marți, 15 ianuarie 2013

Ziua Mondiala a Zăpezii



Vatra Dornei


20 ianuarie 2013






Ziua Mondială a Zăpezii, sărbătorită la Vatra Dornei, duminică, 20 ianuarie

   Duminică, 20 ianuarie 2013, în peste 200 de locaţii din 40 de ţări din întreaga lume se sărbătoreşte World Snow Day sau Ziua Mondială a Zăpezii, o zi în care copiii, tinerii, dar şi adulţii sunt invitaţi să participe la activităţile sportive pe zăpadă organizate sub egida Federaţiei Internaţionale de Schi.
   În România, printre localităţile în care se organizează World Snow Day 2013 va fi şi staţiunea Vatra Dornei. Începând cu ora 10.00, pe pârtia Parc de la Vatra Dornei, iubitorii sporturilor de iarnă vor putea lua lecţii gratuite de schi şi snowboarding, vor putea face snowtubing, vor putea participa la concursuri de schi sau la jocuri distractive pe zăpadă, sau vor putea admira demonstraţiile de snowboarding şi de schi realizate de instructorii de schi. 
   Aşa cum am aflat de la Petru Grigoraş, directorul Şcolii de schi Euroski, pe lângă facilităţile enumerate mai sus şi care se adresează tuturor celor care ajung pe pârtia Parc de la Vatra Dornei, vor fi organizate şi concursuri pentru schiorii avansaţi, dar şi pentru începători, concursuri de schi pentru copii, un carnaval pe schiuri şi multe alte  surprize. Toate persoanele antrenate în diverse activităţi sportive vor primi diplome de participare semnate de preşedintele Federaţie Internaţionale de Schi.
   Petru Grigoraş a declarat: “Fiecare activitate din cadrul World Snow Day - Vatra Dornei durează o oră, cu excepţia celor specificate altfel în program. Se pot înscrie la activităţi copiii şi părinţii acestora, indiferent de vârstă. Participarea la lecţiile de schi sau snowboard, cu monitori atestaţi, se face cu programare prealabilă la sediul Şcolii de Schi Euroski Vatra Dornei, pârtia Parc.Vă aşteptăm la Vatra Dornei la o zi memorabilă pe zăpadă.”
   Primii care au adus acest eveniment mondial în România au fost reprezentanţii Euroski - şcoala de schi a staţiunii Vatra Dornei, organizator oficial al World Snow Day, şcoala fiind acreditată de Federaţia Internaţională de Schi.
  Conform site-ului oficial www.world-snow-day.com, anul acesta Ziua Mondială a Zăpezii va fi sărbătorită la Păltiniş, Azuga, Predeal, Buşteni, Cavnic şi Vatra Dornei.
   În judeţul Suceava, evenimentul de duminică este organizat cu sprijinul Primăriei municipiului Vatra Dornei, Serviciului Salvamont şi al Asociaţiei Judeţene Sportul pentru Toţi Suceava, Orion Media şi Aqua Carpatica.
***monitorulsv.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu