marți, 28 octombrie 2014

Legende, basme si poveşti din Scheii Brasovului si de pe alte plaiuri româneşti




Lansare de carte


Biblioteca Judeteana George Baritiu, Brasov


29 octombrie 2014




   Va invitam la lansarea volumului Legende, basme si poveşti din Scheii Braşovului si de pe alte plaiuri româneşti ce va avea loc miercuri, 29 octombrie 2014, la mansarda Casei Baiulescu, de la ora 18.00.
    Legende, basme si poveşti din Scheii Brasovului si de pe alte plaiuri româneşti este un proiect editorial realizat de Biblioteca Judeteana Brasov, in parteneriat cu Uniunea Junilor si finantat de Administratia Fondului Cultural National.
    Poveştile descoperite de etnograful şcheian Gheorghe Pitiş şi cele culese în perioada recentă de la bătrânii din Şchei, repovestite copiilor din Braşovul zilelor noastre de catre istoricul dr Alexandru Stanescu, îmbogăţesc patrimoniul imaterial naţional cu poveşti nemaiauzite ca: Aramza, Trei lămâi, Coase şi chindiseşte, Povestea lui Dumnezeu, Trei fraţi, Ţugui al Babii ş.a. Prin intermediul lor, fabuloasa lume a basmelor şi poveştilor va fi populată cu personajenoi ca frumoasa şi iscusita Aramza, prinţesa roşcată, născută dintr-o sămânţă de portocală, Peneş Împărat, Ţugui al Babii, Împăratul cu Ursul de fier, Împăratul Peştilor, Buhaiul Pustiilor ş.a.
***Consortiul Cultural Corona

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu