Diaspora romana
Bucatarul sef Ovidiu Pop
OVY Transylvanian Bakery, Chicago, S.U.A.
Octombrie, 2012
"Maratonul culinar si muzical de 10 ore este ceva nou pentru comunitatea romaneasca si sunt sigur ca aceasta atmosfera de sarbatoare romaneasca intr-o ambianta foarte placuta si eleganta merita atentia si timpul dumneavoastra. Ma bucur ca aceasta initiativa a fost imbratisata de multi artisti si interpreti ce continua sa promoveze muzica traditionala romaneasca.
Va invit pe toti romanii la acest eveniment special cu rugamintea de a va rezerva biletele inainte pentru a ne putea pregati adecvat si a nu avea surprize.
Pentru aceasta este necesar sa ma sunati la telefon: (847) 675-7715, iar celor ce vin sa-si ridice biletele de la cofetaria OVY Transylvanian Bakery le voi oferi si o surpriza apetisanta dulce!
Trebuie sa ne obisnuim cu faptul ca orice pregatire implica efort si sacrificiu si nu in ultimul rand necesita si o anume cantitate de produse alimentare adecvata. Trebuie sa ne obisnuim fiecare cu simtul responsabilitatii oferind sprijin organizatorilor prin simplul fapt ca ne asiguram locul si participarea cumparand biletele in avans. In felul acesta participantii transmit un semnal de incurajare si sprijin facilitand o mai buna organizare.
Am incercat oarecum si cred ca am reusit sa arat deja multora dintre dvs. ca nu sunt un simplu bucatar amator pasionat ci unul care pe de-asupra pasiunii are si o pregatire profesionala in domeniu. Am organizat in luna mai a acestui an, la biserica Sfanta Maria, o seara romaneasca pentru romani si prieteni care a fost o reusita. Oamenilor le-au placut atmosfera, mancarea, muzica, asa ca la final au spus ca-si mai doresc astfel de seri.
Asa am ajuns ca in luna Octombrie sa organizez pentru prima data la Chicago Balul Traditiilor Culinare Romanesti, in cadrul caruia vreau sa fac mancare traditionala romaneasca primordial la ceaun, gratar si la protap. Stiu ca va fi ceva nou si nadajduiesc ca initiativa si efortul sa fie apreciate.
Am regretul ca noi comunitatea romaneasca nu suntem tot atat de uniti ca altii si nu avem suficiente evenimente organizate la o inalta tinuta. Nu este indeajuns sa avem doar un eveniment pe an care sa ne reprezinte in comunitate dar si in afara ei. Trebuie sa insistam pe calitate si organizare, trebuie sa aratam tuturor faptul ca romanii sunt o comunitate ce merita respectata si nu putem sa ne multumim doar cu kitch-uri.
Imi doresc un eveniment elegant de gala, unde fiecare participant se simte cu adevarat nobil, indiferent din ce regiune sau familie provine, indiferent de ce meserie are. De la primirea fiecaruia in sala festiva, la genul de mancare servita si calitatea ei, dar si muzica buna, toate acestea sa fie cat se poate de unice in cel mai bun sens al cuvantului. Vreau ca Balul Traditiilor Culinare Romanesti sa devina un eveniment dorit, asteptat si un obicei de renume la care spuma comunitatii romanesti sa se simta bine alaturi de prieteni si familie.
Pentru cei ce aleg sa participe la eveniment, le transmit rugamintea de a depune tot efortul pentru a sosi la timp ca sa putem incepe dupa cum ne-am planificat la ora 3 dupa amiaz. Pentru buna desfasurare a programului si a servitului atator feluri de mancare selecta, este important sa ne desfasuram in timpul propus. Credeti-ma ca nu veti regreta timpul petrecut impreuna deoarece atat mancarea cat si muzica live, intreaga atmosfera selecta, va vor face sa uitati de timp si sa va simtiti cu adevarat bine.
Va astept pe toti cu drag sa petrecem impreuna si sa ne simtim cu adevarat ”romaneste”, in cel mai bun sens al cuvantului!
Va solicit si apreciez sprijinul dumneavoastra in mediatizarea acestui eveniment cu totul unic!
VA MULTUMESC TUTUROR SI VA ASTEPT CU DRAG !"
Ovidiu Pop - Bucatar Sef / OVY Transylvanian Bakery
***Stire preluata de la romaniantribune.net (ziarul romanilor americani editat la Chicago)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu