marți, 13 iulie 2021

Comorile Cracoviei

 


Muzeul Municipiului București 


13 iulie 2021




   Monumente de talie mondială, povești fascinante, atmosfera de neuitat a pieței din Cracovia, dar și arhitectura modernă deosebită sunt semne distinctive ale orașului Cracovia, unul dintre cele mai frumoase orașe din Polonia. Le puteți descoperi vizitând expoziția Comorile Cracoviei, prezentată începând de astăzi pe gardul Palatului Suțu (Bd Ion C. Brătianu, nr 2).

   Expoziția Comorile Cracoviei, pregătită de Centrul Internațional de Cultură al orașului și elaborată, în versiunea românească, de Institutul Polonez / Instytut Polski w Bukareszcie, este o poveste despre orașul – sediu al regilor polonezi, fostă capitală a țării, tezaur de opere de artă și suveniruri naționale înscrise într-un ansamblu arhitectural unic.

    Cracovia este unul dintre cele mai vechi centre universitare europene, oraș al poeților, scriitorilor și artiștilor, fiind, în Evul Mediu, una dintre cele mai importante metropole din Europa Centrală. Cosmopolit, multicultural, deschis inspirațiilor din afara țării, acesta a rămas, totuși, cel mai polonez oraș din Polonia.

    Expoziția, spun autorii, poate fi o cheie pentru a înțelege fenomenul popularității Cracoviei în rândul turiștilor din întreaga lume. Așa că dacă treceți prin Piața Universității nu ratați să descoperiți și voi comorile acestui oraș!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu