joi, 11 martie 2021

Obiectul lunii - Propilee Literare

 


Muzeul Național Bran


martie 2021




    Pentru că luna martie este luna primăverii, luna în care totul renaște la viață, dar mai ales, luna dedicată femeilor din întrega lume, Muzeul Național Bran dorește să vă prezinte prin intermediul obiectului lunii câteva povețe uimitoare transmise de către cea mai iubită, dar și invidiată femeie din Europa, Regina Maria a României, nouă tuturor.

    Acestea se regăsesc în cartea intitulată Propilee Literare – Anul I, 1926, care face parte din Colecția Regală.

    Coperțile și cotorul cărții sunt din carton, învelite cu piele de culoare albastru închis. Pe prima copertă este monograma aurită a reginei, iar pe cotor, titlul cărții – de asemenea aurit. Dimensiunile acesteia sunt: L – 31,5 cm și LA – 24,5 cm.



    Ca scriitor, regina a reușit dintotdeauna să evoce frumusețea și să transmită fiorul, ceea ce întâlnim în cele câteva sfaturi din această revistă, care ne îndreaptă spre optimism – "Mai ales în vreme de răstriște, acest optimism îți este de folos". Ele sunt adevărate și amuzante, sincere și utile, pentru cei care au ochi să le vadă și urechi care să le asculte.

    Dacă obiectul lunii martie, ție prieten drag ți-a adus aproape de suflet povețele reginei, "Te asigur că vei simți aceeași plăcere ca și atunci când ai deslega o ghicitoare de cuvinte încrucișate. Încearcă.”

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu