joi, 7 februarie 2013

Expozitia: Evolutia armamentului



Muzeul National al Unirii


Alba Iulia


7 februarie - 7 martie 2013






   Peste 1.ooo de arme, de o foarte mare valoare, care acoperă peste 6.000 de ani de istorie, vor fi expuse în cadrul instituţiei. Piesele  fac parte din cea mai importantă colecţie privată de arme din Europa de Est, care aparţine colecţionarului moldovean Petru Costin. 
   Printre cele peste 1.000 de piese se regăsesc  numeroase tipuri de arme albe (topoare, vârfuri de săgeți, de lance, de suliță, baltage, buzdugane, pumnale, săbii etc ) și obiecte de harnașament (zăbale, catarame, chingi, scări de șa).  Astfel, de la topoare din silex cu o vechime milenară până la baionete militare de secol XX, vizitatorul poate avea in faţă o istorie vie, neîntreruptă a ingeniozităţii umane.
    La deschiderea oficială a expozitiei a fost prezent si dl. Petru Costin – colecționar și director al Muzeului Serviciului Vamal din Republica Moldova, autorităţi din Raionul Ialoveni, Republica Moldova şi autorităţi locale.
    Evenimentul este organizat de: Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Raional Ialoveni (Republica Moldova), Serviciul Vamal (Republica Moldova), Camera de Comerț (Republica Moldova), Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Alba, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia și Asociaţia „Prietenii Muzeului” Alba Iulia. (ziarul.unirea.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu