joi, 11 octombrie 2012

A locui în iubire



Arta plastică contemporană românească


Lansare de carte


Elena Surdu - Stănescu


Galeria Dialog, Primăria sectorului 2, București


10 octombrie 2012





   Artista plastică Elena Surdu - Stănescu face o nouă surpriză celor care îi iubesc şi apreciază opera, la mai puţin de o lună de la vernisajul ultimei sale expoziţii: lansarea miercuri, 10 octombrie, la Galeria Dialog a Primăriei Sectorului 2, a unui voluminos album personal. Este vorba de albumul A locui în iubire, o ambiţioasă lucrare atipică, de aproximativ 300 de pagini ce cuprinde imagini color ale operei sculptoriţei alături de un inedit Curriculum Vitae cu multe fotografii.
    Prima parte a lucrării este destinată imaginilor care însumează portretistica propriu-zisă, portretele alegorice şi universul iubirii sugerat de cuplurile realizate în bronz. Pe de altă parte, cea de-a doua parte a albumului este o ilustrare a principalelor momente din viaţa sculptoriţei – studenţia, familia, vernisajele, prietenii, dând o notă particulară unui tot unitar.
    Alături de primarul Neculai Onţanu şi de consilierul artistic Ruxandra Garofeanu, la lansarea de carte au susţinut alocuţiuni ziarista Veronica Marinescu şi Marius Tiţa, redactor şed Radio România Internaţional.
    Doamna Veronica Marinescu a vorbit despre fantezia şi puterea de muncă a artistei care "suferă de un sindrom al muncii care o însoţeşte tot timpul”, ce o ajută în realizarea unei 
adevărate opere de artă. Demnă de remarcat, în opinia redactorului şef Marius Tiţa, este prezentarea grafică a fotografiilor albumului care surprind detaliile sculpturii Elenei Stănescu.    "Acest album, de fapt, nu este o expresie a maturităţii sale personale, ci consider că este o expresie a deplinei sale copilării” – a conchis domnul Marius Tiţa.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu