miercuri, 7 octombrie 2015

Interferente culturale




Ganduri duhovnicesti


Preot Nicolae Constantin


Cercul Militar National, Bucuresti


8 octombrie 2015





    În perioada octombrie 2015 - mai 2016, în fiecare joi, la ora 17:15, Cercul Militar Național vă așteaptă să participați la expunerile și proiecțiile incluse în cele patru mari tematici: Culturi și civilizații, Gânduri duhovnicești, Anul 1916 - O adevărată bisectoare a Marelui Război și Un veac de cinematografie militară în România.
    Despre programul de religie și spiritualitate românească Gânduri duhovnicești, preotul Niculae Constantin, conferențiarul care susține tematica, ne mărturisește: "Experiența de peste șaptesprezece ani a dialogului cu credincioșii găzduiți de Cercul Militar Național este un tezaur de credință folositor oricarui păstor sufletesc. Am încercat în acești ani să navigăm prin apele necunoscutului căutandu-l împreună pe Dumnezeu. Corabia ne-a fost mișcată de dorința de a afla, de simplitate, de cotidian, de firesc, de bucuria comuniunii, de dragostea și dorul de transcendență. Am stat la taifas cu gândul la univers și ne-am regăsit echilibrul de ființe cosmice și copii ai creatorului. De câțiva ani încoace temele îmi sunt sugerate de cei prezenți în sala de conferințe. Ce oameni minunați! Le mulțumesc tuturor celor care vin să împărtășim bucuriile căutarilor sufletești și minunatelor gazde ale acestei fortărețe a culturii bucureștene. Și vă așteptăm la noile provocări ale spiritului!”
   Joi, 8 octombrie, începând cu ora 17:15, la Sala de Cinema, va fi prezentată prima expunere cu tema: Estetica faptului religios: lirica, melodia, arta vizuală. Efecte sufletești.
Intrarea liberă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu