Intamplari culturale La Mal
Restaurantul La Mal, Constanta
editia a III-a, 7 februarie 2013
În Constanţa se simţea nevoia unor întâlniri culturale... mai altfel, mai consistente, dedicate unui public mai pretenţios, mai deschis către evenimente nonconformiste, unicat. Aceasta este ideea de la care au plecat cei doi "autori” ai proiectului La mal, poeta Alina Pachiţanu - psiholog de profesie şi Bogdan Papacostea, când au dat startul întâlnirilor. De altfel, cei doi sunt şi iniţiatorii celuilalt proiect de succes, Căldură, continuat acum de poetul Yigru Zeltil.
"Am mers pe un proiect mai... pretenţios, mai consistent, deoarece se simţea nevoia unor astfel de întâlniri, care "să spună” ceva în peisajul local, să fie atrăgătoare, pasionante, nu doar nişte întâlniri formale, organizate de persoane angajate să facă acest lucru”, a spus Bogdan Papacostea. Atrăgătoare, pasionantă şi nonconformistă a fost şi cea de-a treia întâlnire La mal de pe 7 februarie, organizată, ca şi în joile precedente, la restaurantul La Mal din portul turistic Tomis.
În cadrul întâlnirii a fost lansat volumul colectiv Poveştile Duniazadei, ale sclavei sale, Raşazada şi ale regelui Şahzaman, apărut în 2012, la editura Tracus Arte, sub coordonarea Ruxandrei Cesereanu. La realizarea volumului, o continuare a faimoaselor 1001 de nopţi a contribuit şi Bogdan Papacostea. De altfel, contribuţia sa la realizarea "poveştilor orientale” constituie un pretext bibliofil: o carte de colecţie, în ediţie limitată, creată de Alina Pachiţanu, care va reuni cele şase poveşti ale lui Papacostea. Poveştilor Duniazadei, ale sclavei sale, Raşazada şi ale regelui Şahzaman au fost recenzate de catre lect. univ. dr. Angelo Mitchievici, iar creaţiile lui Bogdan Papacostea au fost rostite de catre Mircea Pânzaru.
***telegrafonline.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu