miercuri, 10 octombrie 2012

Cu Caragiale de la Washington la București



Anul Caragiale


Expoziție de fotografie și bandă desenată


Biblioteca Națională a României, București


10 - 31 octombrie 2012





Organizatori: Biblioteca Naţională a României, Galeria Danaart Gallery .
Manifestare desfasurata in cadrul Anului Caragiale
Adresa: Bd. Unirii nr. 22, sector 3
Vernisaj: joi, 11 octombrie 2012, ora 18.00

Expozitia cuprinde: 

    Imagini din piesa de teatru O noapte furtunoasă, jucată la Washington (regia: Toma Enache, actori ai Teatrului Național din București) şi la Bucureşti (Teatrul Masca) 

- Madalina Corina Diaconu - 

   Mădălina Corina Diaconu s-a născut şi a crescut în Bucureşti. Este absolventă a secţiei de Grafic Design de la Universitatea Tibiscus din Timişoara şi a Academiei de Artă din Bucureşti. A locuit 16 ani în Washington DC, unde s-a dedicat jurnalismului, devenind corespondent de presă atât pentru ziarele din România, cât şi pentru ziarele româneşti din SUA. În aceşti ani a colaborat cu TV Chicago, Antena 1, PRO TV şi Radiodifuziunea Română. În prezent este preşedinta Clubului Presei Transatlantice, reporter la Radio România Cultural, redactor la Radio Prodiaspora și s-a restabilit în oraşul natal, Bucureşti.

"Fotografiile mele NU sunt artistice ! Sunt imagini de care un jurnalist se foloseşte la ilustrarea articolelor sale ! Ele pot fi împărţite în două categorii: fotografii făcute intenţionat, atunci când am povestea şi-mi trebuie doar ilustrarea ei, şi fotografii făcute la inspiraţie, spontan, atunci când ochiul surprinde un moment, din care se naşte povestea !” Mădălina Corina Diaconu.

    Pagini din volumul O scrisoare pierdută în benzi desenate

 - Mihai Grajdeanu - 


   Născut la Mangalia și stabilit în Bucureşti, Mihai Grăjdeanu a început să deseneze încă din timpul grădiniţei. Copil fiind, a participat la concursurile de desene pe asfalt de la Constanţa, iar mai târziu la saloanele şi festivalurile naţionale şi locale de benzi desenate. În prezent este autorul a câtorva volume de benzi desenate: Legendele Dacilor – Piatra Sacră; Ciutanul (vol. 1), primul roman grafic românesc despre fotbal, Istoria alternativă a literaturii române în benzi desenate; După gratii, prima bandă desenată pentru deţinuţii din penitenciarele din România; O scrisoare pierdută, prima adaptare în benzi desenate a unei piese a marelui dramaturg I.L.Caragiale. De asemenea editează revista on-line pentru copii Atelier BDşi este autorul programului Artă la Pachet. În prezent a definitivat volumul al doilea al romanului grafic Ciutanul, urmând ca acesta să vadă lumina tiparului odata cu găsirea unei edituri.
***Material realizat dupa libersaspun3netmedia.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu