joi, 4 iulie 2013

Confesiunea lui Enric




Arta plastica contemporana romaneasca


Matei Enric


Expozitia: Ardere de tot


Sala Constantin Brancusi, Palatul Parlamentului, Bucuresti


15 iulie - 2 august 2013








Matei Enric (născut în 1978) trăiește și lucrează în București. Între expozițiile recente la care a participat, menționam: expoziția personală “Solve et Cogula” la Galeria Alchemia (curator Mădălina Mirea),  expoziția “Agapa” (curator Francois Launay), expoziția "Identități" la Institutul Francez din București (curator Armelle de Saint Dezauzie), a cincea ediție a EU Open House – Ambasada Română din Washington și Biblioteca din Cleveland Park ( SUA) în 2011, și  expoziția "A Symphony of Symbolism" la Agora Gallery (New York, SUA) in 2008. Tot în 2008 a avut loc si expoziția personală "Gotic" de la Galeria La Perne (curator Cosmin Năsui).


Plecând de la o formulă consacrată în Vechiul Testament, ce definește jertfa arderii-de-tot,  Matei Enric sondează profunzimile intime ale acestui ritual de purificare. Interpretarea se face într-o nota mai amplă, situându-se în raport cu starea omului contemporan. Discursul plastic, scoate în relief o trauma a fiecăruia dintre noi. Omul contemporan, pierdut într-un labirint al istoriei, sub presiunea timpului ce se scurge împotriva sa, încearcă să protejeze și să profite, într-o lupta ce știe că este deja pierdută. În această viziune, artistul înfățișează omul mistuit de propria dorința de viață. Această patimă devine propriul rug, ardere totală, mod de a fi ce este înscris în ființa lui, destin și destinație. Natura lui fiind astfel, omul nu se poate împotrivi sau eschiva în nici un chip.
Lucrările sunt precum o confesiune. Mărturie a artistului despre sine însuși, și despre pasiunea sa pentru artă, ce se transformă, în momentul creației, în ardere-de-tot.


Vă așteptăm să participați la vernisajul expoziției ce va avea loc Joi, 18 iulie, ora 17.30 la Sala “Constantin Brâncuși” -  Palatul Parlamentului . Expoziția poate fi vizitată în perioada 15 iulie – 2 august.


http://matei-enric.blogspot.ro/

   Matei Enric (născut în 1978) trăiește și lucrează în București. Între expozițiile recente la care a participat, menționam: expoziția personală Solve et Cogula la Galeria Alchemia (curator Mădălina Mirea), expoziția Agapa (curator Francois Launay), expoziția Identități la Institutul Francez din București (curator Armelle de Saint Dezauzie), a cincea ediție a EU Open House – Ambasada Română din Washington și Biblioteca din Cleveland Park ( SUA) în 2011 și expoziția A Symphony of Symbolism la Agora Gallery (New York, SUA) in 2008. Tot în 2008 a avut loc si expoziția personală Gotic de la Galeria La Perne (curator Cosmin Năsui).
  Plecând de la o formulă consacrată în Vechiul Testament ce definește jertfa arderii-de-tot, Matei Enric sondează profunzimile intime ale acestui ritual de purificare. Interpretarea se face într-o nota mai amplă, situându-se în raport cu starea omului contemporan. Discursul plastic scoate în relief o trauma a fiecăruia dintre noi. Omul contemporan, pierdut într-un labirint al istoriei, sub presiunea timpului ce se scurge împotriva sa, încearcă să protejeze și să profite într-o lupta ce știe că este deja pierdută. În această viziune, artistul înfățișează omul mistuit de propria dorința de viață. Această patimă devine propriul rug, ardere totală, mod de a fi ce este înscris în ființa lui, destin și destinație. Natura lui fiind astfel, omul nu se poate împotrivi sau eschiva în nici un chip.
  Lucrările sunt precum o confesiune. Mărturie a artistului despre sine însuși, și despre pasiunea sa pentru artă, ce se transformă, în momentul creației, în ardere-de-tot.
  Vă așteptăm să participați la vernisajul expoziției ce va avea loc joi, 18 iulie, ora 17.30, la Sala Constantin Brâncuși - Palatul Parlamentului . Expoziția poate fi vizitată în perioada 15 iulie – 2 august.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu