegere din anul universitar 2015 - 2016, cu tema: Analiză comparativă a clauzei asistenței mutuale și a apărării colective în lumina evoluțiilor recente în planul securității europene, susţinută de CSIII dr. Cristina Bogzeanu.
    Accesul pe bază de rezervare la telefon: 021.313.86.80, interioare 136, 156 sau e-mail: cultura@cmn.ro, cssas@unap.ro.
***

Valentine's Day - Casatorie de o zi sau de o viata?




Stelian Tofana


Casa de Cultura a Studentilor, Cluj - Napoca


4 februarie 2016





Seara japoneza




Libraria Humanitas, Cismigiu, Bucuresti


4 februarie 2016





    Joi, 4 februarie, ora 19:00, vă aşteptăm la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) alături de Dana Jenaru, Ana Maria Caia, Cosmin Ciotloş şi Şerban Georgescu la prima seară japoneză din acest an. Întâlnirea este dedicată romanului Ţara zăpezilor de Yasunari Kawabata, una din cele mai frumoase cărţi ale literaturii japoneze moderne şi una dintre cele trei opere citate de juriu în 1968, când scriitorului i s-a decernat Premiul Nobel pentru literatură.
   În partea a doua a evenimentului, intitulată Despre dans. Între Orient şi Occident, vom discuta despre evoluţia dansului în tradiţia japoneză şi în cea europeană, plecând de la o comparaţie între Nihon buyō, una din cele mai vechi şi mai rafinate arte scenice japoneze, şi baletul clasic din cultura occidentală.

Arc peste timp




Arta plastica contemporana romaneasca


Luminita Gliga, Liviu Cihodaru


Galeria Labyrinth, Bucuresti


4 februarie 2016