joi, 4 iulie 2013

Jazz si poezie romaneasca





Prezente romanesti peste hotare


Festivalul Literar al Sardiniei


Gavoi, Italia


editia a X-a, 4 - 7 iulie 2013



A treia participare a României la Festivalul Literar al Sardiniei

   Ediţia din acest an, cea de-a X-a, se va desfăşura în perioada 4-7 iulie. Pentru a marca ediţia aniversară din acest an, dar şi pentru a asigura o cât mai mare vizibilitate institutelor cu care colaborează, organizatorii au propus un proiect inedit şi anume ca tradiţionalul concert inaugural al Festivalului să reunească muzicieni de jazz din ţările care sunt reprezentate printr-un institut de cultură, la care se vor adăuga şi doi muzicieni italieni. 
  Titlul acestuia este Concert pentru Europa la Gavoi. Concertul va avea loc joi, 4 iulie, ora 22:00, la Giardino Comunale – Binzadonnia şi va fi susţinut de o formaţie compusă din: Christopher Dell, vibrafon (Germania prin Institutul Goethe de la Roma); Gavino Murgia, saxofon (Italia); Nicolas Simion, clarinet (România prin Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia); Maciej Fortuna, trombă (Polonia prin Institutul Polonez de Cultură de la Roma); Lelio Giannetto, bas (Italia), Wolfgang Reisinger, baterie (Austria prin Forumul Cultural Austriac de la Roma). Cei şase muzicieni vor da viaţă unei producţii muzicale originale studiată special pentru această manifestare.
   Duminică, 7 iulie, începând cu ora 17:15, în piaţa Mesubidda din Gavoi, în cadrul secţiunii Scrieri poetice, poeta Ruxandra Cesereanu va participa împreună cu poetul austriac Karl Lubomirski la un dialog moderat de Chiara Valerio, scriitor  şi critic literar. La eveniment va participa şi Giovanni Magliocco, traducătorul poetei în limba italiană şi cercetător al operei poetice a acesteia.   
   Evenimentul se va încheia cu un scurt recital de poezii din opera celor doi poeţi invitaţi în lectura actorului Alessandro Melis.
   Dupa cum mentioneaza Institutul Cultural Roman din Venetia (cel care a redactat si acest material) este ce-a de-a treia participare romaneasca la aceasta prestigioasa manifestare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu