sâmbătă, 29 iunie 2019

Ștefan cel Mare și eternitatea faptelor sale




Manifestare cultural - științifică 


Băcăoani 


7 iulie 2019




    Cu ocazia împlinirii a 515 ani de la trecerea din istorie în veșnicie a măritului voievod Ștefan cel Mare al Țării Moldovei (1457-1504), Muzeul Județean Ştefan cel Mare Vaslui – alături de Consiliul Județean Vaslui, Centrul Militar Județean Vaslui, Brigada 15 Mecanizată Podul Înalt Iași și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui – organizează, ca de fiecare dată, o amplă manifestare cultural-științifică, intitulată Ștefan cel Mare și eternitatea faptelor sale. 515 ani de la trecerea sa în veșnicie. 
    Aceasta se va desfășura în data de duminică, 7 iulie 2019, începând cu ora 17:00, la Ansamblul monumental Podul Înalt din satul Băcăoani (comuna Munteni de Jos, județul Vaslui).

Manifestarea se va desfășura după următorul program:

– Slujbă de Tedeum și Ceremonial militar – cu participarea preoților din Protopopiatul Vaslui, a militarilor din Brigada 15 Mecanizată Podul Înalt Iași, precum și a militarilor din garnizoanele Bârlad și Huși
– Alocuțiuni ale oficiliatăților și invitaților
– Vernisajul Expoziției Epoca lui Ștefan cel Mare – organizată de Muzeul Județean Ştefan cel Mare Vaslui
– Înmânarea plachetelor comemorative
– Depunere de coroane, jerbe și flori la Statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare
– Spectacol folcloric.

    În acest sens, vă invităm să ne fiți alături la această amplă manifestare care va evoca faptele de eroism ale voievodului  Ștefan cel Mare al Țării Moldovei, pentru a le eterniza în memoria noastră colectivă.
   Organizatorii acestui eveniment sunt: prof. dr. Ramona Maria Mocanu – manager al Muzeului Județean Ștefan cel Mare Vaslui și dr. Laurențiu Chiriac, muzeograf la aceeași instituție.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu