marți, 15 ianuarie 2013

Centrul Cultural German, Institutul Francez


Expozitia: 

Germania si Franta - o jumatate de secol de prietenie si cooperare


Consiliul Judetean Timis, Timisoara


23 ianuarie - 20 februarie 2013





expo franta-germania

   Centrul Cultural German şi Institutul Francez, cu sprijinul Consulatului German Timişoara, deschid în data de 22 ianuarie 2013, la ora 18.00, în foierul sălii multifuncţionale a Consiliului Judeţean Timiş, expoziţia Germania şi Franţa – o jumătate de secol de prietenie şi cooperare.    
   Evenimentul are loc sub patronajul preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, şi va fi deschis de către directorul Institutului francez Timişoara, Theirry Sete, şi de Consulul Republicii Federale Germania la Timişoara, Klaus-Christian Olasz. Expoziţia are loc cu ocazia aniversării a 50 de ani de la semnarea tratatului de la Elysée. 
   Tratatul cooperării franco-germane a fost semnat în data de 22 ianuarie 1963 de  preşedintele de atunci al Franţei, Charles de Gaulle, şi cancelarul german Konrad Adenauer, la Paris, în palatul Elysée. Germania şi Franţa au devenit astfel cei mai importanţi parteneri europeni, stabilind prin tratat consultarea reciprocă în probleme precum politica externă, cea de securitate, cea privind tineretul şi cea culturală. 
   Expoziţia a fost concepută de Centrul de Informare şi Documentare al Ambasadei Germaniei de la Paris şi prezintă pe câte 26 de panouri în limba germană şi franceză dezvoltarea relaţiei franco-germane, considerată exemplară, precum şi reţeaua densă de cooperare. Prin texte informative, citate şi peste 60 de fotografii şi documente, este prezentată istoria ce precedă semnarea tratatului, semnarea acestuia precum şi o povestea de succes a împăcării pecetuluite prin tratat. Expoziţia poate fi vizită la sediul Consiliului Judetean Timiş de pe 23 ianuarie până pe 20 februarie 2013.
***ziuadevest.ro





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu