miercuri, 9 octombrie 2013

Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic




Muzeul Olteniei


Ziua Constelatiilor Romanesti Traditionale


Sectia de Stiintele Naturii, Craiova


10 octombrie 2013





  Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, ca parteneri în cadrul Proiectului cultural Constelaţii româneşti tradiţionale - etapa naţională organizează Ziua Constelaţiilor Româneşti Tradiţionale în sala de conferinţă a secţiei din str. Popa Şapcă nr. 8 pe 10 octombrie 2013, ora 12,30.

Activitatea va consta în:

- videoproiecţii având ca temă Universul şi structurile sale prezentate de lector univ. dr. Emil Marinescu de la Departamentul de Geografie din cadrul Facultăţii de Matematică şi Ştiinţe ale Naturii a Universităţii din Craiova;
- lectură privind promovarea şi valorificarea elementelor specifice viziunii populare româneşti asupra cerului prezentată de muzeograf dr. Olivia Cioboiu;
- vizionarea filmelor digitale rezultate din prima ediţie a proiectului urmată de lecturi publice pe tema constelaţiilor româneşti tradiţionale (ZIUA CONSTELAŢIILOR).

  La manifestare vor participa studenţii Departamentului de Geografie a Facultăţii de Matematică şi Ştiinţe ale Naturii a Universităţii din Craiova coordonaţi de lector univ. dr. Emil Marinescu şi elevii Colegiului Naţional Carol I îndrumaţi de profesorii de la catedra de biologie, dr. Carmen Ciuculescu şi dr. Camelia Simeanu.
  Acţiunea coordonată de dr. Olivia Cioboiu, muzeograf în cadrul Secţiei de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, coincide cu perioada în care au loc manifestări cultural-educative dedicate Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic (4-10 octombrie), sărbătoare internaţională a ştiinţei şi tehnologiei şi a contribuţiilor acestora la îmbunătăţirea condiţiei umane. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu