luni, 19 mai 2014

Expozitie de documente iudaica




70 de ani de la Holocaustul evreilor din Transilvania de Nord


Colectii si Colectionari


Andrei Klein


Facultatea de Studii Europene, Cluj-Napoca


26 mai 2014




Eveniment realizat cu ocazia simpozionului 
File din istoria evreimii clujene, editia a III-a.

***Mircea Maximilian Tivadar

De prin lume...prezentate




Universitatea Populara Ioan I. Dalles


Bucuresti


26 mai 2014



Atelier de psihologie crestin-ortodoxa




Dialoguri de prim ajutor cu Nicoleta Vascan


Despre adevarata liniste launtrica


Libraria Predania, Bucuresti


22 mai 2014




Nota editiei 27
- din cuvantul Sfantului Teofan Zavoratul -

  "Pacea adevarata nu este in exterior ci inlauntru si are ca izvor – nu mediul extern ci buna randuiala launtrica. Cand aceasta exista , atunci exteriorul se va adapta singur.
Daca omul se va stapani si va incepe sa-si conduca singur interiorul , va primi ca rasplata netulburata pace sufleteasca” (Sf. Teofan Zavoratul, Sfaturi Intelepte, Ed. Egumenita)

Si cum se intampla toate acestea? 

Povestim joi, 22 mai 2014 (ora 19:30) la atelierul de psihologie ortodoxa!

  Am nadejde ca intrebarile personale isi vor afla raspunsurile potrivite si in prima parte si in cea de a doua parte a seratei; dam slava Prea Sfintei Treimi si Maicii Domnului "Ceea ce este mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii" precum si Sfintilor Imparati Constantin si Elena!

Ceata rosie in Crimeea




Lansare de carte


Gabriel Chiriac


Muzeul Unirii, Iasi


22 mai 2014




   Muzeul Unirii din Iași (strada Lăpușneanu nr. 14) va găzdui joi, 22 mai 2014, de la ora 17:00, în Sala Dublei Alegeri, lansarea romanului istoric Ceață roșie în Crimeea, apărut la editura Junimea, al scriitorului Gabriel Chiriac. 
  Alături de autor, la eveniment vor lua cuvântul Managerul Complexului Muzeal Moldova, doamna Lăcrămioara Stratulat, criticul literar Ioan Holban, istoricul Cătălin Turliuc și colonel (r) Radoslăvescu Grigore.
  Romanul istoric Ceață roșie în Crimeea prezintă un episod dramatic din acțiunile de luptă ale vânătorilor de munte români în Crimeea, pe timpul celui de-al doilea război mondial, episod cu urmări postbelice în Indochina franceză și a cărui final se petrece în Franța anului 2011. 
  Ceață roșie în Crimeea este al treilea roman al autorului Gabriel Chiriac, volumul său de debut Iarnă cu fulgi însângerați, din 2009, ca și a doua carte, Leul înaripat, din 2011, având ca sursă de inspirație tot teme istorice, anii celui de-al doilea război mondial respectiv perioada domniei Voievodului Vasile Lupu.
***Via Cristina Celia Iacob

Iubirea si bucuria - masura a sanatatii




Intalnire cu parintele diaconul Sorin Mihalache


Libraria Sophia, Bucuresti


23 mai 2014


 


   Diaconul Sorin Adrian Mihalache este licenţiat în matematică şi teologie, a absolvit cursuri de master în psihologie, filosofie, teologie şi fizică teoretică, iar din anul 2010 este doctor în Filozofie al Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi cu teza Dimensiunea cosmică a persoanei, sub îndrumarea prof. univ. dr. Ştefan Afloroaei. 
  Este cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi, editor executiv al Journal for Interdisciplinary Research on Religion and Science, editat de Centrul de Cercetare Interdisciplinară Avansată în Religie şi Ştiinţă al Universităţii Al. I. Cuza Iaşi, coordonator al Centrului de Studii Interdisciplinare în Religie şi Ştiinţă al Fundaţiei Solidaritate şi Speranţă, fiind implicat şi în alte proiecte şi activităţi cu specific interdisciplinar. 
   Realizează şi moderează emisiunea Lumina celui nevăzut la TV Trinitas.

Clubul Iubitor de Iasi




Biblioteca Judeteana Gheorghe Asachi


Prin Iasiul lui Gheorghe Asachi


Iasi


17 mai 2014



Afis.i.d

   În data de 17 mai, la ora 11:00, în sala de lectură a Bibliotecii Judeţene Gh. Asachi Iaşi a avut loc prima întâlnire a Clubului Iubitor de Iaşi. Împreună cu domnul Corneliu Coman, pasionat cercetător al trecutului oraşului nostru, participanţii au călătorit Prin Iaşul lui Gheorghe Asachi. Am descoperit astfel amploarea realizărilor acestui cărturar, urmând paşii bătrânului Asachi în Iaşi, Herţa, Lemberg, Viena…

Transilvania Eterna




Arta plastica contemporana romaneasca


C. Calacean Voichita


Muzeul de Mineralogie, Baia Mare


19 mai 2014






   Muzeul de Mineralogie Baia Mare va găzdui, în perioada 19 – 30 mai 2014, expoziția TRANSILVANIA ETERNĂ, în care sunt etalate lucrări de pictură realizate de artistul plastic C. Călăcean Voichița. 
   Vernisajul expoziției Transilvania Eternă va avea loc Luni, 19 mai 2014, la ora 17.00. În cadrul vernisajului, va avea loc și lansarea volumului de poezii Viața – Un Dar!

Autobiografia artistei plastice C. Călăcean Voichița:

   "M-am născut în Maramureș, în satul Ungureni, nr. 1, părinții fiind învățători.
Am început clasele primare și Liceul la Dej, am absolvit Facultatea de Arte plastice din cadrul Universității Babes Bolyai, din Cluj Napoca.
   Am profesat în Turda, ca profesoară de desen și, timp de 8 ani, am fost designer de modele noi la Fabrica de Sticlă. Am la activ 22 de expoziții personale și 42 de expoziții colective, în cadrul Asociației Artiștilor Plastici Tg Mureș. Particip activ la Tabere de Creație - Pictură (20 de participări la tabere de creație, până în prezent.)”

De noua vieti




Lansare de carte


Elena Otilia Campeanu


Cafeneaua Vernissage, Bucuresti


19 mai 2014




***Editura Vremea2

800 de ceasuri




Colectii si Colectionari


Colectia de ceasuri a familiei Gaspar


Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Cluj-Napoca


16 mai - 2 iunie 2014




Povesti din Bucuresti




Un cartier bucurestean  - un microcosm


Caru' cu Bere, Bucuresti


22 mai 2014



   Conferinta Povesti din Bucuresti de joi, 22 mai, o va avea ca invitata pe doamna Silvia Colfescu, directoarea Editurii Vremea.
   Serviciul Municipiului Bucuresti al Arhivelor Nationale va asteapta, ca de obicei, sa veniti in numar cat mai mare.
***Alina Pavelescu