vineri, 1 februarie 2019

Întâlnirea de la ora zece
Teatrul radiofonic


Cronici publicate în Revista Teatrul, nr. 11. Noiembrie 1966.

Pe simezele Capitalei - Poema iubirii
Arta plastică contemporană românească 


Galeria Occidentului, București 


1 februarie 2019
   Fara iubire am fi nimic...fara iubirea de viata, de aproapele nostru,de parinti, de copii, de partenerul de viata, de natura, de arta...iubirea in toate formele ei este seva vietii si sensul ei.
   Va asteptam alaturi pentru a intra in poema iubirii... alaturi de artistii care isi expun lucrarile pe simeze

Gheorghe Coman, Loredana Boneanu, Cristiana Catuneanu, Madalina Gruber,
Silvia Varga, Mioara Durbaca, Iosif Saulean Gudasz, Daniela Roman,
Maria Danila, Stela Marinela Radu, Mariana Baitelu, Victoria Soare,
Razvan Andreescu, Catrinel Alexe, Matilda Simona Teodorescu, Daniel Munteani
Angela Buruian,  Maria Basaliga, Elena Habcu, Medeea Stanescu,
Lucica Filimon și Adina Moldova Titrea

Evocare...
Ioan Flora 


Muzeul Național al Literaturii Române, București 


2 februarie 2019

Domeniul Cantacuzino Florești. Despre trecut, prezent și viitor
Lansare de carte 


Muzeul Național George Enescu, București 


7 februarie 2019
   Domeniul Cantacuzino Florești și Editura Simetria vă invită la lansarea volumului Domeniul Cantacuzino Florești. Despre trecut, prezent și viitor (autori: Delia Bălăican, Carmen Tănăsoiu, Mihaela Criticos, Alexandru Mexi, Matei Bogoescu, Pierre Bortnowski, Ioana Tudora, Oana Pîrvu și Mariana Nițu).
   Vor prezenta volumul autorii, doamna Irina Bossy-Ghica (autor prefață) și domnul Alexandru Beldiman (directorul editurii Simetria).
   Evenimentul va avea loc în data de joi, 7 februarie 2019, ora 18:00, în Sala Cantacuzino a Muzeul Național George Enescu (București, Calea Victoriei, nr. 114).
Vă așteptăm!

Exponatul lunii februarie
Complexul Muzeal Arad 


februarie 2019

    Exponatul lunii februarie este un vas zoomorf, în formă de berbec, descoperit în aşezarea epocii târzii a bronzului de la Șagu “situl A1_1” (2010). Vasul se află în colecția de istorie veche a muzeului arădean, fiind expus timp de o lună în expoziția de istorie din Palatul Cultural Arad, etaj 2 (intrarea dinspre Parcul Copiilor).
    "Piesa ilustrată reprezintă un vas zoomorf, în formă de berbec, descoperit în aşezarea epocii târzii a bronzului de la Şagu “Situl A1_1”. Pântecul vasului este decorat cu caneluri şi incizii dispuse vertical; coloana vertebrală şi coada sunt reprezentate prin nervuri crestate. Coarnele încovoiate sunt decorate cu mici crestături.
    Ochii sunt realizaţi printr-o mică incizie circulară; picioarele din faţă au reliefate şi copitele, printr-o mică crestătură. Gura vasului este dispusă în partea dorsalăa piesei. Vasul are o lungime de 19 cm, lăţime de 8,7 cm, înălţime de 10,6 cm, iar grosimea peretelui variază între 0,6 şi 0,7 cm. Remarcând priceperea desăvârşită a artizanului care a modelat această piesă din lut, ne întrebăm dacă acesta putea fi un locuitor al aşezării, ori poate un artizan itinerar, care îşi punea în practică abilităţile la solicitarea comanditarului?” - Dr. Victor Sava, arheolog expert (Complexul Muzeal Arad)

Reîntâlnire cu Raikin
Lumea și noi 


Teatrul de Miniaturi, Leningrad, U.R.S.S.
Moment din sceneta Bătrînețe frîmintată de Arkadii Raikin și R. Roma. 
Articol publicat în Revista Teatrul, nr. 10. Octombrie 1966.