luni, 17 iunie 2013


Avion, cu motor, ia-ma si pe mine-n zbor


Du-ma-n Cipru repejor !






   Sunt o persoana care, de la un timp, are ocazia sa calatoreasca cu avionul destul de des; de una-doua ori pe ani. Curse de regula transoceanice dar si continentale. Asa ca va pot relata o multime de istorisiri despre fiecare zbor, unele hazlii altele mai stresante. Caci fie vorba intre noi, exista un stres real cu fiecare astfel de ocazie.


   Gasesc bilet sau nu in perioada dorita si mai ales cu ce pret ? Cu cate bajage pot calatori, de care dimensiuni si in ce greutate ? Pot sta la geam sau catre culoarul exterior (asa cum doresc eu ca sa-mi intind picioarele) ? De cele mai multe ori, din comoditate sau nestiinta, lasam ca toate aceste intrebari sa-si afle raspunsul la ghiseul aeroportului, cu 2-3 ore inainte de imbarcare. Cu mai multe sau mai putine strangeri de inima si nervi la stomac. Sunt solutii pentru evitarea acestor neajunsuri ? Cu siguranta da ! Si una dintre ele ne este oferita de Paravion.ro

Paravion

   Aici puteti gasi cam tot ce va intereseaza in materie de curse aeriene. Poti sa-ti rezervi biletele de avion dorite si chiar folosi optiunea biletelor celor mai ieftine. Afli in ce hoteluri te poti caza la destinatie in functie de gust si de...buzunar. Esti informat despre promotii atat la biletele de avion cat si la cazarea de la hoteluri. Si nu doar atat,  Paravion.ro, iti ofera date despre numeroase oferte de turism (Litoral Romania, City Break sau Programul Seniori). Chiar si un blog are acest site ceea ce, nu-i asa, ne unge la inima pe cei din blogosfera.
   Cel mai important capitol il constituie, dupa gasirea unui bilet de avion conform preferintelor noastre, cel de Check-In Online (il gasiti la rubrica "zboruri"). 
   De ce este important sa apelezi la check-in online ? Iata doar cateva dintre motive:
  • Economisesti timp. In loc sa petreci minute bune in plus la aeroport, la ghiseul de imbarcare,   poti folosi acest timp in cu totul alte scopuri, in primul rand in interesul tau. 
  • Este mult mai confortabil; decat sa stai in picioare, la o un rand de mai multe persoane ( la fel de nerabdatoare ca si tine), poti sta confortabil acasa, intr-un fotoliu...Nu iti trebuie decat un computer si o conectare la retea.
  • Iti poti alege singur locul in avion. Lucru extrem de important, din varii motive. Unii prefera sa stea la geam. Pot admira "peisajul" si-si pot sprijini capul in timpul zborului mai lesne. Altii, ca mine, prefera sa stea la "exterior". Poti alege sa-ti iei loc spre coada avionului, la mijloc sau mai aproape de usa de coborare. Aici va pot da exemplul personal; am avut un zbor de peste Ocean cu escala in Germania. Diferenta dintre cele 2 curse era foarte mica si riscam sa pierd legatura spre casa. Am facut check-in online prin care mi-am ales locul dorit astfel incat am putut cobori printre primii si ajunge, cu succes, la imbarcarea in cursa dorita. Alergand un pic dar cu folos...
  • Ca observatie: fiecare companie aeriana are regulile ei. De regula poti face check-in online cu 24 ore inainte de plecare. Pot fi si 36 de ore...Este bine sa intrati pe site-ul companiei la care ati apelat sa verificati acest aspect.

    Ajuns aici ar trebui sa dau cateva explicatii cititorilor mei intrigati, probabil, de titlul postarii ("o fi luat-o razna, saracu !" si-or fi soptit unii dintre ei in barba). Randurile de fata sunt doar un raspuns la o provocare blogal initiative avand drept miza un city break in Cipru. Si daca as fi intrebat cu cine as face echipa as raspunde Istvan Bertalan. Pentru ca l-as cunoaste cu aceasta ocazie si poate m-ar invata cum sa-mi fac propriul blog mai atractiv si dinamic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu