joi, 20 mai 2021

Paul Neagu. Die Retrospektive

 


Prezențe românești peste hotare 


Paul Neagu 


Kunstmuseum Liechtenstein 


16 mai 2021




   Pe data de 16 mai s-a deschis la  Kunstmuseum Liechtenstein prima retrospectivă internațională dedicată operei artistului Paul Neagu (1938-2004), unde Muzeul Național de Artă al României participă cu 50 de lucrări de grafică (desen și litografie).

   Născut în România, artistul a lucrat și a trăit în Londra, din 1971 până la moartea sa. Este considerat un artist universal care a abordat diferite medii artistice, de la sculptură, plastică, desen până la performance și instalații experimentale.

   Lucrările lui Paul Neagu se găsesc în numeroase muzee sau colecții din întreaga lume, cum ar fi Marea Britanie (Tate Britain, Victoria and Albert Museum, Scottish National Gallery – Edinburgh, Arts Council, The Henry Moore Foundation, Goodwood etc), Germania, Elveția, Canada, Statele Unite (Philadelphia Museum of Art, Chicago Art Institute),  Japonia (Fukuoka Museum, Toshigi Museum), România (Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național de Artă Contemporană, Muzeul Banatului etc).

   Expoziția Paul Neagu. Die Retrospektive este curatoriată de Georg Schöllhammer, Magda Radu și Friedemann Malsch, expunerea și reconstituirile fiind semnate de Johannes Porsch.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu