marți, 28 octombrie 2014

Prelectiunile Junimii




Lansare de carte


Viorel Ilisoi: Necunoscutul Mihai Codreanu


Muzeul Vasile Pogor, Iasi


30 octombrie 2014



Afis lansare si Prelectiunile Junimii cu Viorel Ilisoi

   Joi, 30 octombrie, începând cu ora 18:00, Muzeul Literaturii Române Iași organizează la muzeul Vasile Pogor ședința a XVIII-a din seria nouă a Prelecțiunilor Junimii.
   Seara va debuta cu lansarea volumului Necunoscutul Mihai Codreanu în prezența autorului Viorel Ilișoi. Volumul va fi prezentat de către cunoscutul profesor de jurnalism Daniel Condurache și criticul literar Bogdan Crețu. 
   Necunoscutul Mihai Codreanu face parte dintr-un proiect original inițiat de Muzeul Literaturii Române Iași și susținut de Consiliul Județean Iași, menit să promoveze muzeele literare ieșene și să pună în valoare patrimoniul literar.
   Apărut la Editura Muzeelor Literare, volumul reprezintă un reportaj literar de excepție despre ieri omul, azi muzeul Mihai Codreanu. Cu nas de fin detectiv, antrenat în sute de anchete jurnalistice asupra semenilor noștri contemporani, Viorel Ilișoi a intrat în Vila Sonet din Iași, a urmărit cu lupa obiectele, cărțile, fotografiile, trecutul poetului și a reușit să-l reînvie printre rânduri. Alert, cu multe informații știute doar de puțini cărturari, cu umor, cu tristețe, cu suflet, Viorel Ilișoi aduce la viață nu doar omul, ci și muzeul, într-o poveste captivantă, numai bună de dat la ziar, dar care face cât un roman.
    Seara de 30 octombrie de la muzeul Vasile Pogor va continua cu ședința a XVIII-a din seria nouă a Prelecțiunilor Junimii, Cum să iubești un poet, avându-l ca prelector pe Viorel Ilișoi, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați jurnaliști români, cu un portofoliu impresionant de reportaje și articole.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu