joi, 11 martie 2021

La ceas aniversar

 


Arta plastică contemporană românească


Vasile Varga


Muzeul Orașului Lipova 


13 martie - 30 august 2021




    Sâmbătă, 13 martie 2021, începând cu ora 16:00, Muzeul  Orașului Lipova va găzdui vernisajul expoziției care va cuprinde diverse lucrări în pastel, tablouri, note și studii de cromatologie, toate aparținând colecției personale a celui care a fost Vasile Varga (fragment din comunicatul Primăriei Lipova)

    La 100 de ani de la nașterea pictorului Vasile Varga (n. 14 martie 1921, satul Ususău, județul Arad - d. 22 iunie 2005, Lipova) ne vom revedea în jurul câtorva din picturile sale în Muzeul Orașului Lipova.

   Vasile Varga și Eleonora Costescu au lăsat orașului Lipova o colecție impresionantă de artă expusă permanent în acest muzeu (alcătuită din pictură românească modernă, pictură din școlile italiană, flamandă, engleză, franceză, maghiară, piese de artă decorativă, argintărie, porțelan, sticlă, mobilier).

   Familia Costescu-Varga a donat și o colecție de carte bibliotecii din oraș. Sperăm ca în curând și această bibliotecă să poată fi din nou deschisă publicului. Tot în urma acestei familii a rămas o casă - atelier pe care ei ar fi dorit să o știe deschisă. Un loc unde studiile de cromatologie și istorioa artei realizate de cei doi, să își găsească continuatori.

    Soții Costescu-Varga își merită locul lângă Sever Bocu și vechii întemeietori de biserici, cetăți și mânăstiri ai comunității din Lipova-Radna.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu