miercuri, 7 octombrie 2015

Drumul spre Vozia




Lansare de carte


Parintele Mihai-Andrei Aldea


Libraria Sophia, Bucuresti


16 octombrie 2015




  Este surprinzător pentru mine să văd ce s-a întâmplat şi ce se întâmplă cu Drumul spre Vozia. Această saga a început ca un şir de basme pe care le spuneam – mai ales seara, desigur! – fetiţelor mele. La rugămintea lor – şi nu numai – au fost aşezate în scris şi închegate într-un roman… apoi în mai multe.
   Nu mă gândeam atunci la publicare. Cu atât mai puţin mă gândeam că, în lipsa oricărei reclame, va deveni un best-seller în România, ori că va fi tradus în alte limbi. Evident, nici că voi fi nevoit să povestesc unele din "tainele” creaţiei acestui basm – roman fantasy – saga.


***
   Un om cu totul deosebit, un mare scriitor şi un om care m-a încurajat mult, Oliviu Crâznic, mi-a cerut să îi răspund, printre altele, la o întrebare grea: cum s-au născut fluierele celor nouă blesteme?
   Întrebarea este grea pentru că naşterea lor nu a fost un accident, nici o inspiraţie de moment. Ea a fost, dimpotrivă, urmare a ascultării şi citirii basmelor româneşti de-a lungul anilor; cu fascinaţie, cu multă curiozitate şi, de ce să nu o spunem?, cu multă dragoste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu