marți, 28 octombrie 2014

Târg de Sf. Andrei




Muzeul Național al Țăranului Român


București


31 octombrie - 2 noiembrie 2014




    Piața Tărănească și Meșter(Ești)! organizează din 31 octombrie până în 2 noiembrie 2014, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, din Şos. Kiseleff nr. 3, un nou târg țărănesc.
Programul este între orele 10.00 și 18.00, iar intrarea este liberă.

   De vineri până duminică, de dimineța până seara, peste o sută de producători și gospodari pricepuți, meșteri, artizani și negustori de obiecte vechi se vor aduna în curtea Muzeului Național al Țăranului Român.
   Se va coace pâine la cuptorul de lut, se vor înfășura sarmale, se va găti borș de pește, fasole cu ciolan și varză cu costiță, toate la fața locului și după rețete de altădată. Nu vor lipsi pastrama și mustul, grătarele și vinul fiert.
   Veți putea degusta: brânzeturi, cașuri și cașcavele argeșene, afumăturile de porc și curcan de la Buzău, Cozonac Domnesc și Cozonac Bujor, plăcinte întinse cu mac, dovleac, mere, vișine dar și poale-n brâu, ciocolată de casă, halviță și prăjituri tradiționale, turtă dulce și covrigi, dulcețuri și zacuști, siropuri, miere, ceaiuri și plante aromate de grădină, murături, baclavale, cafea la nisip și cașcavaluri olandeze.
   Pentru cunoscători și colecționari, sunt antichități țărănești și mobilier în curtea interioară: porțelanuri, ceasuri, ibrice, sfeșnice, tablouri, aparate foto, patefoane, cărți, țesături, costume populare și ștergare vechi, care de lemn, lăzi de zestre, dulapuri și mobilier țărănesc.
    Li se alătură meșteri si artizani din toate zonele țării: sticlari, iconari, olari, fierari, cojocari, cofetari, țesătoare, cioplitori, pielari, împletitoare, rudari, încondeietoare cu: obiecte din lemn, alamă, lână impâslită, ceramică, ţesături, jucării din lemn si pânză, podoabe, ouă încondeiate, mobilier pictat, icoane, casete pictate sau decorate cu tehnica șervețelului, bijuterii din piele sau din pietre semiprețioase, căciulițe croșetate, vestimentație și fel de fel de obiecte realizate cu multă migală.

Detalii:
Corina Berariu - Events Manager
Tactic Events
Tel: 0744 860 082
Fax: 031 424 34 88
E-mail: corina@tacticevents.ro
https://www.facebook.com/ptaraneasca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu