joi, 20 mai 2021

Târgul de miere

 


Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti 


București


prima ediție, 22 - 23 mai 2021




    Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti vă invită, în perioada 22 – 23 mai 2021, la prima ediție a Târgului de miere. Evenimentul este dedicat sărbătoririi Zilei Internaționale a Albinei, marcată în fiecare an pe 20 mai și va cuprinde o serie de întâlniri cu apicultori veniți din toată țară pentru a ne vorbi despre beneficiile mierii și importanța albinei pentru întreaga omenire. Albert Einstein obişnuia să spună că "atunci când albinele vor dispărea de pe suprafaţa Pământului, omul va mai avea doar patru ani de trăit".

   Pe 23 mai, va fi prezentată cartea Veceslav Harnaj, dedicată personalității celui care a pus bazele apiculturii românești moderne și nu numai. Între 1964-1974, Veceslav Harnaj a realizat în România un complex apicol unic în lume: un Combinat Apicol, un Institut de Cercetare și Producție pentru Apicultură, un Liceu Apicol, un Institut Internațional de Tehnologie și Economie Apicolă. Asociația Crescătorilor de Albine din România a fost, la vremea să, prima asociație profesională din lume de drept privat care dispunea de un institut de cercetare și de o unitate de producție.

    Evenimentul de la Muzeul Național al Satului va cuprinde și o serie de ateliere pentru copii și întâlniri cu meșterii artizani.

   Ziua mondială a albinelor a fost instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în anul 2017, la propunerea Asociaţiei Apicultorilor din Republica Slovenia pentru a evidenţia importanţa albinelor pentru umanitate şi pentru a atrage atenţia asupra necesităţii protejării acestora, dar şi a altor polenizatoare. Dată aleasă reprezintă ziua de naştere a lui Anton Jana (20 mai 1734 - 13 septembrie 1773) considerat un pionier şi un expert important al apiculturii moderne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu