luni, 30 septembrie 2013

Octombrie - Luna colecționarului




Muzeul Județean Teleorman


Expoziția: Colecții și Colecționari


Alexandria


ediția a II-a, 1 - 26 octombrie 2013




   Muzeul Judeţean Teleorman va deschide marţi, 1 octombrie 2013, ora 11.00, expoziţia Colecţii şi Colecţionari. Manifestarea se înscrie în cadrul celei de-a II-a ediţii a Proiectului Expoziţional intitulat Octombrie - Luna colecţionarului. 
  Ca şi anul trecut, proiectul a fost lansat şi s-a derulat după un calendar bine stabilit. Astfel, până la data de 6 septembrie au fost primite fişele de înscriere, iar în perioada 10-20 septembrie a avut loc selecţia exponatelor, în funcţie de ordinea înscrierii, a relevanţei temei şi colecţiei propuse şi a spaţiului expoziţional disponibil.
  Pentru expoziţia din acest an s-au înscris 23 de colecţionari din Alexandria, Peretu, Braşov şi Bucureşti, cu vârste cuprinse între 5 şi 90 de ani. Aceştia au adus obiecte dintre cele mai deosebite, colecţionate de-a lungul timpului. Astfel, cei care vor trece pragul expoziţiei vor putea admira de la "clasicele” colecţii de numismatică, medalistică şi insignografie, la colecţii de gume de şters, creioane, evantaie, melci şi scoici, capace de sticle, ambalaje de tutun şi pipă, cartele telefonice etc. Poate că unul dintre cele mai interesante exponate îl constituie unul documentar, ce vizează un aspect al istoriei locale, dedicat lui Petre Stroescu – învăţător, revizor şcolar, publicist – la împlinirea a 65 de ani de la moarte.
  Expoziţia Colecţii şi Colecţionari va rămâne deschisă până la data de 26 octombrie a.c.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu