vineri, 30 octombrie 2015

Cele mai frumoase cărți




Biblioteca Nationala a Romaniei


Bucuresti


5 noiembrie 2015





   Vă invităm să răsfoiți cele mai frumoase cărți din Romania din 2015, finalistele concursului național de design de carte, ediția a patra.
    Vernisajul expoziției și gala de premiere Cele mai frumoase cărți vor avea loc joi, 5 noiembrie, ora 19.00, la Biblioteca Națională a Romaniei din București.
    Anul acesta, juriul a acordat 7 premii, alături de o mențiune specială: MARELE PREMIU, Premiul pentru ilustrație, Premiul pentru carte pentru copii, Premiul pentru album, Premiul pentru carte în ediție limitată, Premiul pentru tânăr designer și Premiul pentru experiment tipografic. Premiul pentru tânăr designer este acordat de ICR şi Centrul Naţional al Cărţii şi constă în susținerea unei deplasări şi participarea unui artist la programul unui târg internațional de carte în străinătate. Premiul pentru experiment tipografic este oferit de tipografia Alutus și constă în susținerea unui exercițiu de producție. Membrii juriului au fost: Valéria Vanguelov, Arina Stoenescu, Angela Rotaru, Hajdú Áron Péter, Daniela Chiorean, Keszeg Ágnes si Barna Nemethi.
    Incluzând cărțile câștigătoare, expoziția reunește toate cele 34 de cărți finaliste, precum și 3 selecții speciale (selecția organizatorilor, selecția de cărți de artă, selecția de cărți ilustrate), alături de o selecție de cărți de copii realizate de editura Grasset Jeunesse din Franța.
    Conceptul expoziției semnat de curatorul Anca Verona Mihuleț permite publicului o interacțiune specială cu cărțile: "În colaborare cu biroul de arhitectură Atelier ad hoc, am conceput un mobilier din carton, gândit ca o structură organică şi versatilă, menit să contureze un spațiu mai intim și chiar mai vulnerabil în clădirea impunătoare a Bibliotecii, cu 2 stadii de existenţă. În primele 12 luni, sistemul de carton va susţine cărţi în expoziții organizate la Biblioteca Națională a României, după care va fi donat anticarilor de la Piaţa Universităţii, devenind un mobilier urban temporar, cu o istorie reactivă.”

Organizator: Asociația pentru Performanță și Cultură
Proiect cultural finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu